Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

grönkålsbullar med pappardelle och svamp – prova på linas matkasse!

I samarbete med Linas Matkasse.

-

Jag fick förfrågan om jag ville prova på en Linas Matkasse, och eftersom jag tycker väldigt mycket om att laga mat sa jag kör i vind! och bad om deras inspiriationskasse som är för den som är lite mer skillad kock i köket : )

-

Veckans meny kom med tre olika recept och jag bestämde mig för Polpette di tacchino med pappardelle och grönkål.

Du behöver:
Parmigiano Reggiano
Champinjoner
Citron
Grönkål
Gul lök
Kalkonfärs
Pappardelle
Vitlöksklyfta
Chili flakes
Kinesisk soja
Kycklingbuljong
Majsstärkelse
Olivolja
Salt
Ströbröd
Svartpeppar
Torkad oregano
Vitvinsvinäger
Ägg

-

Steg 1.
Sätt ugnen på 200 grader. Koka även upp rikligt med vatten till pastakoket som kommer i ett senare steg.

Steg 2.
Mot grönkålschipsen: plocka bladen från en påse grönkål (strunt i stammarna). Lägg på en ugnsplåt och krama in olivolja och havssalt. Tillaga mitt i ugnen i tio minuter eller tills de just blivit krispiga.

-

Steg 3.
Mot såsen: hacka en gul lök och skiva ett gäng champinjoner. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs allt i 4 mimuter ungefär. Tillsätt 5 dl vatten, en halv tesked vitvinsvinäger, 1 tesked kinesisk soja, 1 tärning kycklingbuljong, 1 pressad vitlöksklyfta och massor med nymalen svartpeppar.

Steg 4.
Rör ut 2 teskedar majsstärkelse i 2 teskedar kallt vatten och vispa ner i såsen. Sjud i 6 minuter ungefär.

-

Steg 5.
Mot köttbullarna: Hacka häften av den rostade grönkålen och lägg i en bunke. Blanda ner 500 gram kalkonfärs, finrivet skal av en halv citron, en tredjedel påse ost, 3 matskedar ströbröd, 1 matsked torkad oregano, en halv tesked chili och 1 tesked salt. Forma till köttbullar.

Steg 6.
Koka pappardelle i så många minuter som det står på förpackningen.

Steg 7.
Stek köttbullarna i olivolja på medelhög värme tills dom är genomstekta.

-

Steg 8.
Blanda den nykokta pasten med såsen och servera med köttbullarna, lite grönkål och parmesan. Salta peppra och ät upp! Blev himla gott.

-

I samarbete med Linas Matkasse har jag ett erbjudande där alla nya kunder kan få prova en matkasse från 299kr. Gå in HÄR för att se olika alternativ som finns att beställa.

OBS! Se till att koden TACKSANDRA står med som rabattkod vid beställning, men det gör det automatiskt om ni följer länken.

I samarbete med Linas Matkasse.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
  • Men vadå, Linas matkasse kostar ju alltid 299 för nya kunder första kassen. Det här är ju inget speciellt erbjudande.

    Mathilda 2017-02-16 19:48:56
    Svara
  • Kul, jag har haft matkasse i åratal och faktiskt just bytt till Linas och ska testa deras vegkasse ett tag! Har haft inspirationskassen jag med. Det var rätt kul. Man känner sig som en fantastisk kock, men man slipper det som är mitt svåraste, att komma på VAD man ska laga 🙂

    Mina kollegor trodde i början att jag jobbade som kock tidigare för mina matlådor är alltid så avancerade 😛 Nu vet de om min hemlighet, men de tittar fortfarande efter vad jag har med mig till lunchen.

    Åsa 2017-02-16 13:27:07
    Svara
  • Ooh bra inlägg, varit sugen på att testa matkasse ett tag nu… Tror inspirationskassen kan vara lite för svår för mig dock hehe

    Elin 2017-02-16 09:40:37
    Svara
  • Provade på samma kasse nu, gjorde fisken igår. Såsen var fantastisk för att vara så enkel, gör mer än vad som står i receptet 😬 / tips tips!

    Angelique 2017-02-16 09:20:56
    Svara
  • Du väljer ut dina samarbeten så himla jäkla bra <3

    Daniella Chanelle Darling 2017-02-16 00:20:57 http://vapenbroder.blogg.se
    Svara
  • gud vad bra, jag satt precis och funderade på hur tusan jag ska orka handla och planera ut vad jag ska äta den kommande tiden! ska beställa hem! puss och hoppas du mår ok <3

    emma 2017-02-15 22:18:51
    Svara
  • Enkla kassen beställd 👍🏽🍝🥘🍛🥗

    Betty 2017-02-15 21:55:26
    Svara
  • wieee så bra samarbete

    Karin 2017-02-15 21:26:27
    Svara
  • #TACKSANDRA

    Jonna 2017-02-15 20:55:03
    Svara
  • Du känns så vettig. Hoppas du mår bra snart. Kram 🙂

    Carro 2017-02-15 19:42:41
    Svara
  • Mums ❤

    Anna 2017-02-15 19:32:30
    Svara
  • Åh, den där kassen måste ju passa dig perfekt, som KAN laga mat! Vi hade den ett tag och jag fick fråga på facebook om typ tio grejer i varje recept, förstod ingenting av instruktionerna. Kändes som att varenda liten grej skulle pocheras flamberas sauteras bandageras eller massakreras… det jag väl lyckades få till (med hjälp av pedagogiska och tålmodiga fb-vänner) var FÖRBASKAT gott, dock!

    (Oj, insåg nu att det här kan skrämma bort folk från Inspirationskassen – OBS OBS OBS! Ingen annan tyckte att instruktionerna var svåra! Det är bara jag som endast och enbart lagar korv och makaroner eller pannkakor. Gräddar pannkakor typ tre gånger i veckan sen tjugo år tillbaka och lusläser fortfarande instruktionerna i Vår Kokbok VARJE GÅNG för att inte missa något moment…)

    Jag gör faktiskt himla goda pannkakor! 2017-02-15 19:22:00
    Svara
    • Svar på Jag gör faktiskt himla goda pannkakor!s kommentar.

      Haha! Förlåt men det lät så himla kul det du skrev. Jag älskar pannkakor men är sämst på att laga dem, så himla svåra att flippa ju! Fastnar alltid och blir tillslut en degboll i pannan. Så heja dig för det :)!! Är dock en höjdare på pastarätter (om man får säga det själv) för pasta = livet!

      Valeria 2017-02-15 22:12:00 http://valeriaism.wordpress.com
      Svara
      • Svar på Valerias kommentar.

        Tricket med pannkakor är att ha fett i smeten och gärna lite i pannan, men framförallt att inte börja steka förrän pannan är lagom varm, häll i lite vatten och låt koka bort innan ni börjar steka!

        Åsa 2017-02-16 13:28:43
        Svara
      • Svar på Valerias kommentar.

        Hahaha samma här! Jag kan verkligen inte lyckas och pannkakor ska ändå vara det enklaste.

        Lisa 2017-02-15 22:29:01
        Svara
  • Åh låter gott 😀

    Madde / Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna 2017-02-15 19:05:33 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Den där men med vegetarisk twist måste jag prova någon dag!

    BySiri 2017-02-15 18:59:48 http://bysiri.se
    Svara
  • JA! Heja heja Sandra! You can do this <3

    tove 2017-02-15 18:03:04
    Svara
  • Så himla gott detta både såg ut och lät! Pasta alltså, livets dröm.

    Ellen 2017-02-15 17:40:52 http://ellenlindberg.se
    Svara
  • fan va gott det ser ut!!! och snygg du är. xx

    x 2017-02-15 17:25:25
    Svara
  • ååh vad gott det ser ut! tack för fina bilder och inspiration.

    Ulrika 2017-02-15 17:20:31 https://www.facebook.com/unettelblad
    Svara
  • Hej Sandra! Hoppas att du inte är lika ledsen. Vi är en hel arme med fans som tänker på dig och hejar. Vilket jäkla proffs du är som har gjort det här inlägget så snyggt och personligt, även om du inte är på toppen. Allt blir bättre på våren, lovar!

    Maria 2017-02-15 17:06:43
    Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Träningsglädje
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Sanne Alexandra
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk