Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vecka 23.

Hej.
Måndagsinlägget kom lite senare idag än vanligt för det är ju mer eller mindre långhelg. De flesta jag känner som jobbar på kontor är lediga idag och eftersom vi på Sandra Beijer AB tar alla tillfällen till ledighet så sov jag till tio.

Förra veckan var ju ganska värdelös. Trump valde att lämna Parisavtalet som ni säkert vet, ett av världens viktigaste miljöavtal. Dock <3 på Frankrikes president Emmanuel Macron som höll ett fantastiskt fint tal i samband med detta. Och så terrorattacken i London i helgen? Så hemskt. Så hemskt att attackerna är så många som avlöper varandra nu att fb-applikationen där ens vänner markerar sig i säkerhet knappt gör mig förvånad längre. Sinnessjukt egentligen. Hoppas ni alla mår bra och tar hand om varandra ♡

Nu vecka 23. I Stockholm ska det regna men vara varmt. Ganska mysigt väder tycker jag.
Ikväll ska jag på en liten fest, imorgon är det Sveriges Nationaldag (mina kompisar anordnar en fest för mångfald kom vetja). Och resten av veckan ska jag exempelvis spela in en podd, anordna ett event med Elsa, skriva som 17 samt förstås se hur mina plantor på balkongen växer. De älskar regnet!

photo source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Hej Sandra! Tack för en fin blogg. Vad ska jag göra när mitt ex och hans nya dejt bor i mina kvarter? Jag älskar min stadsdel men kommer på mig själv med att undvika att gå omkring här av rädsla för att stöta ihop med någon av dem. Får panik. Han sårade mig så och jag skulle gå sönder om jag såg honom och ännu värre om jag såg honom tillsammans med tjejen han träffar. Har för mig att ditt ex också bor nära dig? Hur hanterar du det?

  W 2017-06-05 15:11:42
  Svara
 • Sandra, tack för ett inspirerande liv! Jag har en önskan. Att någon ska skriva en guide till alla som vill göra slut med en, hur dom gör det på bästa sätt med minsta möjliga smärta för den som blir utsatt. För jag är så jäkla trött på att alla som gör slut inte tar ansvar för den de lämnar. Det finns bara guider för ”så kommer du över ett breakup om du blivit dumpad”, efterlyser en för den som tar beslutet. Om du gör illa nån fysiskt så får du ju ta ansvar för det, det fattar ju alla, men gör du illa nån psykiskt så ska den personen hantera det helt ensam. Det är inte rättvist. Jag hatar också ”det är bättre för dig om vi inte hörs” som verkar vara nån slags lag som alla som dumpat en upprepar som ett mantra. Hur kan dom veta vad som är bäst för mig? Jag kanske behöver älta, får ramla i nåns famn och få såra tillbaka. Om någon skriver den här guiden så ska jag ge den till min framtida kille och få honom att skriva under på att hantera mig fint när vi gör slut.

  Tove 2017-06-05 14:05:08
  Svara
 • Åh så peppad på nationaldagen! Står och bakar nu och sen ska jag göra smörgåstårta! Köpt massa små flaggor och tagit fram min fina folkfräktsklänning! Ska plocka massa ängsblommor och vara på landet i röd stuga. Så svenskt det kan bli 😀 nationaldagen och midsommar är mina bästa högtider!

  Elsa 2017-06-05 12:27:11
  Svara
 • Det suger ja, men jag och mina kompisar skrev om det på vår blogg (vi bevakar internationell miljöpolitik, världens bästa jobb!), att det inte är skit ändå! Världen springer ifrån Trump, till och med Pittsburgh springer ifrån Trump.

  Finns här om ni vill läsa https://pushtocop.org/2017/05/31/det-blir-bra-anda-usa-drar-sig-ur-parisavtalet/

  Madeleine 2017-06-05 11:39:08 http://Whitemaskgirl.wordpress.com
  Svara
 • Om alla som e sura på Trump för det skulle skippa kött så skulle hans beslut spela noll roll. Kött är #1 problem så man kan inte fortsätta att klaga på tex Trump men samtidigt göra det värsta man kan göra mot planeten. Människor behöver förstå detta. Sorry men pls alla vakna.

  L 2017-06-05 11:20:00
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Håller helt med. Parisavtalet handlar om allas våra vanor, inte om någon magisk lösning som ingen kommer märka. Här är en läsvärd krönika: http://goteborg.etc.se/debatt/oka-takten-i-omstallningen

   Charlotta 2017-06-06 10:03:30
   Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Håller med. Det att Sandra äter kött plus flyger kors o tvärs i mängder årligen är inte något som verkar reflekteras över i samband med det påstådda miljöintresset? Det känns sådär lagom insiktsfullt, faktiskt. (Och nej, allt ansvar ligger inte på individen men man kan ju försöka liiite hårdare iaf)

   Lisa 2017-06-06 02:22:43
   Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Du har sa ratt! De flesta vet eller vill inte veta att kottindustrin ar number 1 miljobov.

   Lil 2017-06-05 11:41:41
   Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Samt… flygplan. Asså verkligen förlåt. Jag dömer ingen individ för kött eller flyg men när samma förebilder som lägger ut massor av kött (och mjölk e samma skit för miljön) och flygresor på bild liksom uttalar sig om att Trump gjort det svårare att tex minska köttkonsumtion och flyg… så blir det som en så himla tydlig bild av samtidens självbedrägeri och hur vi är så vana vid att ba ”dumma den” om andra utan att se över vår egen roll. Detta gäller alla jag känner inkl mig. Vill bara väcka tankar och tycker på intet sätt att de här sakerna gör ngn sämre än ngn annan. Men sorgligt att folk ej ser sin roll och erkänner den… vi som väljer kött och flyg vi väljer att döda miljön (och inte bara djuren på tallriken och i skogen utan även framtida generationer av människor). Det väljer vi när vi avsäger oss eget ansvar. <3

   L 2017-06-05 11:24:57
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Det är helt ok att kritisera andras beslut utan att vara perfekt själv så länge man är medveten om sina egna brister och inte sätter sig över andra.

    Själv är jag billös vegan som källsorterar och reser sällan (främst för att jag är fattig däremot) men däremot så tänker jag skaffa barn. Att skaffa barn är det ”dummaste” man kan göra mot miljön.

    Det jag försöker säga är att om man ska ha noll inverkan på miljön så är ens enda alternativ att lägga sig under en sten och dö. Samtidigt så tänker jag att det inte bara kan vara döda människor under stenar som är de enda som får kritisera Trump?

    Sandra 2017-06-05 13:57:56
    Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Tycker att detta individualistiska prat räcker nu. Det är inte enskilda individers fel att planeten håller på att förstöras, det är större än så. Många bäckar små etc. men tror ändå att det blir fel fokus att skuldbelägga enskilda personer då det handlar om stor politiska beslut som måste fattas och där spelar Trump en avgörande roll.

    Elsa 2017-06-05 12:04:26
    Svara
    • Svar på Elsas kommentar.

     Det är både och – stora politiska beslut OCH individuella val. Det är svårt att påverka storpolitiken, men det är inte särskilt svårt att se över sina egna beslut. Däremot är det inte särskilt bekvämt att ändra sitt beteende, lättare då att skylla på att förändringen måste komma någonstans ”uppifrån” innan man själv kan agera.

     Rebecka 2017-06-05 13:10:46
     Svara
    • Svar på Elsas kommentar.

     +1 Elsa! Förändringen måste ske på global nivå, inte individnivå. Det är dock redan försent att vända utvecklingen tyvärr… Det bästa man kan göra är nog att njuta av livet så länge det varar och be om ursäkt till våra barn. :/ (nej jag är inte cynisk bara realistisk ^^)

     emblas.se 2017-06-05 13:10:22 http://www.emblas.se
     Svara
     • Svar på emblas.ses kommentar.

      Hahaha åh älskar detta <3

      Amanda 2017-06-05 15:20:16
      Svara
     • Svar på emblas.ses kommentar.

      Jag har inte sagt att förändringen ska ske på individnivå. Jag har sagt att det blir skevt när samma individ som själv hyllar kött och extremt mkt flygande, reagerar så hårt på att en politiker försöker hindra lagar som skulle påverka just hur mkt kött och flyg varje individ kan hålla på med. Om man i samma blogg uttrycker kärlek och hat till samma sak så blir det liksom lite hyckleri om än omedvetet. Att vara ledsen för att politiker inte kommer kunna hindra en från att fortsätta ta kål på planeten.. det är själva budskapen från bloggare jag reagerar på. Att det framstår som naivt om en person inte tycks förstår att hens egna vanor är just det som det sörjda Paris-avtalet ska stoppa. Och jo individer har också ansvar…. den som lever extremt miljöförstörande kan ju låta bli att framställa sig som miljövän?

      Detta att bara lägga allt ansvar utanför sig själv är exakt skälet till att sexism, rasism etc forfarande frodas och även skälet till att planeten kommer paja. Men det var inte det jag skrev om främst. Jag skrev att när förebilder vill verka miljömedvetna mitt i sitt kött- och flygfrossande så är det lite sorgligt. Som att man på riktigt inte har läst på om det man skriver om

      L 2017-06-05 13:55:35
      Svara
      • Svar på Ls kommentar.

       + 1 på allt som L skrivit. Visst att många beslut och förändringar måste ske på ”en högre nivå” av bl.a politiker och ledare världen över. Men det är också otroligt viktigt att som individ se över ens val och acceptera att ens livsvanor påverkar både miljön i ens närhet men också miljön i stort. Det är vi, som individer och konsumenter av alla de ting, som kan påverka de som styr och ställer.

       Mia 2017-06-05 16:35:57
       Svara
       • Svar på Mias kommentar.

        Håller helt med L. För att bromsa den negativa utvecklingen för klimatet måste måste både politiska och individualistiska förändringar ske. Att förvänta sig att politiken ska lösa problemen utan att se sin egen del i utvecklingen är att göra det väldigt enkelt för sig själv. Om vi alla hjälps åt så får det förhoppningsvis att mildra de värsta effekterna av ett förändrat klimat.

        Ellen 2017-06-05 18:07:13
        Svara
 • Idag gjorde jag det. Något jag skulle gjort för X antal år sedan. Jag ringde vc och bad om att få tid till psykolog. Först sa hon att det inte fanns några tider pga sommar osv. Sen pratade vi några minuter, sen bad hon mig dröja, och nu väntar jag på att en psykolog ska ringa upp mig. Är så jävla livrädd nervös och förväntansfull på samma gång. Ville bara dela med mig! Alla som drar sig för att ringa: bara gör det <3

  Linda 2017-06-05 11:14:15
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Åh! Bra jobbat! Har funderat så länge på det… vad var din steg-för-steg process? Måste man ha någon slags ”giltlig”anledning? Typ något specifikt har hänt, sjukdom eller dyl. Mvh en liten fegis

   Fegisen 2017-06-05 19:19:21
   Svara
   • Svar på Fegisens kommentar.

    Svar till ”Fegisen”: alltså det är säkert olika beroende på vem du får prata med (tyvärr) men jag hade ingen ”specifik” händelse/anledning. Dock förklarade jag att jag mått extra dåligt i minst ett år, har massa ångest och att jag misstänker att jag kanske är deprimerad. I stora drag. Men jag tänker att det värsta som kan hända är att du inte får någon tid just nununu, de kan ju inte bara avfärda dig. Så ring! Det var jobbigt men värt det <3

    Linda 2017-06-06 09:28:58
    Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Jag gjorde samma tidigare i våras! Var också glad och livrädd på samma gång. Nu har jag varit hos min psykolog på ett första besök och jag hoppas att fortsättningen blir lika bra 🙂

   Ulrica 2017-06-05 18:29:54
   Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   heja dig <3 så himla bra gjort! det är så värt att söka och få hjälp. kram!

   Ellen 2017-06-05 12:22:18 http://ellenlindberg.se
   Svara
   • Svar på Ellens kommentar.

    Tack! <3 Psykologen ringde nyss upp mig. Han var väldigt vänlig och inkännande. Och nu ska jag få träffa en läkare och få remiss!

    Linda 2017-06-05 13:17:30
    Svara
    • Svar på Lindas kommentar.

     Så härligt, Linda! Har bara gott att säga om mina upplevelser m diverse psykologer. Även om det inte är en perfect match så får en så himla mycket i utbyte bara av att prata om och vända & vrida på saker & ting. Glad för din skull och att du fick ett så bra bemötande! Lycka till <3

     Anna 2017-06-05 14:13:18
     Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman