Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vecka 46.

God morgon.

Mitten av november! Känns inte alltid november livslångt? Tycker det har varit november i femhundra år nu. Det tyckte jag i och för sig om augusti också, och om det kanske fungerar så att om augusti ska kännas som en evighet behöver även november göra det så är jag fine med det.

Förra året var det ju hursom snö, skräpliv och typ fyra soltimmar totalt och denna november är det sol varje dag i Stockholm. Försöker carpa detta.
Känner ändå behovet av D-vitamin, nu jävlar ska det knapras.

Går även runt med ett extremt proteinsug så fort solen gått ner. Varför är det så? Vill äta alla djur.
Så kan vi verkligen inte ha det, försöker hålla ner mitt köttätande till en-två rätter i veckan och det gick jag över deluxe sedan vintertiden.

På tal om vintertid föreslog min kompis Johanna att istället för att dra bak tiden under vintertid så borde man dra fram den fem timmar. Så att det är mörkt på morgonen fram till lunch men när man går från jobbet är det ljust och så äter man middag i skymning. Och så går solen ner lagom runt åtta eller något sånt.

Smartaste jag hört på år och dagar.

Om vi bestämmer oss någon gång för att bygga en ny värld tycker jag verkligen att vi ska ha detta i åtanke.

Men Ryan behåller vi såklart.

photo source.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
 • Blev typ också sugen på köttprotein, men mest på grund av alla knäppa vegan-kommentarer på detta inlägg. Fattar inte det här argumentet med att djur mördas, alla som äter kött vet ju om att det är ett dött djur. Förstår inte varför man skulle bli mindre sugen på kött?

  Anna 2017-11-14 21:33:28
  Svara
 • Ryan älsklingen <3

  Anna 2017-11-14 14:03:42
  Svara
 • Tipsar som andra gjort redan om att testa köttsubstitut om du är sugen på protein. Typ sojakorvar a la medwurst (lite hårdare, matigare varianter), Oumph, pulled oats etc. Ha det hemma och ät i dina lunchtacos, lovar att det hjälper mot proteinsuget.:)

  Linda 2017-11-14 11:26:11
  Svara
 • LÅT EN KVINNA LEVA. Jag skrattade åt din ”vill äta alla djur”-formulering för känner samma sak ibland. Samt Sandra äter uppenbarligen MAJORITETEN av sin kost vegetariskt så är det verkligen nödvändigt att gå och klanka ner på henne? Herregud. Gå på de som äter kött tre gånger om dagen och är noll medvetna istället, de är ett betydligt större problem. /en Sandra som stöttar Sandra

  Sandra 2017-11-14 07:37:03
  Svara
 • Men ursäkta, va? Var någonstans i detta kommentarsfält har du läst någon som likställer djurindustrin med förintelsen eller som nämnt något om Pridetåget? Kommentaren om att hen skulle kritisera den som hade en slav hemma tror jag heller inte försökte likställa djurindustrin med slaveriet utan använde ett exempel var hen inte skulle förmå hålla ”god ton” (dvs personen är troligen antirasist och inte dess motsats vilket du vill låta påskina. Sedan kan alla uttrycka sig klumpigt och ibland kanske till och med omedvetet rasistiskt men att gå på någon som skriver att hen inte skulle kunna hålla god ton mot någon som skulle gilla att hålla en slav hemma och kalla hen för rasist känns ändå ganska långsökt) . Och att dra in klassförakt när personen som blev kritiserad i detta fall (Sandra) är extremt privilegierad känns ju lagom nödvändigt? Det är väl just pga Sandras privilegierade position (för att inte tala om hennes matintresse) som en kan bli provocerad av kommentarer som vittnar om sådan okunskap och varför en också bör kunna förvänta sig mer av Sandra än mindre upplysta/utbildade/privilegierade människor. Och att Sandra skriver meningar så som att hon vill ”äta alla djur” pga ”proteinsug”cementerar nog köttnormen betydligt mer än vad en kommentar i förbifarten om att hon inte äter så mycket kött hjälper vegetarianismen/veganismen. Att hålla ”god ton” har för övrigt sällan tagit någon någonstans och framförallt behöver vi höja våra röster för de som inte ens har någon ”ton” att hålla, dvs djuren. Jag kanske tar fel men jag tror att Sandra är tillräckligt stark för att ta en kommentar om att hon kan äta linssoppa för att få i sig tillräckligt med protein utan att bryta ihop. Och till sist till dig och ditt proteinsug, Sandra; jag kan ha sett fel men jag uppfattar det som att du ofta äter väldigt mycket sallad/grönsaker de måltider du väljer vegetariskt (förutom pastarätterna då) och jag skulle bara vilja tipsa om att addera något vegetabiliskt protein så som ex.vis bönor/kikärtor/linser/köttsubstitut etc för att känna full mättnad och slippa proteinsuget. /Allt gott från en bloggläsare sedan tio år tillbaka tillika läsare av Sandras romaner.

  Trött blir man 2017-11-14 02:37:06
  Svara
 • Näe vad jobbigt att vakna när det är mörkt och behöva vänta ända till lunch på ljuset. Hellre som det är nu!

  Obs att vi inte vrider fram tiden på vintern utan tillbaka från sommartid. Alla länder har ju inte sommartid utan är bara en grej vissa sysslar med. Lärde mig själv detta typ ett år sen 🙃

  Julia 2017-11-14 01:34:12
  Svara
 • Haha skrattade högt åt sista meningarna. Så klockrent med ryan-memen!! 😂❤️

  Johanna 2017-11-13 23:02:52
  Svara
 • Hmm men om solen bara sken på kvällen skulle det helt sabba kroppens ”känsla” för vilken tid det är. Hela kroppens dygnsrytm baseras på ljus/mörker, och vi behöver exponeras för ljus på morgonen/förmiddagen för att detta ska funka. Annars skulle vi få jävligt svårt att somna på kvällen och svårt att vakna på morgonen, våra melatoninnivåer skulle bli knäppa och vi skulle alltså må ännu sämre. Hehe förlåt att man är ~mood killer~

  Sara 2017-11-13 17:25:23
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Är väl ändå helt urkukat på vintern pga solen lyser typ en kvart mitt på dagen så vi är aaaströtta, väljer hellre att få vara lite pigg för dans och vin hehe

   a 2017-11-13 18:59:15
   Svara
   • Svar på as kommentar.

    Haha preach! Så sorglig årstid. Mvh är i södra Spanien nu och behöver terapi för att klara hemkomsten imorgon 😘

    Lotta 2017-11-13 19:46:27
    Svara
 • Ät en tallrik linssoppa, det är mer protein i det än i en bit kött som ett helt djur fått dö för för att du ska få ”protein”. Tänk på att ALL protein kommer från växtriket, den enda anledningen att det finns protein i kött är för att djuren äter VÄXTER innan de slaktas. Så det är helt ologiskt att äta kött av anledningen att få i sig protein, när du kan få i dig hur mycket protein som helst från originalkällan, jag kan lova att jag äter mer protein än dig på en helt vegansk kost. Sist jag skrev något liknande blev jag otroligt mobbad av dina följare, och berättad för mig att jag egentligen inte gillar din blogg (som jag följt från start, hoppas jag slipper det denna gång men annars får det vara värt det för djurens skull. Du har ju stenkoll på så många saker och bra värderingar, och jag ser inte längre någon ursäkt för dig att inte utbilda dig i det här ämnet och sluta slänga ur dig helt vansinniga saker som ”jag vill äta alla djur”. Antar att det var meningen att provocera på något sätt, för det är verkligen en helt knäpp sak att säga och samtidigt skriva om ”gulliga djur” och hundar. Du har haft så lång tid på dig, skärp dig nu och sluta sprid myten att man behöver kött för att få protein. Du kan lära dig från tex Cowspiracy, Earthlings, WhatTheHealth och massa veganska bodybuilders osv som finns på nätet.

  Lil 2017-11-13 16:09:37
  Svara
  • Svar på Lils kommentar.

   hahahah så roligt ”ALL protein kommer från växtriket, den enda anledningen att det finns protein i kött är för att djuren äter VÄXTER innan de slaktas”. Vet du vad ett protein är? En cell? DNA? Allt vårt DNA och alla djurs DNA kodar för PROTEINER. Varenda cell i våra och djurs kroppar producerar proteiner. Det är liksom grunden för livet. ”all protein kommer från växter” hahahahha!

   Sara 2017-11-13 18:46:24
   Svara
  • Svar på Lils kommentar.

   Klart att det finns vaxtbaserad protein ocksa, det tror jag inte Sandra har missat. Daremot tillgodogor sig kroppen animaliskt protein battre/snabbare an vaxtbaserad, manga upplever sakert darfor okad mattnadskansla av kott. Ser inget problem i att ata kott om man som konsument valjer med omsorg, t.ex. ekologiskt eller annu hallre vilt. Man maste inte bli vegan for att tanka miljomart eller etiskt och den uppmaningen ar sa trottsam.

   Sofia 2017-11-13 18:41:08
   Svara
  • Svar på Lils kommentar.

   Se på tonen i din kommentar och tonen i ”Hej”s kommentar här nedan så kanske du kan förstå bemötandet du fick förra gången 🙂 att utbilda görs bäst med vänlighet!

   Emma 2017-11-13 17:33:08
   Svara
   • Svar på Emmas kommentar.

    Som om någon skulle skriva vad skönt det vore med en slav hemma, då skulle jag inte vara speciellt trevlig heller. Det är helt sjukt att man kan strunta i sådana här viktiga frågor pga om någon är trevlig eller inte.

    Lil 2017-11-13 18:08:19
    Svara
    • Svar på Lils kommentar.

     Djurens rätt skulle aldrig nånsin få för sig att likställa djurindustrin med slavar. Inte för att man tycker att djuren i djurindustrin inte lider. Inte heller för att man missar vissa likheter i hur individen behandlas, tvärtom så vet de flesta insatta djurrättsorganisationer att slaveriet rent praktiskt var inspirerat av hur man redan behandlade djur, och att man ”legitimerade” slaveriet genom att påstå att svarta/afrikaner var just djur. Men där upphör det.

     1) just eftersom djurliknelsen har använts i alla tider för att rättfärdiga fruktansvärda brott mot människor och för att den än idag används av rasister, så är det djupt kränkande för många svarta att svartas lidande visas upp bredvid djurs lidande. Det blir att man använder exakt samma liknelse som nazisterna.

     Jag gissar att du inte är svart. Du har ingen aning om hur kränkande det är att bli likställd med djur för många svarta. Inte för att de ser ner på djur utan för att det är exakt detta att just dom och bara dom (+ judar/förintelsen med motsvarande problematik) som blir det. Du skulle aldrig likställa insemination av en ko med ett sexuellt övergrepp på ett vitt barn. Svarta barn däremot ser man ofta på bild i nyblivna obildade veganers hemsnickrade propaganda. ”Kolla förr behandlades även människor så här, exakt samma sak”. Så jävla respektlöst.

     2) Djur far inte illa av att man pratar om övergrepp mot andra djurindivider. Däremot när obildade veganer tex lägger upp bilder från förintelsen eller slaveriet så är det som att gräva i öppna sår för de överlevandes barnbarn osv.

     3). SLUTA KUPPA ANDRAS KAMP. Det är inte din rätt. Håll djur borta från Pridetåget tack, det är inte längesen homosexuella ansågs vara ”som djur” i Sverige och vi behöver få kämpa vår kamp utan att ni snyltar. Samma (ännu mer antar jag) med antirasismen.

     Slaveriet och dess nutida efterföljare i form av dagens rasism är inte era att lebba med. Dessa frågor tillhör svarta! Och berättelser kring förintelsen tillhör enbart judarna.

     Det finns nästan inget som gör mig så förbannad som obildade ofta ganska nyblivna veganer som beter sig som en jävla sekt. Ni förstör för oss som kämpat för djurens rättigheter långt innan det var ”enkelt” som det är nu att vara vegan (nej inte för alla, se upp med klassföraktet också tack). Ni förstör!

     Det är inte genom att du tvingar en människa i taget att konsumera noll procent animalier som villkoren för djuren ändras.

     Det sker genom långsiktigt politiskt arbete, och där har flexitarianer en viktig roll. De är många och nej de är inte hundra procent djurvänliga (inte du heller, ja jag kollar på din iPhone och palmoljan i din delicatoboll), men vet du vad alla dessa flexitarianer gör?

     De är så många så att de till skillnad från den fortfarande lilla andelen veganer i Sverige, faktiskt håller på att förändra normen. När Sandra skriver att hon sällan äter kött så hjälper hon till att slå hål på köttnormen som påstår att alla måste äta kött hela tiden.

     Vet du vad det betyder för djuren i djurfabrikerna? Ett hopp äntligen om att tillräckligt många ska fatta att man inte måste döda dem. Ett hopp om att lagar för djurens rätt till ett bra liv kan bli verklighet när vi inte längre kan legitimera våra fruktansvärda övergrepp mot dem.

     Så jo, den där nyfödda kalven som just nu blir fråntagen sin mamma för så funkar mjölkproduktion, den lider lika mkt oavsett vad du och Sandra åt idag. Men kanske att vi i framtiden kommer att säga nej en kalv precis som en valp har rätt att dia sin mamma hela den naturliga tiden och ty sig till sin mamma.

     Och då kommer det ironiskt nog vara den stora massan, flexiterianer, ”vegetarianer” osv som har bäddat för paradigmskiftet. Inte veganpoliser. Om du är vit har du dessutom skrivit en rasistisk kommentar här idag. Så du har då en bit kvar med dina egna normer också.

     Lycka till! Mvh fellow vegan med många år av kamp för djuren bakom mig + kunskap om påverkan och psykologi. Du får underkänt men som sagt: Ge inte upp!

     Hej vad trött jag blir 2017-11-13 21:10:24
     Svara
     • Svar på Hej vad trött jag blirs kommentar.

      Men ursäkta, va? Var någonstans i detta kommentarsfält har du läst någon som likställer djurindustrin med förintelsen eller som nämnt något om Pridetåget? Kommentaren om att hen skulle kritisera den som hade en slav hemma tror jag heller inte försökte likställa djurindustrin med slaveriet utan använde ett exempel var hen inte skulle förmå hålla ”god ton” (dvs personen är troligen antirasist och inte dess motsats vilket du vill låta påskina. Sedan kan alla uttrycka sig klumpigt och ibland kanske till och med omedvetet rasistiskt men att gå på någon som skriver att hen inte skulle kunna hålla god ton mot någon som skulle gilla att hålla en slav hemma och kalla hen för rasist känns ändå ganska långsökt) . Och att dra in klassförakt när personen som blev kritiserad i detta fall (Sandra) är extremt privilegierad känns ju lagom nödvändigt? Det är väl just pga Sandras privilegierade position (för att inte tala om hennes matintresse) som en kan bli provocerad av kommentarer som vittnar om sådan okunskap och varför en också bör kunna förvänta sig mer av Sandra än mindre upplysta/utbildade/privilegierade människor. Och att Sandra skriver meningar så som att hon vill ”äta alla djur” pga ”proteinsug”cementerar nog köttnormen betydligt mer än vad en kommentar i förbifarten om att hon inte äter så mycket kött hjälper vegetarianismen/veganismen. Att hålla ”god ton” har för övrigt sällan tagit någon någonstans och framförallt behöver vi höja våra röster för de som inte ens har någon ”ton” att hålla, dvs djuren. Jag kanske tar fel men jag tror att Sandra är tillräckligt stark för att ta en kommentar om att hon kan äta linssoppa för att få i sig tillräckligt med protein utan att bryta ihop. Och till sist till dig och ditt proteinsug, Sandra; jag kan ha sett fel men jag uppfattar det som att du ofta äter väldigt mycket sallad/grönsaker de måltider du väljer vegetariskt (förutom pastarätterna då) och jag skulle bara vilja tipsa om att addera något vegetabiliskt protein så som ex.vis bönor/kikärtor/linser/köttsubstitut etc för att känna full mättnad och slippa proteinsuget. /Allt gott från en bloggläsare sedan tio år tillbaka tillika läsare av Sandras romaner.

      Trött blir man 2017-11-14 02:35:50
      Svara
      • Svar på Trött blir mans kommentar.

       Du likställde ditt klagomål om köttätande med att du skulle klaga på att ngn hade en slav. Slaveriet är en ofta använd liknelse bland veganpoliser som mest är veganer för att känna sig bra själva. Därav kommentaren. Och resten handlade om ursprungskommentarens attityd. Som du märker så reagerar du starkt när ngn använder en lika nedlåtande ton mot dig själv, som du använde mot Sandra. 🙂 jag svarade dig i din egen ton. Men det finns alltid potential att utvecklas. Lycka till!

       Hej igen 2017-11-14 12:23:35
       Svara
       • Svar på Hej igens kommentar.

        Du svarar till en annan person än hen som skrev ursprungskommentaren så nej, jag blir inte upprörd över din ”ton”. Däremot tycker jag att dina argument är löjeväckande och irrelevanta i sammanhanget. Lycka till själv, du verkar behöva det! 🙂

        Trött blir man 2017-11-14 20:45:27
        Svara
 • Vilken bra idé den med vintertiden var! Så deppigt när det blir mörkt redan vid tre/fyra-tiden ju🌙

  EMMA•MARIA 2017-11-13 15:40:55 http://nouw.com/emzooh
  Svara
 • Tips från en vegan :). Det är väldigt lätt hänt att man helt enkelt får i sig färre kalorier än en är van vid om en drar ner rejält på kött. Om en inte ersätter köttet med typ soja. Äter man liksom grönsaker så måste man äta mkt mer för att få i sig tillräckligt med kalorier. Många flexitarianer äter alltså för lite helt enkelt. Pga ovana vid volymerna. En annan sak som är lätt hänt när en inte äter kött och inte heller äter liksom en sån kost som veganer oftast gör (där man hela tiden har behovet av protein och järn i bakhuvet eftersom det inte automatiskt blir tillräckligt) är att en får järnbrist eller helt enkelt äter mkt mer kolhydrater än protein och därför blir hungrig fort igen. För att få i sig allt man behöver utan att äta mkt kött kan man tänka såhär: per dag eller per tallrik ät ca 1/4 grönsaker, 1/4 frukt, 1/4 protein (vanligt kött, fiskkött, bönor, sojaprotein, havreprotein, kikärtor, linser, glutenprotein, tofu, tempeh – finns sjukt mkt olika protein utan animalier) och 1/4 fullkorn. Detta är en tallriksmodell som är framtagen av Läkare för framtiden, en förening för läkare som förespråkar play baserad kost.

  Och så en varning till alla som har tendens till ångest kring kropp och vikt: Det är alltid risky att börja med en strikt diet. Har du ätstörningar eller känner för att utesluta animalier tex kött eller allt från djur av vikt-skäl: Snälla låt bli. Du kanske kan dra ner på djuren men inte så mkt att det blir en trigger för kontroll av mat och kropp.

  Alla vi som bryr oss om djur och gärna förespråkar vego måste också ha detta i åtanke: för alla dem som lätt fastnar i tankar kring kost och vikt eller som har ångest kring mat så kan en övergång till vego vara en trigger. Hetsa aldrig nånsin ngn att utesluta mer animalier. Inspirera utan krav.

  Det är även så att en övergång till vego/vegan inte sällan är ett tecken på en pågående ätstörning.

  Var rädda om varandra och skamma aldrig individer. Du vet inte varför personen behöver äta kött.

  <3

  Hej 2017-11-13 15:20:30
  Svara
  • Svar på Hejs kommentar.

   Fin och saklig kommentar!

   Ella 2017-11-13 17:21:35
   Svara
  • Svar på Hejs kommentar.

   Hej på dig du som kallar dig hej! JA! Håller så med <3 jag blev vegetarian i samband med ätstörningar men ersatte inte köttet med nåt vilket ledde till att jag gick ner en massa. Så viktigt att prata om detta!

   Amanda 2017-11-13 16:26:39
   Svara
  • Svar på Hejs kommentar.

   Från en föredetta vegetarian som har blivit mer flexitarian vill jag bara ge stort tummen upp för din kommentar. Så viktigt att inte skamma folk för deras mat, så många som har keff relation med mat och man vet ALDRIG vem.

   Cecilia 2017-11-13 15:48:16
   Svara
 • Ja, vintertid suger!

  Åsa 2017-11-13 14:54:28
  Svara
 • Jaaaa, dra fram klockan istället! Hatar att en precis kommit igång med dagen när det är mörkt:/// Mvh morgontrött

  K 2017-11-13 14:05:06
  Svara
 • Alltså Ryan G<33333

  Linnea 2017-11-13 13:25:46
  Svara
 • Tzay, oumph, quorn – krydda upp och ersätt köttet funkar för mig om jag är sugen på kött 🙂

  Agnes Åberg 2017-11-13 13:02:19
  Svara
 • Köttfri protein: kikärtor, quinoa, tofu, jordnötssmör, bönor, linser, ärtor och massa annat! Finns en miljon goda recept med de maträtterna såklart, men rekommenderar bönbiffar och tacos med kidneybönor (ev. quornfärs om du gillar det), hummus, wok med tofu osv osv osv

  Emelie 2017-11-13 12:29:01
  Svara
 • Eh JA?!?! Tidernas idé!!!

  Sofia 2017-11-13 11:22:36
  Svara
 • Tack för lite måndsgs-ryan 😌

  Elina 2017-11-13 09:35:25
  Svara
 • Eh, asså. Apropå ingenting, men sett detta?? http://designtaxi.com/news/396900/Snow-White-Celebrates-80-Years-With-Enchanting-Makeup-Line-For-Disney-Fans/
  Så tjusigt och ger lite pepp i höstmörkret iaf!
  Kram!

  flurkmark 2017-11-13 08:55:08
  Svara
 • Haha underbart inlägg! Håller med om att november går långsamt. Det får gärna vara mitten på december snart för då ska jag börja packa för två veckor på varmare breddgrader, hehe.

  Kan förresten tipsa om att äta kapslar med d-vitamin i stället för tabletter. Fick detta tips av min kompis som är dietist och han berättade att det d-vitaminintag vi får i oss rent generellt är för lågt. Man ska tydligen dubbla dosen. Så det ska jag köpa pronto!

  Christine's Stories 2017-11-13 07:46:17 http://finest.se/christinestories
  Svara
 • Älskar att du lägger upp dessa så tidigt. Det första jag gör på måndagar är att gå in och läsa dina veckoinlägg. Nu skulle jag börjat jobba men fastnade i RG på instagram i 20 min. Heh!

  T 2017-11-13 07:15:54
  Svara
 • Om jag förstått det rätt så tar man inte upp d-vitamin från typ oktober till mars i Sverige, har att göra med vinkeln solen står i, den kommer inte tillräckligt högt vintertid, handlar väl om hur strålarna bryts. Och sommartid så är det bara kring lunch som man tillgodogör sig. Sen är det bra att vara i solen av andra anledningar 😊 men d-vitamin tabletter kan vara en god idé

  Linnea 2017-11-13 07:14:48
  Svara
 • Ha!! Är vegetarian och haft mina starkaste köttissug från ingenstans just nu, kanske är nåt med november? Liksom vem står i butiken och överväger om man kanske inte ska köpa LITE munsökorv efter flera år som vego??

  A 2017-11-13 07:14:25
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   JA munsökorv är så gott! Och läckökorv mmmm, saknar verkligen. Lite mindre nu när jag googlade och insåg att munsökorv innehåller hästkött dock

   Emma 2017-11-13 15:31:41
   Svara
  • Svar på As kommentar.

   hahahah munsökorv?? vad är det ens?

   Lisa 2017-11-13 09:16:32
   Svara
   • Svar på Lisas kommentar.

    En HIMMELSK god korv haha, man skär den i skivor och har på mackan typ! Tror min far brukade köpa den på NK för att det blev svårt att få tag i den i charken på Ica typ haha

    A 2017-11-13 14:35:16
    Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Niklas Berglind
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström