Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

lunchveckan.

Sedan i tisdags förra veckan har jag, Johanna, Nina, Rebecka och Sebastian haft lunchvecka. Vi kom på att luncher glöms bort så hastigt och bara äts förbi när de egentligen kan vara så himla trevliga. I fem dagar har vi därför bjudit varandra på mat.


Det var jag som fick börja lunchveckan för sju dagar sedan. Egentligen skulle vi vara hemma hos varandra, men jag bor för långt från jobbet så vi fick äta där istället, vilket såklart fungerade alldeles utmärkt det med.


Jag hade lagat slät morotssoppa med zucchini, purjolök och parmesan.


På den andra dagen promenerade vi hem till Rebecka.


Där fick vi kycklingsallad med pinjenötter och bönor. Väldans gott.


På torsdagen var det Ninas tur.


Där fick vi lax i ugn.


Med god sås och endivesallad med valnötter och avocado. Dessutom bjöds det på vin. Vi drack två glas var och låtsades att vi bodde i Frankrike lite.


På fredagen hade vi paus och sedan på måndagen var det hem till Johanna vi skulle.


Hon hade gjort supergod tomatsoppa fylld med mozzarella.


Dessutom fick vi efterätt! Hemmagjord chokladfondant med bär och grädde.


Och så idag, var det till sist Sebastian tur.


Sebastian bjöd på kycklingbollar med sesamolja och god god sallad med sweetchili och soya.
Så himlans trevlig lunchvecka, alla borde göra det här tycker vi!
.


Sebastian, Nina, Johanna, Rebecka and I have made lunch for each other this and the past week. I started out with a carrot soup, Rebecka made chicken salad, Nina baked salmon in the oven, Johanna did her own tomatosoup (with chocolate fondant as dessert) and Sebastian finished the lunch week with asian chicken meat-balls.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
61kommentarer
 • Sebastians vägg var ju det finaste jag sett, nästan

  Sara 2010-10-03 23:21:59
  Svara
 • så mumsig mat åhhh. man blir sugen! fint intativ också! (kan inte stava det ordet haha)

  Lisa 2010-09-28 00:57:32 http://popflickan.blogg.se
  Svara
 • Lisa Marie: Det är inget spam, det är livet i så fall så ser du bara verkligheten som är spam. till mig… Visst är det sorgligt! Lika sorgligt som alla sorgliga kommentarer som började efter förra sommaren för ett år sedan… På varenda blogg, i alla mina konton, samt i min blogg och så gick någon i min låsta portfolio. Kriminellt och oförskämt att leta upp någon för att syfta på låtar och för att larva och störa. Idag september har detta inte slutat, utan fortsätter och mina konton är ett öppethus! Kul! Det gillar jag. Men jag är gärna snäll mot någon som vill hata på mig för att personen mår dåligt. Vilket jag har tagit i flera år nu, men skit i att jag mått dåligt för det… Bara alla andra mår bra och får framhäva sin bekräftelse överallt… Skapa sin fiktiva skit.. överallt. Men jag har inget mer att säga om detta, går man ut medvetet till strid mot mig så kan man ta svar på tal. Jag pratar inte om dig. Jag har inte börjat detta.

  Marie 2010-09-23 13:42:57
  Svara
 • Marie: Sluta spamma.

  Lisa Marie 2010-09-23 13:18:33
  Svara
 • Lisa Marie: Som sagt, jag tycker härmed att det är en väldigt dubbelmoral att kalla någon tant om man själv kör med överkammaning från 40-talet. Det är ungefär det jag har att säga om Sveriges reklambranchs svartsjuka. Jag skulle aldrig i hela mitt liv vid min ålder, ens komma på tanken att göra en överkammning för att trolla bort min panna. Men det är ju en smaksak. Tro nu inte att jag tänker söka till en byrå och börja göra små tanter inom reklamen med överkammningar. För att starta krig mot svarta sjuka personer som vill framhäva dom själva som så jävla upptight, sen klaga på andra som är mot SD, vill flytta utomlands när man själv försäker leka miss internationell. sån jävla dubbelmoral. Jag har inte nämnt något namn eller pratat om sandra. *åh, titta på mig jag kan också, jag är också söt, jag är också bra! titta på mig, glöm inte mig… jag måste larva mig med 500 kommentarer varje dag, ÖVERALLT! Will not fight against larver! Will not!

  Tack för mig.

  Marie 2010-09-23 11:08:14
  Svara
 • Ååh, är det Johanna som är så fantastiskt fin på håret? Blonda pinglan med fiffig håruppsättning? Önskar att jag kunde svänga till med nåt sånt minsann!
  Och smart idé! Vardagslyx o få bjuda på middag, och få gå på middag, Eller ja. Lunch da.
  Och Sebastian. Lika stilig som vanligt.

  Lnda 2010-09-23 10:08:18 http://misslindylee.blogspot.com
  Svara
 • Jag bloggar från mobilen och ber om ursäkt för fel. Min mobbe lackar o stänger ibland. Kram

  Marie 2010-09-23 00:02:13 http://deleted
  Svara
 • Men marie louise jag tror inte nån blev ledsen av annas kommentar. Själv vill jag verkligen inte bo i stockholm el gbg. Jag vill bara flytta utomlands och det är ännu dyrare… Det finns inget som lockar mig me en villa el bostadsrätt nånstans i sverige. Jag är så trött på detta land. Oinspirerad. Vill inte jobba i sthlms mediabranch, det finns inget mer jag mindre vill efter allt jag gått igenom. Mobbing o skit. Men jag tänker att svartsjuka kan i alla inte ska mig utomlands och psykiskt trakassera mig. Det är sorligt men så känner jag om sthlm och mediasverige och de som känner sig träffade. Några, hoppas att jag aldrig kommer möta dom. Hon, jag önskar att hon kunde dra… För jag tänker aldrig tävla me nån som slår på mig för att själv må bättre. Sthlm e ett litet instängt akvariehål som suger luften ur mina lugnor. Sthlm vi kommer inte ses igen på någar år. Åh det känns så jävla bra!

  Marie 2010-09-22 23:43:19 http://deleted
  Svara
 • vill ju inte verka otacksam men tapetorama har massor, massor med tapeter o märken o jag lyckas inte hitta den.. finns det nån chans att du vet nåt märke? Tack igen!

  elena 2010-09-22 20:42:25
  Svara
 • Your blog is always full of the most wonderful pictures and adventures. It pains me that I can’t read Swedish and have to make do with google translator!

  The food looks amazing and your friends have some impeccable taste heh 🙂

  Kerry 2010-09-22 20:35:02 http://ksided.wordpress.com
  Svara
 • Men alltså varför är ni så elaka? Om man har arbetat och kämpat och har en rekordelig lön och ett heltidsarbete så har man faktiskt rätt att placera sig var man vill. Och det spelar väl ingen roll om det är en lägenhet i innerstan i Stockholm? Sandras söta vänner kanske vill bo där och kanske vill spendera sin lön till att inreda så himla fint och njuta av att de har kämpat sig till toppen?

  Varför ska allt alltid handla om avundsjuka? Jag bor i Göteborg och lägenheterna är lika dyra här. Men när min utbildning är klar vill jag gärna bo i Vasastaden vad det än kostar för att jag har kämpat och tagit mig så långt som jag har. Får jag inte det då? Sluta vara så himla avundsjuka jämt.

  Lisa Marie 2010-09-22 19:27:41
  Svara
 • Jag håller med det Sandra säger lite… Alltså det är ju ett val man gör om man har ett heltidsjobb och har utbildat sig och är runt 30 år. Antingen skaffar man barn och bor lite större utanför kanske och hyr, eller så tar man ett bostadslån och flyttar in. Det är ju bara olika val? Men, JA! Jag håller med om att priserna är höga på lägenheter i stora städer som Sthlm, framförallt i London, NY och Paris…

  Marie 2010-09-22 13:51:26
  Svara
 • Men Anna jag vet att det är dyrt att köpa en lägenhet i Sthlm och att man måste ta dyra bostadslån och skuldsätta sig forever för samma belopp som en stor villa i en annan ort. Men tar man ett dyrt lån så skulle jag ju begära att lägenheten inte såg ut som en inrökt knark-kvart.
  Jag röstade inte på en borgerlig regering. 😉 Kramis! <3

  Marie 2010-09-22 13:40:21
  Svara

 • kristin – haha, ja det blev en extra nyttig vecka helt enkelt!

  nina – vi blir mätta! och det var stora bollar!

  elena – tapeten är från tapetorama!

  annie – vi lagade såklart kvällen innan. vi har lunch i en timme.

  kajsa – yoghurtglassen med tyrkisk pebar crush! låter sjukt gott.

  anna – vi har inga barn, är klarutbildade och har ett bra heltidsjobb. då har man råd att köpa lägenhet. och lägg av med klassperspektiv! människorna runt det där bordet kommer från helt skilda delar av sverige med helt olika bakgrunder. Vi har jobbat oss dit vi är nu, och med ett arbete och en bra utbildning så tjänar man tillräckligt för att få lån för en lägenhet i innerstan. och så är det med det.

  sandra 2010-09-22 13:39:21
  Svara
 • ÅH! Vill ha recepten!

  Karin 2010-09-22 13:25:05 http://hjortronet.blogg.se
  Svara
 • marie: ja, för de flesta har ju råd att köpa ”vanliga nyrenoverade lägenheter” i innerstan….NOT! har klassperspektivet gått helt förlorat eller har moderaterna styrt i stockholm lite för länge?

  anna 2010-09-22 13:24:21
  Svara
 • Det är som att kliva in i en vacker saga.
  Påhittiga saker som gör vardagen så himla fin.
  Och dina bilder, åh, jag drunknar i dem.

  Ida 2010-09-22 12:47:09 http://tobehappy.blogg.se
  Svara
 • Just det nu glömde jag min fråga, brukar du och dina kompisar läsa Andreas Wijks blogg på kanal 5 eller? 😉

  Känns så…

  Marie 2010-09-22 12:39:38
  Svara
 • Men det ser gott ut hörrni, bäst att jag inflikar det. *positiv*

  Hopp och hej!

  Marie 2010-09-22 12:26:11
  Svara
 • Eddy: kanske du kan berätta var tapeten kommer ifrån? den e som sagt väldans fin!

  elena 2010-09-22 12:21:17
  Svara
 • Försöker ni göra ”halv åtta hos mig” fast vid lunch? Hehe 😉

  I så fall vill jag veta poängen, samt vem som är ture sventon?
  Anna: Jag tycker det ser ut som vanliga nyrenoverade lägenheter. Skulle det finnas en bubbelpool i vardagsrummet hade jag dock reagerat. Men de flesta som köper en lägenhet köper väl ingen som inte är fresh?

  Marie 2010-09-22 12:00:16
  Svara
 • okej, hur mycket tjänar ni på ert jobb egentligen? liksom VEM bor sådär? O__o

  anna 2010-09-22 11:27:07
  Svara
 • Många kommentarer om Sebastians vägg. Den är finfin. Det första jag kom att att tänka på var att han har Vee Speers på den andra väggen. (visst är det väl det?) Det tycker jag är fint!

  Dita 2010-09-22 11:21:40 http://dita.blogg.se
  Svara
 • Jättebra idé, så mysigt ni verkar ha haft det. Är ju faktiskt mycket roligare att laga mat till någon annan än till sig själv.

  Tessan - KREATiV text I foto I design 2010-09-22 11:20:00 http://kreativ.blogg.se
  Svara
 • Lovely idea!

  PrettyGreenTea 2010-09-22 10:31:52 http://www.prettygreentea.com
  Svara
 • Oj va duktigt, ambitiöst och fint ur ett gemenskapsperspektiv. Imponerande!

  Leila 2010-09-22 10:01:53 http://ejutgivetmaterial.blogspot.com
  Svara
 • Hi Sandra, I’m a long time follower of your blog. I just want to tell you that I find all your photos and stories very inspiring. Keep posting. 🙂

  Cheers,
  Kaity

  Kaity 2010-09-22 04:58:25 http://oohlalondon.wordpress.com
  Svara
 • Vilken fiffig idé! Allt ser underbart gott ut! Härlig inspiration, tack!=)

  Gabriella 2010-09-22 00:51:50 http://elephantzoul.blogg.se
  Svara
 • EN HELT FANTASTISK IDÉ!

  Alina - aupair i Notting hill 2010-09-22 00:13:05 http://gretalina.blogg.se
  Svara
 • Jag vill också jobba där! Hittils har jag bara haft skit-jobb där lunchtimmen innehåller samtal då arbetskamraterna pressar mig för att min filmvetenskapliga utbildning inte leder någon vart. ARGHHH!

  God mat! (:

  Andrea augustinsson 2010-09-21 23:04:24
  Svara
 • Åh vilken fin idé! Och vad gott allt verkar!

  p a n d a 2010-09-21 22:50:51 http://www.gulasnickarbyxor.blogg.se
  Svara
 • This is such a great idea! I would love to do that too!

  Svenja 2010-09-21 22:23:11 http://svenjamag.blogspot.com
  Svara
 • sann halv åtta hos mig-anda!

  allt ser ut som tiopoängare 🙂

  anna 2010-09-21 22:10:38 http://annie-laura.blogspot.com
  Svara
 • Your friend Nina has the most amazing hair styles in the planet. I can’t imagine how to do that, and I have long hair. Her hair styles are always so chic and classic. I get jealous!

  XX.
  Mae Lu, thereafterish.

  Mae Lu 2010-09-21 21:50:46 http://thereafterish.wordpress.com
  Svara
 • Vilken himla bra ide.
  Hade jag haft mer än 30 minuter hade jag lätt härmats.

  Malin 2010-09-21 21:42:06 http://junibacken.devote.se
  Svara
 • haha. sandra äter ju pasta jätteofta!

  Maja 2010-09-21 21:34:18
  Svara
 • HUR lyckas du få hela ditt liv att verka så vackert, gulligt och lätt? Dina bilder är verkligen fantastiska. Känslan de ger är skitskön:)

  Nikki 2010-09-21 21:23:28 http://nikkisch.blogg.se
  Svara
 • jag och mina vänenr har ett liknande koncept, men kallat veckans middag istället. Varje tisdag samlas vi hos den som står längst fram i turordningen och äter middag. Ibland blir vi kvar i timmar, ser film och spelar sällskapsspel och ibland kastar vi bara i oss maten och försvinner var och en till sitt. men det är ju det som är så fantastiskt! att man liksom kan göra lite som man hinner och vill. =)
  Jo just det ja, sebastian har samma favoritiska tapet som mig.vad glad jag blir, den är ju bara helt fantastisk!

  kram på dig

  eddy 2010-09-21 20:50:58 http://blogg.passagen.se/eddysblogg
  Svara
 • Vi har fredagsmys på mitt jobb. Det kom jag på när jag jobbade med min chef första gången. Så då brukade ju gå på restaurang och sådär, eller ha med oss extra spexig matlåda. Ibland blev det efterätt och sådär. Det var hur mysigt som helst. Just i fredags glömde vi äta den rituella yoghurtglassen med tyrkisk pebar crush men vi ska ta det på fredag istället. Min chef säger att vi ska köpa två (Vi brukar köpa mellan i stor bägare, varsin) var. Vi får se.

  kajsa 2010-09-21 20:36:10 http://anniehallova.wordpress.com
  Svara
 • Hur lång lunchrast har ni egentligen för att hinna laga allt detta? eller var det färdigt kvällen innan?

  annie 2010-09-21 20:32:14
  Svara
 • hej, tack för en fin blogg! tänkte kolla om du möjligtvis vet var tapeten på denne sebastians vägg kommer ifrån? den e väldigt fin.

  elena 2010-09-21 20:28:04
  Svara
 • What an amazing idea! I have an 1 1/2 hours commute to work, and so do most of my best work friends… But I would love to do something like this!

  Vanessa 2010-09-21 20:20:36 http://thevoyageofv.wordpress.com/
  Svara
 • Jag gillar Sebastians vägg. Och det där med bjudluncher var ju en fin idé.

  Karolin 2010-09-21 20:09:47 http://www.cutethoughts.blogg.se
  Svara
 • vilken fin idé! tomatsoppan ser helt fantastiskt god ut.

  Elise 2010-09-21 20:08:06 http://elzplz.blogspot.com
  Svara
 • Hur mysigt va inte det här då! 🙂
  Vi kollade på vänner (serien) på lunchen på jobbet, vilket också var väldigt mysigt.

  Jeanette 2010-09-21 19:59:10 http://interruptedfashion.blogg.se
  Svara
 • vilken himla fin idé! allt ser väldigt gott ut, trots att jag är vegg haha! 🙂

  vonskareng 2010-09-21 19:40:24 http://www.metrobloggen.se/vonskareng
  Svara
 • vilka urtjusiga bilder! bilder på mat kan verkligen se oaptligt ut, men du fångar det riktigt gott.

  lovisa/polichinelle 2010-09-21 19:35:18 http://polichinelle.webblogg.se
  Svara
 • Vad gott det ser ut! Nu har jag äntligen fått lite idéer till vad jag ska laga för mat i veckan. Mot mataffären!

  Julia 2010-09-21 19:24:11 http://prick.blogg.se
  Svara
 • jag undrar också var kolhydraterna är, blir ni verkligen mätta på 4 små kycklingbollar och salladsblad?

  nina 2010-09-21 19:21:21
  Svara
 • oj vilka lyxluncher!
  mums!

  bea 2010-09-21 19:17:52 http://beatasbilder.blogg.se
  Svara
 • Yummy, yummy YUM! I love cooking but my friends don’t such which is sad so we rarely have dinner parties and eat out most of the time, not that that’s a bad thing of course xoxo

  Cate 2010-09-21 19:15:06 http://cateaclysmic.blogspot.com
  Svara
 • Fy sjuttsingen vad god laxen såg ut! Och jag har helt plötstligt börja säga sjuttsingen och tusan, det är ditt fel, haha!

  Emilia 2010-09-21 19:07:58
  Svara
 • Sånt där är så himla mysigt. Fint, Sandra.

  Daniel 2010-09-21 19:06:42
  Svara
 • Åh vilken mysig idé! Du inspirerar mig verkligen till att laga mat, skulle du vilja dela med dig av receptet på soppan du gjorde?

  Cocco 2010-09-21 19:04:34 http://www.coccoess.devote.se
  Svara
 • attans vad god din soppa verkar! Har aldrig ätit morotssoppa…

  Sandra, när alla killar som man gillar är fem år äldre och upptagna, vad gör man för att undvika att dö? Jag hatar att vara femton, ingenting räknas.
  puss till dej och dina fina vänner och din goda soppa och femhundramiljoner peppningar på New York!!

  Eira 2010-09-21 19:03:52
  Svara
 • Vad mysigt men äter man inte potatis i stockholm? 😉

  Kristin 2010-09-21 18:59:43 http://kristinsandgren.blogg.se
  Svara
 • nom nom nom – haha bra öga där! 1. rebecka är allergisk morötter. jag hade glömt bort det! 2. det skulle varit roligt om vi hade varit religiösa där för en liten stund men tyvärr inte! 3. laga tomatsoppa efter ett recept du gillar och sedan bryt ner lite bitar av mozzarella och rör om! kram.

  sandra 2010-09-21 18:57:57
  Svara
 • Gott! Varför äter ni nästan aldrig kolhydrater tex pasta, ris, potatis osv?

  malin 2010-09-21 18:56:58 http://hallonguld.blogg.se
  Svara
 • Så fint! Synd at jeg bor en time fra skolen og livet generelt, så jeg kan ikke be folk på lunsj. Men det er fint å gå ut og spise også, sammen med fine folk. <3

  Nøve 2010-09-21 18:55:19 http://omgstfulzm.blogspot.com
  Svara
 • Men gud så gott. Fint påhitt! Men!?

  1. Varför äter inte Rebecka av din soppa för?
  2. På femte bilden ser det ut som om dom ber. Dessutom ”håller” de varandra i händerna vilket gör att de ser ut som en riktig ceremoni. Kul
  3. Tomatsoppan med mozzarella i lät helt fantastisk. Du vet inte hur hon bärt sig åt?

  Puss!

  Nom nom nom 2010-09-21 18:37:28
  Svara
 • Det ser jättegott ut – allting! 🙂

  Elsa 2010-09-21 18:36:18 http://essessa.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Niklas Berglind
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström