Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

tre böcker.


Från att inte ha kommit igenom en hel bok på månader, kanske till och med ett år, så läste jag ut tre böcker på två veckor. Det kan ha berott på tusen olika saker men allra mest tror jag att det handlade om att jag insåg att jag inte är en kvällsläsare längre. När jag lägger mig i sängen om kvällarna vill jag inte läsa. Jag vill sova. Högst titta igenom någon blogg, bläddra i en tidning.
Just därför började jag läsa på promenaden till och från jobbet. Den är precis tjugofem minuter lång och man hinner ta sig förbi ganska många sidor, och kommer dessutom till jobbet som en ny slags människa som precis varit inne i en annan historia och värld.
Bok nummer ett under läspromenaden blev Alex Schulmans Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött, och den var fantastiskt fin. Den lästes ut på fyra promenader och jag var helt smålycklig efteråt. Massvis med välskriven kärlek och ett så väldigt träffande berättande om den där tryckande ovissheten. Sedan läste jag om Nicole Krauss En kärlekshistoria. Köpte den på svenska för ett tag sedan. Det är en av mina favoritböcker och jag har bara läst den på engelska och ville vara säker på att jag inte missat något. Här kan ni läsa ett gammalt inlägg om boken. Den var nästan lika vacker på svenska, dock insåg jag att jag förträngt det förvirrande slutet med alla tusen karaktärer som man glömmer bort vilka var och en är. Till sist den nya boken av min allra bästa författare, Haruki Murakami. Vad jag pratar om när jag pratar om löpning handlar om att springa och om att skriva romaner. Han är så fascinerande och jag tycker så mycket om honom. Nu kan jag helst plötsligt väldigt mycket om långdistanslöpning och kanske lite mer om hur man skriver romaner. Det var så länge sedan jag tipsade er om böcker. Men jag tipsar er om de här tre. De är alla väldigt fina på sina egna sätt.
.


3 books I read recently that I really liked. First a book that was just released by a Swedish writer called Alex Schulman, the second one; Nicole Krauss – History of Love which is one of my favorite, but I wanted to read it in swedish to see if I had missed something. And Haruki Murakami recent book What i talk about when i talk about running.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
53kommentarer
 • takk for boktips! og nå vil jeg også lese til og fra jobb. heia!

  marire 2011-03-21 18:36:02 http://hoydepunkt.blogg.no
  Svara
 • […] finns såklart med, och så klart är boken heller inte oblyg!Under den senaste tiden har det bloggats som aldrig förr om Murakami, då främst om hans självbiografi, P1 kommer idag börja sända […]

  Bokcirk’ln | Kung Universum 2011-03-21 00:13:23 http://www.kunguniversum.se/2011/03/21/bokcirkln/
  Svara
 • Kärlekens historia är en av mina favoriter och de andra ska läsas snart!

  Linda 2011-03-20 14:25:46 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Åh. Tack för inlägget, det påminde mig om att jag hade ett födelsedagspaket väntandes hos postombudet innehållandes bland annat Schulmans bok. Läste ut den på en eftermiddag, himla fin bok. A history of love läste jag på engelska för ett tag sedan, men tyckte att den var smått förvirrande så borde nog läsa om den på svenska. Murakamis bok hann min pappa ta från mig innan jag fick läsa klart den, så jag måste nog börja om från början så snart jag får tid. Men ja, som sagt var – tack!

  Maria 2011-03-18 19:16:52
  Svara
 • Hur går man och läser?

  Issa 2011-03-18 16:28:14 http://fegpoeten.wordpress.com
  Svara
 • Hej. Här var det en väldans massa boktips. Jag tycker att du ska läsa Boktjuven. Skriven av ingen mindre än döden själv. Himla fin och vackert skriven. Läs den!

  K 2011-03-18 16:13:56
  Svara
 • Sandra, har du läst ”den vidunderliga kärlekens historia”? Jag är HELT säker på att du skulle gilla den.

  Den är helt sjuk och fin samtidigt. Läs! Carl-Johan Wallgren tror jag författaren heter.

  Malin 2011-03-18 13:17:51 http://www.malinsmonolog.blogg.se
  Svara
 • Ett ex av Murakamis bok står i min bokhylla oläst, det kanske är dags att få den läst för precis som du har jag börjat få väldigt svårt med att läsa på kvällarna, vill sova sova sova. Men åh så bra han är. Och The History Of Love är nog en av världens finaste.

  Amanda 2011-03-17 23:35:37 http://dimmigadar.devote.se/
  Svara
 • History Of Love is really good, I read it two weeks ago.

  cherrylou 2011-03-17 21:55:32 http://cherrylouise.blogspot.com/
  Svara
 • Murakami har jag också läst, springer en hel del själv och det kändes som att jag kom honoom ännu lite närmre när vi delar ett intresse (även om det är ett skämt att jag kallar mig för löpare i jämförelse med honom). Nu längtar jag ivrigt på vad jag tror kan bli vårens bästa bok, Tree of Codes av Jonathan Safran Foer. Han har tagit sin favoritbok och strukit ord och på så vis bildas nya meningar och alltså en ny historia. Första upplagan är tokslut, men andra släpptes idag, längtar tills min kommer i brevlådan! Du måste youtube-a den, den ser alldeles makalös ut!

  spunnet socker 2011-03-17 21:19:18
  Svara
 • Två av dem är jättebra, kanske ska ta och läsa Schulmans bok också 🙂

  Myggan 2011-03-17 20:50:26 http://mscheerfulness.wordpress.com
  Svara
 • Hoppas du svarar på hur man går och läser på samma gång, för det undrar jag också över hur det går ihop :D.

  Blueberry Fingerprints 2011-03-17 20:13:20 http://blueberryfingerprints.blogspot.com/
  Svara
 • Vad glad jag blir att du tipsar för vi verkar ha precis samma boksmak. Jag köpte The history of love till min mamma på svenska som en ”hej, jag tycker om dig”-present precis efter att jag läst ut den, kanske skulle läst den igen på svenska.. Murakami är också min favorit.

  Matilda 2011-03-17 19:59:35 http://www.tildataddeck.blogg.se
  Svara
 • Men vilken bra idé att läsa på väg till jobbet. Det ska jag också börja med, för jag är precis lika dan på kvällskvisten, jag vill bara sova då.

  Karolin 2011-03-17 19:57:54 http://www.cutethoughts.blogg.se
  Svara
 • ”Kärlekens historia” heter den väl ändå på svenska? Va kul att du läser Alex Schulman, tycker hans blogg är bäst i Sverige och tyckte mycket om Skynda att älska.

  Sofia i London 2011-03-17 19:53:58 http://sophedeluxe.devote.se
  Svara
 • badkaret är också ett bra ställe att läsa på!

  m 2011-03-17 19:31:14 http://trebrasaker.blogspot.com
  Svara
 • a history of love is one of my FAVORITE books. the first time i read it, i remember thinking about how much she reminded me of jonathan safran foer…and then finding out they were married! so interesting.

  thank you for these recommendations, i have been looking for a good book to read. i keep on hearing good things about murakami…i will definitely check these out.

  Svara
 • Vilken bra ide! Jag brukar också bara vilja sova när jag lägger mig i sängen;)

  Svara
 • maria: Murakami har inte skrivit ”Never Let Me Go”, det är det Ishiguro som gjort. Men det är bra att du tipsar om den, riktigt bra bok och säkerligen fin film också! 😀

  Elsa 2011-03-17 18:46:58
  Svara
 • WOW! En bok jag läst!
  Kärlekens historia var den del av min årskurs som ska åka till New York i Maj tvungna att läsam på svenskan. Jag tyckte om den ganska mycket jag med! 🙂

  Matilda 2011-03-17 18:22:41 http://www.thewierdsister.blogspot.com
  Svara
 • Hej. Jag bor utanför New York och köpte boken History of Love (En Kärlekshistoria för några veckor sedan på engelska och tycker att den verkar så obeskrivligt fin, men jag känner att jag tappar massa detaljer på grund av språket. Snälla kan du berätta vart du hittat den på svenska?

  Jenny 2011-03-17 17:59:47 http://www.usaaupair.blogspot.com
  Svara
 • vad kul! ska nog satsa på alex schoulmans när bok-högen som väntar på att läsas är läst!

  Julia 2011-03-17 17:38:28 http://www.mellanakt.blogg.se
  Svara
 • Jag gillar när du skriver om böcker Sandra, läste igenom under kategorier innan. Så fint! Jag gillade fotoalbumet du hade gjort också!

  M 2011-03-17 17:26:40
  Svara
 • I drömmarnas värld kan man tydligen befinna sig var som helst, tänk vad en bok kan göra…

  Puss & Kram
  häst-tjej

  Fiona 2011-03-17 17:21:06
  Svara
 • Åh, appropå böcker:

  http://seventhingstowritehomeabout.blogspot.com/2011/03/writing-sheds.html

  Hur fint?

  Förresten kommer ju filmatiseringen av Haruki Murakamis bok ”Never Let Me Go” som är otroligt bra om än riktigt ruskig och sorglig snart upp på bio med en förtrollande casting:
  (världens bästa) Carey Mulligan, Andrew Garfield (som är så fin!) och Keira Knightley (ja hon kan nog vara riktigt bra här ändå)

  Kram! Om en månad ska jag till New York, vore superkul om du kom med lite väder och bilder i mellantiden så har jag något att drömma mig bort till 🙂 Mamma älskade din NY-guide!

  maria 2011-03-17 16:44:01
  Svara
 • Vilken jättefin blogg du har. Alex’s nya är jag väldigt intresserad av, kanske skulle jag ta mig i kragen och kila till bokhandeln? 🙂

  Helena Ljunggren 2011-03-17 15:36:32 http://www.helenaljunggren.com/
  Svara
 • Hej! Jag har just startat en ny inspirationsblogg för design/mode/inredning (allt som är inspirerande helt enkelt) och försöker att sprida ut mig här i bloggosfären! Jag skulle bli överlycklig om du ville skriva om/länka till mig. Adressen är inspbox.blogspot.com. Alla ni andra som läser detta är också hjärtligt välkomna att besöka min nya blogg! Jag är just i startgropen, så ge mig gärna feedback. Tack för ordet 🙂

  Inspirationbox 2011-03-17 14:43:35 http://inspbox.blogspot.com/
  Svara
 • jeg elsker murakami.

  oda celine 2011-03-17 14:07:54 http://odaceline.com
  Svara
 • Oh, härligt med boktips. Du har fått frågan fler gånger i kommentarfältet men: gå och läsa? Imponerande. Själv skulle jag kliva in i en lykstolpe.

  Fia 2011-03-17 14:05:25 http://pennybridger.spotlife.se
  Svara
 • Haha åh, älskar när man är så besatt av en bok och till och med måste läsa den när man går. Ska precis börja läsa Norwegian Wood!

  Alicia 2011-03-17 13:59:49 http://foodoftheday.tumblr.com
  Svara
 • Antligen ngn annan som laser medan hon gar! Det ar min favoritsyssla. Promenaden gar supersnabbt och man far en hel massa last. De tycker jag ar lite konstig som gor det men jag foredrar det framfor att lyssna medans jag gar, da tycker jag att jag ar mindre uppmarksam pa omgivningen.

  Okej, nu bor jag ju knappast i New York sa det ar klart att det ar annorlunda, men jag tycker man lar sig valdans snabbt att undvika manniskor, trottearkanter och andra hinder. Eller sa kanske de lart sig att undvika mig.

  Julia 2011-03-17 13:34:05 http://peroxsym.blogspot.com
  Svara
 • Murakami är även en av mina stora favoriter. Köpte Norwegian Wood igår, en av de jag ännu inte plöjt. Har nu läst 100 sidor på sammanlagt ett par timmar. Underbara Murakami.

  Elise 2011-03-17 13:03:00 http://elzplz.blogspot.com
  Svara
 • schulmans bok är bedårande!

  lina 2011-03-17 12:37:08 http://ramlad.blogspot.com
  Svara
 • Läser du och promenerar samtidigt? Skickligt. Jag måste göra ett försök. Har precis tagit upp läsandet igen. Tack för tre fina tips! Blev sugen på att läsa samtliga.

  Linn 2011-03-17 11:35:22 http://jagettundantag.wordpress.com/
  Svara
 • OMG I read that Murakami book on Sunday I couldn’t put it down it was such an interesting read which gave me more motivation to get out and exercise more, I love Murakami’s style of writing it’s so beautiful I’ve read a lot of hs books and loved every one xoxo

  Cate 2011-03-17 11:07:42 http://cateaclysmic.blogspot.com/
  Svara
 • sandra, var hittar man ditt bloggarkiv nu för tiden?

  linnea 2011-03-17 10:16:50
  Svara
 • Hur kan du läsa och gå samtidigt? Är det inte supersvårt? Blir det inga krockar, snekliv eller tar det inte jättemycket längre tid?

  sandra 2011-03-17 10:09:25 http://tintura.blogg.se
  Svara
 • imponerande att du promenerar och läser samtidigt. Men det finns kanske inte så mycket hundskit på new york-gatorna 😉 Du verkar plocka ut bra böcker förresten. Själv läser ja nästan aldrig. Förutom när jag är på semester. Då kan man inte se mig utan min bok typ.

  Erica 2011-03-17 09:48:16 http://enettaiparis.blogg.se
  Svara
 • Det är väl talböcker, kan tänkas?

  mael 2011-03-17 09:24:42
  Svara
 • harukis bok 1Q84 (i två delar) finns ju på svenska nu. ett tips bara!

  Niclas 2011-03-17 09:20:57 http://www.tillfabriken.se
  Svara
 • Norweigan Wood kommer som en film, premiär den 18 mars i Sverige. Hoppas på att den blir lika fin som boken.

  Gabriella 2011-03-17 09:14:31 http://hasslinger.blogg.se
  Svara
 • jag skulle snubbla, ramla och bli påkörd om jag gick och läste samtidigt 🙂

  kajsa 2011-03-17 09:03:37 http://kobranhuggertill.blogspot.com/
  Svara
 • ahh, klickade precis hem vad jag pratar om. murakami. <3

  Vicky 2011-03-17 08:58:07 http://vickys.se/
  Svara
 • Goodness how do you read and walk at the same time in New York? Don’t people crash into you? What about thieves and robbers catching you off guard? I must admit though either way I’m jealous, I’ve never been able walk while reading. I’d most likely step in a hole or slip on a banana peel somewhere…

  Mags 2011-03-17 08:24:50 http://vanillablackcherry.blogspot.com/
  Svara
 • De två första delarna av Murakamis nya mästerverk har också släppts nu! 1Q84 finns på adlibris.

  Kat 2011-03-17 08:07:07
  Svara
 • Tack!
  den där löparboken har jag sneglat på ett tag. inte för att det är murakami (har lite svårt för honom) utan för att han ändå skriver om löpning och jag har hört att den ska vara bra.. får se om jag lånar den på bibblan nån dag

  Garden 2011-03-17 08:05:31 http://www.gardenspells.blogg.se
  Svara
 • Tack för de fina tipsen. Har alltid svårt att välja nån bok, men nästa gång kan det nog bli en av dessa.

  Stockholm Syndromet 2011-03-17 07:30:45 http://syndromstockholm.blogg.se/
  Svara
 • Vilken multitasking att kunna läsa och promenera samtidigt måste jag säga! Jag skulle aldrig klara av det, kan knappt skicka ett sms utan att riskera att bli påkörd samtidigt. Men om det fungerar är det ju en fantastisk idé och tidpunkt!

  Julia 2011-03-17 07:23:08 http://prick.blogg.se
  Svara
 • Det låter tufft att promenera om morgonen i New York och läsa samtidigt! Jag såg en kille som klev omkring på trottoaren häromdagen och läste metro, tyckte det såg trevligt ut och att det inte är en så dum idé egentligen.

  The Potato Princess 2011-03-17 07:14:46 http://potatoprincess.blogg.se
  Svara
 • Måste nog ta och läsa dem!

  Sara 2011-03-17 06:36:08 http://thevelvetpond.blogg.se
  Svara
 • Jag vill också läsa Alex senaste bok! Har följt honom sedan han bloggade för Stureplan för xxxx antal år sedan. Imorgon åker jag till LA och är pepp som få! Ha det bra!

  Sofie 2011-03-17 05:58:14 http://scienceandletters.tumblr.com/
  Svara
 • PS. Ironiskt, jag har just också gjort ett bokinlägg=)

  Antonia at Swedish Love Affair 2011-03-17 04:30:05 http://www.swedishloveaffair.com
  Svara
 • Murakami är en av de absolut bästa nutida författare, tycker jag! Har läst allt av honom (flera gånger) och fruktar lite att se filmatiseringen av Norwegian Wood, tänk om det blir en besvikelse!

  Antonia at Swedish Love Affair 2011-03-17 04:27:40 http://www.swedishloveaffair.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind