Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

rainbow warrior.I fredags följde jag med Miljöpartiet New York till Rainbow Warrior, ett av Greenpeace fartyg. Båten hade några dagars paus i New York från att rädda världen och vi fick komma upp på däck och titta. Medan de berättade om valar de befriat, farliga utsläpp de stoppat och människor de utbildat sprang besättningen runt och gjort i ordning segel och olika slags instrument (obs mycket dålig på båt-termer). De skulle nämligen till Baltimore timman efter och sedan vidare till Brasilien. Ombord på båten var alltifrån Steve Zissou-män i mörkblå polotröjor och grått hår i hästsvans till unga tjejer i rosa dreadlocks från Nya Zeeland. Det var en fin inblick i en viktig sak, och jag tyckte extra mycket om att de hade så bråttom att stoppa orättvisor att guideturen fick gå i några extra knop. Stöd Greenpeace här vetja, det gör jag.
.


I visited Greenpeace boat Rainbow Warrior last Friday. It was a great tour about how much good they’ve done in the world and how much bad they’ve stopped and the best thing was that they were in a real hurry to set sail to a mission in Baltimore and then further on to Brazil. Support Greenpeace here.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
58kommentarer
 • ”Eeeh”: Tycker du att det är konstruktivt att märka ord? Hon skrev ju senare vad hon menade. Jag tror inte någon här tror att tjocka gubbar ”inte kan ha vettiga åsikter eller bry sig om miljön”. Sedan har jag aldrig sett att Sandra skulle kalla sig miljökämpe eller något liknande. Hon besökte en båt och tipsade om Green Peace. Så tagga ner några hekton och sluta kalla folk för ”tröttsam” när du själv kommenterar anonymt under larviga pseudonym.

  Sofia Capel - Londonbloggen 2012-02-13 01:43:26 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara
 • Hej Sandra!

  Undrar om du skulle kunna göra ett inlägg om Occupy Wallstreet appropå viktiga och intressanta ämnen? Det skulle vara kul att få inblick i den situationen från en svensk bloggare som jag tycker om!

  Kram

  Sara 2012-02-12 00:30:24
  Svara
 • Åh Sofia, så tröttsam du är! Sandra också för den delen.
  Jag säger inte att det inte är fullt av gubbar i chefspositioner inom reklambranschen. Jag har själv arbetat i samma bransch (sedan bytte jag till ett arbete där jag bidrar till samhället istället för att utarma det), jag vet hur demografin ser ut. Jag vet hur samhället ser ut. Det jag skrev, om du hade orkat läsa innan du gick loss med ditt brandtal, är att det inte automatiskt behöver betyda att de har dåliga värderingar. Sexism och total ovilja att på något sätt ändra sin livsstil för miljön och för människor i utvecklingsländer finns bland så många fler än bara tjocka gubbar. Även bland unga, både tjejer och killar, smala som tjocka, i mörka och i ljusa kontor. Det irriterar mig att Sandra inte står för de val hon faktiskt gör och framställer sig som en miljökämpe och påstår att hennes värderingar är vettiga. De vettiga värderingarna syns i alla fall inte i bloggen. Synd.

  Eeehh? 2012-02-11 14:47:22
  Svara
 • Sandra, du arbetar med att öka konsumtionen, dvs du bidrar högst aktivt till miljöförstöring och utnyttjande av fattiga länder både vad gäller människor och naturresurser. Det är ett val du har gjort, liksom att bo så att du måste flyga över hela USA för att träffa din pojkvän. Det är aktiva val. Bill Hicks sa det drastiskt men han sa det bra: http://youtu.be/gDW_Hj2K0wo

  gj 2012-02-11 00:51:26
  Svara
 • Ehh? – HAHA

  Sofia – Word.

  sandra 2012-02-10 16:38:05
  Svara
 • ”Eeeh?”: har du sett hur reklambranschen ser ut? Eller media öht? Kvinnor är underrepresenterade och de som sitter högst är nästan uteslutande gamla tjocka eller smala gubbar. Precis så ser det ut i samtliga branscher i världen, förutom inom vården, skola och barnomsorg, men inte minst inom media. Vad är värst; att man på ett icke pk-sätt poängterar detta eller att fortsätta låta, utan att ifrågasätta, medelålders män porträttera världen? Vi lär oss mer av media än någon annan informationskälla. Tänk på det.

  Sofia Capel - Londonbloggen 2012-02-10 12:13:43
  Svara
 • Oj, så en tjock gammal gubbe kan inte ha vettiga åsikter eller bry sig om miljön? Som den enastående kommunikatör du vill framställa dig som borde du tänka dig för lite innan du skriver sådana klumpiga generaliseringar. Bara ett tips.

  Mvh
  Smal ung tjej

  Eeehh? 2012-02-10 11:49:20
  Svara
 • hepp: Ok, lev i din vanföreställda värld där du är bättre än alla andra och reklam inte finns.

  Sofia Capel - Londonbloggen 2012-02-10 01:52:02 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara
 • hepp – med sagt hoppas jag att du förstår att jag tycker att det finns tveksam, hemsk och sexistisk reklam. Det är något av det viktigaste iaf för mig i den branschen att ändra på.

  Sandra 2012-02-09 19:06:35
  Svara
 • hepp – men man kan ju inte bara vara ”emot” marknadsföring. Hela världsekonomin är uppbyggd av företag och att sluta konsumera helt är ju totalt omöjligt. Att jobba med reklam handlar om så långt mycket mer än konsumtion förövrigt, genom åren har jag exempelvis jobbat allra mest med försäkringskassan, varit nere på blankettnivå och skrivit om så det ska bli lättförståeligt och göra det mindre klurigt att exempelvis söka bostadsbidrag, eller förstå föräldrapenningen osv. Det här är ju ett enormt ämne, just reklam och marknadsföring, men du får inte glömma att det är företag som gör att Sverige är ett rikt land och konsumtionen som gör att ett land går runt och självklart är onödig och överflödig konsumtion aldrig något positivt ur ett miljöperspektiv men pga det kan du inte förkasta hela samhällsekonomin. Reklam behövs för att få ut företags budskap så konsumenten kan göra sina fria val. Jag vill iaf inte leva i ett samhälle där det finns en slags mjölk, ett klädesmärke och en slags burk ärtor. Marknadsföring sätter krav på företag för det tvingar de att kunna erbjuda någonting bra, och det är lag på att inte ljuga såklart. Det är superbra att miljö är så stort samtalsämne just nu för det sätter krav på företagen att ändra sina produkt och sedan kunna berätta det genom sin marknadsföring. Reklam kommer alltid att finnas, och det är den som finansierar dina busshållplatser och tunnelbanestationer osv. Då är det väl så himla mycket bättre att folk som jobbar med det har vettiga åsikter och försöker bry sig om miljön, än att någon tjock gammal gubbe sitter i ett mörkt kontor någonstans och bestämmer. Hur som helst, hoppas du fattar vad jag menar.

  Sandra 2012-02-09 18:31:18
  Svara
 • Sofia Capel: Om man jobbar med något där själva kärnverksamheten är att få folk att konsumera mer, dvs förstöra miljön mer, så bör man byta jobb. Och ja, jag är bättre, jag arbetar inte med reklam eller flyger flera gånger om året. Det är inte direkt svårt att påverka miljön mindre än vad Sandra gör. Varje enskild flygresa mellan LA och NY släpper ut växthusgaser motsvarande 1,9 ton koldioxid PER PERSON. Dvs Sandra ensam orsakar utsläpp av 3,8 ton växthusgaser varje gång hon hälsar på Ludde. Men det är klart, vad gör det, Sandra har ju besökt Rainbow Warrior och SAGT att hon bryr sig om miljön.

  hepp 2012-02-09 16:06:14
  Svara
 • jag jobbade på greenpeace för några somrar sen, och då fick vi alltid peppande sms från vår chef.
  till exempelvis ”kämpa på mina regnbågskrigare, nu skall vi rädda världen!”.
  man kände sig alltid så viktig och det kändes lite som en film, och som att man var en av de där goda som skulle mota bort allt dumt och ondskefullt i världen.

  linnéa 2012-02-09 14:17:24 http://fromgothenburgtotokyo.tumblr.com
  Svara
 • Rainbow Warrior sänktes ju annars av franska agenter i New Zeeland när Greenpeace protesterade mot franska kärnvapensprägningar, två personer dog och det startades ett folkrättsligt mål. På något sätt kul att de har döpt en ny att övertaga rollen, jag stödjer Greenpeace och gillar deras värderingar och metoder.

  Amanda 2012-02-09 10:27:22
  Svara
 • […] här diskussionen som uppstod på Sandras blogg Niotillfem häromdagen fick mig att ta mig samman och […]

  3.. 2.. 1.. Self Destruct | Nina Åkestam 2012-02-09 08:04:42 http://blogg.resume.se/nina-akestam/2012/02/09/3-2-1-self-destruct/
  Svara
 • ”.den”: ”Ekonomi” är ett bättre ord, klass innebär så mycket mer än hur mycket pengar man har.
  Jag förstår inte riktigt din poäng, om man jobbar med något som är dåligt för miljön, bör man inte handla ekologiskt och vara med i Green Peace då?

  Sofia Capel - Londonbloggen 2012-02-08 02:29:57 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara
 • det finns för övrigt många branscher där ”pengarna ligger”, men om man diskuterar miljö, konsumtion och hållbar utveckling (eller förlåt, ”små fiffiga lösningar”) så finns det egentligen inget försvarbart i att jobba inom reklambranschen som direkt bidrar till konsumtion genom att just uppmana folk att köpa, köpa, köpa. reklam handlar om att få folk att konsumera, det är det som är branschens kärna.

  kalla mig internettroll all you want, jag föredrar att vara anonym på internet oavsett om jag ger beröm eller kritik and you will have to deal w it!

  . 2012-02-08 01:17:18
  Svara
 • ”-Det är inte den övre medelklassen i sig som är problemet, det är folks handlingar. Jag tycker det är ganska så lågt att dra upp klass och rikta det mot individer.”

  öh, det är ju PRECIS det som är grejen. individerna är samhället! klass som begrepp syftar till att ringa in relationer mellan individer i samhället, där fördelning av resurser gör att vissa har mer och andra mindre. vi som individer är en del av en större samhällelig struktur; vi handlar utefter våra resurser som vi tilldelats beroende på vilken samhällsklass vi tillhör! folks handlingar har i allra högsta grad att göra med vilka förutsättningar man har fått. en person utan pengar KAN inte konsumera och leva som en person från en högre samhällsklass, det är FAKTA!

  . 2012-02-08 01:03:20
  Svara
 • ”. den”: Varför är du ens inne här och läser om du ogillar hennes livsstil? Det är ju du som gör den möjlig.
  Att du sedan inte har samma möjlighet att flyga/spendera pengar gör dig inte till bättre. Hade du struntat i att flyga om din partner bodde i ett annat land, även om du hade råd? För att du tänkte på naturen? Och varför har du en åsikt om du inte står för den? Vem är det som tycker såhär? En människa eller ett internettroll?

  Koji: ”Samtidigt är den tid vi lever i ganska skev, den klass som Sandra tillhör är en stor del av problemet och diverse engagemang i frivilligorganisationer väger inte upp.”
  – Det är inte den övre medelklassen i sig som är problemet, det är folks handlingar. Jag tycker det är ganska så lågt att dra upp klass och rikta det mot individer. Vad ska Sandra göra? Be om ursäkt för att hennes föräldrar studerade på universitetet (?) och sedan fick bra jobb? För att hon själv skaffat sig en utbildning och sedan lyckats ta sig in i en mansdominerad bransch där pengarna ligger?
  Som sagt, inget fel att kritisera och ifrågasätta folks handlingar, men att inbilla sig att man är mycket bättre för världen för att man är arbetarklass/lägre medelklass, är att lura sig själv.

  Sofia Capel - Londonbloggen 2012-02-07 22:23:19 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara

 • vad bra att alla har inne ar sa miljointresserade. det gor mig glad. bra med samtalsamne och bra att manga av er verkar gora allt ni bara kan for att jorden ska ma battre igen. alla kan inte gora allt, men manga kan gora mycket.

  sandra 2012-02-07 21:33:43
  Svara
 • ”Det är väldigt svårt att inte ta del av den tid man lever i, och då kan man istället försöka göra det bästa av saken, som att gå med i Green Peace etc.”

  Det håller jag med om. Och att vara med i Green Peace är ju bra. Samtidigt är den tid vi lever i ganska skev, den klass som Sandra tillhör är en stor del av problemet och diverse engagemang i frivilligorganisationer väger inte upp.

  Och vem jobbar med reklam, seriously?
  http://youtu.be/gDW_Hj2K0wo

  Koji 2012-02-07 20:34:21
  Svara
 • sofia chapel: ja, många av de där flygen skulle sluta gå om hon OCH andra flög mer sällan. som andra här redan påpekat så är flygplansutsläppen en betydligt större faktor som påskyndar klimatförändringarna än vilka grönsaker man väljer att äta.

  angående det typiska ”är ni så mycket bättre själva då??”-argumentet som alltid dras fram då någon kritiserar niotillfem: ja, det är jag nog faktiskt. jag har flugit ca 7 gånger i mitt liv, jag har varken körkort eller bil och jag handlar bara kläder på second hand (till stor del för att det är det enda som min budget tillåter). jag konsumerar/står för mindre utsläpp helt enkelt för att jag inte är rik, och det handlar inte bara om mig som individ utan om något som kan sättas i ett större sammanhang. som signaturen ”koji” påpekade tidigare så är det just personer med mycket pengar, och rika länder, som står för den största delen av utsläppen. det är något som är värt att fundera på.

  och hur mycket en anonym åsikt är värld? precis lika mycket som alla andra åsikter såklart! åsiktens värde ligger väl inte i huruvida personen som yttrar åsikten skyltar med sin identitet eller inte?

  . 2012-02-07 20:27:59
  Svara
 • Synd bara att Greenpeace ibland uppvisar fruktansvärd inexpertis i ämnen som de envisas med att engagera sig i. Synd bara att det aldrig nämns i media så alla tror de alltid har rätt.
  Men I guess, bättre att stödja dem än inget alls.

  Mango 2012-02-07 19:01:56
  Svara
 • Tror det är bra att tar upp såna här saker som att stödja Greenpeace och förstår inte hur det kan vara kontraproduktivt. MEN man måste förstå vilka saker som gör skillnad och vilka som är meningslösa statements. Grönsaker har t ex extremt låg klimatpåverkan generellt, och att köpa lokalproducerade sådana gör i princip ingen skillnad eftersom de ofta fraktas med väldigt effektiva stora fartyg. Dessutom kan det faktiskt vara kontraproduktivt att välja bort de som har fraktats långt om du inte bryr dig om utsläppen från produktionsmetoden i de lokala resp. de från andra sidan jorden (som alltså kan vara bättre ibland).

  Poängen är att sådana val är ganska meningslösa. Det som gör skillnad för en konsument är hur ofta man äter kött (vilket kött spelar viss roll, men inte så stor), hur mycket bil man åker och hur ofta man flyger.

  Steffe 2012-02-07 17:30:39
  Svara
 • Ni anonyma (alltid) som skriver om att Sandra har dubbelmoral som konsumerar, flyger och jobbar inom reklam: jag förstår er poäng, men är någon här verkligen så mycket bättre själv? Att ni öht vet att hon konsumerar mycket och vet vad hon jobbar med, ni måste ju ha följt hennes blogg ett tag. Varför sitter ni vid era datorer och slösar ström samt bidrar till Sandras läsarsiffror om ni bryr er så mycket om naturen? Ja juste, hon skulle inte sluta leva som hon gör ifall ni slutade läsa och de där flygen som går från NYC till LA skulle inte sluta gå om hon flög mer sällan.
  Det är väldigt svårt att inte ta del av den tid man lever i, och då kan man istället försöka göra det bästa av saken, som att gå med i Green Peace etc.

  För övrigt får man kritisera och ifrågasätta bloggar, men varför vara anonym? Hur mycket är en åsikt, som ingen vågar stå för, värd?

  Sofia Capel - Londonbloggen 2012-02-07 17:22:05 http://londonsvenskar.com/sofiacapel
  Svara
 • ”För övrigt komiskt att någon som jobbar med reklam påstår att den inte bidrar till överkonsumtion. Tar du inget ansvar för vad dina klienter försöker uppnå med dina kampanjer?”

  så himla on point! håller verkligen med

  . 2012-02-07 16:29:10
  Svara
 • Reklamare låtsas bry sig om miljön – veckans skämt! Men det är klart, du bidrar ju inte alls till överkonsumtion, och naturen får ju ändå förstå att du och din pojkvän, som väldigt aktivt valt att bo där ni bor, måste få flyga till varandra. Flygplanet kanske släpper ut lite mindre av bara vetskapen att resan är så nödvändig…

  hepp 2012-02-07 11:06:04
  Svara
 • En båt en båt en båt! 😀

  Evelina 2012-02-07 08:51:00
  Svara
 • Thats awesome! It must have been pretty interesting to see. Do they just constantly travel all year or do they ever settle down for a few months somewhere?

  Nina 2012-02-07 04:34:17 http://distinctlynina.blogspot.com/
  Svara
 • sandra! cool post. also i saw this about your ad agency! ”Meet Wieden + Kennedy, the folks behind last night’s ‘Halftime in America’ spot + America’s most progressive ad agency”

  http://thinkprogress.org/alyssa/2012/02/06/419726/chrysler-clint-eastwood-super-bowl/

  rachel 2012-02-07 03:30:32 http://racheljingles.tumblr.com/
  Svara
 • Är så himla rädd att det aldrig mer kommer vara nittiocentimeterssäng med slingrande ben, omfamnande armar, händer genom håret ett dunkande hjärta i ryggen och någon som håller mig hårt hårt och andas in lukten av min hals när han tror att jag inte märker.

  Miranda 2012-02-06 23:46:20
  Svara
 • Hej Sandra! Ville bara berätta att jag gillar din blogg så mycket att den finns med i länklistan på min nya blogg! Hoppas det är okej! Kramar från Skåne/Tyskland/Världen

  En annan Jessica 2012-02-06 22:40:24 http://enannanjessica.se
  Svara
 • Anledningen till att du själv inte ser dig som en skadlig konsument är kanske för att du har snäva referensramar. Man jämför sig oftast med de som står en närmast och dessa har ofta en livsstil som liknar ens egen. Men påverkan på klimatet står alltid i relation till inkomst. Rika länder släpper ut mer växthusgaser, likaså personer med mycket pengar.

  Klimathotet kommer inte avvärjas av små fiffiga lösningar eller av romantiska hjältar på green peace-fartyg. Men inte heller av att du som individ väljer att flyga ett par gånger mindre om året. Istället kommer det krävas en omfördelningspolitik, där rika personer som du själv måste bidra mer än vad ni gör idag till att ställa om samhället. Ska du flyga tio gånger om året krävs det ju att du kompenserar tillräckligt för den skada du åsamkar framtida generationer och då räcker det inte med att äta ekologiskt kött ibland.

  Den konsumentmakt du verkar tro på kommer inte fungera eftersom tillräckligt många människor inte kommer ställa om sin konsumtion i tillräckligt hög utsträckning. Titta bara på dig själv och människorna omkring dig.

  För övrigt komiskt att någon som jobbar med reklam påstår att den inte bidrar till överkonsumtion. Tar du inget ansvar för vad dina klienter försöker uppnå med dina kampanjer?

  Koji 2012-02-06 22:22:10
  Svara
 • Det gick en fin dokumentär om Greenpeace på kunskapskanalen häromdagen, se den på svtplay om ni vill veta mer om hur de blev till osv. Då kommer du bli ännu mer stolt över att ha varit ombord på den däringa båten.

  http://svtplay.se/v/2692994/dokumentarfilm/berattelsen_om_greenpeace

  Tove 2012-02-06 20:42:39
  Svara
 • älskar dig. hatar miljöpartiet.

  linnea 2012-02-06 19:50:13
  Svara
 • det ser ju nästan varmt ut!

  Johanna 2012-02-06 19:28:41 http://weaimforhighspeed.blogspot.com
  Svara
 • åh gud vad glad jag blir att du postar detta! äventyrslysten som jag är har segling alltid lockat så att jag inte kom in på seglargymansiet var en besvikelse som jagar mig än idag… (går i tvåan nu). Att greenpeace, som jag dyrkar och mer än gärna skulle vilja samarbeta med, reser och jobbar på detta sätt är ju bara helt ULTRAMAGISKT fantastiskt!! Än finns det hopp.
  Tack Sandra<3

  Jenny 2012-02-06 19:02:36 http://www.mylittlej.blogg.se
  Svara
 • alltså jag älskar dig.

  veronica 2012-02-06 18:14:28
  Svara
 • mathilda – sjalvklart, bloggat om instagram manga ganger. finns dar som sandrabeijer. kram

  alina – vad fint!

  johanna – kolla min new york-guide, kram!

  petronella – http://maleobjects.tumblr.com/

  hallbar utveckling ffs – precis som emilia sager har under tycker jag verkligen inte att min blogg bygger pa overkonsumtion. alltsa, jag aker inte till la for att chilla runt, jag aker dit for att jag ar i ett distansforhallande. det maste du anda forsta, jag maste fa traffa min kille. det tar 6 timmar att flyga dit sa det gar inte att byta ut mot tag. Jag koper sallan klader och i princip inget fran billiga marken, utan kvaliteklader som jag har lange lange. jag ater i princip bara ekologiskt och sallan kott och jag papperssorterar osv. Jag forsoker alltid laga mat med gronsaker som ar i sasong sa att de inte skeppats over halva varlden. Jag jobbar dessutom tillsammans med en miljopartist som hela tiden visar mig sma smarta grejer att spara pa energi. att skriva om greenpeace ar val itne motsagesefullt alls, utan snarare viktigt och bra.

  Emilia – sa fint skrivet, tack.

  sandra 2012-02-06 17:23:06
  Svara
 • Visst är hon fantastisk! Jag jobbade som guide när hon var i STHLM och hälsade på. Härligt att se att du tar upp det i din blogg, tror att det påverkar många 🙂
  Puss på dig!

  Ida 2012-02-06 17:10:02
  Svara
 • Stöder Greenpeace redan! Är lite avundsjuk på att du fått se såndänt..

  Karoliina 2012-02-06 17:06:50 http://www.junkyardjulie.ratata.fi
  Svara
 • ja, det är verkligen en viktig sak. jag stödjer också greenpeace. och nu blev jag dessutom lite mer kär i dig sandra.!

  Li 2012-02-06 16:39:52 http://lithesupercat.blogg.se
  Svara
 • Fina bilder! Underbar kommentar: ”Båten hade några dagars paus i New York från att rädda världen och vi fick komma upp på däck och titta.” Haha

  Katarina 2012-02-06 16:22:15 http://katarinaonils.wordpress.com/
  Svara
 • Fina bilder!♥♥ xx

  Sofia 2012-02-06 15:55:23 http://myfakemustache.blogspot.com
  Svara
 • wow

  Matilda 2012-02-06 15:55:05
  Svara
 • @hållbar utveckling, det är ju inte som att hon okynnesflyger till L.A stup i kvarten bara för att jävlas, hennes pojkvän bor ju där.
  Du tycker att det är kontraproduktivt, jag tycker snarare att det väger upp för en del av de valen som inte är jättemiljövänliga.

  Förresten visar den här bloggen endast en bråkdel av Sandras liv, vad vet du om henne egentligen? Hon kanske gör allt i sin makt för att leva ett så miljövänligt liv hon bara kan, det vet varken du eller jag och jag tycker det är fult att sitta och spekulera i.

  Menar du verkligen att hon ska offra sitt förhållande för att spara in ett tiotal flygresor om året? Kan du inte bara unna dem den här livsstilen och sedan nöja dig med att Sandra aldrig bär päls, oftast äter vegetariskt och stödjer greenpeace?

  Sedan att den här bloggen bygger på överkonsumtion köper jag inte för fem öre.
  Jag vet en miljon bloggare som handlar sjutton tröjor på h&m varje dag och dricker take away-kaffe för glatta livet, Sandra visar väldigt sällan den typen av konsumtion.
  Så vitt jag vet shoppar hon ganska så sällan, men när hon gör det så köper hon saker av fin kvalitet som håller länge.
  I mina ögon är det här framför allt en blogg om livet i new york, kärlek, feminism, vackra texter och fina foton.

  Sluta trolla och inse att en person inte kan göra allt, men att Sandra ändå med sin blogg kan påverka tusentals människor att bidra.
  ”Kontraproduktivt”, pfft.

  emilia 2012-02-06 15:48:11
  Svara
 • men alltså….tycker inte du att det är det minsta problematiskt att du visar upp en livsstil på bloggen som bygger på överkonsumtion, frekventa flygresor etc samtidigt som du påstår att du bryr dig om miljön? det är inte konstigt att glaciärerna smälter när rika västerlänningar flyger på weekendresor till exempelvis LA flera gånger om året, konsumerar mer än vad de behöver osv. tycker det är rätt kontraproduktivt att tipsa om greenpeace och samtidigt skylta med en sådan livsstil på en mycket inflytelserik blogg faktiskt, varför inte sluta flyga och sluta överkonsumera så himla mycket?

  hållbar utveckling ffs 2012-02-06 15:14:43
  Svara
 • Oooh, sånne skuter har så mye sjarm!

  Synne 2012-02-06 14:13:51 http://sostrenesuse.blogspot.com
  Svara
 • Wow. Sånt skulle man ju göra någon gång i livet, hoppa på en båt och rädda världen.

  Linnéa 2012-02-06 14:08:52 http://www.fyrakatter.blogspot.com/
  Svara
 • Kan du länka til den där siten med nakna män igen? 🙂
  Dom var så snygga!

  Petronella 2012-02-06 13:21:35
  Svara
 • Åh, jag borde åka till din stad Sandra! För omväxling skull, kanske du bskulle kunna tipsa mig om en kul bar att festa på eller klubb?

  kram!

  Johanna 2012-02-06 13:06:25
  Svara
 • Åh, tyckte jag kände igen namnet! CocoRosie har ju en låt som heter Rainbowarriors 🙂 <3

  Jessica 2012-02-06 12:15:11 http://ingeny.blogg.se
  Svara
 • Åh vad kul att du uppdaterar om det här! Jag missade sorgligt nog när de pausade hemma i Sthlm, men är åtminstone stolt köpare av en livdräkt på det där skeppet tillsammans med min lillebror. Det var pappa som köpte den i våra namn när man kunde köpa olika delar till nya Rainbow Warrior som stöd för hela bygget av detta mycket viktiga skepp. Så då vill jag faktiskt tillägga att jag är väldigt stolt över min pappa som alltid tycker det är viktigt med det Greenpeace gör och stödjer dem minst lika mycket som jag.

  Alina 2012-02-06 11:54:40 http://lifebyalina.blogg.se
  Svara
 • Jeg bryder mig ikke om selvtægt, og støtter derfor ikke Greenpeace. Men det betyder ikke at jeg er ligeglad med verden!
  Jeg støtter bare gennem andre foreninger! 🙂

  Rebekka 2012-02-06 11:50:14
  Svara
 • Jag har gett 50 kr i månaden till Greenpeace sedan 2003 ungefär. Det borde ha blivit en del nu!

  Ann 2012-02-06 11:48:41 http://www.tidensmelodi.se
  Svara
 • Åh älskar båtar!

  Nova 2012-02-06 11:38:37
  Svara
 • Dem stöder jag redan så klart! 😉 det borde alla som bryr sig om världen och miljön göra!
  Kul att ni har ert eget lilla parti där i New York 😀 i framtiden kanske ni blir det tredje alternativet?

  Fotografen 2012-02-06 11:18:20
  Svara
 • Åh den var jag ju och besökte i Sthlm för några månader sedan! Finfin båt och mkt miljösmart!

  agnes 2012-02-06 11:13:05 http://www.agneswilhelmina.tumblr.com
  Svara
 • Åh, så fina bilder!
  Har du instagram förresten? Har nyss upptäckt det och är helt beroende.
  Kram

  mathilda 2012-02-06 11:11:32
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind