Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

saker jag gillar i franska mataffärer.

Mataffärer är ju sen gammalt det bästa som har hänt mänskligheten. Speciellt franska. Jag kan gå runt i evigheter och titta bland hyllorna, lukta på grönsakerna och tråna vid den färska pastan. Det är ju lite av tjusningen att bo i olika länder, kolla utbudet och se vad andra packar upp på bandet. Här kommer sex favoriter från min närmsta Monoprix.

Vi börjar här. Megastor babybel! En dröm går i uppfyllelse så att säga. Att hyvla på knäckebrödet till frukosten, så sjukt himla gott.

Och hur himla genialiskt är inte det här då? Morots-creme fraîche! Som en fluffig mousse känns den, som man kan röra ner i pastor och ha på omeletter och ja på lite allt möjligt.

Tonfisk med ost! Klart det ska vara så.

Fransk godis är jättesyntetiskt och färgglatt (=win) och jag har jobbat mig genom hela godishyllan. Favoriterna är de där syrliga smurfarna och remmarna är det sista jag ännu inte provat men det kommer säkert vara strålande.

Och sen detta. DETTA! Boursin (finns i Sverige också) är det godaste jag ätit i typ hela mitt liv? Som ett mjukt himla vitlöksmoln i munnen, kan äta det med sked. Vill ha det i och på allt.

Avslutar med en bubblare. Potatiskroketter! Blev så himla nostalgisk i mataffären, det här var en stor favorit ur min barndom. Tänkte äta med kyckling och vit sparris med smör och salt.
.

Some food favorites from my local Monoprix.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • moa: Kommer inte ihåg vad den heter så jag vet inte om det är Boursin, men jag tror faktiskt att det skulle kunna vara det (förpackningen ser lik ut som den på Sandras bild), men det finns iaf en SUPERGOD färskost med valnötssmak som går att hitta på vanliga Coop-butiker, iaf här i Sthlm. I en liten rund burk. And it’s awesome.

  g. 2013-05-26 14:46:33
  Svara
 • Fullkomligt älskar detta inlägg! Lika mycket för att du är med och ser ut som en glad karamell på varje bild som för maten.

  Johanna 2013-05-24 11:14:58
  Svara
 • Haha, åh, det är något ås mysigt med annorlunda och utländska livsmedel. Speciellt franska. Svärmar själv som en och en annan tokstolla i Monoprix när jag är i Paris..!

  Emelie 2013-05-21 19:23:43 http://sockerskrin.blogspot.se
  Svara
 • En reklam för dig! En fransk klassiker tydligen. Något jag och mina kompisar har levt efter när vi varit i Paris.

  Heléne - Mitt så kallade liv 2013-05-21 17:04:38 http://blomstergarden.blogspot.se/
  Svara
 • Du måste testa Boursin med valnötter! Typ det godaste jag ätit men går inte att hitta i Sverige :/

  moa 2013-05-21 13:26:02
  Svara
 • Tidigare älskade jag också att gå runt i mataffärer. Särskilt i alla italienska affärer när jag bodde i Rom och Florens! Nu är jag Raw Vegan så plöjer i genom marknaderna här i Amsterdam istället 😉

  Katrin - therawfoodsisters.com 2013-05-20 13:52:29 http://www.therawfoodsisters.com
  Svara
 • Linnea – 1. vi fikade en gång efter tre månader som jag har skrivit om tidigare, samt tog en fika i december. Annars inte. 2. Jag har blivit bättre på att bara gå rakt fram utan att titta. 3. Jag tycker jättemkt om honom!

  Hanna – Insåg ärligt talat det när jag hade publicerat inlägget. Första gången jag köper tonfisk på typ ett år, blev så sjukt sugen av den där burken och glömde bort. Köper annars bara ekologiskt när det går.

  Hanna – hyr den av min kompis mamma. Betalar jättemkt i hyra.

  S.A – den kommer bara i en storlek om jag minns det rätt!

  Elin – skrivit om det en del. Men mitt tips är att gå upp i tid och varje dag göra ett schema! Jag brukar göra det i timmar typ 9-10 göra sig oordning. 10-12 kolla mail. 12-13 blogga 13-14 lunch. 14-16 skriva.etc. kram!

  Jennie – så himla fint sagt. Och lycka till med hjärtat. <3

  sandra 2013-05-20 12:08:33
  Svara
 • Åååååh de potatisbollarna! Nostalgi för mig med! 😀

  Jag har aldrig kommenterat här, men jag gör det nu. För jag har just gått igenom en separation, där det var han som gjorde slut. Och efter tre veckor dejtar han en ny. Och nu tänker jag jättemycket på hur jag följde allt du skrev om kärlek när du och Ludvig bröt upp. Hur du var så himla öppen och ärlig om allt, och våga säga hur du känner, utan att ta ansvar för hur det skulle landa hos någon annat. Dina känslor är ju dina. Nu har jag tänkt på det mycket, och vill skriva att det betydde mycket för mig. Det var jätte”spännade” (låter förminskande och doku-aktigt..) att följa dina tankar och utveckling om det. Och om att det finns en ny början trots allt.

  Du gav så himla mycket av dig själv och först nu slog det mig att jag vill ge tillbaka. När jag själv vågar göra samma sak. Inte försköna eller dölja, riva upp allt och stå för känslorna. Vill fan inte förminska dem av artighet!

  Så typ, TACK för att du skrev allt du skrev. Det sådde ett frö som började växa först nu hos mig. Kram!

  Jennie 2013-05-20 09:00:03 http://jennialiskt.se
  Svara
 • Test för att kolla att mitt inlägg kanske bara väntar moderation… hoppas det skickades iväg för det var långt!! 🙂

  Elin 2013-05-20 08:56:54
  Svara
 • Sandra! Har inte varit inne här på evigheter och vips såg jag att du gjorde något helt annat nu förtiden! Paris och frilans, vad spännande!
  Fick mig direkt att tänka på att… KAN inte du skriva ett inlägg kring frilansandet, hur du gör för att strukturera upp dina dagar och sysslor, hur du gör med motivation, skrivkramp, skjuter du upp saker eller är du bra på att få saker gjort – och isf vad är dina tips för detta? Hur övar man på att bli mer strukturerad… osv.
  Och hur tycker du det är att jobba hemifrån och liksom inte ha några jobbarkompisar, eller är du omgiven av kompisar som också frilansar så att ni kan mecka ihop?
  Jag är väl lite av en drömmare och har svårt att komma igång…
  Hursom, vore himla kul för fler än mig tror jag att höra mer om ditt arbetsflöde i frilanset, hur du gör när du skapar ditt eget schema liksom.
  Kanske göra en liten bloggserie om detta? Vore sjukt intressant!
  Ha det så gott!

  Elin 2013-05-20 08:55:28
  Svara
 • OMG! Den där Babybel:en hade förgyllt alla mina vardagar! x-D

  Och fina Sandra, en fråga. Vad har du tagit för storlek på den underbara ”Tony Tiger” kjolen från Lazy Oaf?

  <3

  S.A. 2013-05-19 22:51:54
  Svara
 • jag bodde i frankriket i tre år och mina favoriter är också boursin, och alla efterrätter dom säljer som chokladmousse på yoghurt boks som är supergoda fäst dom är redan gjort och superbilliga, och all risen som man bare kan poppa i mikro ugnen och petit écolier kex och gouda ost med bitar av cumin och på carrefour har dom BÄSTA pain aux noix (valnötsbröd) alltså jag brukade fylla min fryser med det här brödet for att det slutsäljes jätte fort for att det är så gött.

  Anja 2013-05-19 22:47:18
  Svara
 • Åh! De där godisremmarna brukade min lillasyster alltid ta med sig hem från frankrike! Hon bodde där med sin mamma under i stort sett hela min barndom och det var så himla mysigt när hon kom hem till oss och hade med sig en massa godis och kaffe och andra märkliga grejer från frankrike!

  Sandra 2013-05-19 21:41:04
  Svara
 • Allltså åh, älskar utländska matbutiker! Vart jag än åker och även om jag bor på hotell måste jag gå och handla i matbutikerna. Känner sig mer hemma då tycker jag!

  Nellie 2013-05-19 19:40:34 http://www.kissmestupid.se
  Svara
 • Åh. Att kolla in mataffärer är det bästa jag vet på nya platser! Jag vet inte hur många jag sagt det till som inte förstått.

  Madelene 2013-05-19 19:12:43
  Svara
 • Åh åt kroketter när jag var lite också! Och de sura smurfarna såg sjukt goda ut!

  Ida 2013-05-19 18:12:36 http://idasivertsson.blogg.se
  Svara
 • Visst är Monoprix fantastiskt!! De har så mycket gott, choklad, god mat och ostar, och champagne och goda viner. Mycket bättre än Franprix. Min favvo ligger nära temple, Republique. Gud vad jag längtar till Paris!!!

  KK 2013-05-19 17:47:50
  Svara
 • Hej, jag undrade bara hur du fick tag i din lägenhet i Paris? Hur hyr du den, vad kostar det i månaden och sådant där? tack på förhand, älskar din blogg! 🙂

  hanna ladstedt 2013-05-19 17:43:48 http://hannaladstedt.blogg.se
  Svara
 • Köp SAVORA. Det är en slags senap men mer kryddig och megagod.

  Lrvc 2013-05-19 16:58:19
  Svara
 • har du provat göra avocadohalvor samt mosat ner med boursin med avokado & cayennepeppar + räkor. 80-talet rockar.

  johan andrén 2013-05-19 16:16:51 http://www.nihilisten.se
  Svara
 • Jag älskar Beyonce men hon är exakt överallt på denna sidan. Blir gaaaalen! Hör ni det Rodeo?!

  Emilia 2013-05-19 15:27:35
  Svara
 • Jag vet att det ser ut som ”hm” från utsidan, kanske från insidan också, men glöm inte att testa Picard: små söta miniglassar och frysta mirabellplommon och massa annat gott.

  Agneta 2013-05-19 15:03:50
  Svara
 • Hej Sandra. Jag har följt din blogg i flera år och min uppfattning av dig har alltid varit att du har stort hjärta och älskar världen, djur och människor. Att du är lite medveten om miöjöproblem och utsatta människor. Hur är det med tonfisken, har du koll på artens tillstånd enligt Naturskyddsföreningen? Jag försöker att köpa mest bra grejer, och tonfisk är bl.a. en av de saker jag inte längre köper då arten är hotad i dagsläget. Jag vet att det är få som vet det här och väldigt få som bryr sig om att ändra sina matvanor pga frågor så som hotade arter. Det gör mig ledsen, men hey, vi alla prioriterar olika saker.

  Så alltså, jag undrar hur du tänker när du köper mat Sandra? Ställer du några krav på huruvida den är ekologisk, närproducerad eller anses rätt att köpa enligt diverse miljöoganisationer? Och vad tänker du när du köper en produkt som tonfisk?

  Kram och fortsätt lägga upp bilder på carbonara!

  Hanna 2013-05-19 14:07:42
  Svara
 • Kroketter är verkligen min barndom också. Fast främst som tillbehör till fondue (entrecote, champinjoner och bearnesesås).

  mood 2013-05-19 14:05:22 http://moodindigo.blogg.se
  Svara
 • Åh det låter helt fantastiskt alltihop<3

  Malin Aurora 2013-05-19 12:34:13 http://vildblommor.blogg.se/
  Svara
 • din blogg är så himla härlig och inspirerande. Tack för ditt engagemang och den trivsamma läsningen 🙂

  ann-sofie 2013-05-19 12:28:33 http://hennesliviordochmeningar.blogg.se
  Svara
 • Har inte varit i Frankrike på några år nu, men är på väg i sommar… Åh vad jag också älskar mataffärer! Speciellt franska. Mousseline de carrots! Ska prova det.

  Elenor 2013-05-19 11:46:54
  Svara
 • Hej! Mat <3 Tre killrelaterade frågor som du inte behöver svara på om du inte vill – såklart!
  1. Har du sett Ludvig sedan det tog slut mellan er?
  2. Hur går det med äckelkillarna i Paris tunnelbanor?
  3. Vad tycker du om Jonas Karlsson?

  //Linnea

  Linnea 2013-05-19 11:23:48
  Svara
 • Vitlöksmoln låter ju ganska så himla underbart!

  Kajsa 2013-05-19 11:22:06 http://kobranhuggertill.blogspot.se/
  Svara
 • Åhå, tre av disse er faktisk mine favoritter også! Jeg elsker å gå rundt i matbutikker og på markeder og smake på nye ting. Takk for tipset om mousseline med gulrot (morot), det har jeg ikke smakt, men det høres kjempegodt ut!

  Synne 2013-05-19 11:06:20 http://etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • alltså sandra! Älskar din blogg så mycket.

  Anna 2013-05-19 10:56:37
  Svara
 • TONFISK MED OST!! dör.

  maria 2013-05-19 10:20:18
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind