Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to the past week's comments.

Förlåt varit lite dålig på detta på sistone men här kommer iaf svar på förra veckans frågor i kommentarsfältet.

Förövrigt byter rodeo snart tillbaka till det gamla kommentarssystemet istället för det vi har nu. Så orimligt pepp på det. Kommentarerna har mer än halverats sedan vi bytte och det är ju bara för deppigt för en bloggare. Men snart så, så ni vet.


Jag undrar hur du lyckades hålla dig kvar vid ditt roman-skrivande? Alltså; jag har liknande ambitioner, skriver mycket men avbryter ständigt mitt projekt för att jag anser att idén inte håller, att jag skriver för dåligt osv. Och så kommer jag på en ny, fantastisk idé! och sen händer exakt samma sak. Visst kanske jag är lite väl självkritisk och borde ”låta mig” skriva dåligt i början, men ja – hur tänkte du för att orka?
Jävlar anamma, inte sluta fastän det blir tråkigt, skriva fastän man inte har någon inspiration, fullfölja något fast man stundtals tycker att det är overkligt dåligt. Kan inte förklara på annat sätt. Jag bara bestämde att jag skulle göra det. Att jag inte trivdes på mitt jobb och att skrivandet var en slags biljett ifrån det var nog också hjälp.


Älskar ett foto i timmen-inlägg! Men jag undrar: hur är förarbetet? Tänker du att ”imorgon ska jag ta ett foto i timmen” och sätter en timer eller bara blir det så?
Jag brukar fundera på vad jag ska blogga om innan jag somnar, så ja, jag brukar bestämma det kvällen innan. Ibland vet jag att ”söndagen kommer bli trevlig” eller något sånt, och då vet jag ju flera dagar innan att just den dagen kommer bli en EFIT! Jag har ingen timer utan höftar ganska mycket. : )


Så härligt att se dig tillbaka i din lägenhet !! Jag har ett NY-PROBLEM! Ska dit under thanksgiving, är saker och ting stängt då? förstår att fredagen är största shoppingdagen, men hur ser det ut ons,tors,lör? Kan man gå på restauranger utan hinder, kan man shoppa utan hinder, har museum m.m. öppet? Vilka dagar gäller för vad? TACKSAM FÖR HJÄLP!
Mycket är stängt på själva Thanksgiving-dagen men annars är det mesta öppet den helgen! Skulle kolla på de specifika restaurangernas hemsida och kanske maila och fråga dom.


var är kudden köpt? dör kudd-döden
Society6.com!


Tycker omslaget inte sticker ut det minsta, såg jag den boken i en bokhandel skulle jag inte köpa den, just på grund av omslagtet. Tyvärr.
Såklart att ni får tycka till om bokomslaget, och det vill jag att ni ska göra, både pepp och bu är spännande. Men blir ledsen över de som skrev ”nä nu tänker inte jag läsa den”. Fattar en sån mening är väldigt enkelt att skriva, men så outgrundligt sorglig för mig som suttit och skrivit och filat på en historia i över ett och ett halvt år och så kan det stå och falla för någon person för en sån grej. Jag tycker väldigt mycket om omslaget, och det gör min förläggare också. Jag ville att det skulle kännas exploderande så att säga, som om att någon haft för mycket att säga och Tove fick fria händer att tolka vilket jag tycker hon gjorde himla bra, och sen jobbade vi ihop också såklart. Min förläggare har haft slutordet om färger och typsnitt och sånt, hon har ett helt annat säljtänk och kan mycket mer om sånt än vad jag kan, och jag litar 100% på henne. Men detta är ju också en första version eller hur man ska säga. Omslaget trycks inte förrän i december. Just nu filar vi på grejer som textur på framsidan och material och sånt. Skulle väldigt gärna vilja ha lackad titel eller vävd, fatta fint. Jag hoppas och tror att det kommer bli fint. Och hoppas såklart att ni ska tycka om den. Men mest av allt innehållet då såklart. Det är framförallt det som räknas för mig.

Sandra, I know this is random and nothing to do with anything, but I need your help! I have seen from your previous posts that you love the 90s, especially 90s fashion. I also grew up in the 90s and am suffering from insane nostalgia over this time. I remember one particular fashion in my school, which was PVC, metallic-coloured jackets with zips. I had a baby blue one, and it was beautiful! All of the girls were wearing them, though they were a bit sweaty because of the material. I am trying to find these jackets online but I can’t even find a picture of one as I have no idea what they were called back then. Maybe you didn’t have this fashion in Sweden (I am from the UK) but if you have ANY idea what I am talking about, could you let me know what these jackets are called?! I am starting to think they didn’t exist, and that I made them up…! Thanks, Sandra, I love your blog 🙂
I’m not sure if I know but if any other does, please feel free to answer in the comments!


Hej fina fina Sandra. Jag kom bara på här om dagen att du hade lovat att göra en ny, uppdaterad Parisguide. Eller har jag bara inbillat mig? Hur som helst skulle jag uppskatta en sådan väldigt mycket, då jag ska till världens finaste stad nu i oktober och behöver lite tips. Massa kramar till dig!
Varit lite långsam men nu är den väldigt snart klar, nästa vecka kommer den nog upp!

jag gillar honom så himla mycket, så där kan-inte-sluta-tänka-på-honom mycket. Jag tror det finns en chans han tycker om mig också. När vi ses är allt perfekt men det känns som det bara är jag som hör av mig. Ska jag låta det vara eller försöka en sista gång?
Kör hårt såklart!

När man så gärna vill skriva, man vill det enda ut i fingertopparna men när man väl får använda de ivriga fingertopparna blir det bara osammanhängande rader med vilsna ord. Vad gör man då?
Som någon annan svarade, du fortsätter skriva. Svårare eller enklare än så är det nog (tyvärr) inte.


men du sandra. du måste helt enkelt filma när du dansar nån gång och lägga upp. kan inte avgöra vad du är för nån sorts person innan jag har sett hur du dansar. bättre personlighetstest än att kolla i en persons godispåse! obs jag dömer inte folk enbart på dans är ej en hemsk människa
Haha, nej det vågar jag inte. Men här är min godispåse i alla fall:

Hur känns det för dig att t.ex. Matheiu är vän med Ludvig också? När jag haft gemensamma vänner med ett ex har jag ibland fått en obehaglig känsla för att mitt ex genom våra gemensamma kan få reda på saker om mig. Och jag har liksom helt velat avskärma mig från exet. Har också kunnat hända att jag fått reda på saker om honom, och att prat om gamla minnen som alla delar dyker upp… Du har iofs en blogg, men betyder det att du är helt ok med att en vän ena dagen hänger med dig och nästa chillar med din polare? Förstår du vad jag menar?
Jag förstår, men det är nog annorlunda när exet bor i Kalifornien. Vi träffas aldrig och han träffar våra gemensamma bekanta oerhört sällan. Och jag är tillräckligt bra kompis med Mathieu för att kunna lita på honom och vår vänskap. Jag ser den som helt separat från den han har med L, framförallt eftersom jag och Mathieu (exempelvis) har hängt mycket mer själva än tillsammans med L.


Vart har du köpt din underbara blommiga fåtölj? Jag har letat efter något liknande sedan i höstas 🙂
Den är från Conran, en brittisk inredningsaffär! Deras affär i New York gick i konkurs så allt blev jättebilligt, superpraktiskt.

.

Translation. Answer to the past week’s comments. Please read by clicking ”in english” below FAQ.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
42kommentarer
 • Men alltså jisses! Vad är det för stolpskott som håller på och kommenterar och har massa åsikter om hur bokomslaget ska se ut och huruvida man kommer läsa boken eller inte för att omslaget är fult? I stil med ”det borde vara mer sött och pastelligt”, är det ni som skrivit Sandras första roman eller är det Sandra?? Nönu blev jag förbannad, Sandra – du ska enbart känna dig fantastiskt glad och vara grymt stolt över dig själv!! När drullarna bakom sina dataskärmar får fina omslag utan text publicerade kan de komma och ha åsikter, tills dess är det bara skit.

  Therese 2013-09-25 23:02:28
  Svara
 • din godissmak, Sandra…….. jag blir så glad :’)

  Julia 2013-09-24 22:29:37 http://heysapphire.blogg.se
  Svara
 • Tycker omslaget är jättefint och längtar så himla mycket tills boken kommer ut!

  Fridah 2013-09-22 19:12:00
  Svara
 • (och längtarlängtarlängtar efter boken. vadå omslag? vem bryr sig. ”döm inte boken efter dess omslag”. jag tycker i alla fall att det är fint och det är ju sandra som har skrivit den <3333

  fanny 2013-09-22 13:59:00
  Svara
 • åh jaa, är så oerhört tacksam över att ni ska byta kommentarssystem!! är så trött på att aldrig kunna kommentera via mobilen eller bloglovin, att allt är så krångligt. lycka! förövrigt så älskar jag dina frågestunder (och perfekta foton har du komponerat med dessutom!)

  fanny 2013-09-22 13:58:00
  Svara
 • Sandra! Var har du köpt dina rosavitrandiga påslakan? Har letat överallt men hittar aldrig 🙁

  Matilda 2013-09-20 20:41:00
  Svara
 • Åh på frågan om dansen; såhär tänker jag mig att Sandra dansar när hon är i sitt esse.

  Himla fint!

  Pauline 2013-09-20 16:06:00
  Svara
 • Hej Sandra! Det här kan vara tredje gången någonsin jag kommenterar på din blogg, trots att jag läst sen jagvetintenär. men iallafall, först vill jag säga att jag tycker jättemycket om omslaget till din bok. när jag läste alla meningarna så kände jag bara att jag vill läsa boken nu direkt! och jag tror det blir jättefint med något lackat också, det är fint när det är lite special på omslaget :).
  och sen. vill jag säga att jag är lite stolt över mig själv för igår kväll/natt när sista spårvagnen hem närmade sig sa jag verkligen nej till min favoritnorrlänning som är så himla fin och rolig och snäll och lång och smart, om det inte hade varit det där att han aldrig varit kär i mig, bara jag i honom, så det var en så fruktansvärt jobbig grej vi hade där han visste att jag typ släppte allt när han hörde av sig trots att han förklarat att han har känslor för sitt ex, så han ville inte ha någonting seriöst. igår såg jag honom på första gången på 14 månader (han är givetvis sjökapten och bor på en båt flera månader i sträck och jag bodde lite i Frankrike och sånt) och han var ju absolut så där fin som han ändå är- men lite full- och ville bara följa med mig hem. och trots att han sa: ”jag känner mig så ensam” på ett sånt där sätt som jag alltid faller för sa jag NEJ du får väl vara med David då (hans vän) och så klev jag på vagnen och åkte hem! sjukt att jag trodde att det verkligen inte gick att göra så för ett år sen. det kanske går att bo i samma stad nu ändå.

  Matilda 2013-09-20 13:37:00
  Svara
 • Angående första frågan om hur man orkar fortsätta skriva fast man i mitten av allt börjar tvivla på sig själv, sin ide och talang. Nyckeln är att aldrig sluta. Oavsett om du känner att ”nej det här bli inte bra alls” så måste du fortsätta, avsluta arbetet och sen börja om med något nytt. Annars utvecklas du inte. Jag har samma problem fast när jag ritar. Mitt i tecknandet kickar min perfektionist i mig in och säger ”Detta suger ju, ögonen är inte alls lika de som jag målar av. De skelar till och med litegrann…”
  I det ögonblicket kan jag antingen
  1. slita ut teckningen ur blocket och ge upp, och därmed inte lära mig något och inte utvecklas.
  2. eller låta den teckningen vara en teckning med skelande ögon, känna att den inte var så bra men att nästa gång har jag iaf övat på att rita ögon och kommer göra det bättre.

  Viveca 2013-09-20 11:49:00
  Svara
 • Hej.

  Tråkigt att någon avfärdar din bok på grund av omslaget! I en bokaffär väljer jag också böcker baserat på omslaget, dvs när man står framför hyllan och väljer vilken man ska läsa baksidan på. Då väljer jag den som fångar ögat, det kan jag erkänna. Men i ditt fall, på din blogg, då har jag ju redan gjort mig en uppfattning om hur boken kommer att vara, ditt språk i en bok. Och då är omslaget rätt ointressant för mig. Kul om det är fint absolut, men köper gör jag oavsett 🙂

  Fast, den påminner väldigt mycket om det omslag som redan postats här, så du kankse ska se över omslaget i alla fall, du vill väl ha ditt eget 😉

  Kram
  Malin

  Malin 2013-09-20 10:51:00
  Svara
 • Har folk helt glömt det här med att inte döma en bok efter omslaget? Kommer springa till bokaffären när din bok kommer ut Sandra, du anar inte!!

  Johanna 2013-09-20 09:22:00
  Svara
 • Förstår inte alls hur man kan döma en bok pga omslaget. Jag tyckte i varje fall att det var ett himla fint omslag och all text på framsidan fick mig bara att längta ihjäl mig tills april.

  Malin 2013-09-20 09:10:00
  Svara
 • Jag blev lite besviken över att dina ord ska prydas av det där omslaget det måste jag medge. Det var allt annat än snyggt och jag tror många av dina läsare tänker som jag gör; att det inte känns ”du”. MEN självklart kommer jag rusa ut och köpa boken ändå, ser fram emot att läsa den.

  Sofia 2013-09-20 09:06:00
  Svara
 • YEEEEEEEEEES!!! THE COMMENTS! I’M SO GLAD ABOUT THE COMMENTS! THE COMMENTS ARE BACK! THE NEW COMMENTS ARE DEAD, LONG LIVE THE OLD COMMENTS! VIVA LOS COMMENTOS!
  Or so. You can probably tell: I’m excited!! 🙂
  <3

  Teresa 2013-09-20 08:52:00
  Svara
  • Svar på Teresas kommentar.

   PS: I for myself would have expected something quirkily-cute on the bookcover, like Mariell Øyre’s hot air balloon, with the bright colours your images on the blog tend to have normally. While this is a bit more my taste, I feel like yours has a certain HBO-Girls-vibe to it, so that’s cool, too 😉

   Teresa 2013-09-20 08:59:00
   Svara
 • Men va!? Hur kan man känna ”den här boken ska inte jag köpa” av bara omslaget. För det första läste jag varje meningen och liksom ”MEN GUD HUR SKA VI ORKA VÄNTA TILLS DEN KOMMER UUUT” för det andra så; alltså det är Sandra! Som har skrivit! EN BOK! Jag exploderar snart. Haha. Du är fantastisk och jag tycker omslaget är fantastiskt också! Vävd låter himla fancy 🙂 !! Wiiie! Ursäkta alla utropstecken, men är på riktigt. SÅ. HIMLA. PEPP!

  Caroline Häljestig 2013-09-20 02:17:00
  Svara
 • Sandra, reklamen förstör din blogg. Rutan överst – över din text – har gradvis blivit större och större. Du måste se det själv. Det är en stor H&M-annons. Absurt stor. Den är uttryckligen en vägg som man måste över för att ens kunna läsa vad du skriver. Situationen är nästan löjlig. Faktum är att när jag väl har scrollat ner tillräckligt för att slippa ramla rakt in i en reklamannons är jag knappt längre intresserad av vad dina inlägg handlar om.

  Lovisa 2013-09-20 01:00:00
  Svara
 • Hej. Om folk väljer bort en bok på omslaget är det deras förlust. Om de råkar ogilla en bit omslag och därför missar en hel bok är det ju helknäppt. Jag gillar inte alla omslag, men läser på baksidan, för en bok är ju för sjutton en historia, ord, inte utseende. Det var fint, kan inte vänta på att läsa den.

  Ellinor 2013-09-19 23:46:00
  Svara
 • Det är lite spännande det här med omslaget. Att det kan tilltala folk så olika. Själv älskade jag det. Jag tänkte ”det är ju precis ett sånt omslag som jag tänkt att sandras bok ska ha”!

  Therese 2013-09-19 23:09:00
  Svara
 • Waaaah! Var hittar man Snövitomslaget till Mac??? M å s t e h a !!

  Amanda Falkman 2013-09-19 23:07:00 http://ordbruden.bloggplatsen.se/
  Svara
 • Kan du inte uppdatera the blogs I read? Vore kul att veta vad du läser nu 🙂 mycket har ju säkert ändrat sig och tillkommit. (högsta drömmen att hamna på den listan också osv). puss

  Julia http://julviva.blogg.se 2013-09-19 22:51:00
  Svara
 • JAG SER IALLAFALL JÄTTEMYCKET IFRAMEMOT ATT LÄSA DIN BOK JAG LOVAR

  bella 2013-09-19 22:45:00
  Svara
 • alltså, don’t judge a book by its cover

  cecilia 2013-09-19 22:13:00
  Svara
 • Hallå Sandra skulle inte du kunna tipsa om snygga vinterjackor? Vill verkligen inte frysa denna vinter men känns som att man måste kompromissa med snyggheten så himla mycket för att hitta någon varm. ps. älskar din blogg.

  www.juliasvanqvist.blogg.se 2013-09-19 21:38:00
  Svara
 • Omslaget är ju jättefint! 😀

  Sandra 2013-09-19 21:25:00
  Svara
 • Jag längtar jättemycket tills din bok kommer!!!!!!! Det var det första jag tänkte när jag såg omslaget!!!!!

  Hejsan 2013-09-19 19:51:00
  Svara
 • I also remember the metallic jackets from the 90’s! Back then in Sweden Robyn was the first one to wear it and both me and my sister had one. It’s tricky to find pictures, i tried googling ”robyn silverjacka” but just a few images was the type I was looking for. If we are thinking about the same jacket I just wanted to tell you – you are not insane, they existed – they were fucking brilliant!

  www.steadylight.blogg.se 2013-09-19 19:20:00
  Svara
 • Är jättepepp på boken och tycker du är grym!

  Ellinor 2013-09-19 18:57:00
  Svara
 • Förstår inte hur folk kan tycka bokomslaget var tråkigt? Jag är SÅÅÅÅÅ mer än taggad på din bok, vill att tiden ska gå snabbare! Seriöst, länge sen jag var så sugen på att läsa en bok! (Läser för övrigt ”to kill a mockingbird” nu, fin bok.)

  Ewa 2013-09-19 18:54:00
  Svara
 • Sandra!
  Vill bara säga att jag SKITER i omslaget jag tror att boken kommer vara så jävla bra och jag ska köpa en till mig och i present till alla mina kompisar som fyller år i maj för jag tycker att din blogg är grym och vill ju att du ska kunna fortsätta med din skrivar-dröm! Och jag tror att de flesta av dina läsare känner likadant! Tusen peppkramar<3

  Linnea 2013-09-19 18:42:00
  Svara
 • Jag tycker att bokomslaget är fint! Längtar SÅ efter att få läsa din bok. Det enda jag tänkte på var att den är väldigt lik omslaget till en annan bok: http://bibblansbravader.files.wordpress.com/2009/11/sjutton.gif men den är också väldigt bra. Haha så om nån skulle blanda ihop er lär den inte bli besviken heller.

  Y 2013-09-19 18:11:00
  Svara
 • Jag har läst din bok som någon slags bibel sedan jag var femton år gammal, alltså i mer än sex år och jag ser så sjukt mycket fram emot din bok i alla fall!
  Tycker du är så jävla bra på!

  linn 2013-09-19 17:54:00
  Svara
 • Jag ser fram emot boken, det är den viktigaste delen. Att människor som aldrig läst din blogg, kanske går förbi boken pga omslaget är tråkigt, men något som alla författare tampas med. Alla som däremot läser bloggen och sedan sitter och säger ”Nä fy usch, den struntar jag i nu” är ganska sorgliga personer. De skulle nog inte köpt den ändå tänker jag,

  Lilly 2013-09-19 17:49:00
  Svara
 • Tycker det är knasigt att folk inte kommer att läsa pga bokomslaget (??), själv tyckte jag det var coolt men inte riktigt stack ut. Kommer ändå att läsa eftersom jag tycker boken i sig verkar jätteintressant plus att jag är ett stort fan av dig Sandra! Peace out 🙂

  Matilda 2013-09-19 17:48:00
  Svara
 • om man väljer att inte läsa en bok endast pga att omslaget inte tilltalar en så tycker jag det säger rätt mycket om personen i fråga. sen när började man döma grejer efter dess utsida lixom? det tycker i alla fall jag!

  linn 2013-09-19 17:47:00
  Svara
 • jag tycker att ditt bokomslag är jättebra! och jag kommer absolut, definitivt och utan tvekan att köpa och läsa din bok! och även rekommendera den för alla jag känner! du ä bäst! punkt!

  anastasia 2013-09-19 17:32:00
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind