Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

answers to past week's comments. part 1.

Här kommer lite svar på senaste veckans frågor i kommentarerna. Det var så många så jag delade upp det i två delar denna vecka. Nästa kommer imorgon.
Sedan vill jag bara säga att tack för allt det andra ni skriver, det som inte är frågor men betyder så mycket. Allt det underfundiga, fina, som gör mig så himla glad. Uppskattar varenda litet ord och läser allt, så att ni vet.

Men men, vad är det för himmelsk roströd hängslegrej du har på dig??
Den är gammal från Asos. Men har sett att de har en del hängselklänningar inne just nu!

Vad är det för sång som spelas i videon med Milla?
Going Up The Country med Canned Heat.

Varför var filmen The Internship så sämst? Kram!
Mest kvinnoförnedrande gubbsjukaste skiten jag sett på jag vet inte när. Vince Vaughn (som skrivit och regisserat) borde låsas in och stanna där tills han blir snäll igen.

vilken stegräknare använder du, snälla sandra?
Jag använder bara en app som heter Moves. Den är rolig för den har inbyggd gps så man kan se hur man rört sig. Känns lite som att jag är med i ett TV-spel varje dag.

sandra, kan inte du göra en film om hur du får till de där svängarna på håret? 🙂 framför allt tredje bilden nedifrån.
Jag har gjort det ett par gånger, här till exempel! Dock brukar jag inte rulla fram och tillbaka som i filmen utan hålla in bara, i ca 10 sekunder per hårslinga.

har du stativ med dig eller är det någon som fotar dig? kram!
Jag äger inget stativ tyvärr, om jag är hemma och fotar har jag oftast ställt kameran på en stol. Är jag utomhus är jag med någon som hjälper mig att fota!

hej. är lite nyfiken på hur du tänker kring miljö och konsumtion? jag menar att du verkar va en trevlig tjej o så men du verkar konsumera/resa en jävla massa utan någon tanke på om det är vettigt att leva så. det här upptar nämligen mkt av mitt liv, ett ständigt ifrågasättande av mina egna köpbegär/resebegär, och jag är nog inge tillnärmelsevis lika rik som du. hur tänker du kring detta? det är roligt att läsa din blogg men saknar ett kritiskt perspektiv på det liv du lever.
Jag förstår. Jag har svarat på detta flera gånger, men så här tänker jag (eller gör jag snarare, tänka borde man ju lite mer). Jag är ju ingen superdupermegamiljökämpe, men jag försöker varje dag tänka på miljön i mina dagliga handlingar. Jag köper ekologiskt om alternativet finns, jag sopsorterar och skänker pengar till organisationer. Jag shoppar ärligt talat inte supermycket om man jämför med många andra, även om jag vet att jag får kritik för det ibland. De flesta kläder jag bär är flera år gamla och jag har en tendens att använda saker tills de verkligen sjunger på sista versen. Jag tror det är för att min klädstil är så pass enkel att jag aldrig känner att ”jag har inget att ha på mig”. Jag har hög kjol, tröja/skjorta/t-shirt + strumpbyxor varenda dag. Jag kan kombinera prick allt i min garderob med varandra. Eh oj nu hamnade jag kanske på ett sidospår, jag menar bara att om man klickar sig in på min modekategori är typ nästan inget av mina tio senaste outfits nya grejer. Jag försöker också att äta kött högst 2 gånger i veckan, så att det blir som en trevlighet och inte vardag. Resa är väl min största last. Jag flyger ju några gånger om året. Men jag tycker också att resa och att upptäcka nya människor och nya världar gör en mindre inskränkt, mer modig och klokare. Tror alla blir vettigare av att se nya saker. Men jaa, det är dumt att flyga osv. Tycker dock att det största ansvaret för många flygresor borde läggas på businesspersoner och liknande som kan ta tåget och flyger flera gånger i veckan. Jag gör det runt fyra gånger per år i snitt. I överlag angående hela miljöfrågan tycker jag ärligt talat att det inte är klokt att enskilda personer ska behöva ta så mycket ansvar. Det behövs hårda miljölagar, så folk tvingas ändra på sina beteenden. Valfrihet är inte intressant när jorden har förkylning.

Sandra tror du att man kan bli ihop med sitt ex igen? Om man gjorde slut för att man inte visste vem man var på egen hand längre, men nu, sju månader senare, känner att man vet precis vem man är och att man är sig själv när man är med honom?
Då säger man det och håller alla tummar att han fortfarande vill. Och jag tror att du måste försöka visa att den här gången är det på riktigt. Lycka till <3

Har en viktig fråga om dina löskragar från cos (tror jag): går det fortfarande att köpa dem och vart hittar man dem isf haha??? Tack-på-förhand du-är-så-jobbigt-fin Sandra!!!
puss och tack! Jag har faktiskt ingen aning om cos fortfarande säljer löskragar, men gå in på deras hemsida och kolla. Asos och Zara brukar ha löskragar också. kram.

Tack för alla dina underbara inlägg! Jag undrar, har du någonsin beställt från Society6 till Sverige? Jag är inte alls van vid att shoppa över Internet och undrar undrar hur det fungerar med fraktkostnader osv… Kram!
Nej det har jag inte men fraktkostnader står alltid på hemsidan, bara att kolla. kram!

Sandra! Du har länge varit min inspiration i klädväg och jag avundas din garderob på riktigt. Jag har bara en liten svår fråga till dig.. Det är såhär att vi ska ha fest på högskolan med temat ”I köket” och jag har ingen som helst aning om vad jag ska vara. Har du några tips?
Du kan ju vara massor av roliga saker, en liten kopp, salt eller peppar, en gaffel, en tomat (eller vilket mat som helst). Bara att gå in i ett kök och rota lite så borde man ju bli inspirerad direkt 🙂 Här är min kompis Fanny när hon var morot förra året! puss.

which of your actual friends is the one you’ve been knowing longest from your teens/childhoood?
Joakim and Jonna! Joakim I’ve known since I was 14 and Jonna since I was 13 years old.

hej, where can one get a copy of Lula? Did you buy it in a normal store?
I bought it at the airport but I’ve seen it everywhere. Not sure where you live but here in Sweden I’ve seen it in ”normal stores” like magazine shops, news stands etc.

Hej Sandra!
 Jag skrev en kommentar till ett av dina inlägg för över ett år sedan. Såhär såg kommentaren ut:
”En sak slog mig, och du kanske inte ens läser det här. Men, jag läste någonstans, att han inte tyckte om kräftor den där mannen som gjort dig ledsen. Han tycker inte ens om kräftor, det du alltid vill festa till det med på födelsedagar. Det får i alla fall mig att le lite när det ensamma höstmörkret börjar tränga sig fram. Att det blir så tydligt, att det fan finns någon bättre som fan kommer tycka om kräftor och fan kommer älska mer. Som du kommer älska mer. Varje födelsedag.”
Och nu har jag väl egentligen bara en fråga.

Tycker han om kräftor?
Jag minns den frågan. Eller inte bara minns, tyckte så mycket om den i sin underfundighet. Sparade ner den i min mobil till och med. Och svaret på din fråga är;  ja men javisst gillar han kräftor. grabben är ju från västkusten. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Lisa: Vill bara kommentera lite på ditt påstående om Sverige som föregångsexempel i klimatfrågan medan du svartmålar USA och Kina ganska rejält. Sverige som landyta har relativt små utsläpp av växthusgaser jämfört med andra länder, men det beror inte på att vi har minskat våra utsläpp. Vi har istället flyttat produktion och fabriker till andra länder – till stor del till Asien. På så vis kan vi fortsätta att konsumera som vanligt utan att behöva se den tjocka röken välla ut i atmosfären från skorstenarna (utsläppen sker ju inte i Sverige, och är därför inte vårt ansvar, eller..?). Förflyttningen av produktion är en viktig bakomliggande orsak till Kinas stora växthusgasutsläpp – som egentligen är våra utsläpp.

  Emma 2013-11-26 13:48:16
  Svara
 • Angående miljöfrågan..så himla fint det här.

  You are Brilliant, and the Earth is Hiring. The earth couldn’t afford to send recruiters or limos to your school. It sent you rain, sunsets, ripe cherries, night blooming jasmine, and that unbelievably cute person you are dating. Take the hint. (http://www.up.edu/commencement/default.aspx?cid=9456)

  Tror på individuellt ansvar men inte på individuellt skuldsättning.

  Jennie 2013-11-07 13:46:28
  Svara
 • nu har jag skrivit om den här kommentaren cirkus 8 gånger för jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för att få dig att förstå hur mycket jag tycker om din blogg. men det jag vill säga är väl tack helt enkelt. du har typ gett mig hopp. tack!

  tack 2013-11-06 22:47:58
  Svara
 • du ar sa klok, sandra. <3

  emma 2013-11-06 22:06:16
  Svara
 • Jag har beställt från Society6 till Sverige, hur smidigt som helst! Plus att det tog typ sju dagar.. Jag är jätte nöjd!

  Josephine 2013-11-06 22:00:08
  Svara
 • Du har typ den finaste stilen som finns, det är genom dig jag har funnit min. Arga skor och kjolar, så fint <3
  Nu undrar jag i alla fall en sak och jag hoppas du kan svara på den. Hur är kjolstorlekarna på asos? Små, normala, alltså typ som hm eller något, eller stora? Det är ju där din standardkjol (men ack så fina) kommer ifrån. Puss!

  Eduardo Lizardo 2013-11-06 21:45:01
  Svara
 • Du som skrev kommentaren om man kan bli tillsammans med sitt ex igen – kan du inte berätta hur det går? Är i samma sorgliga sits och behöver inspiration, uppmuntran och den där känslan av att man inte är ensam <3

  Andrea 2013-11-06 21:03:32
  Svara
 • Ok nu såg jag att flera skrivit samma sak… men jag var bara tvungen för det fick mig att le stort: Sista frågan!!! <3

  K 2013-11-06 20:54:48
  Svara
 • I think it’s so funny that you have almost a ”uniform” that you stick to wearing. Like you are a cartoon character!

  It must be so nice to be friends with someone like Joakim who you have known for so long. Long term friends feel amazing for some reason.

  Amanda 2013-11-06 20:26:46
  Svara
 • Åhhh rysningar av sista fråga/svar. Bästa grejen. Någon sjukt bra power-grej på gång. Alla som skriver och läser blogg: det där är värfor.

  Kathrine 2013-11-06 19:50:34
  Svara
 • M: En enskild person kan inte göra allt men tillsammans kan vi göra något ~ och det är det vi måste sträva efter. Det är hemskt att se hur världen blir allt mörkare och hur allt fler djur dör ut på grund av skövling av skogar och cyanidkapslar i vattenhål men ansvaret kan inte ligga på en enda enskild individ. Även om hela befolkningen i hela Sverige gör allt för att förhindra att miljön ska förstöra vår värld så finns det andra länder som förstör miljön. Se på USA och Kina till exempel ~ de är miljöbovar ut i fingerspetsarna.

  Själv försöker jag källsortera och äter bara kött någon enstaka gång och stödjer både WSPA och WWF i deras arbete för djuren och miljön och ger bort gamla kläder till bättre behövande och har även arbetat ideellt ~ men självklart räcker det inte för alla har vi ett ansvar för att stärka upp vår värld från allt det här. Och bloggerskor framför allt som når ut till så många där målgruppen är många unga.

  Lisa m 2013-11-06 19:16:15
  Svara
 • Åh! Följdfråga på sista frågan! Föredrar han i så fall havskräftor framför sötvattenskräftor? (min farmor är från Göteborg och hon säger att havskräftor är de enda riktiga kräftorna och att det är det enda man äter i Göteborg)

  I 2013-11-06 17:57:17
  Svara
 • Älskar sista frågan och svaret för att det låter så himla internt. Samtidigt som de flesta läsarna kommer fatta vad det handlar om.

  Rebecka 2013-11-06 17:31:04
  Svara
 • Men det handlar ju inte om det. Sandra är en bloggerska med tusentals läsare och har man en sådan plattform så har man ALLTID ett ansvar. Att uppmuntra till konsumtion och resor på det sätt hon gör tycker inte jag är ok när världen ser ut som den gör.

  stina 2013-11-06 17:03:36
  Svara
 • Alltså kräft-frågan! <3<3<3<3 Och svaret. Så himla, himla fint.

  Charlotta 2013-11-06 15:50:20
  Svara
 • Jag tycker inte att Sandra framstår som världens miljöbov som shoppar som en galning, har aldrig fått det intrycket alls. Det är lite orättvist att påstå att EN person ska kunna göra allt på egen hand, det är ju ett större problem som inte går att lösa genom att klanka ner på en enskild person som ändå verkar ha en rimlig inställning till det hela. Precis som Maria skrev så är det knappast så att det är de som flyger ett par gånger per år som behöver den största tankeställaren direkt… Visst kan vi alla göra mer, och alla gör vi skillnad, men att tro att det enbart handlar om enskilda individers vanor och att det enbart räcker med det är ju rätt naivt. Tycker att Sandras svar är väldigt bra och får förhoppningsvis åtminstone några läsare att tänka till.

  L 2013-11-06 15:21:54
  Svara
 • Hej Sandra!

  Jag håller på att finslipa på några dikter som jag hållit på med ett bra tag..
  Funderar på att skicka in dom någonstans för att eventuellt hoppas på att få dem publicerade, har du tips på vart jag kunde vända mig?
  Jag är medveten om att marknaden inte är så ”stor” och att det är väldigt svårt att bli publicerad över huvud taget.. Tänkte ändå att det kunde vara en kul idé. 🙂

  Ida

  Ida 2013-11-06 15:12:49
  Svara
 • Å vad besviken jag blev på ditt svar på miljöfrågan. Att du handlar ekologiskt och har minskat intaget av kött är fantastiskt, och jag håller helt med om att vi behöver genomtänkta miljölagar för att människan ska kunna samexistera på ett hållbart vis med alla andra arter på jorden.
  Men. Enskilda personer är vad människopopulationen består av. Att vänta på att auktoriteter drivna av vinstintressen ska sätta ned foten och göra något osjälviskt har vi inte tid med. Därför måste vi, de enskilda personerna, ta ansvar. Man kan tycka att det är sorgligt och fel att politiken inte fungerar som den ska – men inget kommer att förändras förrän vi visar tydligt vad vi vill ha. Dessutom blir ansvarsbördan inte lika tung om man delar den med flera andra – go solidaritet!
  Tack i övrigt för en schysst blogg (som jag följt i 6 år nu, shit).

  Emma 2013-11-06 15:10:08
  Svara
 • Ja alltså sista frågan + svaret: <3 <3 <3 !!!!!!!!!!

  Tack för att du skriver så fint!

  Moa 2013-11-06 14:36:29
  Svara
 • Ännu ett svar om socoiety6 – jag har beställt därifrån med frakt och det var inte så farligt dyrt, och leveransen gick jättebra. Jag beställde en stor och en liten poster och behövde inte betala tull. Har beställt prylar från Staterna vid 4 tillfällen, ganska små paket, och det har hänt en gång att jag fick betala tull (det var också ett litet paket) och det gick på 180:-, vilket var lite surt. Men det känns som att det beror lite på om en har tur eller inte 🙂 Så beställ på!

  Sandra 2013-11-06 14:31:53 http://www.lovlilett.blogg.se
  Svara
 • M:

  Jomenvisst har vi alla ett ansvar gentemot klimathotet och det är absolut ingenting att sopa under mattan. Men Sandra skriver ju i svaret att mycket av hennes kläder inte är nya och man måste ju få lov att shoppa nytt ibland. Då finns det ju andra storbloggare som konsumerar ännu mer (inte för att det betyder att det är ok för alla andra som konsumerar 1 plagg mindre men du hajjar), och flyga, jag flyger också, dels bor jag i ett annat land än min familj och många utav mina vänner och att ta tåg/bil/buss genom hela europa skulle inte funka. Jag tycker inte att det gör något att flyga 4-5 gånger om året, det finns ju faktiskt de som flyger 4-5 ggr i veckan.
  Däremot tycker jag att man ska se över sina egna vanor, vad kan jag förändra och vad kan jag dra ner på? Flyger jag 2 ggr i månaden så kan jag ju börja kolla andra alternativ, handlar jag nya kläder varje vecka så borde jag nog försöka ändra de vanorna och ta tag i varför jag faktiskt shoppar så mycket. Jag källsorterar, åker bara kollektiv trafik (heter det så? Buss, tunnelbana, tåg)
  Stänger av vattnet när jag shampoonerar håret i duschen, köper ekologisk mat så mycket jag kan etc. Vad mer kan JAG göra? Flytta ut i en stuga i skogen och odla min mat? Jag tycker jag tar mitt ansvar, mer som individ kan inte jag göra, så tycker det är fult att skuldbelägga enstaka personer, som Sandra, för att inte ta det ansvaret. Hon gör ju faktiskt det.

  Maria 2013-11-06 14:21:13
  Svara
 • Jag kan svara till den som undrade om Society6. Jag har beställt därifrån till Sverige, och jag passade på när de erbjöd gratis internationell frakt. Vilket de gör lite då och då. Sen får man betala tull, ca 30 % av priset tror jag, det brukar man alltid få när det är paket från USA (som inte är tillräckligt små för att ”slinka igenom” tullen).
  Kram

  Fanny 2013-11-06 13:29:02
  Svara
 • men sista <33 och SVARET <333 fick rysningar! puss!

  amanda 2013-11-06 11:51:44 http://amandahildur.blogg.se
  Svara
 • Åh sista frågan var bara för fin<3

  kaneli 2013-11-06 11:35:35 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • k2 – o_O haha sant. ändrade 🙂

  sandra 2013-11-06 11:34:23
  Svara
 • Jaa! Jag gillar göteborgaren skarpt! Gillar och saknar Göteborg för övrigt också, mitt förra hem innan Köpenhamn <3

  thesadbox 2013-11-06 11:28:37 http://thesadbox.wordpress.com
  Svara
 • Alltså du är bäst etc men alltså lol på att du först kallar The Internship gubbsjuk och sedan använder du uttrycket businessmän (nu säger jag inte att man ska börja säga typ businessHEN hehe) alltså det finns ju faktiskt businesskvinnor också (typ jag)

  k2 2013-11-06 11:26:30
  Svara
 • När du skriver att du läser allt kan jag inte låta bli att skriva hur fruktansvärt mycket jag älskar din blogg! Jag bläddrar bak och läser gamla inlägg nästan pinsamt ofta istället för att göra skolarbetet för att det gör mig så glad bara! Kärlek!

  Yrsa 2013-11-06 11:24:00 http://yrsalindblad.blogspot.com
  Svara
 • Älskar sista frågan <3

  Maja 2013-11-06 11:19:45 http://www.mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • sista frågan<3<3<3 fyfan va fint

  Ronja 2013-11-06 11:00:34 http://kokakolaveins.blogspot.com
  Svara
 • Du svarar så fint på sånahär frågor så tänkte att du kanske kunda svara på min också. Vad kan man göra om man är ihop med någon man verkligen verkligen verkligen är störtkär i efter 3 år tillsammans men man vill inte samma saker i framtiden? Jag vill plugga i en stad han inte vill till, han vill åka utomlands och distans känns så himla avlägset. Hur ska jag orka åka dit om det betyder slutet för oss? Hur mycket är det värt att kompromissa med sig själv och sina egna drömmar för kärlekens skull?

  k 2013-11-06 10:50:08
  Svara
 • Du verkar ju överlag ha en vettig inställning till det här med miljöproblemen att döma av ditt svar, även om jag inte har märkt av det i din livsstil så som den framställs här på bloggen. Vad jag inte riktigt förstår är hur man kan hantera klimatfrågan som en fråga bland andra, som en som går att jämföra med klassfrågan, jämställdhetsfrågan, rasismen eller vad som helst. Missförstå mig inte, alla de frågorna är bland de viktigaste frågorna som finns och de bör diskuteras överallt hela tiden, men klimathotet är i en klass för sig. Dels rör det inte bara mänskligheten utan hela djur-och växtriket, dels är det ett fruktansvärt akut problem. Om vi inte gör något åt det NU NU NU kommer det inte finnas något samhälle kvar (som det ser ut nu) att kritisera för exempelvis sexism och rasism. Jag vill inte skuldbelägga, men du måste också inse att du i egenskap av modebloggerska är en väldigt integrerad del av hela den här sjuka konsumtionskulturen som förstör vår planet. Det handlar om att människor, och framför allt vi människor i väst, har gjort såna sjuka övergrepp på den här planeten, vilket den fattigare delen av världen får lida för (alla har ju inte möjligheten att resa för att bli mindre inskränkt och klokare du vet), för att inte tala om alla djurarter som dör ut varje dag. Det handlar om att du och jag och vår generation kommer att få ta ställning till om det är moraliskt rätt att skaffa barn, eftersom de kommer att växa upp i en 4 grader varmare värld med allt vad det innebär av miljökatastrofer, översvämningar, klimatflyktingar, resurskrig. Jag håller helt med dig om att det inte borde vara den enskilde individens ansvar, men våra politiker kommer inte göra ett piss åt det här så länge de tror att det påverkar deras omval (vilket det antagligen också gör). Alltså, jag är väl egentligen lite nyfiken på hur du och alla andra gör för att hålla er ifrån det här, hur alla bara kan fortsätta som vanligt med konsumerandet och flygplansåkandet och resursslöseriet utan att gå under i klimatångest. Jag tycker den här frågan diskuteras väldigt lite med tanke på de förödande konsekvenser som vi ju står inför.

  M 2013-11-06 10:48:20
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman