Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

vinnarna i namngivartävlingen.

book

Nu är det dags att utse vinnarna i tävlingen om att namnge tre av karaktärerna i min bok. Jag fick över sjuhundra förslag, så det har tagit en jäkla tid att gå igenom dem, och det var inte direkt det lättaste att välja. Önskar jag hade tio olika karaktärer till att ge bort, eller nej förresten, flera hundra stycken.

Hur som helst! Här kommer de tre vinnarna.

Gabriella.
För det är min allra bästa vän och själsfrände.
Vi träffades första gången när vi var megasmå, våra föräldrar jobbade ihop och hon var så blyg och försiktig där hon stod bakom sin mamma i min hall. Raka motsatsen till mig, jag var vild och galen, men det var så fint moment där i hallen när vi träffades för första gången. Hon fick syn på en av mina katter (hade kanske en miljon djur och hon hade bara en kanin) och undrade om hon fick klappa. Vi blev bästa vänner på studs, hon blev vild med mig och nere vid min damm blandade vi blod och blev kattsystrar. En gång klättrade vi upp i ett träd och vägrade komma ner när hennes mamma skulle hämta henne. En annan gång badade vi bubbelbad i hennes badkar med riktigt badskum och jag tänkte att detta är definitionen av lyx.

Sen försvann hon utan att jag förstod varför, av anledningar som bara föräldrar får reda på och som man själv inte får höra om förrän år senare. Vi hittade varandra igen under åren på gymnasiet då vi hade italienska som gemensam kurs. Bestämde att vi skulle ses och blev oskiljaktiga efter en ”dejt”. Vi hjälpte varandra från att inte drunkna och dö när livet var som värst under tonåren och vi tyckte så mycket om varandra att folk nästan trodde att vi var ihop. Det gör vi fortfarande även fast vi inte ses lika ofta eftersom jag pluggar KTH här i Stockholm och hon i Lund.

Det var med henne jag åkte till Stockholm för första gången ”på riktigt”. Helt sjukt nu när jag sitter på Bagpiper’s Inn med mina klasskamrater och minns tillbaka när hon och jag gick dit och pratade engelska och drack öl som smakade så himla gott (vet nu dock att den är rätt äcklig).

Hon är den vännen man hänger med dagen efter att man förlorat oskulden, hon som dukar upp lyxfrullen med ProViva juice och som säger att det syns på en.

Därför borde en av karaktärerna få heta Gabriella – för jag antar att huvudpersonen kommer få det tufft åtminstone en gång i boken, och då vill man ha en vän som Gabbsan nära. Så att hon inte drunknar och dör, huvudpersonen menar jag.
– Emma

Alice.
En av tjejerna borde heta Alice, bara för att världen suger så mycket så hon gjorde sin egen.
Alice

Anton.
Därför att anton är min favorit, han är min ståtliga kille med stor näsa och så lång kropp att jag måste sträcka mig längst upp på tårna och lite till för att ge honom en puss. Jag träffade honom innan studenten och idag har han varit min i fyra fina år och häromdagen sa jag till honom att han va min alldeles bästaste vän av alla mina bästaste vänner och han blev helt mållös av lycka. Att jag fortfarande kan göra min fina kille mållös av lycka efter fyra år är så fint att det inte går att beskriva med ord.
– Ida

Grattis! Ni vinner varsin karaktär och varsin signerad bok.

Och här kommer lite bubblare, bara för att de är så fint skrivna och för att jag velade så mycket.

.
Jens. För att så få såg hur underbar han var, min vän. Han var smal och blek och hade ofta migrän. Men han var helt fantastisk och många missade det för dom tyckte han var märklig.
– Hanna

Frida! För att min bästa vän i Paris sedan 5 år tillbaka heter det och hon är den allra bästa vän man kan tänka sig. VI har gjort ALLT tillsammans och hon får liksom mig och andra människor att bli så mkt bättre folk. Hon är rolig, pratar jättegullig skånska, är den mest ödmjuka person jag känner och pratar aldrig skit för att prata skit! Plus att hon läser din blogg sen flera år tillbaka och ville fråga om du inte ville ta ett glas när du bodde här men var för blyg. Hon säger alltid ja till det mesta, är alltid pepp och jag har varit med om de mest galna äventyr med henne pga hennes förmåga att alltid vara på G och öppen inför möjligheter och äventyr. Och så fort man säger något dåligt eller negativt om sig själv så får man alltid höra ett rungande NAAAAEEEEJ! Hon är feminist och pluggar 3e året sociologi på Sorbonne, läser parallellt genusvetenskap och när hon kom till Paris för 6 år sen bar hon basker och långa, svarta sidenhandskar, lyssnade på Jacques Brel, rökte slims genom ett munstycke och såg allmänt sådär fransk ut som man tror folk gör här. Alla borde ha en Frida i sitt liv!
– Isabel

Samuel, eftersom att en kille jag träffade ett tag heter så. Han flyttade till Stockholm och vi pratar inte längre, nu är allt jag har kvar av honom en liten liten cykellampa han gav mig en mörk kväll. Lampan har slutat att fungera nu men jag låter den ändå sitta kvar.
Josephine

Oliver – för att det stavas likadant som oliver och oliver är goda. Och för att jag var kär i en sådan hela högstadiet (inte en oliv alltså).
– Emma

Min lillasyster Sigrid har precis börjat gymnasiet och har det ganska tufft. Hon känner sig ensam och lite utanför. Hon kom till mig igår och var ledsen och undrade hur jag hade gjort för att få vänner. Och ville så gärna hjälpa henne, men det finns ju ingen bestämd ”få-vänner formel”. Så jag tänkte, att om en av de fyra kompisarna heter Sigrid, blir hon nog lite gladare iallafall! <3
– Astrid

Jag skulle jättegärna vilja att killen hette Oskar. För det heter den personen jag älskar mest i hela världen men han ska förstöra mitt liv om ett litet tag för han ska åka till Asien i tre månader. Så det hade kanske vart en liten tröst att det finns en Oskar i din bok som är kvar hemma hos mig. Och jag tror han hade blivit så glad och rörd om det hände.
– Anna

Gustaf.
 Jag var kär i Gustaf och jag är kär i Gustaf. Men han kommer aldrig bli min, fast det är okej nu. Men tänk att få ha honom i en bok i hyllan och ta fram honom då och då när det vrider sig i magen av avund.

– Emma A

Astrid, Melina och Gustaf. FÖR DET FINNS INGA ANDRA ALTERNATIV SANDRA. Det finns bara de. Och jag skulle bli så jävla stolt då, och kunna berätta det här för just dem. Punkt.
– Hilma

 Stina är bra av många anledningar. Rimmar på fina och vagina, låter bra när man säger eller skriker det (man kan skrika det både snällt och väldigt argt) Och just det, jag heter ju det och jag är ju en av personerna jag gillar mest i världen! Dessutom finns det extremt få fiktionella personer som heter Stina (med undantag för Storm-Stina dårå (men det är ju en barnbok))Så alla vi som heter Stina borde få en fiktiv karaktär att relatera till. Tack för mig!
– Stina

Jag tycker att killen ska heta Lukas för så hette den allra första killen som hånglade upp mig på en fest och fick mig att känna att jag kanske inte är så pjåkig trots allt.
– Tilda

Klara, därför att klara färdiga gå och klara stjärnhimlar och det är ju klart det går. Om man heter Klara så klarar man nog allt till slut och det är ju ett himla fint namn att ge till någon. För en Klara är det självklart.
ajaM

 

Translation. The winners in the competition for my Swedish readers where they could name three characters in my novel that will come out this spring.

 

photosource: 1 & 2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • alla skriver och förklarar så fint! jag tror jag blivit kär i alla, i alla fall deras sätt att beskriva de personer som de värderar så högt.
  du har valt ut tre fina namna av så många!! <3

  Sofia 2013-12-22 02:22:13 http://www.sofialjungstrom.blogspot.com
  Svara
 • Åh Sandra. Att läsa kommentarerna till detta blogginlägg är som att få en varm och stärkande kram av systerskapet.
  Det brukar aldrig hända när jag läser kommentarer till något överhuvudtaget.

  Bella 2013-12-18 21:56:22
  Svara
 • EMMA A!!!!! Maila mig på majakemi@gmail.com!!!!!

  Maja 2013-12-18 15:42:26
  Svara
 • Tänkte också precis som föregående talande Gabriella, att ”wow, kul att hon valde Gabriella, hur många heter det egentligen”… För att inse att den här Gabriellan, det är ju jag. Tack älskade bästa vän, det glömmer jag aldrig! Nu ska vi läsa Sandra-signerade böcker tillsammans <3

  Gabriella 2013-12-18 12:45:22 http://shittydays.blogg.se
  Svara
 • Jag blir så glad av att du två hela gånger har tagit med kommentarer jag har skrivit. En gång när vi skulle berätta om de finaste som hänt oss en sommar och nu här. Jag uppskattar verkligen att du låter oss läsare berätta och vara med så mycket. Och det känns så oerhört stort och fint att du på något sätt tycker om sättet jag skriver på.

  Josephine 2013-12-17 22:18:48
  Svara
 • MAJA! TÄNK OM VI LEVER ETT DUBBELLIV! herregud känner att jag måste prata med dig. och tack sandra för att du tyckte jag skrev fint. det värmer <3 (kan du inte ge min mail till Maja som kommentera om min text?)

  Emma A 2013-12-17 21:57:17
  Svara
 • Åh Alice! Nu blev jag både superglad och ännu mer stolt över mitt namn!

  Alice 2013-12-17 21:36:28
  Svara
 • Hej, jag såg dig på babylon för över en månad sen och jag gick fram och sa att din blogg är typ den enda bloggen jag egentligen läser, för att den är så himla bra. Men nu i efterhand har jag tänkt massor på att jag kanske lät så himla otrevlig när jag sa det, men jag var ju så nervös, hela jag skakade och jag bara pladdrade ur mig allt. Så jag bestämde mig för att kommentera det här med, i en trevligare ton.
  Hej! Din blogg är så himla fin, det är (som sagt) en av de få som jag faktiskt följer. Jag tycker om hur du skriver och att du ger dina texter liv. Är så himla glad att du bloggar. Så himlahimla glad.

  Timbe 2013-12-17 12:00:31 http://demo.blogg.se
  Svara
 • Nämen! Wow! Så himla himla himla glad jag blev nu.

  ajaM 2013-12-17 11:39:56
  Svara
 • du har verkligen världens finaste och bästa läsare, sandra, både de som skrivit över mig här och alla som föreslog karaktärnamn till din bok! puss på dig och alla som läser detta

  ingen vet om denne bloggen 2013-12-17 01:52:18 http://ingenvetomdennebloggen.blogspot.com/
  Svara
 • Fina namn! Men jag är här i annat syfte!
  SANDRASANDRA du måste lyssna på det här: http://open.spotify.com/track/2movEmkOVGyqtUt1UcOLb4 !!!
  LOVA att du lyssnar! Superviktigt, älskar det så mycket!

  Sabina – mycket flott blir dagens morgonlåt!

  Sabina 2013-12-17 01:25:14 http://1990something.wordpress.com
  Svara
 • Sandra? Vad fan ska man hitta på på nyårsafton? Alla mina vänner lever på skilda kontinenter, så långt borta att smsen knappt kommer fram. Samtidigt hade jag aldrig i mitt liv vågat gå på krogen. Är rädd för alkoholen och för. Ja det mesta egentligen. Varför jag frågar dig vet jag inte, känner knappt mig själv. Men en nyårsguide med Sandra strössel är precis vad jag skulle behöva!
  Du är tamigfan bäst, håll hårt i han du håller kär, han har varning-för-drunkning-ögon!

  Hanna 2013-12-17 01:01:39
  Svara
 • Åh, finaste nomineringarna ju.

  jennifer 2013-12-17 00:03:59 http://jenniferstroud.blogg.se
  Svara
 • Alltså, sjukaste grejen. Valde för någon dag sen namn till karaktärerna i min framtida bok, och valde Gabriella och Anton. Hahaha. Tror jag får tänka om… men obs, hade inte ens börjat skriva om du inte hade sagt att du skrev halva boken i mobilens anteckningar. Jag hade inte ens en tanke på att allt jag skrev där (har ca 500 anteckningar bara i min nyaste mobil) faktiskt skulle kunna användas till nåt. Så, superduperTACK för inspirationen!

  Anna 2013-12-16 23:59:03
  Svara
 • Vilka vackra historier bakom allas nomineringar. Som en rundvandring genom både det fina och svåra i livet.

  Singelbloggaren 2013-12-16 22:35:21 http://singelblogg.com
  Svara
 • alltsa. wow. jag heter gabriella. jag vet att det ar sjukt fanigt av mig men herregud vad haftigt att lasa mitt namn pa din blogg – och att mitt namn ska sattas pa en karaktar i din bok. he rre gud. ingen heter gabriella forutom jag kanns det som!

  gabriella 2013-12-16 21:26:54
  Svara
 • Do you have tumblr? Please let me know, I love you´re style!

  Bella 2013-12-16 21:15:41
  Svara
 • riktigt fina motiveringar, kommer passa superbra i din bok 🙂

  ann-sofie 2013-12-16 20:49:28 http://hennesliviordochmeningar.blogg.se
  Svara
 • Åh, vilken fin motivering Klara fick av ajaM! 🙂

  Ina 2013-12-16 20:19:20
  Svara
 • ”Gustaf.
 Jag var kär i Gustaf och jag är kär i Gustaf. Men han kommer aldrig bli min, fast det är okej nu. Men tänk att få ha honom i en bok i hyllan och ta fram honom då och då när det vrider sig i magen av avund.
”

  Oj, jag trodde att det var jag som skrivit det. Exakt en beskrivning på Gustaf. Vem är du Emma A? Vi kanske lever ett dubbelliv.

  Maja 2013-12-16 20:14:58
  Svara
 • Mina förslag vann inte, men det blev ändå en Alice och det blev jag världsglad över för det är ju mitt namn. Och det är ju faktiskt ganska fint om man får säga så.

  alice. 2013-12-16 19:38:01 http://www.alice.devote.se
  Svara
 • Älskar namnet Alice! Min älskade katt heter nämligen så.

  Emelie 2013-12-16 19:12:17
  Svara
 • Så himla fina motiveringar.
  ”för att världen suger så mycket så hon gjorde sin egen.”
  alltså<3

  Svara
 • Nämen tjena där ser man på Hilma, Asse jag och Gustaf Norén. Shit asså, det var nära ögat att vi blev bokkaraktärer! Åh herregud Sandra, du ska bara veta hur glad Hilma blev när hon fick se att hennes förslag kom med här.

  Melina 2013-12-16 18:51:09
  Svara
 • Sandra! Varför hittar jag inte er podcast på appen podkicker för android 🙁

  E 2013-12-16 18:17:03
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman