Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

körsbärsblommor, varmkorv och ost ost ost.

Jag hade en så himla jäkla bra onsdag. Häng på!

Jag började morgonen med en långpromenad tillsammans med Michelle, från Nytorget till SVT-huset på Gärdet.

Där spelade vi in två avsnitt av vår tvodd! Avsnitt tre som kommer ut nästa fredag handlar om spökhistorier och jag skrattade så mycket att jag inte kunde andas. Ska bli mycket intressant att se om en vecka. 🙂

Sedan åkte vi till Ikea och åt korv. Veckans klipp kallar jag denna lunch för tio riksdaler.

Och sedan tillbaka till Södermalm igen.

Vi var ju inte bara på Ikea för att äta lunch, jag köpte bland annat en spegel. Monterade upp den när jag kom hem.

Jobbade lite hemma tills det blev kväll. Svidade om och åkte till Vasastan.

För att dricka ett glas vin med den här pinglan.

Magnus var där också, med Sveriges gulligaste framtänder. tycker jag i alla fall <3

Efter vinet begav vi oss till Ostbutiken på odengatan. En våning ner var vi nämligen bjudna på private dining av ölmärket Kronenbourg. Så otroligt flott grej att få bli bjuden på, bara vänner och en egen kock som berättade allt vi någonsin inte visste att vi ville veta om ost.

Vi fick börja med att prova ett gäng pecorinos (om jag kommer ihåg rätt). Parmesaniga ostar i alla fall. De två till vänster var samma ost men den ena från glada kor som fått leka ute och den andra från industrikor. Skillnaden var stor.

När kocken Fredrik berättade antog alla omedvetet klassrumsroller. Elsa och Magnus var de som satt längst fram och kunde alla svaren.

Gustav satt längst bak och var cool och himlade med ögonen när Magnus och Elsa räckte upp handen <3

Och jag och Alexandra var lite dom dära ”vaa vadå förklara en gång till..”

Efter osten – mera ost! Burrata, alltså mozzarella med färsk buffelmjölk inuti, goda tomater, olivolja, salt och basilika som klipptes över. Denna rätten. Typ livets rätt.

Förutom Kronenbourg-ölen drack vi ostbutikens egna vin. Deras koncept var att bara köpa in viner från vingårdar där ägarna blivit utslängda från konsthögskolor. Bästa jag hört.

Varmrätt! Pasta med tryffel!

Efter varmrätten var det fri lek och då testade vi att lyfta alla ostar.

Som Fredrik sedan skar upp för att äta.

Japp, mer ost. Omnom.

<3

Lagom till kaffet kom Pontus också!

Sedan var det dags att bege sig hem från denna drömmidag. Allt som allt, riksbra onsdag.

.
Translation. My Wednesday! In the morning Michelle and I taped two episodes of our web tv show and then we drove to Ikea for lunch and some shopping. In the evening I had wine with Alexandra and Magnus before we went to a private dining in a cellar and ate all the cheese in Sweden.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
47kommentarer
 • Gifen!

  isabella 2014-06-04 12:50:45 http://isabellahansson.blogspot.com
  Svara
 • Vad heter spegeln från Ikea? Är på jakt efter en sån!:)

  Ia 2014-05-29 13:59:58
  Svara
 • Alltså, när Elsa lyfter Osten <3

  Johanna 2014-05-26 10:36:25
  Svara
 • Så himla bra inlägg och dag, på alla sätt!

  kaneli 2014-05-18 23:18:03 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Världens bästa onsdag?!?!

  Frida 2014-05-18 21:15:13 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • Hej Sandra,
  Har inte kommenterat förr men läst din blogg länge, och du är superb på många sätt. Tänkte passa på att ställa en fråga lite bara sådär – är nämligen relativt ny stockholmare (sen ca 8 månader tillbaka)och undrar var man ska gå ut någonstans. Jag har inte en överdrivet stor vänkrets här, och de på mitt jobb är antingen lite för unga (typ fem år yngre) eller för gamla (ca 20 år äldre..) Så har inte riktigt bondat med någon. Om man gillar dansa, på nåt inte allför hipster men kanske inte alltför mainstreamt heller, var tycker du man ska bege sig? Tips mottages tacksamt! 🙂 BTW – har för mig att du gillade Spring Breakers. Såg den nyss och är alldels knockad, som en ny människa. Hade gärna hört dina tankar om varför den var bra igen, känns som ingen annan fattar.. Kram.

  Siri 2014-05-18 17:35:00 http://spegelsmygare.wordpress.com
  Svara
 • Åh, jeg elsker ost! Elsa-gif’en er det beste jeg har sett!

  Synne 2014-05-18 17:19:05 http://etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Men en sån dag! Som att den aldrig tog slut! Ost är livet <3

  Malin 2014-05-18 16:12:01 http://frmodligen.blogg.se
  Svara
 • Hej! Var är din fina jeanskjol ifrån?
  Kram!

  Natalie 2014-05-18 15:51:34 http://bokstaverat.blogg.se
  Svara
 • Haha alltså åh så perfekt med en ostsmakar kväll. Hade verkligen varit drömmen!

  Linnea Stenberg 2014-05-18 14:57:36 http://pappersduva.blogg.se
  Svara
 • ”att bara köpa in viner från vingårdar där ägarna blivit utslängda från konsthögskolor” – dör vad fint. Och gifen på Elsa <3333

  Alma 2014-05-18 12:27:45
  Svara
 • så SJUKT hur en bit kött kan kosta tio (!) ynka kronor. Att allt detta lidande och dessutom negativa miljöpåverkan inte skulle vara värt mer än en tia är bara så felfelfel. Vi betalar inte vad kött kostar 🙁

  Lisa 2014-05-18 10:09:33
  Svara
 • Super fina bilder! 🙂 Körsbärsblommor är så fina

  ellenlundis 2014-05-17 20:28:31 http://finlandsgullet.wordpress.com/
  Svara
 • Ellen – ragga på biblioteket! Sjukt bra tips verkligen om man är i en låst umgängeskrets och man känner sig annorlunda, gillar litteratur eller sådär. Och så är det ju väldigt bra träning att bli vän med någon utan att ha gemensamma vänner med som stöd! Om du har ett nice bibliotek där du bor, gå dit regelbundet och sitt gärna och läs något du gillar, eller varför inte plugga. Det är ganska lättraggat faktiskt, bara att fråga om någon bok eller sådär! Har själv blivit ”raggad på” på ett litet bibliotek i min stadsdel och nu är vi vänner <3

  ellen 2014-05-17 17:48:31
  Svara
 • Jag har inte sett något avsnitt av tvodden än för jag brukar alltid lyssna på podcaster när jag gör någonting annat. Svårt att ha koll på en skärm när jag typ är ute och cyklar, går med hunden eller kör bil tänker jag. Jag har liksom svårt att sätta mig ner och bara ”Nu ska jag kolla på bara det här”. Men det kanske går att bara lyssna utan att kolla?

  Maja 2014-05-17 10:36:05 http://Www.Mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • Linnea: bra nybörjarostar är Brilliant (en sjukt galet god brie), chevre (mjuk getost på rulle), gryere (hårdost som är guld värd i gratänger) och Prima Donna på pasta!

  linda 2014-05-17 10:09:22
  Svara
 • Blir så pepp av dina inlägg, tack för bästa bloggen!! 🙂 🙂

  jessica sofie 2014-05-17 08:03:16 http://jessicasofiemichelle.blo.gg/
  Svara
 • sandra jag sitter nu och läser dina gamla inlägg. om när du gjorde slut med dina pojkväner eller dom gjorde slut med dig, när du var ledsen och när du bodde i paris och när du bodde i ny. saker du tänkt och saker du gjort. och sen tittar jag på dom sista bilderna från det här inlägget och ler för mig själv för att du blivit som du blivit och för att vi får följa med. är så otroligt tacksam, du är nog en av de vackraste människorna jag vet om, och jag uppskattar så hemskt jävla mycket att du är tio år äldre än mig och fortfarande gör vad fan du vill, hela tiden. puss från oslo

  ingen vet om denne bloggen 2014-05-17 00:42:05 http://ingenvetomdennebloggen.blogspot.com/
  Svara
 • Mitt tips till alla som känner att de är medelmåttor och aldrig blir så bra som alla karaktärer vi matas i böcker/film osv. med: försök se bortom romantiseringen. Karaktärerna är inte på riktigt – du är.

  Azze 2014-05-16 23:45:54
  Svara
 • ost. LIVET för sjutton.

  Vicky 2014-05-16 23:45:02 http://vickys.se/
  Svara
 • haha så gulligt när han kikar på osten <3

  j 2014-05-16 22:48:30
  Svara
 • Mikaela –
  Jag förstår perecis vad du menar. Du tänker och önskar och drömmer precis som jag. Det är så himla svårt att drömma om att träffa den där pojken på torget och så träffar man bara såna som vill trycka sig mot en på dansgolvet men inte se en i ögonen eller frågar vad du heter. Det är svårt. Det är stor skillnad på den man är och den man skulle vilja våga vara. Eller den man är på insidan.
  SÅ stor skillnad. Jag vill vara den som citerar Hjalmar Söderberg och Karin Boye och ler mystiskt och förför med en enda blick. Men det är inte alla som ser sånt. I min umgängeskrets är det inte många som vet vem Söderberg eller Boye är och det tycker jag i sig är sorgligt. Jag har alltid tänkt att jag kan inte vara med någon som inte vet vem Hjalmar och Karin är. Men hur hittar man såna? Och hur vågar och kan man vara som man vill vara? Jag vet inte.
  Men vill du, Mikaela, eller någon annan som känner samma disskutara det vidare så kan man gärna skriva till mig på ellenfleur@hotmail.com
  Jättegärna.

  Ellen 2014-05-16 22:07:10
  Svara
 • Vilken superhärlig onsdag! 🙂

  Marri 2014-05-16 21:54:22
  Svara
 • Mikaela: what???

  Madeleine b 2014-05-16 21:42:45
  Svara
 • drömdagen va! Haha, jag som tyckte min dag idag varit så händelserik.. ligger nog i lä 😉 haha. Du är brabrabra <3

  isa 2014-05-16 21:36:57 http://isabyl.blogg.se
  Svara
 • P.S Vilken awesome dag och det där måste varit typ århundradets bästa kväll.

  Fröken Cocco Sohl 2014-05-16 20:41:30 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Förutom framtänderna måste väl ändå ögonen också kvala in på någon sorts topplista – hur vänliga? Happy Friday!

  Ulrica 2014-05-16 20:39:02
  Svara
 • wow, that’s a lot of cheese in one dinner! I don’t think I would be able to eat that.

  -Christine
  http://www.christinelovestotravel.blogspot.com

  Christine 2014-05-16 20:08:59 http://www.christinelovestotravel.blogspot.com
  Svara
 • Åh nu blir jag bara ännumer ledsen över att jag köpt en hel påse med massa goda ostar som jag sedan glömde ta hem från jobbet 🙁

  Fröken Cocco Sohl 2014-05-16 20:07:53 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Hahaha, så Elsa var viftande-hand-i-luften-tjejen alltså. Bra där, det bevisar att det kan bli något coolt av oss plugghästtjejer också. 🙂

  Singelbloggaren 2014-05-16 19:22:56 http://singelblogg.com
  Svara
 • Haha alltså jag älskar ostlyftargifen. Dör!

  sandra 2014-05-16 19:11:05 http://atilio.blogg.se
  Svara
 • Jösses, vilken härlig dag det ser ut att ha varit!

  Katarina 2014-05-16 17:05:00 http://katarinaonils.wordpress.com/
  Svara
 • Elsa-gifen <33
  Jag har svårt för ostar utom typ hushållsost och parmesan på pastan 🙁 önskar jag gillade det mer! några tips på nybörjarost efter denna lektion?

  Linnea 2014-05-16 16:39:22 http://linneah.se
  Svara
 • Åh vad härlig dag det verkar ha varit!
  Och jag fick världens leende när du beskrev klassrumsrollerna, så fint på något sätt!

  Mathilda 2014-05-16 16:11:16 http://www.mathildaahlberg.se/blogg
  Svara
 • Herregud vilken magisk middag. Vilken ostexcess, himlen! Måste bara tipsa dig om detta, du som är så såld på Ryan Gosling: https://www.facebook.com/events/686039988130059/. Du är säkert inte i Göteborg men ändå, quizadillas är fantastiska!! <3

  Johanna Af Apel 2014-05-16 15:56:33 http://afapel.se
  Svara
 • Sandra, jag har inte någon identitet. Jag vet exakt vem jag vill vara, EXAKT, men jag är inte den personen. Jag vill vara riktigt jävla rolig när man lär känna mig. Jag vill vara invecklad och intelligent och kunna citera poeter och författare och filosofer i mitt dagliga språk. Jag vill vara sådär lagom mystisk när man inte känner mig, någon som får den där pojken att undra vad som döljer sig under den hårda och ironiska ytan när jag gått. Någon som får honom att bara VETA att det finns så mycket mer till den här tjejen som hon inte anförtror vem som helst. Jag vill inte vara perfekt, men jag vill vara sådär. Jag vill vara en blandning av alla mina favoritkaraktärer från böcker och filmer. Jag vill av slumpen stöta på en helt underbar Alexander Skarsgård-pojke på ett torg i Stockholm och falla huvudstupa in i ett turbulent förhållande med tårar och kyssar och berg och dalar. Jag vill inte ha något perfekt. Jag vill inte ha något perfekt, det enda jag ber om är det här. Men det är inte jag och det kommer aldrig hända mig. Jag är inte mystisk och intelligent bortom mina år och kan citera Edgar Allan Poe. Jag kommer inte stöta på en alldeles förträffligt snygg och underbar pojke som skulle vilja ha mig. Jag är en i mängden, grå och tråkig och ingen särskild. Jag är verkligen ingen särskild. Jag är ingens första val. Jag är så lagom och mitte-mellan som det går och jag hatar det. Men så fort jag inte har skydd bakom min bok eller min tumblr-skärm så är modet borta och allt jag vill vara glöms bort och jag blir den här personen jag inte vill vara. Men uppenbarligen är det jag. För utan att tänka, när jag bara är jag, är jag sådär. Och det får mig att gråta.
  Förlåt för den långa texten.

  Mikaela 2014-05-16 15:53:28
  Svara
 • Amengudars, är det okey att jag sparar den sista bilden som bakgrundsbild? Herregud, vilket sommarpepp till bild! <3 <3

  Bettina 2014-05-16 15:25:30
  Svara
 • När jag ser dina varmkorvar så tänker jag på alla gånger jag och min bror följde med mamma och pappa till Ikea i tonåren, och hur vi oftast tröttnade när föräldrarna stod och dividerade om diverse mått.
  Det slutade alltid med att vi väntade på våra föräldrar vid utgången, väl där tog det aldrig många minuter innan min bror insåg att han var i akut behov av mat och köpte på sig minst 6-8 varmkorvar och jag stod bredvid och skämdes för att jag hade en sådan glupsk bror!

  claudia 2014-05-16 15:24:42
  Svara
 • Alltså sista bilden på dig och Magnus, så drömmig!

  Amanda 2014-05-16 15:22:38
  Svara
 • Åh jag älskar sådana här inlägg, så himla hemtrevligt och mysigt att få hänga med dig runt på stan!

  Linnea 2014-05-16 15:12:33
  Svara
 • Haha! Bara ost? Knäppt och hur mysigt som helst ser det ut.

  Stina 2014-05-16 13:54:21 http://stinafinas.devote.se
  Svara
 • Alltså?! Underbart med ostmiddag och sen klassrumskänslan, haha så fint beskrivet!! Hihi och GIFen på Elsa!

  Tokyoyo 2014-05-16 13:43:13 http://tokyoyo.se
  Svara
 • det der er den beste gif’en eg har sett i mitt liv.

  mariell. 2014-05-16 13:41:34 http://hjartesmil.com
  Svara
 • Måste fråga, i din och Michelles podd (eller tvodd) är det valsång i början? det låter väldigt mycket som det, och det är så himla fint. är det så eller är jag bara insnöad på valar?

  Lina 2014-05-16 13:19:22
  Svara
 • Så fint med körsbärsblommor!

  Oskar 2014-05-16 13:12:09 http://www.vakentimmar.com
  Svara
 • alltså ost?! och vänner? bästa kombon. älskar klassrumsrollerna också, har precis haft en sådan lektion med exakt exakt de där rollerna där jag skulle förklara hur mina elever skulle spela melodispel på seven nation army, highway to hell och iron man. så himla fint.

  lovisa 2014-05-16 12:56:49 http://polichinelle.se
  Svara
 • Älskar gif:en med Elsa & osten! <3

  Sara 2014-05-16 12:32:57
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman