Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

sandra beijer för jc.

jc

OKEJ. Nu är det så himla nära tills min klädkollektion för JC kommer ut. Här ovanför ser ni loggan som kommer sitta på kassarna! Det har varit så otroligt roligt att jobba med dom. Man vet ju liksom inte från början hur det funkar när man ska få göra sin egen klädkollektion när man inte ens kan sy liksom. Jag visste inte riktigt hur mycket jag skulle få bestämma. Men de följde mina drömmar och tankar rakt igenom, har valt varenda liten tråd, varenda liten knapp.
Tänkte att vi skulle gå igenom plaggen! Har tyvärr bara halvbra produktbilder just nu där själva denim-färgen inte riktigt kommer fram på bilder (den är mer åt det gråblå hållet), men ni kommer se bättre snart när annonserna är klara (tror de kommer nästa vecka).
Så obs: här kommer en förklaring från någon som inte studerat kläddesign, so please bear with me.

IDÉ
Min idé var att göra en slags bas-kollektion i jeans (kollektionen görs för jc crocker) utifrån min egen klädstil. Något som kan kombineras lätt med det man redan har sin garderob. Jag hämtade inspiration från cheerleader-kulturen, tennisbrudar på sextiotalet, samt snygga femtiotalshunkar. Totalt är det en kjol, en jacka, en t-shirt och ett par jeans.

.
LOGOTYPEN.
Jag ville ha loggan broderad i initialer som på hejarklacksjackor, för det tycker jag är så himla fint. Det blev mina egna initialer då i ett klassiskt skrivstils-typsnitt och de är placerade nedtill på kjolen, på ärmen på jackan och t-shirten och på ena backfickan på jeansen. Den är i samma gula tråd som kläderna är sydda i.


KNAPPAR TRÅD OCH DENIM.
Jag ville att jeansjackan och kjolen/jeansen skulle bli som ett set ihop. Som en uniform, som en seriefigur liksom som alltid har samma kläder och som cheerleadertjejer som har jacka och kjol i samma färg. Jag var ute efter en otvättad denim i den där sjuttiotals jeansblå färgen med ett stänk av grått i. Det tog ganska många olika slags tvättar och förslag innan vi hittade den jeansfärg som jag var ute efter (tack jc-teamet som liksom inte gav upp). Färgen som vi till slut kom fram till är perfektion tycker jag, så nöjd.

Knapparna ville jag skulle vara i mattad guldfärg, det ser liksom lite flottare ut när det är matt (tycker iaf jag obs). De hade inga sådana inne så de fick göra nya utifrån några de hittade djupt ner i lagret (älskar sånt..). Trådarna är två olika – en gråblå som matchar denimet på de platser på kläderna där tråden ska vara ”osynlig” och den gula är lite guldig. Hade ett par puss&kram-jeans när jag gick i nian vars gula färg på trådarna jag tyckte väldigt mycket om och utgick från den i huvudet.

JACKAN. (699 kronor)
Jackan ville jag ha kort, men inte croppad, utan den skulle sluta precis där kjolen tar vid, även om man har den öppen. Det tog ett litet tag att fixa men genom att lyfta den lite i ryggen fick vi till den effekten. Ärmarna är kortare så att man kan vika upp dem två gånger så att de lägger sig i rätt längd vid armbågen. Den är insvängd så att den ska sitta nittiotalstajt samtidigt som att brösten ska få plats och inte plattas till om man är storbystad liksom. Kragen är liten så att man kan vika upp den a la Danny Zuko om man har lust (vilket jag tycker man kan ha lust till :))

 

KJOLEN (399 kronor)
Kjolen är förstås högmidjad och svinkort, för det älskar jag ju. Vi ba kortade och kortade och kortade tills jag var nöjd : ) Den är a-linjeformad och inte snortajt hela vägen så att den ska falla fint och inte åka upp oavsett höft-storlek. Jag ville även ha den omlott. Har ju flera olika korta kjolar men trivs allra bäst i dom som är omlott för då kan man äta hur mycket pasta som helst utan att den sitter åt efter måltiden. Viktigt att känna sig fin och aldrig känna att man ska behöva hålla in magen liksom. Den har två veck på sidorna men inte mer, ville inte göra den för flickig och tycker att den gör sig finare i denim när den är enkel fram och bak.

T-SHIRT (199 kronor)
Min idé var att försöka göra den perfekta t-shirten utifrån min egen klädstil. En sådan som jag varit på jakt efter utan att ha hittat. Så jag gjorde en! Jag utgick från bilder på James Dean och Marlon Brando på femtiotalet, ingen kan bära upp tischor som dom. Ringningen vid halsen är tajt och själva ribbningen är bred (syns inte riktigt på bilden men i verkligheten). Tycker de gör så smala nuförtiden? Ärmarna är kortare som om att de är upprullade utan själva upprullningen, om ni fattar? Den är i en klar vit färg, ingen off-white liksom. Dessutom är den såklart så mjuk så man kan dö. Den är så himlans fin på.

 


JEANS (599 kronor)
Det här var svårast i och med att jag inte använder byxor. JC ville ha ett par jeans i kollektionen så jag började fundera på vilka slags jeans som skulle få mig att börja använda det igen. Jag kollade bland annat på en massa bilder på Audrey Hepburn från femtiotalet. Jag ville såklart ha höga jeans, men inte för höga så man får en ganska lång bakdel, utan lagom höga helt enkelt, så att rumpan blir mer äppelformad kan man väl säga (har även satt fickorna för att skapa den effekten ännu mer,  det var tydligen inte så modernt nuförtiden sa designteamet men det tycker jag det kan bli igen). Jeansen slutar vid ankeln och är inte tajta hela vägen, utan släpper vid knäet så att de är raka. Tycker det är så himla fint till vita tygskor/sneakers exempelvis.

 

Alltså jag är så stolt och nöjd över den här lilla minikollektionen. Tycker den är så otroligt tjusig och blev precis som jag tänkt mig. Jag vill gå runt i de här kläderna JÄMT.
Jag hoppas ni tycker om den också, bättre bilder på hur kläderna sitter kommer ungefär om en vecka.

Den släpps online och i 25 olika jc-butiker runt om i landet.

Det är dock en limiterad upplaga. 500 stycken exemplar per plagg släpps. Jag kommer återkomma exakt vilket datum det släpps.  Och de kommer bara säljas i Sverige, även om man köper online, så att ni vet.

Hoppas ni gillart!

.
Butikerna som gäller är (förutom online):
JC Halmstad, JC Stockholm Gallerian, JC Visby, JC Östersund, JC Jönköping, JC Stockholm Drottninggatan, JC Skellefteå, JC Malmö Triangeln, JC Mora, JC Luleå, JC Kista-Spånga, Jc Västra Frölunda, JC Göteborg Femman, JC Göteborg, JC Göteborg Kompassen, JC Sundsvall Birsta, JC Stockholm Ringen, JC Malmö Mobilia, JC Vällingby, JC Hötorget, JC Borlänge Kupolen, JC Gränby, JC Lund Nova, JC Karlstad Duvan, JC Erikslund.

 

 

Translation. My clothing line for the Swedish brand JC is coming out in a couple of weeks. Here’s a post how I my thoughts went when we designed it. Sadly it will not be available to order outside of Sweden :'(

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
64kommentarer
 • […] Beijer, känd från bloggen Nio till fem, har designat en minikollektion i denim för JC och deras märke Crocker. Kollektionen består av […]

  Sandra Beijer för JC: "Äppelrumpan är min bästa jeansrumpa!" | CHIC 2014-06-11 09:37:34 http://chic.se/sandra-beijer-jc-crocker-jeansrumpa/
  Svara
 • […] för JC i utvalda butiker. Ta en titt bakom kulisserna kring arbetet i filmen ovan och läs de olika plaggen och om inspirationen bakom dem i vår intervju med […]

  Sandra Beijer för JC – bakom kulisserna | Rodeo: Just nu 2014-06-09 14:05:53 http://rodeo.net/just-nu/2014/06/09/sandra-beijer-for-jc-bakom-kulisserna/
  Svara
 • […] I butik 11 juni som sagt! Priser och sånt hittar du här. […]

  en hel liten klädkollektion kom hem till mig. | Niotillfem 2014-06-03 07:00:52 http://rodeo.net/niotillfem/2014/06/en-hel-liten-kladkollektion-kom-hem-till-mig/
  Svara
 • alltså jag smäller av vad fint sandra!

  linn london 2014-05-27 00:51:46 http://radarmagazine.se/linnwiberg
  Svara
 • Vill bara säga att jag blev så glad när jag läste detta. Att det verkligen känns som att du har försökt ta hänsyn till att alla har olika kroppsform och så och att plaggen ska funka för i princip alla. Du är grym, keep it up! Kram

  Agnes 2014-05-26 20:25:31
  Svara
 • […] Ni som missat mitt inlägg om hela kollektionen kan se det här. […]

  sandra beijer goes denim. annonserna. | Niotillfem 2014-05-26 13:53:18 http://rodeo.net/niotillfem/2014/05/sandra-beijer-goes-denim-annonserna/
  Svara
 • Hur kommer det sig att bara vissa städer tar in kollektionen? Jag bor ju i örebro 🙁 TYPISKT!!

  Sara 2014-05-24 18:03:50
  Svara
 • så jäkla fint sandra! ♡

  Felicia 2014-05-23 17:20:55 http://aikaendi.blogg.se
  Svara
 • Men hur fungerar det när en gör ett sånt här samarbete/jobb för ett företag som JC. Hur fungerar det med din betalning? Får du enbart betalt för arbetet att ta fram kläderna? Får du betalat en summa av de plagg som säljs? Hur mycket tjänar du? Jag tänker ap-mycket på hur jag som ung tjej ska kunna våga ställa krav och våga löneförhandla hårdare, för det känns som om killarna alltid gör det och får den lön de vill ha. Kan du inte skriva mer generellt om hur en ska tänka och vad du tror är rimmligt om en tex frilansar? Och vad du har avrit med om? Kunskap om ekonomi & att förhandla är för mig en skitviktig grej i feminism och en grej som OFTAST glöms bort.

  Mette 2014-05-23 08:39:42
  Svara
 • SÅ TJUSIGT! hade helt klart köpt alltihop om jag haft nå cash.

  j 2014-05-22 23:06:32
  Svara
 • Alltså TACK för designen på tishan!!!! Har sökt bastishor med tight ringning och ba allmänt cleana hur länge som helst. Denna kommer att bunkras upp med!! 🙂

  Lina 2014-05-22 19:46:05
  Svara
 • men aaahhh så fint! du är ju skitduktig!

  Linnea 2014-05-22 18:18:26 http://ericssonlinnea.blogg.se
  Svara
 • […] sommaren lanserar JC och Crocker ett samarbete med Sandra Beijer. Med inspiration från bland annat den amerikanska cheerleaderkulturen så har hon designat en […]

  Sandra Beijer gör kollektion för JC | Rodeo: Just nu 2014-05-22 17:26:42 http://rodeo.net/just-nu/2014/05/22/sandra-beijer-gor-kollektion-for-jc/
  Svara
 • Åh vad jag vill ha jeansen. Hade vart kul att se baken! Men bara i svea, och i så få ex. Typiskt när man bor i norge! Men grattis till kollektionen! Bra jobbat!

  Linda 2014-05-22 12:53:43 http://misslindylee.blogspot.com
  Svara
 • SUPERSNYGGT!!! JAG MÅSTE HA KJOLEN OCH JEANSEN. Du är ett geni 😀

  Linnea 2014-05-22 12:11:15
  Svara
 • Åhh vad fint! Jag tänker så köpa mig kjolen och den vita t-shirten! Blev lite rädd när jag tänkte att dina kläder kanske inte kommer upp ända till Luleå, men sedan såg jag JC Luleå och skrattade högt av lättnad. 🙂

  Jennifer Johansson 2014-05-22 08:11:16 http://jenniferjohansson.forme.se
  Svara
 • så. andnödigt. snyggt. Kjolen??? dör x 1000. får också RÅPANIK över bara 500 ex?! Finns det ingen chans att de gör fler när de märker hur snabbt allt går åt? Tur en är arbetslös så jag kan köa utanför Birsta innan de öppnar 🙂

  Alexundra Kakansson 2014-05-22 00:30:49 http://www.alexundrakakansson.blogg.se
  Svara
 • wow, jättefint! Jag tänkte att det var nog inte för mig med kort jacka o kort kjol, men nu när jag har sett alla känns det inte som jag kommer kunna välja, vilket plagg är finast? 🙂 älskar att du gjort den perfekta tshirten <3 och älskar beskrivningen av hur du tänkte! känns som om det kommer bli så himla fina kläder att ha till sommarnätterna, iih 😀

  Matilda 2014-05-22 00:18:40
  Svara
 • Men NEJ! Bara i Sverige?! Gaaah. Vill ju ha allt. Men får hoppas att det kanske ordnar sig… (Men snälla varför inte till Norden också??)

  Elvira 2014-05-21 21:21:14 http://mylifestylebyelvira.blogspot.com
  Svara
 • ÄLSKARÄLSKARÄLSKAR ATT DE KOMMER SÄLJAS I MORA!!!
  Äntligen något som jag kan ta del av! Jag menar, dina läsarträffar osv funkar ju aldrig då jag bor i Älvdalen = minsta hålan i Dalarna… Men nuuuuu äntligen! Hoppas så innerligt att kjolen kommer funka på mig, och att min plånbok tillåter det framförallt. Plus att jag inte tror att det är supermånga häromkring (kan ha fel) som läser din blogg. Vilket ger mig förtur på ett sådant litet ställe. BÄSTA <3

  Amanda 2014-05-21 21:07:51 http://ttoveamanda.blogg.se/
  Svara
 • Kanske är svårt för dig att svara på, men hur är jeansen i storlek? Normala, små, stora? och hur är tyget, är det stretchigt? Bor inte i någon av städerna där de ska säljas så jag måste köpa onlinen och jag MÅSTE ha ett par, de är underbara.

  Johanna 2014-05-21 20:27:17
  Svara
 • JAGFÅRPANIIIIIK så fint är det! Vill äga allt.

  Frida 2014-05-21 18:48:41 http://dezdemonas.blogspot.com
  Svara
 • Fint! Särskilt kjolen och jeansen. Du borde göra mer kläder! 🙂

  maria 2014-05-21 18:36:05
  Svara
 • Så himla fina grejer 😀 bra jobbat, enorm klapp på axeln liksom 😀

  linnea 2014-05-21 17:14:31
  Svara
 • SANDRA SÅ FINT JUU <33 lite ledsen att det inte kommer i nån affär nära mig men får kolla online. Jag har väl ca noll koll men 500 låter så lite? 500 i hela Sverige eller per butik?

  Cornelia 2014-05-21 16:50:53 http://cyber-tomatoes.tumblr.com
  Svara
 • Grattis till kollektionen! Det ser superfint ut. Så fint att vara denimklädd från topp till tå.

  Anna María 2014-05-21 16:36:34 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Kjolen ♡

  sara 2014-05-21 14:09:31
  Svara
 • Älskar kjolen!

  Alma 2014-05-21 13:25:23 http://photoab.blogg.se/
  Svara
 • Soft att man har samma initialer!

  SB 2014-05-21 12:42:58
  Svara
 • Otroligt kul och proffsigt. Ser gryyyymt snyggt ut 🙂

  smäm 2014-05-21 12:39:17 http://www.smäm.se
  Svara
 • *planerar strategiskt vilken affär jag ska köa utanför*

  Karin 2014-05-21 11:59:42
  Svara
 • VILL JU SÅ GÄRNA HA KJOLEN OCH JACKAN ELLER ÅTMINSTONE KJOLEN KANSKE DÖR ANNARS. Sandra kan du inte alltid göra kläder du är ju grym

  Mi 2014-05-21 11:18:47
  Svara
 • Såå fina kläder! Jag gillar att du valt att göra de så enkla, men varit noga med detaljer och snitt. Hoppas att få se större kollektion nån gång i framtiden 😀

  Elin 2014-05-21 11:16:55
  Svara
 • åiåiåå så fine! får håpe det er noe igjen til jeg er i Stockholm i midten av juni, da. gratulerer, så innmari kult at du har gjort det her! 🙂

  marire 2014-05-21 11:10:03 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Wow, så häftigt och fint! 😀 Älskar att du faktiskt planerat alltihop och tänkt på alla detaljer, veck och grejer och inte bara låtit nån designer fixa jobbet medan du bidrar med ditt namn. Dessa kommer ju gå ut som smör i solsken genast när de släpps. 🙂

  TIDSTJUVEN 2014-05-21 10:31:31 http://tidstjuven.com/
  Svara
 • Älskar dina beskrivningar av hur du verkligen tänkt på modellerna så att de ska kunna passa flera olika kroppsformer <3

  Sara 2014-05-21 10:31:00
  Svara
 • Det er så fascinerende å lese hva du har tenkt! Takk for innblikket i utviklingen, det er helt tydelig at du visste akkurat hva du ville ha, og det ser virkelig ut som at du har lykkes i å skape noe personlig og unikt!

  Synne 2014-05-21 10:28:31 http://www.etdrysskanel.wordpress.com
  Svara
 • Oh my, the skirt is SO ADORABLE, I’ve been looking for one like that for months :(!! I wish they could send it to me, sigh *cries*

  Libertad 2014-05-21 10:17:38 http://sahakiel.blogspot.com.es
  Svara
 • Kjolen är supersnygg!

  Cykelkatten 2014-05-21 10:05:26 http://cykelkatten.se/
  Svara
 • Vilka storlekar kommer kollektionen att finnas i?

  Severin 2014-05-21 09:57:46
  Svara
 • perfektion. vill ha allt. sorgen att den bara kommer saljas i sverige… men heja dig, SB! 🙂

  emma 2014-05-21 09:53:20
  Svara
 • grymt!!!

  Sara 2014-05-21 09:49:22
  Svara
 • Vilken fin kollektion, älskar kjolen!! Synd att det inte går att beställa från Finland.

  Jag är en ny läsare, har bara tittat in här i några dagar, men har redan hunnit läsa i princip hela ditt arkiv. Du är OTROLIGT inspirerande! Du skriver så vackert. Precis en sån här blogg har jag sökt. Tack <3

  Karolina 2014-05-21 09:11:22 http://kjld.blogspot.com
  Svara
 • Snyggt! Kan du inte ha en killfredag med massa snygga 50-talshunkar btw pls? 🙂 kram

  Angi 2014-05-21 09:08:55
  Svara
 • BYXORNA!!! Måste. Ha. Dem. I. Mitt. Liv!

  Lisen 2014-05-21 09:08:45 http://www.absolutlisen.se
  Svara
 • Therese 2014-05-21 08:29:22
  Svara
 • Älskarrr kjolen! Hoppas den känns wow när jag tar på mig den, för målet är såklart att haffa en :))

  Linnea 2014-05-21 07:44:15
  Svara
 • Åååå längtar!!!

  Alexandra 2014-05-21 07:36:04 http://alexandrasidgwick.blogg.se
  Svara
 • alltså din beskrivning på kjolen: ”omlott för då kan man äta hur mycket pasta som helst utan att den sitter åt efter måltiden. Viktigt att känna sig fin och aldrig känna att man ska behöva hålla in magen liksom.”
  finaste meningen jag läst på länge och fick dagens smile såhär innan klockan halv åtta på morgonen. fin kollektion!

  farzaneh 2014-05-21 07:22:47
  Svara
 • Hallå hur coolt att du får göra detta?!

  Maja 2014-05-21 06:01:14 http://www.mla-photography.blogspot.com
  Svara
 • uhhhhh, blir alldeles stressad av tanken på att bara 500 ex av varje säljs?? paniken. tur att en bor i stockholm och förhoppningsvis kan springa mellan butikerna! mest sugen på jackan och jeansen. liten fråga: sitter jeansen på smalaste stället i midjan eller precis under? tänker eftersom de flesta jeans som är högmidjade inte sitter mitt i midjan (vilket jag vill, visst blir rumpan lite avlång men vad gör väl det när jag ändå aldrig ser den själv tjohej) och jag antar att dessa är likadana på din beskrivning men tänkte ändå fråga! 🙂

  elsa c.c. 2014-05-21 01:45:19 http://elsacharlottachristina.blogg.se
  Svara
 • Men du, vilket datum släpps den? Måste skriva in i min almenacka med versaler så jag ej glömmer. <3

  Melissa 2014-05-21 01:43:29
  Svara
 • Kjolen jag dööör. Vill ha.

  Melissa 2014-05-21 01:41:21
  Svara
 • Älskar beskrivningarna på plaggen! Det gör kläderna ännu mer intressantare när du berättar om dina idéer, inspirationskällor och små detaljer bakom vartenda plagg tex hur du har valt knappar, passform och den rätta jeansnyansen. <3 Vilken fin kollektion!

  malin 2014-05-21 01:07:10
  Svara
 • Jag älskar kombinationen av kjolen och jackan! Så himla fina! 😀

  sofia 2014-05-21 01:02:19 http://lettersfromsofia.blogg.se
  Svara
 • Synd att jag missade dig i Göteborg idag!

  Svara
 • åh skellefteå, ja! hoppas den hinner komma i butik/inte hinner sälja slut innan jag ska hem på min minisemester om en månad. hurra för dig!

  Agnes 2014-05-21 00:16:04 http://nordnoll.blogg.se
  Svara
 • Yay, det kör vi på!! Köper sällan nyproducerat men detta blir ju samlarexemplar. Grattis, så coolt samarbete! 😀

  lilla S 2014-05-21 00:11:00 http://fruktklister.blogspot.com
  Svara
 • Byxorna <33 alltså herre

  Emma 2014-05-21 00:05:43
  Svara
 • Wow, det måste kännas alldeles livsläskigt och virrlyckligt hos dig just nu! Ska bli kul att kanske snegla dessa i någon av butikerna framöver 🙂

  Coco 2014-05-20 23:53:42 http://middlemoment.wordpress.com/
  Svara
 • så fint!!! särskilt kjolen! <3

  josefine 2014-05-20 23:53:04 http://www.withheartshapedbruises.blogg.se
  Svara
 • Sjukt fint ju! Jag har ett par byxor som liknar modellen som du har gjort dina jeans i och jag har letat efter ett par liknande-fast i jeans men har inte hittat alls pga finns ingenstans. MEN hoppas dessa sitter som en dröm på mig!!

  Emelie 2014-05-20 23:50:20 http://unvelo.se
  Svara
 • Gud vad kul! Vilken dröm både för dig och för oss som inspireras av din klädstil!
  Den där kjolen måste jag få prova!

  En fråga, vet att du inte använder jeans, men nu när du har designat HELT EGNA, överväger du att bära dem en dag eller så iallafall? Hihi

  M 2014-05-20 23:32:35
  Svara
 • whaat, bara 500 ex per plagg? Det kommer ju bli rusning! Med rätta såklart, superfina kläder allihopa! Speciellt kjol/jackkombon vill jag ha på mig i vår!! 🙂 🙂

  Jossan 2014-05-20 23:28:54
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand