Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

meningen med hela skiten.

Som några av er kanske har koll på har en av mina gulligaste vänner Nina gett ut en bok. Bara en sån sak. Den heter Meningen med hela skiten och handlar om jobb och karriär. Tyckte Nina beskrev det så bra själv, att man kan hitta information överallt om hur man skriver ett CV, men tänk om man inte ens vet var man vill skicka det då? Det är väl ungefär det som är grejen med den här boken, hur man kommer på vad man vill göra och hur man mår så bra och har så roligt som möjligt när man gör det.

Förutom att skriva mycket om sin egen karriär, och skolgång, och funderingar både som sextonåring och trettioåring, innehåller boken många vettiga handfasta tips. Tips som jag tror är viktigare än de flesta faktiskt; när man är nitton år och tror att hela världen har ögonen på en när man försöker lokalisera sig fram i det som kallas framtid. Ibland kan det exempelvis vara absolut högst nödvändigt att någon förklarar att ingen faktiskt bryr sig om en. Det är inte hela världen om man gör lite fel, eller byter karriär, eller hoppar på en läskig sak för att sedan direkt hoppa av den. Det löser sig.

Ett helt kapitel handlar om våra år i New York ur en yrkesmässig synvinkel. Om någon ny bloggläsare missat: Jag och Nina flyttade till New York 2010 för att vi fick jobb som ett kreatörsteam på en reklambyrå. Jag stannade sedan två och ett halvt år och Nina dryga två. Här har jag skrivit om när vi tog beslutet och vägen till utomlandsflytten.
Kapitlet handlar exempelvis om vad man ska tänka på när man flyttar utomlands och om amerikansk arbetsstruktur. Och om vår tid där såklart.

Älskade detta stycket.

Och så skriver Nina mycket om hur viktigt det är att inte glömma att ens kollegor även kan vara ens bästa vänner. Med ett exempel från en midsommar i New York när jag var väldigt väldigt ledsen och hon tog hand om mig. Här är  förrresten en gammal krönika från Sofis Mode när jag skrev om samma kväll (klicka för större bild).

Här är också ett bra men inte så alltid självklart tips (fast det borde). Man ska må bra och då måste man försöka strukturera upp sitt liv så merparten av det man gör är något man inte får totalångest av. Allt kan inte vara roligt såklart, men det ska heller inte göra så man ligger sömnlös.

Läs den! Alla ni som ens funderar litegrann kring yrkeslivet, oavsett om ni är mitt i det eller på väg in i det, jag tycker den här boken gör en lugn på ett väldigt bra sätt. Och glad & pepp för den delen med. Finns att köpa här och här.

photo1-5

Och blev så glad när jag hittade det här längst bak i boken <333333

.

Translation. One of my best friend’s Nina has written a book about work and career and it’s awesome.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • […] andra som skrivit om den är SVT, Bokhora och Niotillfem. Du kan köpa den hos t.ex. Adlibris eller […]

  Meningen med hela skiten - Åkestam, Nina | Bokblomma - Linneas bokblogg 2014-11-28 17:45:44 http://www.bokblomma.com/12862/akestam-nina/meningen-med-hela-skiten
  Svara
 • Jag brukar inte kommentera bloggar så ofta, tyvärr. Brukar väl, när jag tänker på saken inte läsa bloggar så ofta heller, det hänger nog ihop. Hur som haver; fy sjutton vilken bra bok det verkar vara och vilka kloka ord. Det är ungefär precis sådär jag försöker tänka och hej vad det går, bara man vågar vilja så kan man flyga ungefär hur långt som helst!

  Linnea 2014-06-11 20:10:28 http://sockerdrickatradet.blogspot.se/
  Svara
 • Hej! Just wondering if there will be a copy of Nina’s book in English? 🙂

  Kate 2014-06-10 03:22:41
  Svara
 • Åhhh! Klickade hem boken precis innan jag åkte på semester, på onsdag kommer jag hem. Längtar så efter att börja läsa! En gång i tiden var det ändå jag gjorde var att läsa, i år har jag läst en bok (det handlar om dig) känns fint att börja återfå bok/läs-suget. 🙂

  eo 2014-06-10 00:45:57
  Svara
 • Vill läsa den boken så mycket!

  kaneli 2014-06-09 21:05:50 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • Var du på Håkan i lördags? Bästa kvällen någonsin <3

  Anna 2014-06-09 11:42:37
  Svara
 • Btw Sandra! Kommer inte ihåg om du skrivit nåt om det men vill tipsa om filmen Nowhere boy. Helt ok film, småmysig sådär, men Aaron Tyler-Johnson är såååååååååååå fruktansvärt snygg där. Lätt värt att se den bara för det.

  Lotta 2014-06-09 00:01:37 http://crooked-cat.tumblr.com
  Svara
 • Sandra, när fasen vet en att det är dags att säga upp kontakten med sin förälder? När hen ringer någon gång ibland men efter samtalet kommer tårarna för en inser än en gång att hen inte bryr sig? Hen har svikit cirka miljontals gånger men försöker nu göra det bra (på sitt konstiga sätt) och därför känns det så fel att vilja säga upp kontakten. Men denna relation gör mig bara ledsen. Är det ok att inte vilja ha sin förälder i sitt liv?

  Josefine 2014-06-08 23:44:31
  Svara
 • Så knäppt-sjukt-jävla bra bok. Läste den nonstop i två dagar.

  JK 2014-06-08 23:02:06
  Svara
 • Sandra, jag vet inte men jag känner att jag bara måste berätta för dig. Förrförra veckan åkte jag till Ayia Napa med några kompisar på studentresa. Andra kvällen var det pubrunda och då träffade jag en värmlänning och på något märkligt sätt så bara slog det gnistor om honom. Jag hade redan hunnit hångla med flera stycken innan med när jag mötte honom så skälvde det i mig. Vi fortsatte att träffas de nästkommande kvällarna och när klubbarna stängt så gick vi fram och tillbaka mellan hans och mitt hotell. Sedan en kväll när jag är på blue moon så ser jag honom hångla med någon annan tjej och jag undrar hur fan det ens är möjligt att bli kär i någon man endast känt i tre dygn. Jag vet inte om det beror på att jag är så pass full men resten av veckans kvällar så ser jag honom endast några minuter sammanlagt, och då växlar vi bara några tafatta ord. Nu när jag har kommit hem och försöker dämpa min ömmande hals med varmt citronvatten så känner jag bara att det är så hans mun och tunga smakar efter vi har tagit tequila shots. Sandra, vad händer? Allt jag vill är att bo i samma stad som han.

  Josephine 2014-06-08 21:34:06
  Svara
 • Sandra, jag vet inte men jag känner bara att jag måste berätta detta för dig. Förrförra veckan åkte jag iväg till ayia napa med några kompisar på studentresa. Andra kvällen så var det pubrunda och då träffade jag en värmlänning och på något lustigt sätt så bara slog det gnistor om honom. Jag hade redan hunnit hångla med flera stycken med när vi möttes så gjorde det riktigt ont i kinderna för att det inte gick att sluta le. Vi träffades de nästkommande kvällarna och en natt sov han över på mitt hotell. Men sen när jag är på blue moon så bara ser jag honom hångla med någon annan tjej, och jag undrar hur fan det är möjligt att bli kär i någon man endast känt i tre dygn. Jag vet inte om det beror på att jag dricker mig så full resten av veckans kvällar men jag ser honom sammanlagt endast några få minuter och då växlar vi bara några tafatta ord. Och nu när jag är hemma igen och försöker dämpa min ömmande hals med varmt citronvatten så smakar det bara som hans mun och tunga efter att vi tagit tequila shots. Vad händer Sandra? Allt jag vill är att bo i samma stad som han.

  Josephine 2014-06-08 21:18:17
  Svara
 • Men åh, kunde fan inte kommit lägligare. Har livskris grande vad jag ska göra med mitt liv. SÅ mycket drömmar och SÅ lite mod. Måsteläsadetta.

  isa 2014-06-08 16:20:39 http://www.isabyl.blogg.se
  Svara
 • Ni får inte nöja er med det ni har uppnått, för det är något som verkligen behövdes, inget några snälla typer har gett er. Ni måste våga fortsätta söka Det viktiga målet, där ni förverkligas som människor. Nöj er inte med den framgång ni har utan sök målet där ni kan göra verklig nytta. Våga

  Le Prophete 2014-06-08 15:49:41
  Svara
 • Verkar himla bra. Förresten Sandra, kan du inte visa mer från din nya lägenhet?
  Kram

  hanna 2014-06-08 12:36:23 http://hannaalmgren.blogspot.se
  Svara
 • tycker så himla mycket om nina. hon är så klok. och jag hittade henne ju via dig. nu läser jag båda era bloggar och liksom får pirrande känslor över att det finns så mycket klokskap och systerkärlek här i världen. puss på er fina.

  sara 2014-06-08 00:39:22 http://saraskrattar.blogspot.com
  Svara
 • Tjusigt med så enkelt omslag, bland alla fotostylade andra!

  lilla S 2014-06-07 20:03:27 http://fruktklister.blogspot.com
  Svara
 • hennes (och din då) bok är fan HÖGST på min önskelista just nu. är så ledsen att jag missade henne på berghs nyligen!!!

  Vicky 2014-06-07 19:51:38 http://vickys.se/
  Svara
 • Snälla Sandra, kan du inte göra en lista på saker man har ångest över men inte borde. Du skrev att du diskuterade detta med några vänner en sen kväll. Det vore superroligt om du kunde dela med dig av vad ni kom fram till.

  Pamela Sjöstedt 2014-06-07 18:27:32
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Hälsa
Fannie Redman