Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

photobook of 2011.

Som ni vet vi det här laget är jag nästan manisk med att dokumentera saker. Jag har tre flyttlådor i min källare med fotoalbum, lådvis med dagböcker och anteckningsblock, säkert tio timmar video jag filmat från min tonår, och den här bloggen då givetvis. Nu när allt sker digitalt kände jag ändå att det måste finnas något vettigt sätt att summera sina år analogt. Tänk om allt helt plötsligt försvinner där ute på internet liksom?
Därför har jag, sedan 2008, summerat mina år i fotoböcker. Jag gör dem digitalt och får de hem i stora fina inbundna böcker.

I förrgår damp 2011 ner i ett paket på hallgolvet. Jag är alltså lite efter som ni ser. Den enda anledningen till det var att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av mitt ex i böckerna. Jag pallade ärligt talat inte ens att gå igenom alla himla foton, så jag bestämde mig för att vänta med att göra de här albumen tills det kändes bättre. Nu känns det alltså såklart himla mycket bättre, och jag bestämde mig för att han fick vara med i en liten lagom dos. Man kan inte ta bort något som varit. Jag minns en gång när jag var yngre och bläddrade i min pappas fotoalbum från tiden då han och mamma var ihop, och hon inte fanns på en enda bild. Kom ihåg att jag tyckte det var så himla märkligt. Som om man avsagt sig sitt förflutna. Det vill jag inte göra. Jag vill att de här böckerna ändå ska spegla hur det var på riktigt.

Jag skriver ingenting i albumen alls. Men i och med att jag reste mycket under det här året skrev jag ner platserna i rätt ordning på sida tre. Det fick räcka.

Här är till exempel en vårdag i Brooklyn.

Fourth of July på Erik och Maries tak. Tycker det blir fint när man sätter närbilder och större vyer tillsammans från samma tillfälle.

En julidag då vi åkte till havet och badade och åt fish tacos.

Utomhusbio i Williamsburg. Bästa Clueless visades och det var som allsång under alla klassiska repliker.

Halloween och pumpkin carving.

Iphone bilder fungerar såklart utmärkt att också lägga in i boken. Här är åtta stycken som fick summera mitt december.

Jag gör böckerna på blurb.com. Man laddar ner ett program och sedan drar man bara bilderna in i ett digitalt fotoalbum och placerar dem hur man vill. Det är väldigt enkelt. Jag gjorde mitt album på 125 sidor i största storleken, med matt papper samt inbunden, och det kostade 90 euro. Men man kan lätt gå ner till halva priset och än mer om man byter papper och storlek och sånt. Just ja, många brukar fråga hur fort det tar att få hem dem. Jag fick hem min på en vecka den här gången! Sjukt fort alltså.

Här finns mitt album för 2008.
Och 2009.
Och här 2010.

.

Translation. I make a photo album of each year in my life to sum up (I’ve done it since 2008), and yesterday I received 2011 in the mail (I know I’m a little bit behind..). I make them at blurb.com

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Vilken häftig ide, mycket bättre än att ha bilder som man hade förr eller bara ha bilderna i datorn, vilket ingen kan se ändå.. jättebra ide.

  Ha en bra dag

  Diana DeMarkey- LiveYourDreams! 2014-08-18 14:44:33 http://blogg.alltforforaldrar.se/liveyourdreams/
  Svara
 • Så himla fin bok. Jag är så dålig på att framkalla bilder.

  Hanna - Träning och min vardag som trebarnsmamma 2014-08-18 10:54:59 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Tack vare dig har jag också börjat med det där! Jag har gjort 2012 och 2013 hittills. Ser redan fram emot 2014! Trots att det varit ett ganska dåligt foto-år.

  Svara
 • Det är sådana här album jag föreställer mig man tar fram med kompisar när alla är vithåriga och darrfingrade och så skrattar man. Åt hur världen såg ut, vad som var så annorlunda och vad som blev så mycket bättre. Slår huvudena ihop, drar händerna över sidorna och kommer ihåg tillsammans.

  Riktigt fin idé!

  Coco 2014-08-16 13:40:51 http://omdetvardu.wordpress.com/
  Svara
 • Åhh så fint! Blev verkligen inspirerad! 🙂

  AgnesBlixa 2014-08-16 10:56:29 http://agnesblixa.devote.se/
  Svara
 • Vilken bra grej, tack för tips!

  jen 2014-08-15 21:45:03
  Svara
 • Tusind tak for god inspiration!

  Pia 2014-08-15 19:47:59 http://piaspassion.dk
  Svara
 • Men så nyfiken på hur den ser ut på baksidan, det har man fått se på de andra, snälla visa! 🙂

  Lindah 2014-08-15 18:13:31
  Svara
 • Till K: jag undrar också det här! Verkar som ni lever i ett svartsjukefritt förhållande vilket är helt fenomenalt, men det gör INTE jag. Jag är alldeles för upptagen med min killes tidigare relationer, vet inte hur jag ska komma ur det, och klarar inte av att det finns gammal ”rekvisita” från olika ex… fy. Han är precis tvärtom och bryr sig inte det minsta om mina tidigare killar så länge det inte påverkar vårt förhållande på något sätt. Önskar jag vore lika sund…. Det är verkligen otroligt jobbigt och energikrävande, drömmer även mardrömmar om olika ex. Suck.

  Emma 2014-08-15 17:39:30
  Svara
 • wow så himla fint och så bra idé!! tack för tipset!

  alma 2014-08-15 17:23:52 http://almawiola.blogspot.com
  Svara
 • Använder också alltid Blurb efter ditt tips. Känns mycket fint och blir så himla bra.

  Fröken Cocco Sohl 2014-08-15 16:54:54 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Ursäkta frågan som jag egentligen redan vet svaret på. Men jag frågar ändå. Hur är det med svartsjuka i ditt och Magnus förhållande? Jag vet ju att du inte är svartsjuk och jag kan anta att Magnus inte heller är det, men funderar ändå på hur han känner för bilder på ditt ex? Jag vet, past is past osv! Grejen är att jag själv önskar så himla innerligt att jag kunde vara lika cool med sånt! Istället får jag lite magont ibland och fantiserar om hur kul det säkert var på ”deras tid”. Så himla onödig energi som går åt! Tips mottages tack 🙂 puss o kram

  K 2014-08-15 15:53:59
  Svara
 • Men åhhh va fint!

  maria 2014-08-15 14:52:24 http://mariasv.devote.se
  Svara
 • Åhh, blev så inspirerad att göra det, så fint! Undrar också vilken storlek det är på din bok samt vad typsnittet som du använt heter?

  Amanda 2014-08-15 13:56:54
  Svara
 • Åh, detta är utmärkt som present ju!

  Daniella au pair i England 2014-08-15 13:52:10 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara
 • Guuuud tacktacktack för detta tips!! Ska på dop om drygt en månad och har ingen present än. Detta är ju perfekt att göra för lilltjejen! Kul för både föräldrar och henne när hon blir lite äldre, hennes första halvår liksom 🙂

  Hanna 2014-08-15 12:51:24
  Svara
 • älskar verkligen blurb! upptäckte dem såklart genom dig, och har också tänkt att göra årsböcker. har ett gäng vanliga fotoalbum med bilder jag skickat efter från bloggen men det tar ju sån TID att sitta och klistra med. så att göra det i datorn är verkligen roligt och blir verkligen bra. gav en sådan här bok i bröllopspar då ett kompispar gifte sig, och jag har hört att de fått väldigt många komplimanger för boken, vilken alltid står framme, och mina foton från bröllopet. så det ska nog bli min standardbröllopspresent tror jag!

  lovisa 2014-08-15 12:50:46 http://polichinelle.se
  Svara
 • Fint! Undrar hur stort det där albumet är. 30×30 cm?

  bella 2014-08-15 12:42:09
  Svara
 • Meeeen fint. Har inspirerats varje gång du lagt upp ett sånt här inlägg, men aldrig kommit till skott med att göra en egen. Måste nog göra en nu…

  Rebecka 2014-08-15 12:41:17
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind