Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

my week in 20 pictures.

Häng med på min vecka genom telefonen vetja

my week.

Har fått ganska långt hår nu. Tar fyra minuter att borsta ur på morgonen (tajmade) för att det är tjockt men fortfarande med de där tunna svenska hårstråna. Lääängtar tills min klipptid den 1 september.

my week.

Har haft lunchmöte på Bistro Berns och åt en kantarellsmörgås större än en kill-handflata. Åh denna årstid matmässigt är så dreamy.

my week.

Svängde förbi Akademibokhandeln för att handla lite böcker och såg att min bok ligger etta på topplistan för tonår! Till och med före John Greens Förr eller senare exploderar jag som ändå går på bio nu och alltihop. Så stort, så flott.

my week.

Jag har hängt med min mamma! På Pressbyrån hittade vi en cola med hennes namn vilket fick förevigas.

my week.

Vi gick till Sturehof och åt skaldjursplatå hon och jag. Det gör vi varje gång jag har fyllt år sedan några år tillbaka. Allt på detta fat, herregud.

my week.

Jag har haft mina jeans på mig också. Börjar känna mig rätt så bekväm i byxor nu vilket är en ny känsla, men jag gillar den.

my week.

Denna vecka har varit någon slags supervecka när det handlat om mat, för sedan åt jag hummer IGEN, denna gång gratinerad med gruyereost och kronärtskocksmajjo på Strömterrassen. Blev bjuden av Agnes som har hand om Yelp i Sverige. Gillar Yelp både privat när jag ska hitta restauranger etc och även i bloggen när jag knåpar ihop reseguider.

my week.

Hämtade ut ett paket vilket visade sig innehålla en födelsedagspresent från Mimmi Staaf (tack!). En påsväska, färgglada tejp och tygband. Böckerna jag köpte på Akademibokhandeln var Steglitsan och Atlas över avlägsna öar. Och Nina Hemmingsson-boken fick jag av min lillebror på min födelsedag.

tvodd

Jag och Michelle hade summeringsmöte med vår chef SVT på Musikaliska. Pratade om hur det hade gått med vårt program på SVT Flow i våras och så. Vår tvodd gick bäst av alla tvoddarna, hurra!

my week.

Magnus jobbar i Gamla Stan så när jag promenerar förbi där vinkar vi ibland till varandra.

my week.

En storm kom förbi.

my week.

Magnus överraskade mig med en bord jag velat ha jag vet inte hur länge som helst. Blev så himla himla glad. Det är detta.

my week.

Kris är på besök i Stockholm så jag bjöd upp honom på ett glas prosecco tillsammans med Simone och hennes kille.

my week.

Jag och Magnus har ätit räkpasta på balkongen.

my week.

Michelle och jag svängde förbi Gamla Stans polkagriskokeri. Denna smak är amerikansk cola.

my week.

Elsas Pontus är en av fyra som har tagit över klubben Kåken och det firade vi med middag där i fredags. Jag satt mellan två favoriter.

my week.

I lördags anordnade Friends Sveriges största manifestation mot mobbning på Skansen och jag var där i och med att jag är en av deras ambassadörer.

my week.

Det började spöregna när jag kom fram, som tur var hade jag packat med mig regnjacka.

my week.

Här är gullisarna som kom och fikade med mig! <333

my week.

Sedan har Magnus varit sjuk också :'( Då får man frukost på sängen förstås.
.

Translation. Please read the captions by clicking ”in english” in the right frame.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
28kommentarer
 • Vet inte ifall du har nämnt det tidigare, men vad jobbar Magnus med?

  Lindah 2014-08-26 17:43:50
  Svara
 • Trodde inte att min kommentar skulle få så stort genomslag. Medger att den var något barnslig men tycker fortfarande att formuleringen i fråga inte var så genomtänkt. Tycker att det är tråkigt att man inte ska kunna skriva en synpunkt (som verkligen inte gjordes pga att jag ”letar fel”) utan att bli påhoppad. Har nu blivit fått kommentarer som barn (?), ”hur orkar du med ditt liv”, gnällfia och fjortis. Väldigt moget.
  För er som vill veta: Jag orkar med mitt liv väldigt bra, jag är varken ett barn eller en fjortis (närmare Sandras ålder faktiskt) men ja – jag kanske är en gnällfia ibland…

  Hanna 2014-08-26 08:12:37
  Svara
 • Vet ni vad jag tror.. Jag tror att det är fjortonåringar som sitter och skriver. Gnällfiorna syftar jag på nu, som måste haka upp sig på varje liten kommentar som kanske går att uppfatta som fel. Det slog mig då jag läste den som sa att man som lägenhetskompis ”inte vill bli behandlad som ett barn” fastän man uppför sig som ett. Tonåring så in i helvete. Och jag har sett dem, överallt på internet; facebook, bloggar, forum. Fjortisar som har fattat att det är jävligt trendigt att vara jävligt feministisk just nu. Som egentligen inte fattar ett ord av va de skriver. Jävligt tröttsamt är det.

  Emilia 2014-08-25 21:53:50
  Svara
 • alltså, jag vill se mer från er lägenhet! Den verkar så himla ljus och luftig och fin!

  hanna, förbanna 2014-08-25 16:00:15 http://hannaforbanna.blogspot.com/
  Svara
 • Haha Jenniee, håller helt med. Man måste verkligen tro att folk skämtar. Sjävklart går det att hitta problem i allt och ta åt sig utav allt om man verkligen vill men kan ju kännas onödigt.

  Hanna, förstår hur du menar men samtidigt så tror jag att de flesta kan hålla med om att generellt sett så har killar stora händer (inte alla, men generellt sätt) och då är det inte helt ”konstigt” att göra en liknelse såsom Sandra gjorde i sin text.

  Bonbon 2014-08-25 14:53:23
  Svara
 • fast Claudia, tror du inte att man som lägenhetskompis blir en aning irriterad om någon hela tiden behandlar en som om man vore ett barn, och beter sig som en besserwisser? Jag tror också att jag hade fått panik och velat flytta då!

  ellen 2014-08-25 13:31:32
  Svara
 • Jag har en fråga! Du fick ju många stöttande kommentarer efter att du (och ett gäng andra bloggare) skrev texten om att vägra vara en förebild i allt, samt kring det ökade kravet på att vara perfekt och inkluderande i allt (inte jordens bästa sammanfattning, hoppas du förstår vilket inlägg jag menar). Men upplever du att det hände något? Känner du at tonen har förändrats och att dessa typer av kommentarer har minskat? Är nyfiken!

  Sofia 2014-08-25 10:30:37
  Svara
 • Carolina: Jag är rak i min kommunikation vilket ej är detsamma som att vara mästrande!

  claudia 2014-08-25 10:23:22
  Svara
 • Åhh vilken fin vecka! Ert porslin är så häftigt!

  Agnes 2014-08-25 09:23:38 http://agnesblixa.devote.se/
  Svara
 • Love it! uuuh kunne godt spise de krebs og rejer! 😀

  Anna-Nathalie 2014-08-25 09:09:54 http://sweetpetroleum.bloggersdelight.dk/
  Svara
 • CK: Habitat finns numera i Sverige, i Skrapan Skanstull, Stockholm! De kan ordna frakt med olika lösningar men testa att maila/ring dem och fråga, gissar att det beror på var du bor? Lycka till!

  Helena 2014-08-25 08:47:04
  Svara
 • Här är ett inlägg som Sandra skrev ett tag sedan
  http://rodeo.net/niotillfem/2014/05/jag-vagrar/
  som handlar om hur man inte kan vara perfekt och att ni får ta bloggen som den är (i stora drag).

  och på riktigt, hur orkar ni era liv om ni tar så illa upp på sådana småsaker?

  Kom in här för att säga att din mor är fruktansvärt vacker Sandra !

  Sandra 2014-08-25 06:56:16
  Svara
 • skulle vara roligt att se receptet till räkpastan, ser skitgott ut!

  Katarina 2014-08-25 05:45:55
  Svara
 • Hej!
  Genom vilken återförsäljare har Magnus köpt bordet? Fann en liten byrå som måste bo i min hall pronto, och de fraktar inte utanför UK. Har dock mailat och frågat också! Tack på förhand!
  Kram

  CK 2014-08-25 00:30:26
  Svara
 • håller med hanna här. jag är också en tjej som har stora händer, ungefär som min killes och reagerade också på formuleringen. den känns sådär.

  frida 2014-08-24 23:10:00
  Svara
 • Wow, so many things <3!! I adore your yellow raincoat, Sandra. I know you talked about it before! I need a raincoat for autumn and spring here in Barcelona, is there any brand you could recommend me? I've got a red Melissa shoes for the rain <3

  Libertad 2014-08-24 23:06:13 http://sahakiel.blogspot.com.es/
  Svara
 • Ibland tror jag fasen folk skämtar angående lättkränktheten i det här kommentarsfältet! :-S

  Jenniee 2014-08-24 22:55:04
  Svara
 • Jag håller med Hanna om att Sandras formulering känns väldigt märklig. Jag är också tjej med stora händer (vilket faktiskt inte är särskilt ovanligt). Och att formulera sig på det viset är att lägga attribut på folk endast baserat på kön, samtidigt som det exkluderar till exempel alla killar med små händer och det känns bara så sjukt onödigt. Hade gått minst lika bra att skriva ”stor handflata” eller vadsomhelst istället.

  Förstår såklart ifall det inte var menat illa, det är ju sällan det, men tycker det är viktigt att ta upp då det faktiskt ligger en problematik i det.

  Ylva 2014-08-24 21:09:11
  Svara
 • Åh! älskar din gula regnjacka! var kommer den ifrån? 🙂

  Sanna 2014-08-24 20:58:01
  Svara
 • Claudia: Ojoj, förlåt! Jag skrev ju i mitt inlägg att jag var lättstött. Kanske inte borde ha kommenterat men i en så pass medveten blogg i övrigt så kändes det bara konstigt med en sådan beskrivning… Tycker inte att jag ”gick till attack”.
  Tack Carolina!

  Hanna 2014-08-24 20:56:58
  Svara
 • Men herregud claudia … Vilken mästrande ton. Och ut till Sandras förvar direkt. Liiiite besserwisser eller?

  Carolina 2014-08-24 20:14:37
  Svara
 • Vad har du köpt din gula sjukt snygga regnjacka? Kram

  ebba 2014-08-24 19:51:18
  Svara
 • OK VART ÄR SIMONES KAPPA IFRÅN?!?! IT’S TO DIE FOR.

  Elin 2014-08-24 19:25:27
  Svara
 • Hanna, om du tänker efter så vet även du att Sandra såklart inte menar något illa med beskrivningen. Det räcker att bläddra några sidor bak i bloggen så märker man att detta är en sjyst blogg, så varför leta fel då?
  Våra händer är fina oavsett strl och att du läser in det som något negativt att ha stora händer om man inte är kille är ju något som du får jobba med istället för att säga att beskrivningen var ”konstig”.
  Jag har små händer och får ibland höra att jag har ”barnhänder”. Man kan inte gå och känna sig kränkt av petitesser.
  Vad är syftet med att skriva ”är jag kille nu”? Det låter som när jag bad min förra roomie att torka upp i badrummet och låsa ytterdörren efter sig, och som svar skrek hon att hon skulle minsann flytta. Det blir så tokigt när man går till attack utan att reflektera över varför man reagerar som man gör. När vi är barn kan man märka ord och tjura när det inte duger, men som vuxen får man vara hantera saker lite mer moget.
  Med tanke på hur många som läser den här bloggen så kan man inte kräva att den ska vara skräddarsydd till ens eget språkbruk. Det är ett orimligt krav!

  Jag tror det är nyttigt att vända blicken inåt och rannsaka sig själv istället för att kräva ändring hos andra (om det inte förstås handlar om folk som har förkastliga åsikter och sympatiserar med ”SD”).
  Att välja sina ”strider” helt enkelt!

  claudia 2014-08-24 18:50:30
  Svara
 • For en uke! Ble super-sulten av all den gode maten<3

  Du er som alltid nydelig, Sandra

  Camilla Hay Jenssen 2014-08-24 17:45:59 http://camillahayjenssen.blogspot.no/
  Svara
 • mysvecka+mystjej!

  Beata 2014-08-24 17:26:05 http://radarmagazine.se/beata/
  Svara
 • Vill egentligen inte skriva något kritiskt men: Vaddå kill-handflata?! Jag är tjej och har stora händer, tom större än min kille. Är jag kille nu?
  Kanske är lättstött men det såg bara så himla konstigt ut i mina ögon…
  Tack för en fin blogg annars!

  Hanna 2014-08-24 17:16:54
  Svara
 • oh maj ghad vilken dreamy matvecka du haft. och er lägenhet är så himla fin. tycker de här pallarna hade passat super hos dig! http://www.ahlens.se/inredning/hall-smamobler/smamobler/pall-fia-id-f987f744773749ef8a3268141f8fe706.html

  hanna- ackribi 2014-08-24 16:43:56 http://ackribi.blogspot.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand