Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

sandra och michelle. valpodden.

michelle and matilda's birthday.

Idag är det podcast med mig och Michelle och eftersom valet är just bakom kröken så är detta en valpodd.
Vi pratar om våra tankar kring valet, våra tips på vad man kan göra om man inte vet hur man ska rösta och vad vi röstar på.

Lyssna och prenumerera i itunes HÄR. Vi finns i alla podcastappar också, för både iphone och android.
För att lyssna direkt i webbläsaren, klicka här:

 

 ö

Translation. Podcast no. 18 is out today with me and Michelle. It’s in Swedish and it’s about the Swedish election on Sunday.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Jag älskar er podd!!!! Så himla härliga!! Skulle inte ni kunna göra en podcast som heter ”SEXPODDEN”, det skulle vara superintressant! Puss och kram

  Anonym 2014-09-15 00:34:43
  Svara
 • En annan sak som känns märklig är tipset att gå och köpa ett plagg efter att man röstat. Hur går vara vänster samt rösta på Miljöpartiet ihop med konsumtionshets? ”Vi kommer få mycket skit för det här” säger ni, men nej, jag menar ej att ge någon ”skit”, utan mer som en vänlig påminnelse om vad er (vår) politik faktiskt handlar om.

  Sofia 2014-09-13 13:12:17
  Svara
 • Haha jag läste Valp-poden. Blev lite förväntansfull att en hel pod skulle tillägnas gulliga hundar…

  Maria 2014-09-13 11:58:10
  Svara
 • Sofia: Jag förstår precis vad du menar för i den situationen är jag. Min mor är sjuk och även min bästa vän och känslan av att människor röstar fel – mot något som förändrar hela deras och alla andra sjuka människors situation gör mig så förbannad.

  arg på moderaterna: Håller till hundra procent med. Samma situation sker här också med min mamma som är sjuk och som förlorar allt på grund av förnedringen som har kommit med Moderaterna. Men människor som Sandra som lever på den sidan förstår inte hur det är för andra för kämpar dag ut och dag in med att få ihop sin tillvaro trots att det knappt går. Jag är arg på moderaterna jag med. Främst för min mammas skull men även för min egen skull. Jag har en hög och fin utbildning men blev arbetslös och har varit det i tre år tills jag för bara några veckor sedan började studera – igen. Jag bor fortfarande hemma (är tjugosju år) för kan inte försörja mig för det finns inga jobb och det finns inga lägenheter för fel saker prioriteras. Moderaterna tar från de fattiga och ger till de rika trots att det borde vara tvärtom och det måste få ett slut och det måste få ett slut NU.

  Lisa 2014-09-12 18:14:17
  Svara
 • Gillar ”arg på moderaterna”s kommentar så mycket. Håller med till 100%. Tycker det är helt okej att inte respektera andras politiska åsikt eftersom det finns så mycket politik som kränker och förnedrar i riksdagen.

  Sara 2014-09-12 15:26:01
  Svara
 • Hej Sandra! Hoppas att du läser det här trots att det inte handlar om killproblem. Vi är många vars största problem inte är olycklig kärlek (även om olycklig kärlek är hemskt jobbigt!).

  Håller med Sofia om att politik kan vara väldigt personligt. När man ser vänner o familj slita ut sig på dåligt betalda vårdjobb. Bli sjuka (arbetsskador), bli sjukskrivna, utförsäkrade o arbetslösa. Tvingas sälja bilen för att kunna få socialbidrag. Aldrig kunna unna sig en pasta med parmesanost på. Aldrig kunna åka på semester. Aldrig veta om man får pengar nästa månad.

  Se dom som kämpat så hårt hela sitt liv bli så illa behandlade av vård o myndigheter. Höra människor prata om bidragsfusk o att sänkta skatter gynnar alla. Den otroliga förnedring det innebär. Maktlösheten. Hopplösheten. Det finns ingen framtid för oss. Då är det inte konstig att man blir arg när folk pratar om politik. Jag förstår dock att Sandra inte kan förstå det här. Hennes verklighet ser inte ut som min.

  Men jag önskar att du, Sandra, kunde försöka förstå oss andra. Min mamma som skriker på tvn så fort det är partiledardebatt. Som säger att hon inte klarar fyra år till av den här förnedringen. Som hoppas på regeringsskifte, för hon fortfarande tror på livet. Ett liv där hon får tillbaka sitt människovärde. Hon hatar också moderater. Jag förstår varför din mamma inte hatar moderater. Din mamma drabbas inte av moderaternas politik. Snälla, försök förstå att det är många andra som drabbas av politiken. Många som får sina liv förstörda. Skulle inte du också vara arg, om det gällde DITT liv?

  Arg på moderaterna 2014-09-12 13:03:26
  Svara
 • Åh, snälla, kan inte ni spela in en podd om douche-killar som egentligen inte gillar en utan bara vill ha ens uppmärksamhet, och typ hör av sig på sms just som man börjar få distans. Jag är så sjukt förbannad på den här skiten och det hade varit så gött om ni kunde ta upp alla signaler som varnar om den här typen av kille. De är så manipulativa och sluga, så man nästan aldrig HELT kan säga vad de gjort för fel, för han ”försökte ju bara vara snäll och höra hur det var med mig”. Det har nu gått en och en halv vecka sedan han skickade detta sms och jag klampar igenom mina dagar med sammanbitna tänder och bara: TÄNKER INTE SKRIVA. Jag vet ju att han kommer dissa mig efter några dagar igen och sen är helvetescykeln igång.
  -_-

  M 2014-09-12 10:33:32
  Svara
 • Det är bra att man kan ha vänner med andra åsikter än ens egna. Men politik kan vara väldigt personligt. När ens sjuka mamma inte får bidrag trots att hon inte kan jobba och det är pga regeringen kan jag förstå folks ilska mot de som röstar ”fel”.

  Sofia 2014-09-12 03:05:47
  Svara
 • amen herregud vad dum i huvudet jag är, jag trodde helt seriöst att ni hade en podd om valar… tänkte liksom ”jaha, ehm, okej, men de kanske ska prata om att bevara haven eller något?” (med tillbehörande huvudkliande).

  tessa 2014-09-12 00:34:50
  Svara
 • tack för en bra podd. själv röstar jag på ett alliansparti för att jag inte har samma tankar eller ideologi som folk som röstar rödgrönt. det tråkigaste är att jag respekterar rödgrönrosas val men dessa respekterar aldrig att jag röstar som jag gör. det är lite barnsligt och tråkigt. vi har en demokrati för att alla tycker olika. så är det gällande allt.

  e 2014-09-11 20:48:31
  Svara
 • Superbra podd! Jag röstar för första gången till riksdag (mitt andra val om man räknar med EU) och vill typ som Michelle ta massa kort?? Känner mig så viktig på något sätt.

  Sandra 2014-09-11 18:55:47 http://sandrajm.blogg.se
  Svara
 • Hej hopp! Lyssnade på er pod precis innan jag gick och röstade och blev superpepp. Har velat fram och tillbaka mellan två partier och varit osäker pga rädd för vad andra ska tycka om jag ”väljer fel”. Men som ni sa: det är jag som röstar och det är mina åsikter. Med det i ryggen stod jag sedan med glädje i en halvtimmes kö för att få lägga min röst. Hurra för demokrati! Tack för kloka ord och en bra pod! Ni är grymmebra

  Anna 2014-09-11 18:51:30
  Svara
 • Älskar som alla andra podden. Har lyssnat på alla avsnitt så många gånger att jag vet vad ni ska säga innan ni säger det. Och jag tror att det är på eran kärlekspodd (eller Paris?) som du pratar om att du har en perfekt present till Michelles födelsedag, och jag är så sjukt nyfiken så jag undrar hur blev det, vad gav du henne?
  Även en till fråga ang. eran insektspodd (ja, jag sa ju att jag kan alla) när du sa att man var tvungen att betala flera månaders hyra i deposit (stavning?). Behöver man inte betala hyra för dom månaderna sedan eller? Alltså om man har ett kontrakt på ett år och sedan betalar ett år i hyra, behöver man inte betala på hela året då? Tack igen för en superduper bra podd, gör hela min dag.

  Olivia 2014-09-11 16:47:49
  Svara
 • sandra och michelle! ni är bäst bäst bäst!! kan ni inte göra en paradise hotel-pod??! alla kommer bli lyckliga jag lovar. mvh PH4life

  maria 2014-09-11 15:26:52
  Svara
 • Nog för att valet är intressant.. men besvikelsen när jag trodde att det var valp-podd ni skulle spela in ;(

  Nina 2014-09-11 15:23:51
  Svara
 • Såbrasåbrasåbrasåbra. Perfektion av valsnack. He tänk med kärlek typ!

  Emma 2014-09-11 15:19:30
  Svara
 • Äntligen ett nytt avsnitt alltså! Har längtat och lyssnat igenom podden så himla många gånger de senaste veckorna. Bästa podden!!!

  Beatrice 2014-09-11 14:08:03 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • skitbra med valtema! <3 alltså älskar hur sandra ba' "fett otrevliga" om späckhuggare 😀 😀 😀

  ELISE 2014-09-11 14:06:13 http://instagram.com/edawareness
  Svara
 • Har så svårt för vissa på högerkanten bara som säger att: jag har det jättebra och tjänar jättemycket pengar men jag vill betala mindre i skatt så jag kan tex resa mer. Utan att tänka på några andra och tänker oerhört kortsiktigt! Klarar inte av sådana människor. Tänker överlag också att moderater springer ärenden åt kapitalet och de redan rika, nä mer makt till folket ska det vara. Jorden är allas och vi ska gemensamt njuta av den. Jag kommer nog alltid rösta på S, MP eller V.

  Jasmine 2014-09-11 13:34:33
  Svara
 • Er podd <3 Älskade det här avsnittet, men håller inte helt med att grundregeln är att acceptera varandras åsikter. Alltså, det ska man såklart göra iom att man inte ska hacka på folk som röstar olikt en själv, men är inte en stor del av att ha åsikter att debattera dem och utmana varandras? Inte så hätskt som när man var 18 kanske 😉 Men fortfarande kul och nyttigt. Tycker jag. Tjoho för demokrati!

  Sophie 2014-09-11 12:26:22 http://sophistikerad.wordpress.com
  Svara
 • nu har jag inte lyssnat på valavsnittet än. men tusan vad jag gillar er pod. den är nedrans bra alltså. så tack!!! puss

  ebba 2014-09-11 12:09:30
  Svara
 • https://www.etsy.com/no-en/listing/182710293/90s-johnny-depp-tee?ref=shop_home_active_15

  :):):)

  thea 2014-09-11 11:49:52
  Svara
 • Ja, det börjar bli dags att bestämma sig nu. Viktigast är att man bestämmer sig att faktiskt rösta.

  Jämtlandshanna 2014-09-11 10:19:33 http://jamtlandshanna.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind