Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

fall updates.

wednesday

Så kom hösten till slut och då kan man dra till med något i stil med att det är härligt att dricka te och mysa runt i halsdukar men då ljuger jag ju bara rakt upp och ner. För egentligen vad, vad vad vad, är härligt med att frysa och vara inomhus och gå omkring i ett blåsigt mörker jäntemot att ligga på en picknickfilt och läsa böcker, klorofyllgröna fluffiga träd, känna varm luft mot kinden ETCETERA. Att kyla skulle vara nice har någon som aldrig varit varm hittat på.
Jag har i alla fall uppdaterat min höstgarderob med en halsduk och en mössa för att förra årets hade hål i sig överallt.

wednesday

Mössan ska man ju ha fram till april ungefär så jag bestämde mig för att inte köpa någon halvdan. Det blev den här mörkblå, kabelstickade i lammull från Wood Wood. Varm, i en favoritfärg och går att dra ner över öronen.

wednesday

Halsduken är från Monki och orimligt mjuk. Den kommer jag nog kunna ha ända fram till minus fem. Sedan måste man ha någon som inte är polyester, annars blåser prick alla vindar igenom.

Jackan är second hand om någon undrar förresten. Nu ska jag packa till bokmässan. Så pepp!!

.

Translation. New scarf from Monki and hat from Wood Wood.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Alltså! Jackan!

  ajaM 2014-09-30 21:24:50
  Svara
 • Antifrystips nummer ett från min mormor: tun tunn ull närmast kroppen utan glipor, typ linnen i merinoull från tantunderklädsaffärer och tunna ullmamelucker under kjolar – win!

  Linda 2014-09-28 20:17:30
  Svara
 • Mysig mössa! 🙂

  ellenlundis 2014-09-28 16:35:21 http://finlandsgullet.wordpress.com/
  Svara
 • Myra: Håller med dig till hundra procent. Jag älskar hösten och vintern. Det är de finaste och bästa årstiderna jag vet och jag fryser väldigt lätt men klär på mig ordentligt och det är verkligen konstigt att människor gnäller så mycket när det enda de kan göra är att klä på sig. Jag föredrar att vara varm på hösten och vintern än att konstant se bra ut och det ser bara fånigt ut när man är klädd i mössa och halsduk och allt vad det innebär men ändå går man i kortkort.

  Lisa 2014-09-26 15:20:24
  Svara
 • Alltså JA, jag orkar inte hösten. alla bara guuuuuud vad mysigt med alltså nej, det är fan bara pissigt. får lösa det med att köpa skitdyra vinterkläder så att någonting känns bra antar jag.

  linn 2014-09-26 14:31:46 http://radarmagazine.se/linnwiberg
  Svara
 • Hej! Hur tvättar du dina plisserade kjolar utan förlora vecken?

  Sara 2014-09-26 10:41:19
  Svara
 • Älskar jackan 😀

  LILIJA 2014-09-26 08:42:30 http://lilija.com
  Svara
 • Åh, underbara bästa hösten! Att slippa stå i shorts man hittat på någon storvuxenbutik och skämmas, att få täcka sina valkar med tjockt, tjockt tyg. Att slippa känna sig tvungen att raka benen och äcklig om man inte gör det. Att få andas frisk och klar luft. Att få gå upp på morgonen och se natt bli till dag – varje dag. Att ställa sig i den varmaste duschen när man är frusen och liksom kunna bestämma själv hur varm/kall man vill vara. Att titta på regnet när det liksom porlar ner för bussfönstret. Att äta egenplockad svamp från skogen, äpplen tappade från ett träd i trädgården, lingon och blåbär på frukosten, mustiga grytor. Att få gå genom en gyllene natur som gör allt mycket bättre.
  Min bästa årstid!

  Hanna 2014-09-26 08:21:54
  Svara
 • Det är ett privilegium att få frysa och vara snuvig i mörkret då och då. Det hade varit väldigt tråkigt att gå miste om det! Man hade ju inte vetat vad värme var om man aldrig blivit kall.

  Elin 2014-09-26 04:21:53
  Svara
 • Alltså jag vill verkligen inte vara neggo men jag FÖRSTÅR att du fryser om du klär dig som du gör (inte bara den här bilden, har följt dig längelänge). Jag har full förståelse för att man vill vara snygg och följa sin egen stil, men helt ärligt – är det inte bättre att bara klä på sig?

  Jag såg ut precis som du förut, snygga skor med tunna sulor och någon skinnjacka och även om jag byltade på mig hundra lager tjocktröjor och strumpbyxor och yllesockar och halsdukar så blev jag aldrig varm. För det var ju alldeles för tunt, för dåligt material och för många glipor som vinden kan smyga sig in i. Helt ärligt var RIKTIGA (snordyra) vinterkläder en fricking game changer för mig. Aldrig mer kyla!! Riktiga höga läderboots med rejäl sula som stänger ute allt, och en extra sula i skon = nästan fotsvett alltså. Och jag ällllllskar min kappa. Tyckte alltid att sådana dunparkas var så himla fula, men jag fick tag på en snygg svart och clean från Everest som ändå är lite figursydd med dolda knappar, med en stor och luddig luva. Känns som att svepa in sig i ett duntäcke <3!!! Minns en gång när jag hade tågstrul och blev strandad vid ett byte utanför en stängd järnvägsstation mitt i natten i februari i flera timmar, i snön och typ tjugo minusgrader. Men med boots + kappa överlevde jag, det var ju bara några decimeter av jeanstyg mellan kappkanten och bootsen. Gud vad glad jag var då att jag hade klätt på mig, min mobil dog ju direkt av kylan och där stod jag och väntade på en ersättningsbuss som aldrig kom. Så nu kör jag mest snygga yllekappor under hösten, men så fort det blir minus är det superkappan som gäller – and it's the bomb.

  Gud vad långt och typ stadium-reklamigt det blev, hej här kommer jag och är 21 år och försöker leka mamma åt en 30-åring, men seriöst ladies, köp kläder GJORDA för det här dumma klimatet vi lever i. Kläder som klarar minusgrader. Köp inte en 200kr-jacka på gina tricot som det blåser rakt igenom. Eller en som slutar i midjan. Det är inte värt det!!

  myra 2014-09-25 23:08:27
  Svara
 • Exakt som du säger är det! Hur kan man välja höst före sommar? Finns det en endaste liten grej som är bra med hösten, på riktigt liksom? Nää… dags att starta en anti-höst-klubb tror jag. Med månadslånga möten i någon solig kuststad med saltstänkta vindar. Så får det bli!

  Julia 2014-09-25 22:46:04 http://prick.blogg.se
  Svara
 • Hej!

  Jag älskar sjalen/halsduken, måste genast kolla in!

  Jag har precis startat www.modevarlden.se. Det hade varit jätte kul om ni ville kika in och idag öppnar jag upp min walk in closet.

  Kram Johanna

  Modevärlden 2014-09-25 21:54:17 http://www.modevarlden.se
  Svara
 • alltså älskar jackan. och jag som aldrig blir såld på kläder, bär alltid samma som jag haft det senaste decenniet typ. men den där alltså… tröttnar du på den så kom ihåg att jag finns! 😉

  Ulrika 2014-09-25 21:15:42 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Var överraskad att se dig i Apotek-filmen 🙂 Sjukt intressant ämne förresten, älskar dem där filmerna! http://youtu.be/Tg_g1oYHxuE

  Eleba 2014-09-25 20:29:25
  Svara
 • amen. sol = bäst. kallt = ej så nice.

  Vicky 2014-09-25 19:29:42 http://vickys.se/
  Svara
 • åh vilken fin mössa!
  vart kan man köpa en sån? 🙂 på wood wood förstås, men tänkte om du beställt hem den kanske?

  Martina 2014-09-25 19:28:38
  Svara
 • så söt mössa

  livet med Asperger och kronisk smärta 2014-09-25 19:27:47 http://domkallarmighannes.com
  Svara
 • Nej jag älskar hösten! 🙂 Det ÄR mysigt med mörka kvällar, tända ljus, té och tjocka strumpbyxor. Men visst, jag är en såndär person som sällan/aldrig fryser, förmodligen tack vare extrafläsket på kroppen (något positivt ska väl det fluffet komma med också!), så kylan stör mig inte förrän vi är inne i januari och måååånga minusgrader… Höst ja! Vinter njäää…

  Citrin 2014-09-25 18:50:29 http://nolovestory.wordpress.com
  Svara
 • ”Att kyla skulle vara nice har någon som aldrig varit varm hittat på.”

  well. bodde utomlands större delen av mitt liv, 32 graders värme. och fullkomligt älskar kyla.

  elise 2014-09-25 18:47:52 http://instagram.com/edawareness
  Svara
 • Nej, det är inte kul att gå omkring och frysa. Tur att det finns fina mössor och halsdukar! Och så gillar jag att mysa inomhus med en kopp te och tända ljus. 😉

  Jämtlandshanna 2014-09-25 18:44:22 http://jamtlandshanna.wordpress.com
  Svara
 • ”Second hand” är kanske lite att ta i, deadstock eller NOS (new old stock) är väl bättre benämning eftersom du köpte den från Vintagevinden som har enbart oanvända kläder från äldre tider.

  Linda 2014-09-25 18:21:58
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind