Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

november – national novel writing month.

monday.

Imorgon som är första november börjar National Novel Writing Month! Det tänkte jag hoppa på och vore det inte roligt om några av er gjorde det också? Så kan vi peppa varandra att inte glömma bort/tränga bort/hänga på pinterest istället. Det är lättare att göra svåra saker ihop än ensam som ni nog vet.

monday.
Även om det är ganska läskigt tänkte jag denna månad försöka vara så öppen kring mitt skrivande som möjligt. Bokmanuset som jag håller på med nu har ingen läst en endaste mening av. Jag har inget bokkontrakt än och ingen egentlig tidsplan, förutom att jag själv gärna skulle vilja bli klar med ett första utkast lagom till att det nya året börjar. Jag är en sån som gör saker själv och i hemlighet så långt det bara går, för annars blir jag så osäker och otrygg om någon annan ska tycka till innan jag själv ens vet vad jag tycker.
Så alltså, det är inte ens säkert att boken blir publicerad när och om den blir klar, den kanske är helt värdo utan att jag fattat det än 🙂 Men hoppas inte!

my novel.
Nu när november faktiskt är skrivarmånad kan man ju passa på att faktiskt ta tag i detta på riktigt. Listor är bra grejer för att strukturera upp saker, så här kommer lite listor.

Detta har jag redan:
– En romanidé
– Ett skelett och en tydlig struktur
– Idéer till samtliga kapitel (vissa lösare än andra)
– Ca: 70% skrivet (men ej redigerat)
– En himla massa utkast och lösa meningar i en kanske-kan-använda-någonstans-mapp.

Mitt eget mål innan månaden är slut:
– Komma upp till 85% färdigskrivet. Skulle tippa på att det är ytterligare 30 000 tecken
– Redigera och läsa igenom det jag redan har skrivit minst två gånger (av ca en miljon…)
– Gå igenom min kanske-kan-använda-någonstans-mapp och SLÄNGA det som legat där längst och placera ut så mycket som möjligt. Rensa upp helt enkelt.

Vad som blir kvar efter månadsslutet:
– Skriva klart (…)
– Läsa om igen och igen och igen. Se till att allt synkar och funkar, att inget är knas och att alla trådar som ska knytas ihop knyts ihop.
– Låta en kompis eller två läsa (helst Nina om hon vill).
– Skriva om igen utefter hens kommentarer
– Komma på en titel
– Låta min förläggare läsa.

my novel.
Jag har signat upp mig på National Novel Writing Month’s officella hemsida, gör det du med!
Där kan man göra egna mål, prata med andra som skriver, hänga i forum och fråga grejer, få inspiration samt se hur många som skriver där man bor och prata med dom om man vill! Bra grej.

Är någon på? Hoppas! Berätta dina mål i kommentarerna så hörs vi om en vecka om detta och ser hur långt vi kommit 🙂

.

Translation. It’s National Novel Writing Month! Let’s do this.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • Detta och de andra inläggen är såå bra för detta året igen <3

  Daniella i Edinburgh 2015-11-02 00:37:31 http://Forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • […] jag nu gör (hänger på pinterest och kolla en del på svenska hollywoodfruar exempelvis). Okej! National Writing Month är nu över. All ni som tyckte dessa inlägg va dötrista: nu slipper ni dom. Och alla ni som […]

  nanowrimo vecka 4, sista veckan. | Niotillfem 2014-12-01 18:01:42 http://rodeo.net/niotillfem/2014/12/nanowrimo-vecka-4-sista-veckan/
  Svara
 • […] ju att jag skulle uppdatera hur det gick med mitt skrivande denna månad i och med att det är National Novel Writing Month. Första veckan skrev jag cirka 7500 tecken men förra veckan var en disaster. Skrev NOLL […]

  nanowrimo vecka 2 + ett besök i lund. | Niotillfem 2014-11-17 16:33:22 http://rodeo.net/niotillfem/2014/11/nanowrimo-vecka-2-ett-besok-i-lund/
  Svara
 • Siri:
  Hej Siri! Genom Sandras blogg startades det en skrivarcirkel på fb. Vi är sisådär 6-7 stycken som har uppgifter för varandra och ger respons på varandras texter. Du är säkert välkommen med, skriv en kommentar på min blogg eller mejla så kan vi höras 🙂

  Ida 2014-11-14 06:14:33 http://idreaido.blogg.se
  Svara
 • […] obviously I started procrastinating by reading other blogs…I came across a post by Sandra Beijer on NaNoWriMo. I’ve always wanted to participate, but those kinds of projects never really […]

  NaNoWriMo 2014Elke dag — [ev·ery·day] 2014-11-10 15:59:01 http://www.elke-dag.com/nanowrimo-2014/
  Svara
 • I just stumbled on this post. Perfect timing actually, I’m gonna join you. If only to get some words on paper. Have an idea, no outline yet though and lots of research to do. But I think this might be a good way to get something started! 🙂

  Silvia 2014-11-09 23:03:50 http://www.elke-dag.com
  Svara
 • Hej, det här vet du nog redan om själv men din bok var verkligen helt fantastisk. Läste den hur fort som helst, att jag ibland var tvungen att sluta för att liksom spara lite på det bra haha. Kram

  Matilda 2014-11-07 17:22:58
  Svara
 • […] Nu har det gått en vecka in i november, även kallad NaNoWriMo (National Novel Writing Month ni vet). Blev så glad förra veckan när det var några tappra själar som också hoppade på! Min vecka […]

  NaNoWriMo vecka 1. | Niotillfem 2014-11-07 13:00:17 http://rodeo.net/niotillfem/2014/11/nanowrimo-vecka-1/
  Svara
 • […] Sandra Beijer tipsade ju om National Novel Writing Month och jag tänker försöka hoppa på så mycket jag hinner […]

  right here, right now. | lovlilett 2014-11-06 17:43:19 http://lovlilett.com/2014/11/06/right-here-right-now/
  Svara
 • Jag är också med i år! Det blir mitt andra år. Förra året blev jag aldrig klar. Inte för att projektet inte var något jag trivdes med utan för att jag åkte bort och sen blev det liksom inte den tid jag behövde varje dag. Men nu har jag inte så mycket planer den här månaden så nu försöker jag igen! Det har gått bra de första dagarna i alla fall, så hoppas på att kunna hålla det uppe hela månaden nu!

  Sandra 2014-11-04 15:46:09 http://persikorochparis.wordpress.com
  Svara
 • Åh. Jag har försökt skriva i några år nu, men det går segt. Har små meningar i mina mobilanteckningar och några word-dokument och några OmmWriter-dokument (TACK för tipset) med olika små historier om allt från pojkar till män som påverkat mitt hjärta till det bättre och det sämre. kanske orkar jag sammanställa och hitta någon röd tråd en dag. kanske!

  Caroline 2014-11-04 00:22:28
  Svara
 • ByMirre: 50 000 tecken betyder 50 000 bokstäver, siffror, mellanslag osv. Om man skulle mäta samma textsjok i ord skulle siffran alltså bli mycket mindre. Jag skriver en text nu där 4000 ORD är cirka 20 000 tecken.

  Ida 2014-11-03 14:05:11 http://alwaysmonday.blogspot.com
  Svara
 • Signade just upp! Jag har sakta, sakta under hösten utvecklat en romanidé som resulterat i hundratals fragment i ett dokument, men som inte blivit mer än spretiga tankar och meningar. Kanske är det här precis vad jag behöver för att kunna få till strukturen och disciplinen som krävs för att det ska bli en flytande, sammanhängande text. Hoppas. Tack för tipset Sandra!

  V 2014-11-03 00:16:28
  Svara
 • Jag ska också delta i år! 😀

  Linda 2014-11-02 23:57:47 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • Heja heja Sandra! Mitt skrivande är mest bokrapporter som ska in och arbeten om jordbruksrevolutionen som ska korrläsas. Men vill du ha någon utomstående som läser igenom ditt manus så ställer jag gärna upp! Kram!

  Ellen 2014-11-02 22:16:57
  Svara
 • När du skriver ”50 000 tecken” menar du då att varenda bokstav räknas eller är det bara per ord som räkna t.ex om man skriver ”hej” räknas det då som 1/50 000?

  ByMirre 2014-11-02 22:11:17 http://nattstad.se/ByMirre
  Svara
 • Kul! Har IDAG börjat ett manus, eller vad en ska kalla det… Går fortsättningen på en skrivkurs som jag började med nu i höst och det är så HIMLA svårt, men det viktigaste är väl att någon form av ord hamnar i dokumentet. Det är en responskurs så på onsdag får jag veta vad kursdeltagaren som läst min text tycker. Många frågor florerar i huvudet: Är den ens begriplig? Allt kanske suger? Jag kanske inte väcker någon nyfikenhet alls? Jätteläskigt!
  Så jag tycker att det här är jättekul och ännu roligare att fler är skrivsugna. Jag tror att det bor många fantastiska författare därute som inte skrivit sin första mening på en grym historia än! Skriv hårt!

  Hanna 2014-11-02 22:05:58
  Svara
 • I don’t comment often here but let me tell you I love how you style evolved and matured so gracefully (as you in fact). Can’t wait to see the changes in between now and a couple of years!
  And Hi from Toulouse (South of France) from one of your many French readers!

  Morgane 2014-11-02 09:53:44
  Svara
 • Kul det verkar! Beundrar verkligen din disciplin, Sandra

  Jag vill skriva, och jag tror att jag egentligen kan skriva. Men det är ju så enormt svårt när man inte har någon press på sig, ingen som läser och tvingar en att lämna in ett nytt utkast varje vecka. Har gått på ett par skrivkurser, kommit igång och känt mig väldigt stolt efteråt och motiverad att fortsätta…Men det rinner bara ut i sanden!

  NaNo writing month är så proffsigt. Skulle önska mig en mer informell skrivarcirkel på nätet, som också är för nybörjare. Där man kan peppa varandra och ge feedback på varandras texter anonymt, liksom innan man vågar visa det för nån man känner. Kanske finns det nån här i kommentarsfältet som har tips?

  Siri 2014-11-01 19:52:51
  Svara
 • Verkar som vi kommit lika långt du och jag 😉

  Lycka till!
  Kram, Nora

  Nora Flygt 2014-11-01 15:41:29 http://noraflygt.blogg.se
  Svara
 • Åh alltså det här kan jag verkligen behöva. Har haft en liten historia i mitt huvud i ungefär två år och jag har smått börjat skriva på den, men mer i lösa utdrag som kanske-kan-användas. Mitt i allting har jag även kommit på en till som verkar mycket roligare just nu, vilket gör allting lite svårare.

  jasmine 2014-11-01 13:28:16 http://www.nineteenhurricanes.blogg.se
  Svara
 • Jag kör för andra året i rad nu! Dock har jag inte kommit igång än, för jag är inte hemma utan ska snart på 20-årskalas för min pojkvän med hela tjocka släkten och sådär. Men imorgon ska jag ta igen de 3200 orden som krävs! Förra året halkade jag konstant efter, och det är så. himla. svårt att ta igen när det händer. Men i år kör jag stenhårt på 50 tusen och kanske mer!

  Beatrice 2014-11-01 09:47:33 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • test, funkar inte att kommentera?

  Jennie 2014-11-01 08:36:35
  Svara
 • Jättebra idé! Blir lite stressad av såna där sidor, blir för mycket för min hjärna och låser sig totalt om jag börjar bestämma mig för antal tecken osv…:) Men anammar konceptet och bestämmer mig nu för att tills nästa vecka ha sorterat i min ”bra att ha meningar-idéer” mapp, slänga de jag inte längre känner för och sätta in de andra i skelett för några noveller som finns i mitt huvud. Det är ju så bekvämt att ha dem där, slippa kämpa med att få ner dem på papper. Men ska ta tag i detta nu, tack för pushen, hörs om en vecka!

  Jennie 2014-11-01 08:33:42
  Svara
 • Det här blir tredje året för mig, och jag har inga idéer. Eller egentligen har jag så många idéer att det inte blir en enda vettig tanke.
  Så mitt mål med Nano i år är först & främst att hitta den där tråden i huvudet som kan hjälpa mig att organisera mina tankar.
  Lycka till gosisar! 😀

  Julia 2014-11-01 07:31:53 http://suncigarette.blogspot.se/
  Svara
 • I’m game! Gud så kul!

  Lovisa 2014-11-01 04:59:06 http://wildisland.blogg.se
  Svara
 • Kommer också försöka mig på NaNoWriMo för första gången– tänker skriva något fantasy-aktigt

  Sebastian 2014-10-31 21:37:31
  Svara
 • Åh, har velat detta sen förra året, så nu blire av!

  Ida 2014-10-31 21:33:51 http://idreaido.blogg.se
  Svara
 • Gud vad kul att du skriver om detta! Förra året skrev jag en roman under Nano (national novel writing month) och första förlaget jag skickade den till blev intresserade och ville se mer efter att jag redigerat den. så nu bollar vi den fram och tillbaka mellan oss. jag skrev ett inlägg i min skrivskola om mina bästa nano-tips:
  http://nettelblad.blogg.se/2014/october/skrivskolan-del-4-nanowrimo-special.html

  Målet i år för mig blir nog bara att komma i hamn med de sista ändringarna förlaget bett mig och hålla tummarna för att bli antagen. vore så häftigt att jag inte vet vad.

  Lycka till!

  Ulrika 2014-10-31 21:01:27 http://nettelblad.blogg.se
  Svara
 • Åh, vad spännande! Får jag bara fråga, när du refererar till antal ”tecken”, syftar du på tecken med eller utan blanksteg? Intresserad eftersom jag skriver på ett eget manus och gärna vill ha en referenspunkt 🙂

  Emma 2014-10-31 20:48:50
  Svara
 • Har alltid, alltid vela bli författare och vill desperat skriva en bok. Men jag har verkligen ingen som helst idé för en berättelse. Känns nästan hopplöst, jag blir nästan arg varje gång jag sätter mig för att försöka skriva något. Jag kanske skriver en mening så känns det så sjukt dåligt, och det leder ingenstans så jag raderar alltihop och ger upp. Det är som jag går runt och väntar på att en idé plötsligt ska komma till mig. Men den gör ju aldrig det. Kanske det inte är meningen att jag ska bli författare ändå, även om det alltid varit min dröm.

  Charlotte 2014-10-31 20:41:19
  Svara
 • Tjoho vad roligt! Älskar när du peppar andra såhär. Jag jobbar på en serie barnböcker och har som stort mål att skriva klart tre innan jag skickar in och vågar hoppas på att det blir något. Men det målet är så himla gigantiskt inser jag nu. Så i helgen blir det jag som skriver små konkreta delmål!

  Sandra 2014-10-31 19:00:39 http://atilio.blogg.se
  Svara
 • Perfa timing, grymt <3

  A 2014-10-31 18:33:06 http://skavidra.blogg.se/
  Svara
 • åh, jag ska också försöka!

  agnes 2014-10-31 18:18:39 http://kapitulera.blogspot.se
  Svara
 • Woho jag ska med! Mitt mål är att första veckan ha konkretiserat min spretiga synopsis (och skrivit de dryga 12 000 orden också). Det viktiga för mig är kvantiteten i det här fallet, har börjat på 5-6 olika manus som jag vill ska bli böcker men aldrig gjort klart ett enda. Utbildar mig till bokförläggare/redaktör också så min tanke är att bara köra kreativt den här månaden och månaden därpå börja med manusredigeringen, fylla ”hålen” i karaktärerna som eventuellt kan uppstå när man bara kör på och försöker få historien att gå framåt (det är en äventyrsroman) innan jag eventuellt, så småningom, NÅGON GÅNG när det känns hyfsat klart, lämnar över till en snäll klasskompis för korrekturläsning och därefter kanske skickar till förlag. ÅH.

  jovi 2014-10-31 18:05:49
  Svara
 • Jag ska försöka mig på NaNo för första gången, har t.o.m. skaffat mig en mentor (kan hittas i newebie-forumet om jag minns rätt på nanowrimo.org) så att jag har någon som peppar mig. Ser ut att bli något av en chick lit med fokus på en karaktär som åker hem till föräldrarna över jul. Har lappar lite överallt med tankar och scener som ska in. Känner mig både peppad och nervös.

  Caja 2014-10-31 17:50:50 http://cajacreations.etsy.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind