Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

q&a om näthat och lite annat.

halebop
Som ni vet har jag just nu ett samarbete med Halebop och NoHate. I förra veckan chattade jag en liten stund på Halebops facebooksida om mina erfarenheter kring näthat och lite annat.
Såhär såg det ut:

heart
Johanna: Hej Sandra! Har du några tips på vad man skall tänka på när man lägger upp bilder på instagram och i sin blogg? Har du några ”riktlinjer” vad du lägger upp och inte?
Sandra: jag tänker att det beror nog lite på vad man är ute efter! jag själv försöker tänka på att lägga upp bilder som jag tycker är fina eller berättar en historia. Så att man förstår sammanhanget så att säga, sedan får man inte vara rädd för att lägga upp mycket bilder på sig själv. även om det kan kännas konstigt kanske i början så är det ju i slutändan så att folk läser en blogg för att veta mer om personen bakom den!

heart copy
Anna: Hej hej! Du verkar inte fått så mycket näthat och så tidigare… Varför tror du att vissa bloggare får hemska kommentarer och vissa inte?

Sandra: hej anna! jag har också funderat på det där, jag tror delvis att det kan bero på en snöbollseffekt hos vissa bloggar. Alltså en kommenterare börjar och sedan tar det bara fart. Ibland kanske det beror på att bloggaren i fråga blir stressad och tar en försvarsställning. Det verkar hetsa upp folk extra mycket också tyvärr. Det bästa jag tror på är att vara ärlig, förklara när man inte förstår, eller inte håller med, hålla en god ton och undvika att helt svara på de som bara är internettroll. Och att blocka de ip-adresser som utsätter en för hot eller känns obehagliga! bara för att man har ett stort forum behöver man verkligen inte stå alla till svars, det är ens egen plats och man ska få göra som man vill. kram!
Anna: Bra svar, det tror jag också! 🙂

heart copy
Lisanne: Hej Sandra! För det första vill jag bara säga att du är så himla cool Hur brukar du göra när du får taskiga kommentarer i din blogg?
Sandra: hej och puss! det beror lite på vad det är för slags kommentar! Är den bara rätt och slätt taskig så struntar jag bara i den och svarar inte på den. Oftast brukar någon annan i kommentarsfältet isåfall ryta till. Är den taskig mot min familj eller mina vänner raderar jag den, i och med att de inte har valt att vara offentliga på samma sätt. Är det en återkommande taskig kommenterare så blockar jag ip-adressen, hen får sura någon annanstans i såfall!
Lisanne: Tack för ditt svar! Vad fint av andra att säga till, att man liksom stöttar varandra <3

heart copy
Joel: Men… Det är ju du!!! Satt bredvid dig på tåget ner till Göteborg i lördags. hoppas du hade en trevlig vistelse!
Sandra: haha detsamma! 🙂

heart copy
Niklas: Tjena Sandra! Har du några bra tips på vad man ska göra om man blir utsatt för näthat? Ska man försöka hitta sätt som tillåter en att bara låta det ”rinna av sig” eller är det värt att bemöta ” eld med eld”? Tack!
Sandra: blocka blocka blocka ip-nummer och/eller mailadresser! det är inte okej att någon ska sitta och spy galla över en. oftast märker man om man börjar söka på ip-nummer att det inte sällan är samma person som bara bytt namn men skrivit många gånger. dessa troll är ej värda att lägga sin kraft på. Att bemöta eld med eld har jag märkt fungerar ca: aldrig. dessa människor är ju där för att bråka och blir bara uppeldade om man svarar. kram

heart copy
Roger: Och vem är Sandra B då?
Sandra: fick nyligen en wiki-sida, här kan du läsa på! https://sv.wikipedia.org/wiki/Sandra_Beijer

heart copy
Zelda: Hej hej Sandra tycker du e så jäkla ball:) Undrar bara lite hur du gör med texter om dina ex osv nu när du har kille? Jag skriver hela tiden och har alltid gjort och därför så finns det ju självklart massa texter om gamla pojkvänner första kärlekar osv.. Ibland så råkar nån av dom här texterna poppa upp nånstans och då blir min kille inte så glad när han får läsa om mina gamla flammor liksom?
Sandra: hej och puss och tack! Jag lägger ju inte upp några nya texter om mina ex utan om de nu skulle poppa upp någonstans är det sådana jag skrev innan jag lärde känna min nya pojkvän. Det är sådant som händer tänker jag, man har ju ingen aning om hur framtiden ser ut. Jag tror att man får lära sig att stå ut med det som pojkvän till en skrivande person Jag skriver som du också hela tiden och då blir det ju så. Han kan välja att inte läsa tycker jag. Dina känslor för honom nu skulle ju inte vara mindre bara för att du varit kär i någon annan tidigare. kram!
Zelda: tack så mycket! <3
Jennifer: Zelda, jag har funderat på just det! Men Sandra händer det inte att du när du haft pojkvän skrivit om något som hänt med ett ex?
Sandra: hmm jo men mer som ett svar på en fråga än en längre krönike-text om ni förstår? men man får ju också ta snacket med sin kille och kolla att man inte sårar denne om man vill skriva längre om sitt ex när man är ihop med någon annan. men det är en lite annan fråga tycker jag än om gamla texter ”ploppar upp” igen. kram

heart copy
Emma: Hej Sandra! Exakt hur svårt är det att komma in på Berghs egentligen? Måste man vara en sån där supermänniska som andra bara inte kan förstå hur hon gör det?
Sandra: hej! jag vet faktiskt inte exakt hur svårt det är, Berghs är väldigt hemliga med hur många som söker. Jag tror att det bästa är, om du vill gå där, att inte fundera på hur omöjligt det är att komma in, utan att göra ditt allraste bästa bara! Jag var helt hundra på att jag aldrig skulle komma in men sedan skulle en av mina kompisar söka och då tänkte jag ”varför inte då gör jag det med!”. Och så kom jag in, fastän jag trodde det var helt omöjligt. Det kostar ingenting att prova. puss.
Emma: Tack! Då kör jag i vår helt enkelt och ser vad som händer!

heart copy
Jennifer
: Hej Sandra! Ville bara säga hej Och att din blogg är en av mina all time favorites!!! vad ska du äta till middag idag? Jag och Mumin (kallar min finska pojkvän så) ska äta varmkorv – suktat efter det hur länge som helst! Kramar från en trogen bloggis

Sandra: hej! idag blir det nog nudelsoppa för jag ligger hemma med feber och orkar inte laga så mycket 🙁 blir nog orientalisk smak. hälsa killen och glad varmkorvsmiddag! puss

schysst

Här är ett inlägg jag skrev jag i våras, när jag under en period kände mig väldigt påverkad och nedslagen av negativa kommentarer, för att de under det tillfället var extra många. Fick så fantastiskt respons, blir lika glad idag när jag ser vad fint ni tar er tid att skriva till mig <333

Så här skriver Michaela, som jag gör den här kampanjen tillsammans med, om hur hon känner kring näthat.

Translation. Last week I chatted on Facebook about my experiences about people bullying online (amongst other things), and here’s how it looked.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • […] Sandra Beijer har valt att ställa sig bakom detta samarbete vilket ni kan läsa mer om här och här. Michaela har b.la. skrivit om en helt oacceptabel kommentar hon fått ”Lägg dig i badkaret, ta […]

  Halebops samarbete med No Hate | Vardagssäkerhet 2014-12-15 17:21:23 http://vardagssakerhet.wordpress.com/2014/12/15/halebops-samarbete-med-no-hate/
  Svara
 • Vi i SIG-gruppen slåss mot näthatet. Vår väg ut på nätet är här: http://ifolkets.intre.se/
  Nu har vi tagit fram ett dokument som klär av förtalssajten Flashback in på bara skinnet: http://intre.se/ifolkets/?p=3914

  Läs och bli överraskad!

  I folkets intresse 2014-11-30 22:53:08 http://ifolkets.intre.se/
  Svara
 • Jag gillar att du står upp för olika saker. Jag läste ditt inlägg från i våras som jag tydligen missat, jag vägrar, och jag blev glad. Som vegetarian och feminist och kvinna får en ofta förklara sina val inför andra (de som inte fattar och de som inte tycker att man gör tillräckligt mycket) och det är som att folk aldrig riktigt blir nöjda. Jag jobbar i ett rätt ”hårt” yrke som inte riktigt tolererar avvikelser – men jag håller benhårt fast i det som gör mig till mig. Jag vill inte sätta upp en enda hård mur till och låtsas vara någon annan än den jag är. Och det är viktigt. Jag vill inte utplånas och passa in i färdigstöpta mallar jag inte är bekväm med. Och det krävs att fler inte ställer upp på det för att göra andra tillfreds.

  Milliecent 2014-11-20 22:33:36
  Svara
 • den rubriken som michaela använder i sin blogg, som jag förstår är ifrån ett hot hon fått, kan vara oerhört triggande för någon med självskadebeteende. bara att tänka på.

  elise 2014-11-20 10:54:05 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • alltså måste bara säga. Ett av mina finaste ögonblick från 2014: jobbade som säkerhetsvakt på Way Out West och visiterade dig vid ingången på din födelsedag. Aldrig vart så starstrucksnurrig. dog.

  N 2014-11-20 04:29:22
  Svara
 • Kom din sökande kompis också in på Berghs?

  andy 2014-11-20 01:10:29
  Svara
 • Hej Sandra!
  Undret bare på om du fortsatt har kontakt med kompisen din som du startet Niotillfem med? Og hva hun føler om din bloggsuksess?
  Du er best, og jeg elsker alle samarbeidene du velger å delta i! <3

  Katharina 2014-11-18 21:00:11
  Svara
 • Hahah en egen wikipedia sida, inte illa! Känns inte det lite konstigt?

  Cornelia 2014-11-18 14:29:15
  Svara
 • Apro på Emelies kommentar om Michaela… Känns väl särskilt konstigt då det står explicit i hennes inlägg ”Det här inlägget är ett samarbete med och .”
  How about some korrläsning innan publicering?

  Jennifer Sandström - resor, kärlek & drömmar 2014-11-18 13:29:31 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Fina Sandra <3

  Jennifer Sandström - resor, kärlek & drömmar 2014-11-18 13:28:26 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Hihi, fint att du fått en wikisida. Känns det lite lustigt att någon sammanfattar ditt liv på det sättet? men coolt iaf, du är bra 🙂

  linnea 2014-11-18 13:03:13
  Svara
 • Hade iiiingen aning om att du hetat Alexandra Körlof! Det känns ju inte alls som du, tur du bytte 😉

  Jen 2014-11-18 11:05:13
  Svara
 • Konstigt att Michaela varken nämner dig eller länkar till dig i dina inlägg fast du gör det med henne 🙁

  Amelie 2014-11-18 10:46:11
  Svara
 • Hej! Himla fina svar! Tycker du verkar ha en sund inställning till bemötandet av elakheter! Heja!

  Jag har en fråga: har du något tips till vår bokcirkel som passar till jul? Gärna lite kortare ca 150 sidor och med jultema 🙂
  Vi är 6 tjejor som läst tre böcker ihop sedan vi hittade varandra efter ditt inlägg om cirklar tidigare i höstas. Så fina och härligt kvinnor! Är väldigt glad för det! 🙂 Massor med kramar!

  Sofia 2014-11-18 10:00:47
  Svara
 • Var bara tvungen att gratulera till egen Wiki-sida! Hur coolt?! 🙂 🙂 🙂

  Mattis 2014-11-18 09:54:30
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind