Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

nanowrimo vecka 4, sista veckan.

output_rp3s6H

Hej från mitt kök där jag sitter dagarna i ända och skriver och bloggar och allt vad jag nu gör (hänger på pinterest och kolla en del på svenska hollywoodfruar exempelvis).
Okej! National Writing Month är nu över. All ni som tyckte dessa inlägg va dötrista: nu slipper ni dom.
Och alla ni som hoppade på, jag hoppas det gick bra för er, oavsett om ni satte upp era egna mål eller följde Nanowrimos egna.

saturday.
Min sista vecka såg ut såhär.
Måndag: Försökte försökte och försökte men lyckades ändå bara få ihop 500 tecken. Det är alltså i princip ingenting. Fem rader text typ. Skrev ingenting på tisdagen, ingenting på onsdagen. Gick runt med grumlig vem-är-jag-ångest.
Torsdag: Träffade Nina på onsdagskvällen och hon sa något som borde vara självklart men som liksom inte varit det ändå, speciellt nu när jag är i slutskedet.
Skriv fast det blir skräp, du kan redigera sedan. Det är inte redigeringen eller att det blir bra som är grejen nu. Och det är ju sant. Så på torsdagen skrev jag 8000 tecken. Wo-ho.
Fredag: Skrev tretusen tecken långsamt långsamt, men ändå trots allt tretusen. Skrev även den allra sista meningen i mitt bokmanus och det kändes till och med rätt fin.
Totalt: 11 500 tecken.

Så! För att summera:
Vecka ett skrev jag 7500 tecken, vecka två blev det noll, vecka tre 12 500 tecken och sedan vecka fyra 11 500 tecken.
Totalt för månaden: 31 500 tecken.

Mina mål for NanoWrimo när jag började den 1 november:
– Skriva 30 000 tecken
– Redigera och läsa igenom det jag redan har skrivit
–  SLÄNGA och rensa  ut det som legat i kanske-kan-ha-med-mappen.

Hur det gick:
Jag klarade 30 000 tecken-spärren. Jag har även läst och redigerat det jag skrivit en gång och jag har rensat litegrann i den där mappen.
Alltså skulle jag säga att det varit en bra månad.
Men det är svårt att skriva, speciellt när man inte är så jättesnabb på det. Mitt bokmanus känns lite som en slags förkylning just nu, när man knappt förstår vad det står och det som är tydligt känns bara barnsligt och naivt.
Eller så är det avsaknaden av sol som gör att ingenting känns riktigt bra överhuvudtaget. Vi får se.
Kan ni inte berätta om er Nanowrimo!

 

.

Translation. National Writing Month is over and I succeeded with my goal to write 30 000 characters.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • det gick dåligt för mig. främst för att jag blev så upptagen med körkortsplugg och skola och kunde inte avsätta tid för att skriva som jag ville. behövde få undan det andra som tyngde. det känns såklart jättetråkigt men tänker att jag har mer tid på mig.

  Emelie 2014-12-04 16:45:50
  Svara
 • Hej Sandra. Du är bra! Lyssnade på er podd om att vara sin egen idag och blev sjukt pepp! Kan du inte berätta vad du skriver/jobbar på just nu förutom boken? Och så vore det kul med mer skrivtema på bloggen tycker jag! Kanske en liten novelltävling bland bloggläsarna? <3

  Isabel 2014-12-02 21:42:48
  Svara
 • Jag älskar Ninas råd, brukar leva efter det typ. Kan jag inte skriva något bra är det bara att skriva klart skiten, skriva ut i pappersform och redigera redigera flytta runt och stryka tills det åtminstone ser okej ut. Om det nu går.
  Men grattis som satan! Själv har jag lyckats ta tag i min blogg igen (tack vare din peppiga föreläsning) samt fått ihop rätt mycket krönikor och andra skrivsaker. Så även jag är nöjd!

  Madde Schwedaan 2014-12-02 13:41:34 http://www.MadsonArt.wordpress.com
  Svara
 • Hej!
  Jag har länge funderat på att skriva en sådan här bok/novell. Men jag har liksom aldrig förstått hur det är man ska lägga upp sådant här. Men hur går det till? Och kan vem som helst göra en? Kan jag skriva på svenska?

  Kram och tack för en jättebra blogg!
  Jennifer

  Jennifer Johansson 2014-12-02 13:33:25 http://jenniferjohansson.forme.se
  Svara
 • Kom upp i 50 000 ord vid 21:30 den 30:e november, bara halvvägs in i en story jag tror stenhårt på. Men så vaknade jag upp igår morse och hade drömt ihop en helt annan story i en helt annan genre som jag är så himla pepp på att skriva nu. Det vore ju skönt att faktiskt avsluta något nån gång, inte bara hoppa vidare till nästa projekt för att man fick så många nya idéer. Men NaNo gick bra i alla fall, det gjorde det 🙂

  C 2014-12-02 09:29:48
  Svara
 • Jag gav upp efter 13 dagar tror jag. Jag blev inte sugen på att skriva längre, och ville inte öppna och titta i dokumentet mer, och då visste jag att det inte skulle gå att skriva mer förrän det kändes bra. Men tills dess skrev jag 18600 ord, så jag kom ju ändå en bra bit på vägen! Jag har inte läst något såhär efteråt, men det kommer nog snart hända. Det här ska bli en bok, det får ta sin tid bara. Kanske jag hinner delta i Camp NaNo i April eller Juli, och sätta ett lite lägre mål då. Den kanske blir klar nästa November, eller så tar det något år till. Oavsett vilket, så känns det här som det första projektet som faktiskt skulle kunna bli något. Och det är alltid bättre än inget!

  Beatrice 2014-12-02 08:49:47 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • kul att du skriver en till bok!! Men jag förstår ärligt inte poängen med nanowrimo. Man kan väl inte tvinga fram orden på det sättet? Är det inte bättre att låta det växa fram i sin egen takt? Snälla förklara hur du tänker kring der!

  Josefine 2014-12-02 06:07:36
  Svara
 • Kom över 50 000 ord den 26e och det kändes helt fantastiskt, trodde aldrig att jag skulle nå dit. Jag har cirka 2000-4000 ord kvar innan den är helt färdigskriven men känner mig rätt nöjd faktiskt än så länge med vad jag fått ned. Nästa steg är att låta några läsa utkastet och säga vad de tycker, lite nervöst faktiskt.

  Caja 2014-12-02 01:26:28 http://cajacreations.etsy.com
  Svara
 • grym du är. ninas kommentar är så himla viktig, brukar verkligen alltid bara tvångsskriva (vilket funkar typ 10 gånger av 10) istället för att *vänta på inspiration* som händer ca aldrig. har tonvis att göra så deltog inte, skulle gått under då, men one of these years!

  Vicky 2014-12-02 01:11:08 http://vickys.se/
  Svara
 • Bästa Sandra.
  Hur berättar jag för killen jag träffat två gånger (båda gångerna ca 4 dagar i rad i antingen hans eller min hemstad) och pratat med i telefon ca 100 h och smsar med varenda dag och som jag tänker på varje minut att jag vill ha honom bara honom? Det är för tidigt, jag vet. Eller? För jag känner mig så säker på att jag vill ha honom, på att jag börjar bli så jävla jobbigt kär och att det inte finns någonting som skulle göra mig gladare som att höra honom säga ”vi hånglar bara med varandra okej”. Vågar inte säga det pga rädd att jag kanske kastar ut mina känslor för fort. Dessutom gör det ont i mitt hjärta varenda gång jag ser att han gillat någon jävla selfie på någon annan snygg jävla brud. Tvivlar inte på att han tycker om mig, det har han själv sagt. Men hur går jag vidare nu? Med mig och honom? Ska jag vänta tills vi ses igen (185 mil härifrån bor han herremingud) och känna efter med tiden eller ska jag kasta mina känslor rakt på honom med risk att han kanske kanske backar ett litet steg? Kan ju inte begränsa honom till bara mig iom att vi bara känt varandra i knappt 3 månader men jag blir tokig. Vill att han ska vilja ha bara mig och vill att han ska veta det, hur jag känner. Så, min fråga, huuuur ska jag göra nu?

  Någon annan med kloka råd får också gärna svara mig. kram

  Vanessa 2014-12-02 00:48:28
  Svara
 • Förlåt, kanske dryg fråga, men varför räknar du i tecken? Fattar ingenting. Ord ska man väl räkna i?

  Sofia 2014-12-02 00:11:08
  Svara
 • Jag tycket det har varit jättekul att du delat med dig av ditt skrivande Sandra även om jag inte skriver själv. Vore kul med små updates även nu efter månadens slut. Du är fantastisk, kram!

  johanna 2014-12-01 23:58:16
  Svara
 • bra jobbat, Sandra! 😀

  Linda 2014-12-01 23:42:21 http://rosettflickan.blogspot.com
  Svara
 • jag deltog inte i nanowrimo iår pga tidsbrist, men vill gärna göra det något år. det har varit kul att få följa med i de här inläggen tycker jag 😀

  Victoria 2014-12-01 23:00:50 http://ifoundvictoria.blogg.se
  Svara
 • Men jag tycker minsann att dessa inläggen har varit jätteintressanta! Sjukt inspirerande tycker jag, speciellt för oss som brinner för att skriva en egen bok 🙂

  Sofie 2014-12-01 22:47:49 http://svarta.blogg.se
  Svara
 • Kom över 50 000 sista dagen, så HIMLA skönt och är fortfarande lite chockad! På min blogg har jag skrivit lite mer! 🙂

  Michaela 2014-12-01 22:02:33 http://www.michaela.fi
  Svara
 • Vad kul att du nådde ditt mål, bra jobbat! Jag fick ett ryck natten till lördagen och skrev nästan 10 000 ord och hela slutklämmen på min fantasyroman, vilket resulterade i att jag klarade 50K spärren! Är glad att det är över (även om det varit väldigt kul) eftersom mina inlämningar till nuvarande kurs blivit aningen lidande… Ska låta manuset ligga hela december och börja nya året med att redigera. Gjorde för övrigt som Nina sade, har bara skrivit, skrivit, skrivit och inte brytt mig om att peta i texten alltför mycket utan bara försökt komma upp i antalet till en början. 🙂

  Jill 2014-12-01 21:14:52 http://byjill.wordpress.com
  Svara
 • åh jag var så himla taggad på att få ur mig 50 000 ord. Längtade så efter att få redigera sedan haha. Låg ganska bra till, tills jag fick ett litet sammanbrott efter halva november, pga stress osv. Var tvungen att prioritera bort stressfaktorer och nano fick tacka för sig istället för skola, jobb, körlektioner och sånt. Mycket synd, men är fortfarande pepp på att skriva klart. Ska ba bli klar med alla andra jätteprojekt och se till att må bra innan så jag inte bryter ihop igen lol 🙁

  M 2014-12-01 20:21:56
  Svara
 • Men gud du skrev 30.000 tecken. Det är ju svinbra. Jag älskar dina författar/skrivarinlägg. Jag skulle faktiskt kunna säga att det finns en generation unga människor därute som ligger i sina sänger och äter lussekatter, hånglar i gränder och fikar länge på kafé som du har inspirerat till skrivande. Du skriver liksom…annorlunda. På ett sätt Sverige inte sett förut. Tack för det. Oj, när jag läste igenom denna kommentar låter det som att jag är ngn slags pretto litteraturordningsperson/dylikt. Not my intention. X o x o

  S 2014-12-01 20:17:44
  Svara
 • jag har skrivit 6000 ord på mitt projekt, vilket är så jävla bra!! alltså fan fiction om hur två medlemmar ur one direction knullar vid en pool är mycket viktigt och förtjänar en fin plats på internet. nu ska jag bara redigera och greja lite, och göra ett mixtape till, sen är jag klar!! kan alltså åka till thailand med gott samvete, eftersom det är en present till en internet kompiz. älskar internet.

  agnes 2014-12-01 20:16:19
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Man
Niklas Berglind