Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

last day in paris.

Paris.

Och så blev det lördag, vår sista heldag i Paris. Återigen blev jag överraskad med drömfrukost. Win på att hänga med människor som vaknar tidigt.

Paris.
Se ut som att ni är med i Vänner

Paris.

Vi begav oss ut mot inredningsbutikerna och annat fint.

Paris.

Klappade apotekarhundar på vägen.

Paris.

Första stoppet blev Merci där alla kom ut med något inhandlat.

Paris.

Förutom inredning kunde man exempelvis köpa en back med grönsaker. Fint att ge någon i present tänker jag istället för vin och blommor.

Paris.

Bredvid Merci ligger leksaksaffären Bonton.

Paris.

Där har de en utklädningslåda och en fotoautomat, så vi klädde ut oss och tog kort.

Paris.

Och några till.

Paris.

Elsa och Gustav köpte biskvier som färdkost, tror de heter chou men det kan väl inte stämma för det betyder väl typ salladshuvud på franska?

Paris.

Till lunch åt vi på restaurangen Derrière. Där hade de både vackert golv, en hemlig Narniagarderob och pingisbord. Maten var dock sådär, så kanske mer ett ställe för drinks och vino.

Paris.

På eftermiddagen följde jag med Magnus till hans drömplats, Napoleons grav och krigsmuseet Invalides.

Paris.

Vi kollade på utställningarna om första och andra världskriget.

Paris.

Finast var alla stilleben med olika saker soldaterna hade haft i sina uniformsfickor, som filmisar, cigarrer, choklad och hemliga kärleksbrev.

Paris.

Magnus hittade en pansarvagn som vi köpte.

Paris.

Nä, det gjorde vi såklart inte. Efter museetrippen tog vi istället ett glas vin på en fin liten bar som heter St Regis som låg bredvid där vi bodde.

Paris.

Och så gick vi hem och planerade kvällen med våra rummisar.

Paris.

<33

Paris.

Vi tog en taxi till Le Café De L’Industrie för att äta middag.

Paris.

Det är så fint där! Vill att hela mitt vardagsrum ska se ut så här, med palmiga växter och tavlor i guldramar. Här hade förresten jag och Magnus en av våra första dejter när han kom och hälsade på mig i Paris när vi knappt kände varandra.

Paris.

Elsa åt sniglar.

Paris.

Efter maten tog vi en öl i baren.

Paris.

Sedan åkte vi till Cafe Charlot med min kompis Ellen.

Paris.

Där satt vi och pratade och pratade tills vi var de sista kvar på stället och klockan slog runt två.
Dagen efter åkte vi hem.
Tack Paris för den här gången!

.

Translation. Saturday in Paris. We had a dreamy breakfast at home and then we went shopping and took photos in the photobooth at Bonton. In the afternoon Magnus and I went to the war museum Invalides, we looked at the tomb of Napoleon and other war-y stuff. We had our last dinner at Le Café De L’Industrie and then we drank lots of rose wine with Ellen at Cafe Charlot.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Jag har en hat/kärlek relation till St Regis. Älskar stället på grund av läget (perfekt blandning av vy och spana på folk), bra blandning av gäster (fransmän och turister går dit, m a o inte världens turistfälla trots läget) samt att personalen är så långt ifrån inställsamma som möjligt, uppfriskande. Men, det är även det sistnämnda som gör att jag vissa gånger avskyr stället och undrar ibland om de verkligen vill ha gäster. Man får inte flytta på stolar på uteserveringen (en gång fick en tjej utskällning för att hon ”gav bort” en stol till ett annat bord som var ett större sällskap). Man måste vara prick fyra i sällskapet om man ska få ett fönsterbord inomhus. M a o låter de hellre borden stå oanvända än har ”snurr” på serveringen. Och slutligen, bokstavligen förhör matgäster när de ska låna toaletten. Vart ska du (låna damrummet) Var sitter du (pekar mot bord och sällskap) Har du kvitto (nej, äter fortfarande). Varje. gång. Förstår att de inte vill att restaurangen ska genomströmmas av ickebetalande turister, men någon måtta får det vara 🙂 Vill även säga att det är nog ett av få ställen där jag har fått det ”världsberömda” Parisiska otrevliga bemötandet. Tycker att det är lite av ett oförtjänt dåligt rykte. Utifrån min erfarenhet är Parisbor i regel supertrevliga och hjälpsamma.

  Tess J_A 2015-05-10 10:18:27 http://tessintwocities.blogg.se
  Svara
 • Hej Sandra, undrar lite hur du gör när du ska lämna tillbaka något du beställt på asos? om du gjort det någon gång, kram 🙂

  Cornelia 2015-05-08 18:44:26 http://cyber-tomatoes.tumblr.com
  Svara
 • Hey. It is ”un chou” 🙂

  Marie 2015-05-08 15:51:12
  Svara
 • Oh la la, du verkar ha haft det underbart. Tror det kan vara petit chou-er som ni köpte! Bisous

  Isabelle 2015-05-08 15:36:34 http://isobelskareng.blogg.se
  Svara
 • Älskar sandwich-madrassen, den hade jag gärna lagt vantarna på. Hade varit festligt med en chokladkaka också! Och naturligtvis, som alltid – fina bilder!

  Chips&Choklad 2015-05-08 13:58:19 http://chipsochchokladbloggen.blogg.se
  Svara
 • När han hälsade på dig i Paris och ni knappt kände varandra.. bodde han hos dig då eller bokade han eget boende? Är i samma situation nu nämligen. Känns väldigt intimt att direkt ”bo ihop” samtidigt som om man inte har någon annan anledning att vara där, är det svårt att dra något realistiskt alibi (”bor hos en kompis”-typ).

  Ann 2015-05-08 10:06:04
  Svara
 • hahahha så lurad jag blev av pansarvagnen haahhaha så himla chockad

  klöversmoa 2015-05-08 09:22:55 http://www.botellonz.blogg.se
  Svara
 • Ni verkar haft så underbart i Paris! <3

  Madeleine 2015-05-08 04:25:00
  Svara
 • sandra sandra vad hände egentligen efter dejta gulliga gustav inlägget du skrev för ca 1 miljon år sedan? hoppas så himla mkt att han fick hångla med finaste killarna.

  e 2015-05-08 01:16:44
  Svara
 • Hej Sandra!
  Asså förlåt, men jag måste verkligen be dig om råd. Du ger ju alltid så bra råd.
  Jag har förlorat min bästa vän, och jag saknar honom så himla mycket. Vi kände varandra ut och in och var så himla tajta, folk trodde liksom att vi var tvillingar. Jag åkte och hälsade på honom för ett tag sedan, och fick då reda på att han hade känslor för mig, men att vi båda kom överrens om att vi inte skulle funka ihop. Så en stund går och jag blir vän med en av hans bekanter, vi blir kära och dagen då vi blir ihop så kapar min bästa vän allting.
  Nu har det gått väldigt väldigt långt tag, jag har sedan länge gjort slut med den här killen men jag saknar min bästa vän. Jag vet att jag sårade honom eftersom han hade känslor, men jag var tydlig med hur jag kände. Jag gjorde verkligen allt för att inte såra honom men ändå lyckades jag med det. Ibland blir det så. Jag saknar honom så mycket och det verkar som att han inte vill ha med mig att göra, dessutom har han flyttat till en annan stad också.
  Nu när allting lugnat ner sig lite och vi båda mår lite bättre, tror du att det vore en bra idé att kontakta honom igen eller ska jag bara släppa det? Och HUR släpper man en sådan lång och fantastisk vänskap som vi hade? Det är nästan värre än att dumpa/bli dumpad tycker jag. Det här är skitjobbigt.
  Puss och kram.

  Carin 2015-05-07 23:44:52
  Svara
 • –> http://fr.wikipedia.org/wiki/Petit-chou

  N 2015-05-07 23:15:09
  Svara
 • men åh vilken tjusig scarf magnus har! den blå med vitt mönster. sån vill jag oxå ha. vet du var den kommer ifrån?

  joline 2015-05-07 23:15:05 http://serendipiteter.tumblr.com
  Svara
 • Jennifer: precis så är staden för de flesta, som, liksom mig själv har bott där. Paris är en stad som är elak om du inte fattar vad de säger eller säger emot. Det är kallt och kvinnosynen i samtliga samhällsklasser är nästintill obefintlig. Jag blev så nedbruten av alla sextrakasserier, hot och hån på banken/jobbet/övrig byråkrati och blottare bla. Under min vistelse där ( åker dock dit ibland för att hälsa på min bästa vän) att jag blev som en tung grå sten under den perioden och långt efteråt. Det är dessutom så segregerat, mycket är slum och misär. Har man inte mycket pengar att röra sig med är det inte värt att åka dit. Romantiseringen av Paris är för mig ett frågetecken. Väldigt rörigt detta, men. Önskar att någon berättat detta för mig innan jag åkte dit.

  Emilia 2015-05-07 23:00:10
  Svara
 • sandra! jag har ett boktips till dig som gillar ”life aquatic” (och kanske jacques cousteau då med). finlandssvenska martina moliis mellbergs debutbok ”A”, tror den kunde falla dig i smaken. http://www.sets.fi/bok/a/

  julia 2015-05-07 22:11:47 http://book.ratata.fi
  Svara
 • Paris ser så nedrans drömmigt ut genom din fotolins.
  Jag längtade efter att få uppleva den stan i så många år, men när jag änligen kom dit för två somrar sen så var jag så himla besviken. Folk var otrevliga och kalla, uteställena var uppdelade och stela, och det var liksom inget romantiskt ljusrosa ljus over staden alls. Jag bara längtade hem till skitioga, mysiga, och levande London. Vad hände liksom?! Varför var inte Paris sådär drömlikt fint?

  Jennifer 2015-05-07 22:11:35 http://isolatedyouth.blogg.se
  Svara
 • Som jag längtar efter Paris nu! Kan det vara Choquettes som har smeknamnet Chou? Min favvo kock Rachel Khoo kallarom så——–> https://www.youtube.com/watch?v=ZBCWJ-CGo-w&list=PL7qHxImKz_6CEL57x38qdmG5hHoF_bMnd&index=3

  Sabina 2015-05-07 22:11:20 http://kjolhelaveckan.blogg.se
  Svara
 • Åh vart ligger merci? Vill också shoppa där när jag åker till Paris! Hur är området vid merci? Finns det flera roliga butiker där? Kram!

  Emma 2015-05-07 21:54:07
  Svara
 • Sandra du är min favoritförfattare

  Lisa 2015-05-07 21:30:40
  Svara
 • Sandra din jäkla dröm! Sitter och panikpluggar inför en tenta och fick världens pastasug. Lagade din carbonara och fy farao vad den var god! Tacktack för receptet och för en grym blogg! Puzz

  Ebba 2015-05-07 20:18:45
  Svara
 • Hej bästa Sandra!
  Jag har tänkt på en grej. Det här med feminism och kompisar och även allmänt om de inte har samma värderingar som en själv. Jag har flera kompisar, killkompisar framför allt som vid diskussioner om tex feminism antingen drar kvinna-i-köket skämt eller fnyser och tycker att feminism bara är trams och att Sverige är ett jämställt land osv.
  Jag blir så besviken när detta händer och känner ändå på något plan att jag blir nedtryckt eftersom de typ antyder att de är värda mer än mig, eller i alla fall hånar mig. Hur ställer du dig till det här? Har du någon gång haft denna typen av kompisar, eller kanske fortfarande har? Hur har du handskats/hur handskas du med det här? Är det viktigt att ha samma värderingar? Man behöver kanske inte tycka likadant i alla frågor men grundvärderingar som att alla ska ha det lika osv är väl ganska viktigt om man är kompisar? Blev kanske lite rörigt med hoppas du förstår!
  Tack för en fin blogg<3

  linnea 2015-05-07 19:31:09
  Svara
 • Hej,
  Vad är det Magnus har för blå tröja/skjorta på sig tillsammans med skarfen? Jag kan inte se några knappar men den ser ut att vara i linne… Super snygg!

  David 2015-05-07 19:16:15
  Svara
 • Så fort man går in på din blogg så kommer det upp den här massiva HM reklamen längst upp som täcker stora delar av skärmen, tycker den är så hemsk med sååå pinnsmala modeller. Tycker HM borde uppdatera sig med sina reklamer… ångest varje gång man ser den.

  S 2015-05-07 17:40:44
  Svara
 • Hej! chou har två betydelser, kål som ni säger men också älskling, vilket bakelserna antagligen är namngivna efter!

  Miranda 2015-05-07 17:23:15
  Svara
 • Jag kan rätta dig Hanna. 🙂 X-et gör det till plural bara. Det betyder mycket riktigt kål, men det är så de små bakelserna heter: ”små kålhuvuden”, petit choux. Lite gulligt.

  Liv 2015-05-07 17:15:33
  Svara
 • Hej Sandra! Du som är i Paris lite då och då, samt bott där och i andra storstäder, har du några råd när det gäller att hälsa på den franska huvudstaden? Är nämligen en sjuttonåring som ska till Paris och plugga franska i tre veckor i juni, men har aldrig varit i eller runt en så stor stad tidigare. Vad ska man tänka på? Vad är bra att ha med? Och vad ska man vara beredd på när det gäller just Paris? Tack så mycket för en superfin blogg, och hoppas du har tid att svara! Kram<3

  Agnes 2015-05-07 17:10:30
  Svara
 • Om du vill så vore det så fint om du berättade om hur det var den där gången Magnus hälsade på dig i Paris! Hur nervös var du? Hur nervös var han? Låter så sjukt läskigt och fint!

  Sofia 2015-05-07 16:38:22
  Svara
 • Hej Sandra, tack för din fina blogg! Jag vänder mig hit för råd, kanske du kan svara i nästa q&a… Jag har nämligen en kompis, en sådan där kompis som inte är en bästis utan en vanlig kompis-kompis. Hon pluggar nu i en annan stad och vi pratar sällan. Känner inte heller något direkt behov av att ha kontakt med henne (vi känns så olika och dessutom har hon gjort saker som sårat och irriterat mig förut)… Helt enkelt en person jag inte känner att jag gör allt för att vara vän med längre. Nu kommer hon hem till Stockholm över sommaren för att jobba och jag känner mig ganska säker på att hon kommer vilja umgås då. Men om man inte vill då? Om magkänslan säger nej? Hur gör man för att inte såra? 🙁

  Sofia 2015-05-07 16:27:23
  Svara
 • Åh asså Paris <33 Har aldrig varit där men med alla dina fina bilder och inlägg och resor så känns det ändå så välbekant. Är så glad att du är så generös som delar med dig av allt fint!

  Frida 2015-05-07 16:04:10 http://weareallstoriesintheend.blogg.se
  Svara
 • petit-chou! liten gullig bakelse.

  myra 2015-05-07 15:54:36
  Svara
 • På tal om den där biskvin som hette ”choux” så är det nog mycket möjligt då jag tror att det är en slags deg som kallas så, medans du kanske tänker på blomkål heter chou eller chou-fleur (choux och chou uttalas ju samma i franskan så lätt att blanda ihop). Rätta mig gärna någon om jag har fel 🙂 annars bjuder jag på dagens franskalektion!

  Hanna 2015-05-07 15:42:36 http://www.stjarnklarts.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind