Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

gagnef. dag ett.

Gagnef.

I torsdags åkte jag med det här gänget till Gagnef-festivalen, även kallad Skanka Loss. En kulturfestival i Dalarna. Vi var så oerhört pepp trots regn och rusk. Vi bodde i en lada ett par kilometer utanför området hos en bloggläsare! Hon hade sett på min blogg att jag inte hittat boende än och mailade och frågade om jag ville bo hos dem. Hur gulligt? De hade gjort ladan så fin med ljusslingor och sängar till alla. Tack så HIMLA mycket Lisa + familj att vi fick bo där. We love you. <3

Gagnef.

Vi kom fram till Gagnef runt 17-tiden på torsdagen och begav oss till området ganska direkt. Lupinerna spritte och sprätte mellan gärsgårdarna.

Gagnef.
Framme! Här har vi alltså mitt festivalcrew: Alexandra, Magnus, Gustav, Siri och Viktor.

Gagnef.

Vi promenerade in på campingen, hittade ett knippe vänner och placerade oss vid deras tält.

Gagnef.

Drack en öl.

gagnef

Vi hälsade på Gustaf som var mycket festivalfin med ballonger i fickan.

Gagnef.

Efter öl och kramar etc gick vi in på festivalområdet.

Gagnef.

Vi träffade Pablo som varit och badat vid bryggan.

Gagnef.

Och Tobias, Erik och Leo.

Gagnef.

Ganska snart blev det middagstajm och vi åt en gryta hos Svartengrens.

Gagnef.

Och så var vi fit for fight! Firade med en puss.

Gagnef.

Sedan tillbringade vi resten av kvällen på bryggan där det var dans i spöregn. Dansade ända tills de stängde vid halv två-tiden.

Gagnef.

Som tur var hade TT en miniklubb på campingområdet utanför sin buss. Där fortsatte festen tills de stängde där också. Vi dansade nästan en mil enligt min stegräknarapp!

Gagnef.

Då fick det räcka. Vi samlade ihop gänget och begav oss hem i gryningen. Träffade hästar på vägen som fick klappar.

Gagnef.

Och Magnus plockade den finaste buketten till mig som vi satte i en kruka utanför familjens hus där vi bodde. En strålande första kväll på en strålande festival.

.

Translation. We arrived at the Gagnef festival on Thursday and spent the evening eating, drinking, kissing hugging but most of all dancing.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Tycker inte alls det känns trötsamt att anmärka på. Man går inte in i en hage och klappar hästar (om det inte känner dem) punkt. Jag har varit med om det som hästägare, och det är dumt, tok- farligt och respektlöst.

  Minken 2015-07-19 00:08:28
  Svara
 • Ni är säkert allihopa rara och fina människor. Men jag hade dött om jag sett okända människor i min bästa kompis hage. Det är min mardröm att något ska hända honom när han går ute på nätterna. Ibland kan jag inte sova pga sådana här tankar och måste åka upp och kolla honom mitt i natten. Ni menade säkert väl men det är inte ok att gå in till någon annans hästar.
  Kram!

  Sunes morsa 2015-07-15 21:21:02
  Svara
 • Väldigt respektlöst att gå in till hästen/hästarna så. Som någon sa, det räcker med att klappa över staketet.

  Mikaela 2015-07-14 22:46:44
  Svara
 • Hej bästa Sandra! Du kanske är på semesterhumör och inte orkar svara på sådana här frågor, men någon annan i kommentarsfältet kanske vill i så fall? Det handlar om kärlek förstås. Eller snarare om att den aldrig vill sig, eller verkar funka när det kommer till mig. Jag är 22 år och har aldrig haft ett förhållande, eller ens träffat någon under längre tid. Mina romantiska erfarenheter består bara av några halvtaskiga one-night-stands, dansgolvshångel och ett par stela första dejter som aldrig ledde någonstans. Jag har bara varit kär en gång, i en kille i mitt kompisgäng men han kände aldrig samma sak för mig. Jag känner mig så utanför och efter när det kommer till kärlek och sex, och skäms över hur liten erfarenhet jag har att jag knappt vågar prata om det med mina kompisar. Som alla runt omkring är del av en en hemlig klubb som jag inte har tillträde till. Men jag vill ju så gärna in! Jag vill också vara lyckligt kär och ha mindblowing sex. Jag förstår inte vad jag gör för fel? Jag är annars en glad och social person som har mycket kompisar men när det kommer till kärlek vet jag inte hur man gör.

  Nora 2015-07-14 21:47:30
  Svara
  • Svar på Noras kommentar.

   Hej Nora! Jag känner igen mig en del i det du beskriver för jag kände väldigt liknande när jag var 22. Det var precis då jag träffade min pojkvän faktiskt som jag nu varit med i fem år snart. Det är svårt för man längtar ju så otroligt efter kärlek, det känns som alla har fått uppleva det förutom just du. Nu när jag ser tillbaka så vet jag ju att det inte alls är så, och det faktiskt inte är ovanligt att känna på det viset och många, många sitter i samma båt och undrar varför dom inte har någon där.

   Jag har egentligen inget direkt råd att ge dig, för det finns inget du behöver ändra på. Med det menar jag att du gör inget fel alls. Det händer helt enkelt alltid för alla när man är tonåring, och jag tror det kan vara bra. Jag uppskattar min pojkvän varje dag och är så lycklig att jag har honom. Uppskattar jag honom mer än någon som haft pojkvänner sedan dom var 14? Kanske inte. Men ibland tänker jag tillbaka på den Charlotte som var 15, 18 och 22 och som längtade så himla mycket efter kärleken och jag lärde mig så mycket om mig själv under den tiden som jag kanske inte hade gjort om jag hade varit med någon annan! Försök njut av tiden du har nu, och singellivet, även om det kan kännas jobbigt och svårt. Det kan vara viktigt att lära sig att trivas med sig själv och att vara ensam – men givetvis får man längta efter kärlek. Jag tror man lär sig och börjar förstå vad man är värd och vad för kärlek det är man förtjänar, det kan vara svårt att veta när man är tonåring.

   Kärleken kommer, jag lovar! Det tar bara olika tid för olika människor 🙂

   Charlotte 2015-07-14 23:06:07
   Svara
 • Åeh, är egentligen rätt festivaltrött men Gagnef verkar vara precis lagom…festivalig. Förresten är Gustav bara så jäkla fierce <3!

  Alexandranana 2015-07-14 18:07:32
  Svara
 • Så kul! Älskar att han har ballonger i fickan, så bra fest! 🙂

  Klara 2015-07-14 17:27:44 http://projectamateurism.blogg.se
  Svara
 • Lustgas ja ja?!

  Amanda 2015-07-14 13:21:48
  Svara
 • Hoppas det var hästar ni kände för annars är det inte okej att kliva in i hagen, både för er och för hästarna säkerhet..

  Jennie 2015-07-14 10:27:03
  Svara
  • Svar på Jennies kommentar.

   Men orka att ni ska hitta något fel i ALLT? Ser det ut som att de har annat än en trevlig stund? Ser hästen rädd ut? Blir så trött på människor som er som ska peka finger och hålla på.

   Isabella 2015-07-14 12:02:54
   Svara
   • Svar på Isabellas kommentar.

    Håller verkligen med Isabell, så tröttsamt…

    Anna 2015-07-14 21:14:47
    Svara
   • Svar på Isabellas kommentar.

    Fast det är inte okej att kliva in på någon annans tomt med hästar eller hundar eller vad det än är för djur. Hästar blir lätt skrämda för ljud de inte känner igen och hundar har en enorm vaktinstinkt. Det går inte att agera som en barnunge bara för att man har sprit i kroppen och tro att djuren är en leksak.

    Lisa 2015-07-14 16:39:11
    Svara
    • Svar på Lisas kommentar.

     Kan bara hålla med. Hade blivit fly förbannad om någon gått in till mina hästar på det där sättet.

     Ann 2015-07-14 20:33:58
     Svara
   • Svar på Isabellas kommentar.

    Så du skulle tycka det var okej att kliva in i någon trädgård och klappa på hundar som var instängda där med? Vilket är samma sak? Bara för att ha en trevlig stund?
    Som hästägare tycker jag faktiskt att folk ska hålla sig utanför min hästs hage, speciellt eftersom en olycka är så lätt hänt och jag inte vill ha det på mitt samvete att min häst skadat någon. Vad gäller hästar är det ganska enkla regler, mata inte och gå inte in till en häst du inte känner.

    Jennie 2015-07-14 14:33:40
    Svara
   • Svar på Isabellas kommentar.

    Bästa Isabella!
    Det här är ett fel som faktiskt behöver pekas ut, och jag tycker inte att någon har varit otrevlig eller ”pekat finger”. Att gå in i hagen och klappa någons hästar är ungefär som att att gå in i någon annans hus. Det handlar för det första om respekt – precis som att du inte går fram och gullar med någons småbarn bara sådär, klappar någons hund utan att fråga eller liknande.
    Sen finns det en säkerhetsrisk som absolut inte är något att ta lätt på. Hästen på bilden ser lugn och snäll ut, och blev säkert varken speciellt rädd eller störd av att några människor klappade lite. MEN det finns hästar som hade blivit rädda och som hade kunnat skada sig själva eller människorna, det finns faktiskt hästar som kan vara farliga! Senast idag var jag med om att en häst gick till attack mot mig, och jag hade tur som hann hoppa undan i tid. Detta trots att jag så att säga ”vet” hur man hanterar hästar och har ridit och jobbat med hästar länge.

    Sandra, jag förstår att det säkert var jättemysigt att klappa och sådär, hästar är ju det bästa som finns! Men jag hoppas ändå att du kanske läser och tar till dig det jag skrev ovanför, just för att det kan bli väldigt farligt om man bara kliver in i någons hage på det viset.

    Ha det så fint!
    Julia

    Julia 2015-07-14 14:31:54
    Svara
   • Svar på Isabellas kommentar.

    Fast det är en ganska rimlig sak att anmärka på! Jag hade inte velat att ett gäng fulla människor gick i in till mina hästar på natten. Tror säkert Sandra kan relatera eftersom hon har hund. Fulla människor som gick in i hundgården (om de haft sådan) hade nog inte känts ok. Hälsa utanför hagen är en annan sak och det räcker gott!

    Fia 2015-07-14 13:16:17
    Svara
  • Svar på Jennies kommentar.

   Oavsett så bör onyktra människor ej vara i närheten av hästar, det kan göra djuren osäkra och rädda plus dumma beslut av människorna… men ni kanske hade nyktrat till på morgonen.

   Therese 2015-07-14 11:34:37
   Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Elin Johansson
Home
34 kvadrat
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind