Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Hej och glad måndag!
Idag börjar jag jobba mer som vanligt igen efter en finfin juli-semester. Det känns både bra och lite sorgligt, men det är i varje fall en hel himla månad av sommar kvar! Någon undrade vad skillnaden egentligen är mellan när jag har ledigt och när jag jobbar, och jag fattar att det kanske inte är helt självklart alla gånger för er läsare. Men idag, när jag då har bestämt mig för att min semester får vara över, så börjar jag blogga igen som vanligt. Det vill säga två gånger om dagen istället för en. Jag tar bort min automatiska hej-jag-är-på-semester-och-kan-inte-svara på mailen och är alltså available igen. Jag börjar skriva krönikor för Metro igen, jag har tid att boka in och gå på möten och jag tar tag i de projekt jag har i höst som ni snart kommer få veta mer om. Ungefär så!
Så det handlar om en mer uppstyrd vardag och en mer uppbokad kalender.
Jag tänkte också att vi skulle köra igång med måndagspeppen igen, ni vet när jag tipsar er om lite olika saker som kan göra en grå måndag lite peppigare.

Vi tar det peppigaste först:

1

Ni vet kultfilmen Wet Hot American Summer från 2001? Om ni inte vet, se den bums, SÅ rolig. Den handlar om sista dagen på ett summercamp (typ kollo) i USA år 1981. Nu har i varje fall Netflix gjort en Wet Hot American Summer-serie på åtta avsnitt om vad som hände den första dagen på campet.

2

Serien är fullsmockad med alla ens favoritamerikaner, som Jason Schwartzman, Kristen Wiig, Michael Cera, Amy Poehler, Elizabeth Banks, Paul Rudd, Bradley Cooper, Jon Hamm ETC!
Alltså se se se. Finns på Netflix, både film och serie (se filmen först obs).

Jag har fått feeling på soppa och sparar ner och pinnar alla möjliga olika recept som jag vill att laga. Detta måste jag styra upp snarast: Hasselnöt- och blomkålssoppa med stekt salvia. 

sandrabeijer

Marc Jacobs har gjort ett gäng små filmer på 30 sekunder vad deras anställda tycker om att göra när de jobbat klart för dagen. Tyckte de var så himla fina. Ni hittar alla under #MJafterhours på insta, på youtube eller på marc jacobs.com. Jag tycker mest om denna med Parisiska Rafaelle.

g

Avslutar med det detta viktiga och fina: Perfect Day Media har ett eget sommarprat i år som heter ”Tankar med..”. I det senaste avsnittet pratar en av mina bästa vänner Gustav. Hans mamma tog livet av sig för drygt ett år sedan och i det här avsnittet berättar han så modigt och öppet om det. Grät minst två gånger och vill verkligen rekommendera detta kärleksfulla och viktiga prat till er. Sök på itunes eller i podcastapparna efter ”Tankar med” så hittar ni.

.

Translation. Happy Monday! I’m back from my vacation and today real life begins again. Here are some tips to brighten upp your Monday. 1. Netflix serie ”Wet Hot American Summer” based on the cult movie from 2001. SO funny. 2. A cauliflower and haselnut soup recipe. 3. Marc Jacobs short films about their employees. 4. A podcast with my friend Gustav.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Det är såhär det ligger till. Det finns en kille i det gänget jag umgås med, han har dem finaste ögonen jag någonsin har sätt och ett vackert leende. När vi träffas är vi alltid flera personer och jag kan inte minnas att vi har haft en riktigt konversation någonsin, kanske någon gång på fyllan ?. Sedan tre veckor tillbaka när vi sågs senast tillsammans med våra gemensamma kompisar har jag velat träffa honom igen. Hoppats på att vår gemensamma kompis ska ta med honom när vi ska träffas osv. Men det har inte hänt.
  Jag vill verkligen lära känna honom för han verkar var en snäll och rolig kille som dessutom ser otroligt bra ut. Jag vet inte vad jag ska göra nu ?!, vänta på att vi ska ses när vi träffar våra gemensamma vänner eller ta kontakt med honom själv (vet inte om jag vågar, eftersom jag inte vet hur han skulle reagera). Jag står inte ut med att inte veta när vi kommer ses igen eller när jag ska få möjlighet att prata med honom på riktigt.

  Kramar.

  viktigt 2015-08-05 23:29:00
  Svara
 • jag grät också flera gånger under Gustavs berättelse. Gud vad söt han är på bilden, får ont i hjärtat där han står så fint och håller i sin glass :’) mvh gråtmild just nu

  K 2015-08-03 21:48:37
  Svara
 • Hej Sandra! Tack för svaret på min kommentar angående semester/jobbtid 🙂 Intressant att höra!

  Sofia 2015-08-03 19:01:22
  Svara
 • fyfaaan vad bra av gustav, att prata så öppet om detta tabubelagda ämne. ska genast lyssna. tack. http://singmyspring.blogspot.com

  elise 2015-08-03 18:17:19 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Yay, august og ny uke! I dag sto jeg opp klokka sju for første gang på en måned, fordi kjæresten min er tilbake på jobb denne uka. Jeg har måttet drikke noen ekstra kaffekopper fordi jeg er så trøtt, men i dag skal jeg servere limonade med pasjonsfrukt og gin som en overraskelse, bare fordi det er mandag. Slike ting, og dine pepp-tips, gjør denne dagen skikkelig bra!

  Synne 2015-08-03 17:25:24 http://www.etdrysskanel.com
  Svara
 • gick in och läste det första inlägget som Gustav skrev och jag kan inte med ord förklara hur ledsen jag blev. kanske till och med lite mer nu när jag själv har en liten Ebbe-Lou på fyra månader.

  det var ett fint tips. och i allra högsta grad väldigt, väldigt viktigt.
  tack.

  vardagskonst 2015-08-03 17:00:56 http://www.vardagskonst.se
  Svara
 • har du hört att marc by marc ska läggas ned? mkt sorgligt.

  Vicky 2015-08-03 15:51:54 http://vickys.se/
  Svara
 • Tack Sandra för bra förslag. Känner mig så jäkla ensam å rastlös när jag arbetar under sommaren och alla andra verkar vara på resor och hitta på roliga saker. Ska kolla MJafterhours också för att få lite inspo på saker att göra efter jobbet. Sen gick min mor bort för ett litet tag sedan också så ska definitivt lyssna på Gustavs podd så jag slipper mig känna så ensam med det med. Brukar aldrig kommentera men nu kom detta inlägg så himla passande.

  Tack.

  Annie 2015-08-03 13:05:14
  Svara
 • Jag älskar måndag och all pepp!!

  Diana 2015-08-03 11:34:22 http://lamadre.se
  Svara
 • Hei
  Først vil jeg si at du har en kjempeflott blogg.
  Men, hvordan får jeg av lyden på reklamen øverst på bloggen (med dracula?). Jeg har tidligere alltid funnet et sted jeg kan slå det av, men denne skjønner jeg virkelig ikke hvordan jeg skal slå av. Og den er veldig forstyrrende.

  LMS 2015-08-03 11:15:02
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind