Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

sex recept med kantareller.

kan
Nu börjar det säljas kantareller på gator och torg, i marknader och i mataffärer. Och i skogen kan man hitta dem också om man är en sån som plockar. Det är dock inte jag, men i förrgår köpte jag ett halvt kilo för en hundralapp på Hötorget. Blir kantareller till middag i minst tre dagar i sträck!

Här kommer sex recept som jag har lagat tidigare med kantareller i sig. Lovar att de alla är dögoda.

Kantarellpasta med bacon och persilja.
Detta är mitt godaste kantarellrecept jag vet i världen ungefär. Bacon går förstås att hoppa om man är veg.


Kantarellröra med matvete.
Just detta recept innehåller chorizo, men i förrgår lagade jag ett liknande men vegetariskt och adderade även en dl parmesan och det blev som en risotto!


Fusilli med kantareller, sparris och citron.
Detta är ett bloggläsarrecept som jag provade på. En lite fräschare rätt än min variant här ovanför och himla god.

Kantarellcrêpes.
Ett recept från 2009 men lika gott för det. Älskar verkligen crêpes och svampfyllningar är de allra godaste.

Untitled-1
Pastagratäng med kantareller och ärtor.
Här har vi ett ännu äldre recept, från 2008!
Detta inlägg innehåller dock bara bilder och ingen text så man kan behöva komplettera med exempelvis detta.


Fettucini med saffran, kantareller och sommartryffel.
Avslutar med mitt mest dekadenta recept som innehåller både kantareller, saffran och tryffel. Tre av världens godaste smaker enligt moi. Enjoy.

 .

Translation. It’s chanterelle season! Here’s six recipes I’ve made with the gold of the forest.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • alltså sandra, när kommer din kok-/matfilosofi-bok?

  elinor 2015-10-21 10:17:50 http://elinorwarholm.se
  Svara
 • Gjorde saffranspastan – med lite färsk chili, kalkonbacon (inte så flottigt, men ger god rökt smak) och fint skurna soltorkade tomater i (inte inlagda i olja) och det blev super!

  Amanda 2015-08-08 15:22:10
  Svara
 • Har sagt det förr och säger det igen: Jag älskar dina receptinlägg. Kantareller är gott, bacon är gott – alltså måste kantarellpastan testas. 🙂

  Jag kontrar med en guldgruva för secondhand i New York (med bland annat fina och annorlunda smycken): http://www.newyorkmybite.com/2015/08/east-village-thrift-shop-shoppa.html

  Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2015-08-07 12:33:14 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Åh, älskar din LP-spelare!! Skulle du säga att ljudet är OK eller kasst? <3

  Frida 2015-08-07 09:13:54
  Svara
 • den där kantarellpastan med bacon måste ju testas! verkar galet god 🙂

  Vajb 2015-08-06 22:48:35 http://vajb.blogg.se
  Svara
 • Åh, det översta, det måste jag testa känner jag! Perfekt med billiga torget-kantareller i höst sen! <3

  Beatrice 2015-08-06 22:43:49 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Åhh kan man låna kommentarsfältet här lite?
  Jag har livsproblem… någon som vill ge lite råd?
  En grabb är involved och det är komplicerat såklart.
  Plz någon! Vågar inte skriva min mail så den kan googlas men om någon vänlig själ vill skriva sin så jag kan svara vore det guld
  <3

  Jenny 2015-08-06 20:04:07
  Svara
 • SANDRA! Jag panikgråter just nu för att en av mina närmsta vänner precis erkände för mig att hon, under hela vår vänskap som varat sen årets början, har haft känslor för min pojkvän. Och det hela är så förjävligt för jag har inte känt att jag har klickat så bra med en annan person på så kort tid förut, vi snackar varje dag i flera timmar liksom. Samtidigt är det min fucking pojkvän det handlar om, mitt allt. Jag vet inte vad jag ska göra!!! Hon babblar på om att jag och min pojkvän hör ihop och att hon aldrig skulle försöka något med honom. Att hon bara erkände för att lägga korten på bordet. Och hon vill inte att jag säger något till honom, men jag kommer att för alltid undra om han kände likadant för henne om jag inte frågar. För de två är också kompisar, och har bondat jävligt bra. Men tänk om jag frågar, och han säger att han också gillar henne? För hon är assnygg och bra. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra, snälla bara säg att allt kommer att ordna sig. Du är så klok och det kändes självklart att höra din input. Älskar din blogg <3

  Anonym 2015-08-06 19:51:40
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Jag förstår ditt problem. Har också en jättesnygg vän men hon har dock inga känslor för min kille, jag är ändå rädd att min kille ska bli attraherad av henne för verkligen alla älskar henne. Men OM din kille nu skulle ha känslor (vilket jag inte tycker du ska fråga om), då är han väl inget att ha som håller det hemligt och är med dig? Han är med dig för att han tycker om dig, om han egentligen vill vara med nån annan hade han väl inte varit ihop med dig. Äsch vad flummigt jag skrev men jag hoppas du fattar

   K 2015-08-07 12:29:39
   Svara
   • Svar på Ks kommentar.

    Jag fattar, och det känns jätteskönt att någon förstår mig! Tack så jättemycket för att du tog dig tiden att svara på min kommentar, och också tack till ”Anonym”! <3

    Anonym 1 2015-08-07 20:50:05
    Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Det var ju ett något otrevligt svar du fick… Även om jag håller med om att det inte är ett jättestort problem. Jag har själv haft mer eller mindre känslor för kompisars pojkvänner, även såna jag varit vän med. Men även om det kanske känns lite konstigt så har det aldrig varit ett problem för mig, och jag tror inte det varit det för mina vänner heller. Om din pojkvän är kär i dig så har du inget att oroa dig för. <3 Dessutom svalnar säkert din väns känslor förr eller senare.

   Anonym 2015-08-06 22:30:53
   Svara
   • Svar på Anonyms kommentar.

    Skriva till sig själv är kul?

    ? 2015-08-07 06:05:17
    Svara
   • Svar på Anonyms kommentar.

    Det här kanske inte var det bästa forumet att vända mig till, men kände mig desperat och eftersom Sandra ofta skriver om kärlek så ville jag bara i ren panik skriva av mig och få någon sorts tröst. Det finns självklart mycket mer till situationen som gör det hela mycket värre, men jag ville hålla mig kort (även fast jag inte gjorde det i slutändan). Sen kan det ju tyckas onödigt med dryga svar. Jag känner iaf efter responsen att jag nog inte vill att Sandra publicerar min kommentar, jag pallar nog inte fler liknande kommentarer om det.

    Anonym 1 2015-08-07 01:21:31
    Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Det är inte lätt när det svårt… Vilken värld är du i idag! ?

   ? 2015-08-06 20:05:28
   Svara
 • Jag lagade din kantarellröra häromdagen – galet gott!

  Matilda 2015-08-06 18:55:50 http://www.matildigt.se
  Svara
 • Så bra att du tänker på möjlighet att göra recepten vegetariska <3 det är fint!

  Ellen 2015-08-06 18:06:34
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström