Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

Hej och glad måndag alla gulliga personer där ute. Denna vecka har jag lyckats skriva mina att göra-listor både på dator, analogt och i mobilen och just nu känns allt mest som ett stort trassel. Så denna dag blir att nysta upp saker. Och möjligen lite modevecka-visning om jag hinner. Kanske.
Här kommer i alla fall lite måndagspeppiga grejer, det kan både ni och jag behöva <3

niotillfem
Fick ett mail från en bloggläsare som heter Linn som hade gjort om ett citat ur min senaste krönika som ett skrivbordsunderlägg. Så himla fint tycker jag!

gunilla
Alftons Åbergs skapare Gunilla Bergström var med i Värvet för någon vecka eller två sedan och jag kan verkligen rekommendera denna intervju. Hon är så underbart rivig, rättfram, klok och fundersam på ett sätt jag önskar jag också kan få vara när jag blir en liten tant. Finns i alla podcastappar och på itunes.

Bloggen A Beautiful Mess har skrivit guiden 5 tips for staying on top of your emails, tänker att kanske någon mer än jag kan ha användning för denna? Mailen är verkligen en av mina stora ångestpunkter i livet. Jag tappar bort viktiga mail, glömmer att svara, tar mig inte tiden att sortera och styra upp. Och förlåt ni som mailat mig som jag inte gett ett svar till, jag hinner inte alltid, det är bara så. Så ledsen över det. Rekommenderar kommentarsfältet förövrigt hellre än mail, eftersom jag försöker svara på det mesta där.

len
En roligare mailgrej är Lenny Letter som Lena Dunham står bakom! Det är ett nyhetsbrev på mailen om feminism, politik, mode, vänskap m.m. Signa upp er här!
roll
Jonas Gardell har skrivit en väldigt fin krönika ang det här med att SD är Sveriges största parti i nya mätningar. Tycker ni alla ska läsa den.
Hur overkligt känns det förövrigt inte 25%? Var fjärde svensk? Vad kan vi göra? Och vad händer om det fortsätter stiga, flyr vi landet? Vart? Det är förjäkligt att vi lever i en tid som är så mycket förr i tiden tänker jag ganska ofta. Läs här.

bj
Gulligt: A family of bears took over a human family’s pool in New Jersey this week. Mom and dad were fascinated, but their little girl became very concerned when the cubs started playing with her toys.

 

Translation. A few monday links. The ones in English are A Beautiful Mess guide 5 tips for staying on top of your emails, and Lena Dunham new e-mail newsletter Lenny Letter, and a family of bears.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
34kommentarer
 • hej sandra! har en fråga som jag gärna skulle få svar på ganska snart. jag började gymnasiet för en vecka sedan och än så länge trivs jag inte. varken skolan eller klassen känns riktigt rätt och har varit så ledsen att jag gråtit en del bara av att tänka på att gå till skolan. jag funderar därför nu på att byta. eller borde jag ge det mer tid? ju mer tid det går desto svårare blir det att byta, och jag vill ju liksom byta till en helt ny skola. jag har för mig att du har skrivit att du inte trivdes först när du började gymnasiet, så du kanske har lite tips till mig? är så himla osäker. puss

  emma 2015-08-24 19:57:39
  Svara
 • Hej hej! Kan rekommendera appen/programmet Mailbox app för att hålla ordning på mailen, det kan ta några dagar att vänja sig, men i princip innebär det att man arkiverar alla mail man vill spara, och sen kan man snooza e-mails ifall vill svara senare, samt att de har ett bra list-system. Detta gör att man får mindre mail i inboxen, och på så sätt kan komma ihåg att svara på saker.
  :*

  Anna 2015-08-24 15:47:42
  Svara
 • alltså sandra, tack. detta behövdes SÅ mycket. du är bäst.

  ida 2015-08-24 14:42:29 http://www.ettkolikbarn.tk
  Svara
 • Jag tycker ändå att jag är feminister, röstat på FI. Men, jag håller inte med om deras val och knepiga kommunikationspolitik längre. När de valde rosa som färg så tänkte jag. MEN SNÄLLA WHY??? Fattar inte poängen. Startade ett parti som från början var enbart kvinnor skulle man rösta rosa. Sedan reser de runt i landet och pratar om genus, att man inte ska stöpa in folk i fack med att tex klä barn som flickor i rosa och pojkar i blått. Det där blir sådan dubbelmoral. Speciellt, när folk generellt inte har koll på genus och ”män” är rädda för rosa. Visst, de syns och hej och hå med färgen. Men, varför inte ta svart istället tex. Mer icke rasistisk kan det väl inte bli. Plus att det är en färg som inte bär på några könsnormativa budskap som rosa, som de själva föreläser om. Den dagen jag förstår FI:s kommunikations politik även de andra partierna kommer nog aldrig infinna sig.

  Varför finns det inte fler strateger som är bra kommunikatörer hos partierna som kan reda ut sådan här konstiga begrepp och märkliga kommunikationsproblem. Även, tveksam till att elda upp pengar. Fattar hennes poäng, men jag tycker det var bara provocerande som slog fel hos folk.

  Mmmm 2015-08-24 12:40:03
  Svara
 • Hej Sandra! Jag har en fråga som jag har funderat på ett tag. Tänker att du kanske är rätt person att fråga om detta 🙂 jag ska snart börja på mitt första ”riktiga” jobb, efter att pluggat på universitet till detta yrke. Jag har sakta men säkert börjat tro på att jag faktiskt kan ha något att komma med, att jag kan saker och att det jag kan är viktigt. Men i vissa sammanhang, främst när det gäller jobb, möten och liknande, blir jag som en liten grå mus som inte vågar säga något. Detta trots att jag inte egentligen är särskilt blyg. Jag är ganska kort och liten och känner mig därför som att jag saknar pondus, och ung i ett yrke där ålder och erfarenhet oftast är ett plus. Har du något tips på vad jag kan göra för att ta mig förbi detta? Har du själv känt likadant någon gång?

  Karin 2015-08-24 12:37:50
  Svara
 • Prova att skriva dina listor i den här appen/hemsidan: www.teuxdeux.com
  Här finns en liten film om hur det funkar: https://vimeo.com/61973055

  Petnoga 2015-08-24 11:59:41 http://www.petnoga.blogspot.com
  Svara
 • Tycker det är en kommunikationsfråga. När FI kör ”ut med rasisterna in med feministerna” När SD kör ”Ursäkta allt kaos i sthlm, vi har problem med organiserat tiggeri.. ”

  Den där attacken tycker jag mer uppbringar hat än att det skapar en diskussion. När de intervjuade SD om kampanjen så förklarar presschefen något som jag inte alls uppfattade med kampanjen. Att det var synd om tiggare, och att det är det vanligaste trafficking brottet i Sverige, just tjäna pengar på tiggare. Om det stämmer så hade jag ingen aning om detta. Det är hemskt att människor ska leva under sådana förhållanden. Det kan man ju hålla med om att det är hemskt att trafficking och människohandel förkommer, det är hemskt att människor tjänar pengar på tiggare. Men, det är ju inte den empatiska bilden man får av SD:s kampanj. FI tycker jag kommunicerar som olydiga barn. Att betona att en grupp är rasister kan man ju göra, det kanske stämmer. Men, jag undrar vad kommer det att ge? Tydligen har SD istället växt. För återigen, det där med att stå och skrika sig hes det tycker jag aldrig brukar löna sig för kvinnor. I detta klassamhälle, finns det snarare de som stör sig.. Vad är det för människor som gör oväsen osv. Jag säger inte att man inte ska protestera och demonstrerar. Jag tycker det är bra att människor gör det och att det finns en sådan valmöjlighet.

  Varför kan inte partierna bara samarbeta och lösa problemet istället för att skrika på varandra. Just diskutera istället med varandra. Vore väl spännande om man skapade ett samråd med någon från varje parti som DISKUTERADE TIGGERI OCH INVANDRAR FRÅGAN. Istället för att slänga miljonär på reklam och stå och skrika på varandra på torgen. Vad ska jag göra ? Jo, jag kan rösta. MEN, problemen skulle lösas ännu snarare om POLITIKER SAMARBETADE MELLAN GRÄNSERNA OCH PRATADE MED VARANDRA ISTÄLLET FÖR ATT KÖPA DYR REKLAM FÖR ATT ÖVERTYGA MIG. Jag kan tänka själv, utan att ta in vad jag ser i en tunnelbana. Eller lyssna till megafoner av kemister på torg. Jag kan också läsa ett partiprogram… Däremot är jag inte politiker som tar beslut, det finns det redan folk som gör idag. Då kan ju de ta sitt ansvar och parats med varandra. HEJ PROBLEMLÖSNING!

  Mmmm 2015-08-24 11:37:44
  Svara
 • Hej Sandra 🙂 När får en se gymnasiefotoalbumen, från år 2000 och framåt typ? Vore kul!

  Annah 2015-08-24 11:28:22
  Svara
 • Hej Sandra
  Nu vänder jag mig till dig för jag tycks inte finna några svar någonstans.
  Har du nånsin varit involverad med någon du är kär i – som i sin tur är kär i någon annan? Jag har legat med honom flera gånger, och jag är så kär i honom vilket är så nytt och skrämmande för mig. Men han är inte kär i mig, han är kär i någon annan, i en tjej som flyttat långt bort men han kommer ändå inte över det. Så det kommer aldrig bli vi på riktigt och det kommer alltid vara på hans villkor. Han ringer mig när han är ledsen eller behöver närhet och jag släpper allt och kommer direkt för jag blir hellre utnyttjad än att inte vara med honom alls. Jag vet att han tycker om mig men inte så, inte som han tycker om henne. Hela grejen gör mig så outhärdligt ledsen, jag vaknar av att jag gråter flera gånger i veckan men jag vet inte hur jag ska ta mig ur det för jag vill ju inte sluta. Jag vill ju vara med honom alltid. Det värsta är kanske att det tänds ett hopp i mig varje gång vi ses som säger att han kommer bli kär i mig snart och glömma den där tjejen. Men hoppet dör lika ofta som det tänds, och det är det som gör allra mest ont.
  Har du, eller någon annan, tips på vad jag kan göra för att ta mig ur detta? För att komma till insikt på riktigt liksom.

  Li 2015-08-24 11:01:34
  Svara
  • Svar på Lis kommentar.

   Jag har varit i en liknande situation med en kille, han utnyttjade mig och jag kom farande när han behövde det eftersom jag älskade honom, han var dessutom ett ex. Det enda som löste biffen för mig var att ta bort honom överallt och inte gå in och kika på hans sociala media då jag saknade honom så fort jag gjorde det. Jag bröt av helt, ungefär som att dra av ett plåster. Det var skitjobbigt den första tiden att hålla fast vid att inte kolla upp honom och att inte svara på sms (se till att ta bort hans nummer också). Det är kämpigt men nu flera år senare kan jag säga att det var ett bra beslut, det var inte bra för min självrespekt och min självkänsla att vara med honom. Det eller ställa ultimatum till honom är det enda jag kan rekommendera för du är inte hans snuttefilt och du ska inte degradera dig själv till hans snuttefilt heller.

   Caja 2015-08-24 13:35:11 http://cajacreations.etsy.com
   Svara
  • Svar på Lis kommentar.

   Jag kände att jag är tvungen att svara då jag har varit i exakt samma situation. Det enda rätta och lätta är att låta det gå. Det kommer att göra himla ont i ett tag men släpp honom. Ses inte på ett tag, undvik honom och situationen, umgås med andra istället och försök bara att komma över honom. Det tog mig ca ett år men idag känner jag nog noll. Vi kan ses och så men det är inte samma sak längre. Jag tror att det är själva lösningen. Tror nog att du även också måste vara tydlig med att det inte går att ses, med tanke på att det är på hans villkor. Jag skrev ett sms och förklarade. Han förstod riktigt inte att det faktiskt var på allvar och ville fortsätta att ses/höra av dig när det var ok för honom, men man får vara tydlig och säga att det inte går längre. Oavsett hur mycket man egentligen inte vill så tror jag att det är den enda lösningen.

   S 2015-08-24 12:45:30
   Svara
 • Nej vi kommer inte behöva fly landet på grund av SD. Vi kommer behöva fly på grund av att vi snart blir flyktingar i vårt eget land. Sverige är med i EU tillsammans med en mängd andra länder men på något vis är det Sverige som ska bära den tyngsta bördan. Se bara problemet med alla tiggare. Alla som röstar på SD är inte rasister. De vill bara ha en förändring och våra dagispolitiker behöva lära sig att resonera med andra.

  L 2015-08-24 11:00:15
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   ”Flyktingar i vårt eget land”? Kan du vara snäll och utveckla hur du menar?

   Och JA, andra länder i EU utöver Sverige och Tyskland (Tyskland tar emot fler flyktingar än vad Sverige gör) behöver börja ta mer ansvar för flyktingmottagandet. Men medan det händer kan vi inte sluta ta emot människor, eftersom vi har en medmänsklig skyldighet att hjälpa människor – särskilt när få andra länder bara skiter i dem. Och gällande tiggarna – de är i sig inte ett problem, utan ett symtom på ett problem, det vill säga den diskriminering som sker gentemot romer i Rumänien. Att enbart skicka tillbaka dem till hemlandet löser ingenting. Och nej, alla som röstar på SD är kanske inte rasister, men de visar på en bristande förståelse för vad som händer i omvärlden och går på en väldigt förenklad lösning som erbjuds av ett parti som bedriver en rasistisk politik.

   Tips för att ändra saker: engagera dig politiskt (men inte i SD, herregud) och försök påverka på det sättet istället för att gnälla bakom en datorskärm (och innan du frågar – ja, jag är politiskt engagerad).

   K 2015-08-24 11:53:06
   Svara
   • Svar på Ks kommentar.

    Jag är inte politiskt engagerad men jag vet var jag står. Jag ser även hur landet vi lever i blir värre men det tycks många inte göra. Såg du möjligen flyktingen från Syrien som gjorde narr av Sverige på sin YouTube kanal? Det finns en anledning till varför hans skämt om arbeten och fina bilar blev så uppmärksammat för det är precis så det är. Det finns en anledning till allt som sker och var fjärde människa ser den anledningen och vill göra något åt den. Det må hända att vi har en skyldighet till att ta hand om andra människor men det betyder inte att flyktingar har rätten till att bete sig hur de vill.

    L 2015-08-24 12:05:02
    Svara
    • Svar på Ls kommentar.

     Utifrån meningen ”Det må hända att vi har en skyldighet till att ta hand om andra människor men det betyder inte att flyktingar har rätten till att bete sig hur de vill” tänker jag utgå ifrån att du har en vidrig människosyn och saknar empati. Så här följer en lämpa utläggning. Sluta avhumanisera människor. Flyktingar är inte lika med en sak som du har någon rätt att bestämma över. Flyktingar är människor som av olika anledningar ser sig tvungna att fly. Flyktingar är människor med familj, känslor, olika personligheter, olika intressen, olika humor och olika behov. Flyktingar har precis som andra människor, problem, belastningar, psykiska problem likaväl som olika färdigheter och talanger. Flyktingar är människor som har all rätt att bete sig hur de vill (så länge det faller inom laglig rätt, men det gäller ju alla). Sluta klumpa ihop människor som inte har något annat gemensamt än behovet av hjälp under ett begrepp som ”flyktingar”. Var en medmänniska och börja se dig omkring så kommer du inse att flyktingar är människor precis som du och jag.

     r 2015-08-24 18:06:26
     Svara
     • Svar på rs kommentar.

      Du vet ingenting om mig så jag undanber dig till att tro att jag har en vidrig människosyn.

      L 2015-08-24 18:29:42
      Svara
      • Svar på Ls kommentar.

       Nej, vi kan ju bara utgå ifrån vad du har uttryckt här, och det du har uttryckt är en rätt sunkig människosyn.

       K 2015-08-24 19:13:46
       Svara
       • Svar på Ks kommentar.

        Säg det till resterande som anser det samma. Är man inte berättigad till att anse att flyktingar ska behandla vederbörande land samt dess befolkning med respekt så har något slagit slint.

        L 2015-08-24 19:24:40
        Svara
        • Svar på Ls kommentar.

         till L. nu gör du det igen. klumpar ihop alla flyktingar (vågar även gissa på att det gäller alla invandrare med) med en persons åsikt. för så vitt jag förstår så pratar du om att du känner att ALLA flyktingar saknar respekt för sverige, för att EN kille la upp en video om det på youtube. eller är det fler så kallade flyktingar som kränker dig? i sånt fall får du gärna utveckla, för jag är uppriktigt intresserad! jag har nämligen helt och håller missat vad ska vara kränkt för.

         och juste, om du inte vill att man ska bunta ihop alla SD:are som rassar, snälla kom ihåg att inte bunta ihop alla flyktingar som detsamma heller. SD har ju till skillnad från flyktingar en öppen historia och alla som röstar för partiet är (eller bör!) vara medvetna om partiets mycket tveksamma bakgrund. flyktingar är däremot människor som inte har något gemensamt med varandra, därmed en grupp som inte kan stå för något gemensamt. kom ihåg det till nästa gång du ska argumentera.

         r 2015-08-24 22:15:54
         Svara
         • Svar på rs kommentar.

          Självklart drar jag inte alla flyktingar över en kam. Jag har själv en nära vän som kom hit när han var 18 och han är den finaste jag vet. Det var inte meningen att jag skulle låta så hård men en gång i månaden humöret är svårt att kontrollera ibland.

          L 2015-08-25 08:09:37
          Svara
        • Svar på Ls kommentar.

         Vad är det som gör att du tycker att de inte behandlar ”landet och dess befolkning” med respekt? Berätta gärna, jag är ärligt nyfiken.

         K 2015-08-24 21:23:34
         Svara
    • Svar på Ls kommentar.

     Att Sverige inte uppfattas vara lika fantastiskt som tidigare beror på att världen omkring oss förändras, att vi påverkas av det och att vi måste anpassa oss efter det – inte att vi tar in flyktingar. Och tre fjärdedelar av alla röstande svenskar ser det, vilket jag är tacksam över. Det är skamligt att så många går på en så enkel och generaliserande förklaring till varför problem uppstår i Sverige. Och ja, jag såg videon, men förstår inte riktigt hur du tycker att den är upprörande? Eller tycker du att det är upprörande med svenska komiker som skämtar om den överdrivna bilden av Sverige som ett fantastiskt land också? Samt – att en komiker skämtar om en grej betyder inte att du kan döma en hel grupp människor utifrån det.

     K 2015-08-24 14:24:58
     Svara
   • Svar på Ks kommentar.

    *andra länder bara skiter i dem, skulle det vara

    K 2015-08-24 11:54:20
    Svara
 • Hej allihopa! För vettiga faktabaserade inlägg om invandring, läs tex http://vardagsrasismen.nu/2014/05/13/sverige-kan-inte-ta-emot-alla-flyktingar/
  Så trött på att vi låter myter som ”Sverige tar emot så mycket mer flyktingar än alla andra länder” härja fritt, liksom jag är trött på detta klappandet medhårs med SD. Se dom för vad de är.
  Ut med rasisterna, in med feministerna!

  Johanna 2015-08-24 10:52:26
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   ”Jag tror inte att varenda människa som uppgett att de tänker rösta på SD är rasist (även om en majoritet av dem kanske mer eller mindre är det)”

   Men kom igen, på riktigt?
   Du menar att drygt 20% av Sveriges befolkning är ”rasister” när vårat land är ett av de mest solidariska och jämställda, det är helt befängt!
   Att vilja ha en mer restriktiv invandringspolitik och att folk ska slippa sitta på marken och tigga är inte samma sak som att vara rasist.
   Det här med att sätta epitet på folk är så jäkla ofräscht, att kalla någon rasist bara för att denne säger sig rösta på SD är precis lika illa som det man anklagar den andre för att vara.

   Karin 2015-08-24 11:22:35
   Svara
   • Svar på Karins kommentar.

    Karin:
    Tror du på riktigt att SD jobbar för att ‘folk ska slippa sitta på marken och tigga’?
    Eller tror du de jobbar för att du ska slippa _se_ folk som sitter på marken och tigger?

    M 2015-08-24 14:43:18
    Svara
    • Svar på Ms kommentar.

     Helst hade jag ju velat att folk skulle slippa sitta på marken och tigga men inte utav de anledningarna du verkar insinuera med din fråga.

     Karin 2015-08-24 16:28:26
     Svara
   • Svar på Karins kommentar.

    Att föra en mer restriktiv invandringspolitik skulle inte leda till att färre tigger, i och med att de är EU-migranter som kommer hit på grund av den fria rörligheten inom EU. För att förhindra att det sker behövs påtryckningar på Rumänien så att deras diskriminering av romer upphör – någonting som bör ske på EU-nivå.

    K 2015-08-24 12:05:12
    Svara
 • Anställ mig 1-2 timmar per dag så kan jag dagligen strukturera upp din mail!

  Mvh super organiserad människa

  Amanda 2015-08-24 10:48:15
  Svara
 • Helt rätt Rebecka om att undersökningen inte är trovärdig. De har inte använt slumpmässigt urval över huvudtaget vilket gör att det enda den undersökningen kan säga något om är att av de som svarat på den är det 25% som skulle rösta på SD. Helt fel journalistiskt av Metro att publicera den. Bara fyi! Men de ligger ju ändå på typ 18% som sagt vilket fortfarande är väldigt högt…

  Lovisa 2015-08-24 10:30:39
  Svara
 • http://www.expressen.se/nyheter/dokument/sds-strategi-efter-nya-rekordsiffrorna/ siffran 25% kommer från Yougov som är en väldigt opolitlig källa. Siffran stämmer alltså inte och du får jättegärna ändra i texten så den här lögnen inte fortsätter att spridas!

  Clara 2015-08-24 10:20:21
  Svara
 • Jag tror inte att varenda människa som uppgett att de tänker rösta på SD är rasist (även om en majoritet av dem kanske mer eller mindre är det). Jag tror att många av deras nya väljare tycker att det är fel att Sverige tar emot så mycket fler flyktingar än alla andra länder, då det är ett stort ansvar, som läggs främst på Sverige och Tyskland. Flyktingmottagande är humanitärt, något man måste göra oavsett om det är ”positivt” för landet i helhet. Men det är inte lätt eller gynnsamt för det, snarare dyrt och påfrestande. Det måste ju vara dyrt om det ska bli bra – människor som kommer hit i princip tomhänta måste få bostad, jobb och lära sig språket. Det är t.ex ett problem idag att barn i ”svenska” skolor har bättre resultat än barn i invandrartäta skolor, vilket innebär att svenska barn generellt sett har bättre förutsättningar. Jag ser invandring som en befolkningsökning i första hand, med ökad efterfrågan på bostäder, jobb, skola, dagis, sjukvård etc. Sen rör det sig dessutom om människor som behöver hjälp att komma in i samhället och lära sig svenska, och om detta inte fungerar bra kommer hela samhället att påverkas negativt. Skulle vilja se en mer öppen, ärlig och smart diskussion om utmaningarna Sverige står inför istället för som det är nu: SD kommer med ett rasistiskt uttalande, anti-rasister svarar. Men det kanske bara är jag som missat nåt, vem vet.

  Rebecka 2015-08-24 09:20:31
  Svara
 • Dock har det väl visat sig att det där med 25% inte var en helt representativ mätning? Tror att 18% är den mer korrekta siffran. Även om det är åt helvete lika illa…

  (Inte för att låta som en besserwisser. Är inte ens helt säker själv på detta. Ville bara komma med en annan synvinkel pga läste detta någonstans i min egen panik över 25%-mätningen ;))

  Rebecka 2015-08-24 08:44:56
  Svara
 • hej!
  Apropå mailen. Jag har en såndär AA-kjol! Mailade dig för ett tag sen. Fortfarande på jakt?
  Ha en fin måndag!

  Ylva 2015-08-24 08:16:23
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind