Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

inför: badrumsrenovering.

På måndag flyttar vi ut från vår lägenhet i några veckor för då ska det äntligen badrumsrenoveras. Jag har väntat så länge och är väldigt glad. Men också väldigt väldigt dödsnervös. Ni kommer absolut få se före och efter bilder när allt är klart, men här är hittills hur jag har tänkt mig:

inspiration

Jag ville att vårt badrum skulle gå i en enkel färgskala och kännas så ljust det går i ett rum utan fönster. Vitt kakel, fina detaljer och att de större grejerna som kakel och kranar skulle vara tidstypiska för huset. Ett fint mönstrat golv var högsta drömmen.
(bildkällor: min pinterest)

kakel

Kakel:
Tack för alla rekommendationer att ej välja ett helsvart golv. Jag lyssnade på er men ville så himla gärna ha något svart i ändå. Valde därför ett mönstrat kakelgolv som är mönstrat i vitt oktagon med små svarta fyrkanter. York heter det. Hoppas att det kommer bli bra, men jag tror det! Till det ett fyrkantigt vitt kakel på väggarna som ska läggas som på bilden, alltså sicksackigt eller vad sjutton man säger. Och en svart border längst ner och längst upp, prick som på bilden. Mitt kakel kommer dock sträcka sig mycket högre för att en duschvägg ska installeras och då behövs ju kakel nästan upp till taket.

basgrejor

Här är de större basgrejerna. Handfatet heter Lillången och är från Ikea, men jag byter ut kranen mot en elegantare från Tapwell. Även duschen kommer från Tapwell och matchar kranen. Nu tog jag dock fel duschgrej till bilden, den här är det! Spegelskåpet är ett enkelt med inbyggt ljus från Ikea, tvättmaskinen den allra minsta från Miele och duschväggen kommer vara rund i klarglas.

smagrejer

Här är lite mer detaljer. Den öppna vägghyllan är från Ikea och heter Hjälmaren. Där ska det ligga fina handdukar och korgar med nödvändigheter. Toaletthållaren från Ferm Living, hylla från Maze som kommer hänga ovanför tvättmaskinen med tvättmedel och sånt jox. Jag kommer byta det befintliga handtaget på handfatsskåpet till detta fina från Byggfabriken (ett bra sätt att hålla nere kostnaderna men ändå tillföra det lilla extra). Och så blir det en strömbrytare i svart (som jag redan har fixat till alla de andra rummen).

Saker jag saknar nu är en handdukstork i lagom mindre storlek, krokar i svart eller krom att hänga mindre handdukar på samt en taklampa (plafond heter det väl i dessa rum). Har ni taklampe- eller krokförslag please do tell!

Är så nervös över allt detta. Är ju ingen inredare men hoppas verkligen jag tänkt rätt och att allt kommer passa ihop!
.

Translation. How I plan to renovate my bathroom.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
44kommentarer
 • Nu kanske du redan har gjort alla inköp av prylar o så. Men kan inte låta bli att tipsa lite ändå. Kanske finns andra läsare som också behöver tips och råd.
  -Vår röris avrådde starkt från Tapwellprodukter. Han hade fått byta/laga hos jättemånga och de var kanske bara ett eller två år gamla. Hansgrohe verkar vara det märke alla rörisar rekommenderar. Vi valde en sån blandare till handfatet och den är sjukt bra. Väldigt ”mjuk” i handtaget. Värsta är ju när en blandare är trög och man får en tröjdusch när man sätter på den.
  -Skulle absolut välja större handfat om möjligt. Fenomenet med vattenpölar på golvet efter ansiktstvätt är minst sagt ett störningsmoment. Man kan dessutom bli lite tokig om man inte har någon kant att ställa smink och hårprodukter på. Har själv ett väldigt litet badrum, men satsade på ett stort handfat med snyggt vattenlås och utan underskåp för att få en luftig känsla i det lilla utrymmet. Kan också hända att man vill handtvätta/blötlägga något plagg i handfatet och då är det bra med större. Detta är vi supernöjda med: http://www.badshop.se/p/badrum/handfat/inbyggnad/inbyggnadstvattstall-duravi-verot-850-1050-1250-mm.html
  -Ett annats tips är att förvara så lite grejer som möjligt i själva badrummet om det är litet. Bara sånt man använder varje dag+extra toapapper.
  -Om man inte har fönster men ändå vill få in ljus (förutsatt att det finns något utanför dörren) är att sätta in ett fönster i dörren. Typ sånt här: http://www.bauhaus.se/dorrar-fonster/inomhusdorrar/dorrdekorationsfonster.html

  Men lycka till med bygget och allt nu 🙂

  Alice 2015-08-27 16:44:52 http://frufantastisk.blogspot.se/
  Svara
 • Jag röstar på kristallkrona som lampa! Röstar alltid på kristallkronor, de är ju fantastiska prylar!

  Charlotte 2015-08-26 21:02:26
  Svara
 • du behöver nog inte vara nervös, allt annat i din lägenhet är ju superdupermegafint så det här blir säkert minst lika fint tror jag

  Bella 2015-08-26 20:37:18
  Svara
 • Kommer jag ihåg rätt att du har/skulle måla badrumstaket rosa?(Hoppas det!)

  Elin 2015-08-26 20:00:02 http://alfonx.blogg.se
  Svara
 • Åh allt ser så fint ut! Haha skrattade till lite åt blandaren till handfatet, jag bor i ett gammalt litet torp som jag hyr och inte kan påverka så mycket. Gulligt och funkar bra MEN jag hatar att inte ha en ”vanlig” blandare och längtar så tills jag får bestämma själv – då ska jag inte ha en separat till kallt vatten och en till varmt. Det blir aldrig lagom!! Bränner mig till döds eller får stå ut med kallt vatten, varje gång 🙁

  Cornelia 2015-08-26 14:26:12
  Svara
 • KUL! Längtar efter före/efterbilder 😀

  My 2015-08-26 12:23:28 http://morgonkaffet.se
  Svara
 • Sandra!

  Alltsâ, första gângen jag kommenterar, men jag mâste bara säga att kör INTE pâ skjutdörrar i duschen. Jag har det tyvärr. Dom är skitjobbiga att hâlla rena, speciellt nere vid ”rälsarna”. Och gâr sönder hela tiden. Kan inte rekommendera det till nâgon.

  Malin 2015-08-26 10:10:44
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   ”skjutdörrar”, hur menar du då? Jag har exakt likadan dusch hemma med sånadär dörrar och det fungerar utmärkt, inga problem alls

   Bella 2015-08-26 20:35:58
   Svara
 • vill så himla gärna renovera vårt badrum också. behövs verkligen. men har så svårt för att bestämma mig hur jag vill ha det. blev väldigt inspirerad av detta! http://singmyspring.blogspot.com

  e 2015-08-26 09:58:58 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Alltså wow vad du planerat och fixat med detta! Helt imponerad. Tror det kommer blirsuperfint! Längtar redan till före efterbilderna he he..

  Ida 2015-08-26 08:51:25
  Svara
 • http://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/art/10246025/
  Den här är så fin!!!

  Ella 2015-08-26 08:40:03
  Svara
 • Hej Sandra!

  Tips tips tips om fin badrumslampa! http://www.lampgallerian.se/lampor/badrumsbelysning/bullo-plafond-opal-massing/

  Puss pårej!

  Elin 2015-08-26 07:23:07 http://www.nouw.com/bortabra
  Svara
 • är själv lite svalt intresserad av renoveringar och ombyggnationer och sånt men STRÖMBRYTAREN gick rakt in i hjärtat på mig

  Vickys 2015-08-26 04:51:12 http://vickys.se/
  Svara
 • Åh, med golvet + väggarna blir det väldans likt badrummet så som det såg ut på kultiga Hotel Chelsea i New York. Har fortfarande några hotelltvålar kvar därifrån som doftar gurka och aloe vera <3 Här är en framgooglad bild med usel vitbalans på ett annat badrum på HC för att visa på likheten: http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/25/2c/e7/room-502-bathroom.jpg

  Amanda 2015-08-26 00:45:49
  Svara
 • Åh, har du några centimeter över så ta ett större handfat. Små handfat är det störigaste som finns, när man ska tvätta ansiktet blir det stora pölar på golvet runt omkring. :/

  H. 2015-08-26 00:23:02
  Svara
 • Hos oss hittar du krokar, handtag och knoppar i krom, mässing och koppar!

  It's Design 2015-08-25 23:53:26 http://WWW.ITSDESIGN.SE
  Svara
 • Det viktigaste med badrum är att fukten inte sprids in till byggkonstruktionen. Så om du ska borra eller så be din hantverkare göra det och sätt inte upp hyllor och borra i kaklet själv. Då sabbar du tätskiktet och det kan då bli vattenskador vilket leder till mögel.

  Annars så ser det supersnyggt ut. Jag önskar att jag kunde ha hexagonkakel i mitt badrum…

  Emma 2015-08-25 23:19:10
  Svara
 • Hej! Har likadant golv hemma i vårat badrum! Superfint! Missa inte att efterbehandla det bara. Det missades hos oss och nu har det blivit flera fläckar som inte verkar gå att få bort tyvärr.. 🙁 har testat med en massa medel men fläckarna är kvar.

  Anna 2015-08-25 23:04:50
  Svara
 • En liten fråga, hur sätter en upp toaletthållaren från Ferm Living? Skulle passa perfekt i mitt badrum men det vore toppen om den kunde sättas upp med en sugpropp eller liknande. Och Sandra, det kommer att bli superfint!

  Emelie 2015-08-25 22:45:21
  Svara
 • Hej!
  Vill också varna om handfatet, det tål ej fukt. Fanéren suger åt sig fukt och släpper så småning om.

  Andrea 2015-08-25 22:37:04
  Svara
 • Jeg har for øyeblikket handfatet fra IKEA, fulgte leiligheten jeg kjøpte. Den ser meget fin ut, men kranen kommer ikke langt nok ut, slik at når en har hendene under, så renner vann over kanten mot hyllen mot veggen. Mye vann bak, men ikke ned i handfatet. Må tørke hyllen bak etter hver vask. Gleder meg til å bytte den ut med en funksjonell handfat.

  Kine 2015-08-25 22:13:12
  Svara
 • Hej Sandra! Skitsnyggt badrummet kommer bli och jag älskar din blogg! Dock vill jag i all välmening komma med ett varningens finger om ikeakommoden. Jag hade en sådan i min gamla lägenhet och det samlades jämt och ständigt vatten i den lilla nedsänkningen vi kranen och om man t.ex ska göra en raggardusch så kommer det lätt vatten som rinner ner längst kommoden, min blev fuktskadad längst ner i skivan av detta. Den är skitsnygg men väldigt opraktisk när man upptäcker detta.

  Allt gott

  Frida

  Frida Strandberg 2015-08-25 21:51:33
  Svara
 • Kul med badrumsrenovering! Tips: infällda spottar i taket med dimmer är ovärderligt. Du får ett mycket trevligare/snällare ljus än bara en separat taklampa. Du kan ju bara komplettera med någon snygg separat lampa utöver spottar om du vill.

  Louise 2015-08-25 21:14:52
  Svara
 • Hej,
  Har precis renoverat själv så här kommer lite tips: handdukstork från Nordhem modell Rosendahl är smart pga stående (handdukar torkar mkt bättre), färdiga små krokar, finns för el och vattenburen värme (kolla vad du har för system i huset), flera olika storlekar och slutligen – dyr men så värd pengarna i funktionen.
  Ljuset i speglar från IKEA brukar va kasst för det har dålig färgåtergivning. Eftersom du har grunt handfat skulle jag satsat på en platt spegel med lampa på sidan eller över. Förvaring hoppas jag du kan hitta plats för på sidan…
  Plafonder är lömska! Den kommer ge kasst fotoljus pga bara ljus uppifrån. Satsa på bra ljus vid spegel, det kanske räcker i litet badrum? Måste du ha ngt i taket? Kolla på fina glasglober från IFÖ Electrics. Slutligen – bara glödlampor, ingen billig LED från IKEA!
  Lycka till och hoppas något av tipsen kan göra lite nytta!
  Hälsar en inredningsintresserad ljusdesigner

  Mia 2015-08-25 21:01:08
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   På vilket sätt är glödlampor bytte än LED? Trodde det var tvärtom och att LED är dyrare?? Förvirrad.

   moa 2015-08-25 23:31:21
   Svara
   • Svar på moas kommentar.

    Jag byggde nytt badrum nyligen och letade i evigheter efter snygg och bra badrumsbelysning (bokstavligen i typ två år.) Det jag slutligen kom fram till som jag tycker är både praktiskt och vackert och dessutom nog skulle passa med stilen i ditt badrum är att sätta en enkel porslinssockel med en enkel glödlampa i taket (de finns även lite lutande att sätta över speglar).

    Porslinssockel finns på byggfabriken:
    http://www.byggfabriken.com/sortiment/belysning/fotlamphallare-och-porslin/info/product/730-114-svart-lampsockel-rak-ip57/

    Ett annat kanontips jag fick för att få bra belysning i badrum är att köpa halogenglödlampor istället för vanliga, då halogenljus blir både starkare och har en mer behaglig färgtemperatur än vanligt glödlampsljus.

    Lycka till!

    HJ 2015-08-26 20:52:28
    Svara
 • Åhh det kommer bli så fint! SÄRSKILT kakelgolvet tror ja!

  Fredrikapåvinden 2015-08-25 20:06:10 http://Fredrikapavinden.com
  Svara
 • Köp din handdukstork här: https://www.e-badrum.se/en/shop/
  Jag köpte min där precis, billigare och snyggare än alla andra. Köp en vattenburen, så går det inte på elräkningen.

  Louise 2015-08-25 19:54:14
  Svara
 • hej. vill bara varna dig, ta någon annan kran och duschhållare!! både jag och min mamma satte in dem i våra badrum, de gick sönder inom ett år! de är sjukt dyra, men värdelös kvalitet. dom små vita plupparna som det står cold och hot på trillade av efter en månad.

  lisa 2015-08-25 19:42:06
  Svara
  • Svar på lisas kommentar.

   Apropå Lisas kommentar. Så kan jag tipsa om denna blandare, liknar den du är inne på. http://www.moraarmatur.se/vara-produkter/tvattstalls-och-bideblandare/mora-classic/mora-classic-bide/mora-izzy/

   Karin 2015-08-25 22:48:10
   Svara
 • Sandra!!! Åh jag skulle behöva några boktips till min Argentinaresa i vinter i tre veckor :O Gärna en kombo av typ mystik och spänning och gärna fängslande, har du några på rak arm? 🙂 kram och hoppas att du mår bra och får mycket kramar och annat nice

  Matilda 2015-08-25 18:57:01
  Svara
 • Apropå ingenting; vet att du redan har ett favvo carbonararecept, men kolla in den här videon https://www.youtube.com/watch?v=3AAdKl1UYZs gubben är bara för underbar

  Sophie 2015-08-25 17:13:47
  Svara
 • åh! det kommer nog bli superfint!!! älskar kaklet och golvet också för den delen. ser fram emot att se detta!!

  amanda 2015-08-25 17:01:36 http://amandajnsn.se
  Svara
 • Jag vill också tipsa dig om att välja ett större handfat – om ni har plats. Min pappa har ett liknande handfat i ett av husets badrum, och det är typ omöjligt att tvätta ansiktet i det och jag tycker det är drygt att det är så litet, till och med när jag ska tvätta händerna.

  Malin 2015-08-25 16:59:45
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   tyvärr ingen plats för större, därav litet handfat 🙁 Ni kommer fatta sen när ni ser bilderna, rummet är byggt på ett knasigt sätt.

   sandrabeijer 2015-08-25 17:17:38
   Svara
 • Blir nog jättefint tror jag! får man fråga vart ni ska bo i de närmsta veckorna?

  K. 2015-08-25 16:49:38
  Svara
 • why the google translate still do not work :< cannot understand a word for so long.

  m. 2015-08-25 16:48:07
  Svara
  • Svar på m.s kommentar.

   hi! it works for me! the button on the sideframe? what kind of browser are you using?

   sandrabeijer 2015-08-25 16:55:30
   Svara
 • Fint!
  Det enda knixiga jag tänker på är att du valt ett väldigt litet handfat. Mina föräldrar gjorde det när de renoverade ett av badrummen hemma hos dem, och det kändes väldigt pyttigt när man skulle tvätta ansiktet! Man skvätte alltid ner lite på golvet. Men det kanske man kan leva med om man inte får rum med ett lite större. Kram!

  Josefin 2015-08-25 16:26:27
  Svara
 • Åh vad fint och ÅH vad avundsjuk jag blir! Mitt badrum är superlitet och superidiotiskt och jag avskyr det. Det är så himla dåligt planerat, när man stor vid handfaten måste man böja på knäna pga toastolen är i vägen, liten jävlig dusch med duschdraperi och sen ett ensamt hörn som det går att göra exakt noll saker pga hur badrummet ser ut. Haha förlåt för detta, men avskyr verkligen personen som designade mitt badrum. Önskar att jag hade 100 000 så att jag kunde renovera det… 🙁

  Anna 2015-08-25 16:12:53
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström