Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

listan om att blogga.


Hur länge har du bloggat?

Jag har bloggat sedan juni 2005. Så i över tio år. Historien ser ut som så att jag var tjugo år gammal och jobbade som receptionist. Det gjorde en av mina bästa kompisar Ea också. Det var mitt i sommaren och få ringde och lite hände. Vi hängde på msn merparten av tiden och snackade skit. De där med bloggar hade precis börjat puttra och vi pratade om att vi borde starta en ihop, som ett roligt litet projekt på sommarjobbet. Så det gjorde vi! Vi döpte den till ”niotillfem” för det var mellan de tiderna vi jobbade. Det första inlägget såg ut såhär:
hej

I början var bloggen mest som en konversation mellan oss. Allt eftersom växte den, fler började titta in och Ea hoppade av. Jag fortsatte!

På vilka sajter?

Först blogg.se, sedan tjejsajten.se (numera Devote), sedan Metro, sedan Rodeo och nu Metro igen.

golden mac.
Vad är det bästa med att blogga?
Typ, allt?
För det första gillar jag konceptet blogg i sig självt. Jag har alltid haft dagböcker, fotoalbum och scrapbooks sedan jag var liten. Bloggen är en kombination av allt det, jag får totalt utlopp för mitt pysselbehov och får samtidigt kommentarer och feedback. Så lyxigt. Det är ett sådant roligt jobb.
Jag hade heller inte varit där jag är idag om det inte var för bloggen. Jag hade inte kunnat säga upp mig från mitt kontorsjobb och haft den här möjligheten att bygga mina egna vardagar som frilans. Jag hade inte fått skrivjobben som sedan ledde till fasta kröniketjänster. Jag hade inte blivit kontaktad av förlag och vågat tro på mitt skrivande. Jag hade inte lärt känna många av de människor jag hänger med idag och jag hade nog inte ens varit den personen jag är idag. Otroligt fint alltihop.

Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?
Jag tar bilderna (om det inte står något annat) och jag använder en Canon 700D (vågar inte köpa något mer fancy pga tappar kameran i golvet minst en gång i veckan). Objektivet är ett 50 mm f1.4.

Och det sämsta?
Det sämsta är nog att hela tiden behöva förklara vad man jobbar med för folk fyrtio plus (och de förstår aldrig riktigt ändå). Och att bloggandet heller inte har en direkt status och folk ofta tror att man typ fotograferar sin lunch och är ledig resten av dagen. Jag lägger ner otroligt mycket tid på att blogga, det är utan tvekan att heltidsjobb och borde istället jämföras med att driva ett mindre magasin, dessutom alldeles själv.

Har du lärt känna någon genom bloggandet?
Väldigt många. Många av de som jag betraktar som mina bästa vänner nu hade jag nog aldrig träffat om jag inte bloggat.

Vilket blogginlägg har du fått flest kommentarer på?
Blogginlägget när det tog slut med mig och Ludde. Ettusenetthundrasextionio kommentarer. Varenda kommentar så omsorgsfullt skriven och hjälpte mig mycket då.

Hur många läsare har du i månaden?
Jag har lite mindre än en miljon sidvisningar i månaden.

Vilken tid på dygnet bloggar du helst?
Efter lunch och på kvällar har det blivit på sista tiden. Då gör jag ofta två inlägg på en gång och tidsinställer.

Nämn en blogg som du tycker mycket om.
Oj en enda. Svårt. Just nu är min favorit Monkino Draw.

Vilket är det bästa bud du har fått?

Jag får flera bud i veckan men blir nog gladast när de innehåller mat, vin och annat festligt. Eller när de är mycket genomtänkta, typ om någon sett att jag önskar mig något särskilt och sedan skickar det, då känns det som julafton.

Och det konstigaste?

Det konstigaste var ett fruktpiano där man kunde spela på tangenterna. Tangenterna var liksom riktiga hallon, blåbär, päron etc. Man fick med ett notblad och när man lyckades spela rätt melodi öppnade hela pianot upp sig och inuti lös det och glittrade. Och där log två Loka-flaskor. Så knasigt.

Hur ser du ut när du bloggar?

Mycket koncentrerad. ”Är du lite koncentrerad nu kanske?” brukar Magnus säga.

Hur många inlägg skriver du i veckan?

Tolv stycken.

Hur mycket tid lägger du på din blogg då?

Cirka fem timmar aktiv tid om dagen. Då räknar jag in att skriva faktiska blogginlägg, redigera bilder, svara på kommentarer och mail och komma på idéer till nya blogginlägg. Ej inräknat är möten med exempelvis pr-byrårer, företag, Metro och tidningar.

Kan du leva på din blogg?

Ja det kan jag. Har kunnat göra det sedan 2009, men sa upp mig från mitt dagjobb på reklambyrå 2013. Innan det hade jag alltså dubbel lön (!), härliga tider då.

Har du några gamla headers på lager?

Javisst:
Header 1:

Header 2 (illustrerad av Caitlin Shearer):

Header 3 (illustrerad av Caitlin Shearer):

Header 4 (illustrerad av Jenny Mörtsell):

Och den nuvarande (illustrerad av Jenny Mörtsell):

Nämn ett gammalt blogginlägg som känns.

De som är mest kommenterade och som jag tycker mest om är de som ligger under ”best of” (länk i ramen nedanför min header). Där finns ett gäng.
best

Hur länge kommer du blogga?

Jag kommer blogga så länge ni vill läsa. Att den här platsen finns, att ni finns, är så glad över det.

.

Listan från Flora.

.

Translation. A list about blogging. Read in google translator (link below my profile pic to the right)

first photo by Frankie Marin

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Tack för en fin post Sandra!

  Intressant att läsa om hur du arbetar och din resa hit.

  Henrik 2015-09-15 02:08:57 http://www.allgoodfound.com/
  Svara
 • Inspirerande 🙂

  Ninni 2015-09-11 20:53:41 http://ninnidot.blogg.se
  Svara
 • så himla fint beskrivet! jag är så glad över att du bloggar <3

  Svara
 • ALLTSÅ. Det måste kanske kännas lite knasigt att höra att jag är SÅ tacksam över att din blogg finns. Men det är ju sant. Den ger mig liksom lite vardagslycka, lite hopp. Känner mig lite som hemma liksom. Typ, om jag är utomlands och har hemlängtan kan jag knappa mig in på din blogg för att de känns typ lite bättre då? Och det är ju för att du är så bra!! Cool, smart, listig, härlig tjej. Cred till dig!!

  Ellen 2015-09-10 22:36:49 http://elaq.webblogg.se
  Svara
 • ….och vi är så glada att vi har dig sandra! <3

  anna s 2015-09-10 11:39:16
  Svara
 • <3

  Fröken Cocco Sohl 2015-09-10 10:14:45 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Idag är en fin dag att läsa igenom din blogg på, hitta fina inlägg som det lär finnas i överflöd av 🙂

  Svara
 • Alltså din blogg är det finaste! Du är så himla bra sandra <3

  H 2015-09-10 08:33:36
  Svara
 • Gosh I remember your Louis post, I cried so much when reading it. I was visiting my parents with my boyfriend at the time the very first time and both him and my mom couldn’t understand why I was so upset. I was sad for you, but I think sadder as I saw you both as this ideal love I didn’t think could fall apart.

  Still love you blog posts, especially the photo an hour posts.

  Jill 2015-09-10 01:40:30
  Svara
 • Never stop blogging! That is my favourite place on the Internet. Hugs from Poland <3

  m. 2015-09-10 00:27:45
  Svara
 • Never stop blogging! That is my favourite place on the Internet. <3

  m. 2015-09-10 00:27:25
  Svara
 • Hej Sandra jag har en fråga; har du koll på vilket som är inlägget där du för första gången nämner Magnus, även om det inte var med namn? Skulle i så fall vara kul att läsa! Kram

  Peggy 2015-09-09 20:50:35
  Svara
 • Började gråta på sista frågan pga så rörd???? Så jävla fint. Du är bäst Sandra.

  Sabine 2015-09-09 18:51:45
  Svara
 • Är så glad över att jag hittade din blogg, älskar ditt koncept ^^

  Daniella 2015-09-09 18:48:19 http://pinkpower.webblogg.se
  Svara
 • Vad kul att läsa! Ja, visst är det fantastiskt vad bloggar kan öppna för möjligheter och förändra ens liv.
  Synd att du har erfarenheten att fyrtioplussare inte förstår. I min värld är det faktiskt tvärtom! Vet massa i den åldern (och äldre) som bloggat länge och i många fall försörjer sig på det.

  Anna 2015-09-09 18:20:13
  Svara
 • Takk for at niotillfem eksisterer!

  Katinka 2015-09-09 17:20:56
  Svara
 • Har läst sedan typ 2007 eller 2006 och tänker verkligen fortsätta! 🙂 Älskar din blogg. Kul att du uppmärksammar monkinodraw för övrigt, hon kommer bli en otroligt stor och erkänd konstnär innan hon dör (är jag helt övertygad om.)

  Rebecka 2015-09-09 17:16:19
  Svara
 • jag trodde jag var över honom. jag trodde verkligen det. helvete.

  - 2015-09-09 17:11:04
  Svara
 • hej Sandra!
  Jag tog studenten nu i sommar och då längtade jag bara bort bort från min lilla stad där jag alltid bott. Nu, för ett tag sedan, har jag tagit tag i saken och flyttat hemifrån och till Paris (!). Ska bo hos en gullig liten familj och jobba som au pair. Det kändes så rätt och så spännande, men nu känns det mest…konstigt. Obekvämt. Hur gör en för att stå ut hemlängtan? Hur vet en att det är rätt beslut och att det är värt att stanna? kram och tack för fin blogg!

  Elsa 2015-09-09 17:00:36
  Svara
 • Tio år alltså, wow.

  Linnéa 2015-09-09 17:00:31 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Sandra,

  Din blogg är nåt av det finaste jag vet, utan att överdriva! Hur du ser på livet, dina vettiga åsikter om saker, din pepp och din tröst har hjälpt mig överleva tonåren och ta mig igenom dom på ett mycket lättare sätt. Sitter ofta och får tårar i ögonen för att du skriver så fint, över att se ditt och Magnus fina förhållande och för allt hopp du ger.

  Tack för bloggen och för att du finns <3

  Linn 2015-09-09 16:50:04
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind