Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

ytliga listan.

me.

1. Hur lång tid gör du dig iordning på morgonen?
Typ lång tid? 30 minuter kanske. Sminkar mig 20 och fixar håret i 5-10. Kläder tar en sekund att välja dock, så där sparar man in.

2. Och inför en utekväll då?
En timme kanske men då ingår att hälla upp ett glas vin, dansa lite framför spegeln till bra musik, smsa, kanske stryka en kjol och fundera en liten stund hur man ska lägga eyelinern denna gången.

3. Vad har du för sminkrutin?
För tre år sedan gjorde jag inlägget My Daily Make-Up Routine. Har samma rutin, skillnaden är att jag nu använder en Touche Eclat av YSL som concealer istället.

4. Och hårrutin?
En youtube-video om min hårrutin har jag gjort här!

5. Hudrutin? 
Just nu tycker jag ej om min hud. Den är knottrig och ojämn på näsan, torr på kinder, haka och panna och fet på nästippen. Kan få ångest när folk står för nära vilket verkligen är ett uselt tecken. Som sminkborttagning har jag Cliniques rinse-off foaming cleanser, vilket funkar bra pga ger mig inte eksem som jag får av det mesta. Som hudkräm använder jag mandelolja. En gång i veckan har en en overnight-ansiktsmask från Sampar och en gång i veckan scrubbar jag ansiktet försiktigt med en skrubb med persikokärnor. Fundera på att ta en ansiktsbehandling för att få någon slags ny grund? Någon tipsade om avocado-olja i stället för mandelolja också. Det kanske jag ska prova.

me.

6. Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?
Absolut mascara! Är ju egentligen helt genomskinlig utan smink. Tvåa kommer concealer, trea läppstift.

7. Vad är din favoritprodukt just nu?
Är inne i en lösögonfransperiod så det gillar jag extra mycket. Köper mina på Ebay och de heter Diamond Lash.

8. Vad tycker önskar du att du var lite bättre på sminkmässigt?
Highlighter, vet knappt vad det är men alla använder det? Vilken ska man köpa som nybörjare? Något man ska tänka på?

9.  Ändrar du sminket efter årstid?
Nä, egentligen inte. Kanske har mindre läppstift på vintern, men det är mest för att läpparna blir så torra då.

10. Är du ofta osminkad?
Nej, aldrig. Eller hemma på kvällen är jag såklart det. Men annars inte. Har verkligen självförtroendeproblem angående det, men what to do. Går väl över med åldern eller något.

me.

11. Berätta om en rolig smink/hår-anekdot.
I sjuan hade jag extra allt: glittriga ögonlock, blått läppstift och ritade mouche:er med vit kajalpenna. Exempelvis.

12. Vem piffar sig finast av alla du vet?
Den här bilden på Cara Delevingne är den finaste sminkningen jag sett och den här frisyren på MIA är också <33.

13. Ett absolut smink-nej?
Egentligen ingenting såklart! Men önskar så här i efterhand att jag inte noppade min ögonbryn till smala streck i sjuan för då hade de ju varit större och finare nu.

14. Sminkprodukt du önskar kunde uppfinnas?
En sådan där sminkmaskin Leeloo har i filmen Femte Elementet.

15. Ett hemligt sminktips tack!
Vet inte om det är hemligt men ta lite puder på läpparna efter du satt på läppstift så håller det längre.

.

Translation. A list about make-up and hair. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
57kommentarer
 • Vill också ge lite hudtips! Gå in på skincity.se och gör ett hudtest, det har varit min räddning. Fantastisk och kunnig personal. Har en jättekänslig och blek hy som väldigt lätt blir ledsen och reagerar på precis allt.. Jag fick tips att använda Paulas Choice som hudvård och jag älskar det märket och hennes synsätt på hudvård, inga doftämnen, inget djurtest, hög spf i dagkrämerna, ja du förstår. Snälla och väldigt effektiva produkter som inte alls kostar för mycket. Alltså jag älskar det märket. Naturliga produkter är inte alltid det bästa för den känsliga huden som många påstår, saker från växtriket kan väldigt ofta irritera en känslig hy och man bör därför undvika det, och alltid alltid undvika parfymerade produkter på huden så gott det går, allt smink är ju parfymerat idag i stort sett tyvärr.. Och använd inte skrubb!! Satsa på en aha eller bha syra istället som exfolierar, paulas choice har jättebra syror!!!

  Ett tips är också för bästa effekt att försöka hålla sig till samma märke inom hudvård, produkterna är anpassade för att jobba ihop och man får då ofta ett snabbare och bättre resultat. Sen har jag sett förut att du älskar en matt hy, testa mineral-foundation! Jane Iredale har en jättefin och även Tikei ska vara väldigt omtyckt, jag har extremt fuktfattig hy och Jane Iredale fungerar hur fint som helst och gör mig inte alls så torr som många flytande foundations gjorde. Hoppas verkligen din hy blir snäll snart, vet precis vad du går igenom och det är så himla jobbigt. kram!

  ellen 2015-10-13 15:52:24
  Svara
 • Vill tipsa om OCL – Oil cleansing method – en metod där det ända du behöver som rengöring och kräm för ansiktet är olja. Ricinolja och din egen favoritolja, typ mandelolja, solrosolja eller olivolja.

  Jag har fått bättre och mindre knottrig hy sedan jag började med metoden. Den är dock inte helt bra än, eftersom det tar en tid innan huden vant sig och innan allt skit har rensats ut ur porerna. Men tips! Billigt, naturligt och bra. Läs mer här: http://www.theoilcleansingmethod.com

  Sandra 2015-10-04 21:15:10
  Svara
 • Älskar Caroline Hirons tips när det gäller huden – jag har haft liknande problem som har blivit mycket bättre nu. Hon är lite utav en guru i Storbritannien & på Youtube. Rekommenderar hennes sida i allmänhet. Generellt lite för dyra produkter för en student som jag själv, men det går att anpassa efter ens egen budget.
  http://www.carolinehirons.com/2012/04/cheat-sheet-top-tips-for-great-skin.html
  http://www.carolinehirons.com/2013/06/routines-cheat-sheet.html

  Emma Lindvall 2015-10-03 12:03:23 https://doesangelsbleedcrimsonblood.wordpress.com/
  Svara
 • Mitt bästa tips är att bara tvätta ansiktet på kvällen. Har blek och känslig hy, och alltid haft problem med finnar och känslig hy samtidigt (arghhhh!). Använde clinique förut men det irriterade bara min hud. Har provat i några veckor nu att bara tvätta ansiktet och kleta in fuktcréme på kvällen. På morgonen så sminkar jag mig bara utan att tvätta igen eller hålla på. Har funkat förvånansvärt bra, min hy har blivit mycket lugnare och finare. Tror att känslig hy bara blir arg och mongo när man tvättar och fixar för mycket. Tvättar med en mild ansiktstvätt från decubal som är asbra, och använder den där ansiktscrémen från Kiehl.

  Potatis 2015-10-03 02:20:46
  Svara
 • Jag har väldigt torr hy och hade problem med typ knottrig hy på pannan och ojämnheter osv osv. Ända sedan jag började med min nya rutin har jag seriöst världens snyggaste hy, den är glowing och allt knotter (?) är borta. Fortfarande torr på vissa ställen men brukar bara smörja in med lite extra olja på de ställena (använder Rodin Olio Lusso, men finns ju massa andra).

  Jag tvättar ansiktet med en snäll rengörare (snälla Sandra, ingen foaming cleanser de torkar ut huden sååååå mycket och allt blir bara tusen gånger värre), sätter lite Biologique Recherche P50 Lotion på en bomullspad och sätter på ansiktet (ej runt ögon). Det är typ en ”chemical exfoliant” som exfolierar, återfuktar och balanserar pH-värdet i huden. Första gången man använder kan det typ bli lite rött och varmt i typ 30-60 minuter men efter det så känns det verkligen ingenting. Använd inte skrubb med partiklar – det nöter sjukt mycket på huden och kan göra så att huden blir skadad (typ små röda ärr). Sen smörjer jag in ansiktet med en kräm från Somme Institute som heter A-Bomb (finns nog inte i Sverige men om du drar till USA). Är väl en vitamin A kräm så jag antar att man kan substituera den med ”A-kräm” som finns på hälsolivsbutiker. Det sjunker in i huden väldigt väldigt snabbt och huden blir jämnt återfuktad, varken fet eller uttorkad. Sen på morgonen så smörjer jag in med solskydd (väldigt viktigt när man använder chemical exfoliants). Så enkelt men SÅ bra. Tips tips!

  cecilia 2015-10-02 22:51:43
  Svara
 • Tips tips för ansiktet: smörj in med lika delar aloe vera + kokosolja! superbra mot huden, olja är ju bra såklart men kan va bra med lite fukt också. Använd inte parfymerade produkter i fejjan utan använd t ex mandeloljan som sminkborttagning. var snäll mot huden!! så är den snäll tillbaka typ hehe. kramis!

  no poo-tönten 2015-10-02 21:11:20 http://moa.guru
  Svara
 • Touche éclat är faktiskt en highlighter egentligen. 🙂

  Camilla 2015-10-02 15:34:17
  Svara
 • Hej hej, kan verkligen relatera till att ha världens bråkigaste och känsligaste hud, och mina tips för att få huden att bli lite mer medgörlig är:
  1) Använd smink sällan, i synnerhet foundation. Fattar ju att det här kan vara svårt för dig att testa om du nu inte trivs med att folk ser dig osminkad, men testa lite försiktigt emellanåt iaf? Kombinera gärna med:
  Tips 2) Färga fransar och bryn. Så jävla värt när man är så ljus att man närapå är albino. Dessutom känns inte behovet av smink särskilt stort när man har fransar och bryn som syns (jag måste kombinera med ögonbrynspenna eftersom jag har de tunnaste och ljusare brynen i mannaminne, dock).
  Tips 3) Tvätta ansiktet mer sällan. For reals. Jag tvättar plytet en gång i veckan med snäll rengöringskräm, och min hud är så jävla mycket gladare sedan jag övergick till den rutinen (gjort detta i typ 5-6 år). Ögonbrynspennan tar jag bort med en bomullstuss med lite sminkborttagning, så slipper jag utsätta huden för vatten och rengöring även där.
  Tips 4) Skrubba försiktigt med skrubbvante minst en gång i veckan. Sjukt skönt och så blir man av med det som känns torrt och skorvigt.
  Tips 5) Se över vad du äter/dricker! Jag får massa finnar om jag dricker läsk mer än en gång i veckan, t.e.x, så därför låter jag bli att ”överdosera” på detta.
  Samt tips 6) Såklart: hitta en riktigt bra fuktgivande lösning. För mig funkar Canoderm svinbra. Kostar nästan inget (typ 70 kr), doftfri och allergivänlig, finns på Apoteket. Boom.

  Hoppas nåt av detta kan vara till hjälp öven för dig.

  Anna Nio 2015-10-02 14:09:48
  Svara
 • Känner igen allt det där med huden! Sen fick jag ett tips om Maria Åkerbergs produkter. Helt plötsligt har jag fått en hud som folk kommenterar som fin !! 🙂 inte så fasligt dyrt så värt att prova!

  Hannah 2015-10-02 13:15:28
  Svara
 • Många av de problem du nämner beror på att du inte tillförser huden med tillräckligt mycket fukt. Mandelolja och jojobaolja och allt vad det heter torkar ut huden till förbannelse. Och man får aldrig använda sig av produkter som torkar ut huden för att bli av med plitor eller blemmor. Det som hjälper mot allt är ordentligt med fukt. Jag har en otroligt känslig hy och trots att jag lider av mild vuxenakne så är min hud så fin tack vare att jag använder mig av Vichys produkter med thermalskt källvatten. De lugnar huden när den inte mår speciellt bra och har ett fuktskydd på 24 timmar.

  Lisa 2015-10-02 13:02:39
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Så sant! Oljor ä ju occlusive, de är alltså något man lägger på sist för att hålla inne allt gott man lagt på huden innan. Om man då bara tvättat ansiktet och sen lägger på en olja så finns ingen fukt att ”spärra in”. Då torkar man ut huden istället.

   Ett bra fuktigivande serum och/ eller en bra fuktkräm innan oljan skulle nog hjälpa väldigt mycket.

   L 2015-10-02 14:46:49
   Svara
   • Svar på Ls kommentar.

    Verkligen! Håller med till fullo. Jag har spenderat tusentals kronor på preparat som inte har hjälpt någonting men nu tack vare Vichy börjar den rätta till sig. Jag kan inte ens använda foundation eller concealer eftersom de är fulla med parfymer av olika slag men som tur är fungerar Iduns mineralpuder alldeles utmärkt och ger samtidigt en fin lyster. Det är det enda jag inte får en allergisk reaktion mot och ser ut som en svullen padda av.

    Lisa 2015-10-02 15:03:35
    Svara
 • Så himlans synd att du inte bor/är på besök i Oslo för då hade jag mer än gärna sponsrat dig med en ansitksbehandling med en redig hudanalys 🙂
  Jag och min kompanjon Bettan driver en bitteliten hudvårdssalong i centrala Oslo, och vi ”diggar” din blogg. Så om du har vägarna förbi är det bara att plinga!

  Emma 2015-10-02 12:07:33 http://www.neroli.no
  Svara
 • Folk har varit inne och rört lite vid ämnet redan, men jag tycker att rengöra ansiktet med någon slags olja är bättre än att ha det som ansiktskräm. Som flera har sagt tycker jag att mandeloljan lägger sig lite ovanpå ansiktet på nåt sätt. Själv använder jag Bio-Oil från apoteket som jag tycker är en ”lättare” olja än olika matoljor. Löser upp smink och smuts hur bra som helst. Badda huden torr. Sen ett serum (viktigt!) och så nattkräm. Min hy tål smink bättre nu tycker jag. Men det har kommit många bra tips i tråden!

  Marielle 2015-10-02 10:37:32
  Svara
 • Som highlighter kan jag tipsa om att använda en vit eller ljus ögonskugga högst upp på kindbenen när man lägger vit ögonskugga under ögonbrynet och eller på ögonlocket. Så brukar jag göra, som ett C ner på högsta punkten på kindbenet. Lätt som en plätt!

  Lotta 2015-10-02 10:15:34
  Svara
 • Hej! Mitt tips som har hjälpt mig – med exakt samma hudproblem – är att go natural. Alltså att alla steg i hudrutinen är naturliga och ekologiska. Jag gick till de hudterapeuter som jobbar på life-butiken på drottninggatan 63 (man kan få behandlingar där också) och pratade med dem och fick jättebra råd och tips. Kram pårej!

  Nellie 2015-10-02 09:50:18
  Svara
 • Hej! Ville bara tipsa att om du har problem med torr hy kan det vara bra att undvika skummande rengöringar, eftersom de ofta är mer uttorkande än andra varianter, t.ex. cleansing balms eller rengöringsoljor. Om du använder en skummande rengöring och tycker att den funkar är det såklart säkert bra för dig, men det kan vara ett tips för andra med torr hy.

  Jag har själv yttorr hy och den klarar aldrig av skummande rengöringar. Just nu använder jag ett cleansing balm from Emma Hardie, som är som är fast i burken men som löser upp sig till en skön oljig rengöring när man smörjer in den med blöta händer i ansiktet. Den löser upp allt smink på några sekunder, sedan tar man bort alltihopa med en blöt flanellhanduk. Cleansing balms finns hos många olika märken, både svenska och utländska, och är ofta snälla mot den lite torrare huden. Om man vill kan man följa upp med en (ickeskummande) rengöring efteråt, om man inte gillar den lilla hinnan som man kan få efter ett cleansing balm.

  Ett budgettips är Rozaderms gelrengöring, som är framtagen för rosaceahy, men som passar de flesta med torr och känslig hy. Parfymfri och väldigt mild, samtidigt som den rengör effektivt. Tar inte bort ögonmakeup dock, så man få ha en separat ögonmakeupremover. Jag tycker f.ö. att det är en jättebra idé att gå till en hudterapeut. Jag går till Lena på YOU Stockholm, och hon är jätteduktig. Det är inte direkt gratis, men hon har räddat min hy, som jag trodde var ett hopplöst fall. Sorry för milslång kommentar, men är man hudnörd så är man:)

  Therese 2015-10-02 09:34:41 http://cultureofmakeup.com
  Svara
 • Jag kan också rekommendera jojobaolja! Den är mycket lättare än mandelolja och går mer in i huden (jag kan tycka att mandelolja lägger sig lite som ett lock på huden). Bl.a. kan man köpa från Organic Makers (ett svenskt företag från Malmö, tror jag, som har bra webbshop). Jag är också väldigt förtjust i Maria Åkerbergs produkter, särskilt Olive cleanser (krämrengöring, man behöver dock köra två omgångar för att få bort smink ordentligt) och Neroli freshener (ansiktsvatten helt utan alkohol). Bästa resultatet med ansiktsoljor tycker jag att jag får om jag först sprayar på ansiktsvatten (utan alkohol då) och sedan masserar in olja medan huden fortfarande är fuktig av ansiktsvattnet. Därefter tar jag ansiktskräm av något slag (för mig passar Weledas Almond Soothing Facial Cream). Ett annat tips mot torrhet + flottighet är att ha en flaska med nämnda ansiktsvatten vid datorn och spraya på då och då (datorn drar tydligen på något sätt fukt ur huden…).

  Frida 2015-10-02 09:12:21
  Svara
 • HEEEJ alla torriasar! Ingen aning om ni kommer läsa det här, men jag måste bara tipsa om en hudvårdsserie som heter La Roche Posay! Serien är utvecklad för att passa folk med oerhört känslig hy och bästa av allt? Finns på typ ALLA apotek woho! Om man som jag har extremt torr hy så börjar som bekant den sämsta tiden på året typ nu (oh crap, gråt på det), och därmed känns det extra viktigt att tipsa! Det finns en ansiktskräm i serien som heter Toleriane Ultra, den kostar ca 200 pix för 40ml, men man behöver bara ytterst lite så det är ändå värt! De har också en väldigt bra cleansing lotion, men där funkar Aco Face Clean Lotion -Dry skin lika bra. Så iväg till närmsta apotek och handla, så att vi alla kan hångla vintern igenom och använda läppstift så ofta vi vill utan att krackelera! :):):)

  Charlotta 2015-10-02 09:07:33
  Svara
  • Svar på Charlottas kommentar.

   De produkterna hjälper för många men för många inte. Jag är själv eksembarn och har en otroligt känslig hy men jag blev hyperallergisk mot den serien. Men jag använder Vichy istället och min hud blir fantastiskt fin av den.

   L 2015-10-02 10:57:32
   Svara
 • Är helt säker på att du är minst lika fin utan smink meeeen om man ändå gillar att se lite piggare ut kan jag rekomendera att färga ögonfransar eller/och bryn. Har gjort det så länge jag kan minnas (hemma!) och nu kan jag lätt gå till jobbet utan smink, men böjer helst fransar en snabbis. tips tips! (man vänjer sig och det är så skönt!)

  fanny 2015-10-02 08:43:56 http://fannymattila.blogg.se
  Svara
 • steg 7 i din Daily Make-Up Routine; typ exakt det är highlighter 🙂

  bella 2015-10-02 01:37:25
  Svara
 • Kjøp «jojobaolje» og bruk det som sminkefjerner/ansiktskrem eller som bodylotion etter du har dusjet, men før du har tørket deg. Fukter og demper betennelse <3 Det er det beste middelet jeg har funnet mot vinterhud som sprekker og eksem. (: OG! Kjøp Eucerin Aquaphor på apoteket, magisk på tørre lepper!

  Christina 2015-10-01 23:23:12
  Svara
 • Kjøp «jojobaolje» og bruk det som sminkefjerner/ansiktskrem eller som bodylotion etter du har dusjet, men før du har tørket deg. Fukter og demper betennelse <3 Det er det beste middelet jeg har funnet mot vinterhud som sprekker og eksem. (:

  Christina 2015-10-01 23:17:13
  Svara
 • om du får mycket bättre hud på sommaren än på vintern är mitt tips att äta d-vitamin tabletter från apoteket. Har läst så himla mycket positiv om det och nu testar jag själv, så jag hoppas på storartade resultat.

  M 2015-10-01 21:18:16
  Svara
 • Skulle också säga att man vänjer sig att vara utan smink rätt snabbt. Jag gjorde det i alla fall. Förut sminkade jag mig i princip varje dag. Hade skönhet som intresse och la mycket tid på det för jag tyckte det var väldigt kul. Men sen så fick jag mindre tid på morgonen och hann inte/orkade inte sminka mig varje dag. Nu känns det inte alls konstigt att gå utan smink en dag. Det är väldigt skönt att inte känna att man måste ha smink för att vara nöjd. Jag sminkar mig alltid om jag ska göra något festligt men till vardags är det inte längre ett måste utan jag känner mig lika bekväm med som utan smink. Så testa att vara utan smink då och då!

  Sara 2015-10-01 21:07:29
  Svara
 • Ang. highlighter: Jag kör på M.A.C:s Lightscapade. Den har inget glitter utan lägger sig bara som ett fint skimmer på hyn. Rekommenderas!

  Jag kör highlighter precis under ögonbrynet, på kindbenet (brukar köra som ett ”C” från ögonbrynet ned ovanpå kanten på kindbenet och så på äppelkinden), på näsryggen, i amorsbågen på läppen och yttepyttelite på lilla bullen på hakan. Brukar tänka så här: Om jag lutar upp ansiktet mot solen, vilka delar träffar solen då, jo, de som ”sticker ut lite” och det är dem jag highlightar för att fånga in ljuset där och ge ansiktet lite ljus och glow.

  Jag förstår hur du känner om att gå osminkad. Jag har solskador på respektive äppelkind och är därmed väldigt rosig och lite rödflammig i hyn och känner mig inte bekväm osminkad, knappt ens med familjen. Min lillasyster har perfekt hy och kommenterar såklart hy om jag går osminkad vilket liksom satt sig i mig lite. Men vi kanske lär oss att bli bekväma i vår hy med tiden som du säger! 🙂

  Puss på dig fina Sandra

  Caroline 2015-10-01 21:02:33
  Svara
 • Vill rekommendera serien Paulas choice. Haft eksem och gud vet allt hela mitt liv och nu har jag fått så himla fin hud tack vare den!! Finns hos skincity.se

  Jenny 2015-10-01 20:53:09
  Svara
 • Sandra, du är så jäkla lost när det kommer till hudvård men det är så himla gulligt.

  Lektion 1: Foaming cleansers är lika big no no som att överplocka brynen (extremt uttorkande, huden kompenserar med att överproducera talg/olja). Sluta upp med det! Två bra är Paulas Choice Balancing Cleanser (djävulskt bra på mascara) samt MAC Cleanse Off Oil (applicera med torra händer på torr hy, massera in, skölj och njut). Fet hy ska behandlas med olja för att balansera that shit. Båda är återfuktande för huden, tänker mig att det kan vara bra emot eksem också. Lektion 2: Aktiva ingredienser. Hur ska du annars bli av med knottrorna? Du behöver något som går ner i huden och dööödar. Jag tipsar om La Roche Posay Effaclar Duo eller Jan Marini Bioglycolic Bioclear Face Lotion. Lektion 3: Peter Thomas Roth Oiless Oil för en olja som är neutral och lugnande (lägg av med matoljorna, molekylerna är för stora). Lektion 4: Hoppa över skrubbar det är ofta irriterande för huden, igen, satsa på aktiva ingredienser i hudvården istället. Lektion 5: Lägg hellre pengarna på bra hudvård som du använder dagligen än en enstaka ansiktsbehandling. Extra lektion: Aldrig ansiktsvatten! (undantag för alla som kan läsa inci) 90% av de som finns ute på marknaden är fulla av dålig alkohol (finns också bra alkohol) vilket bara är uttorkande och dåligt för alla hudtyper.

  Bloggtips; svenska hudspecialisten.se (kika igenom kategorin kunskapsbanken) eller brittiska www.carolinehirons.com (till höger på sidan har hon sina the cheat sheets)

  Hourglass highlighter eller The Balm mary lou manizer är två kultprodukter inom området. Applicera sparsamt eller med en borste som inte plockar upp för mycket produkt.

  Kim 2015-10-01 20:46:08
  Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   Jag är nog lika lost som Sandra här, använder foamcleanser och trodde det var skitbra. Har mest fet hy (panna, näsa, osv) men lite torra partier också. Lite knottrig. Är duktig med nattkräm och dagkräm. Men har någon några såna här übertips som Kim har, fast med produkter som går att hitta på typ ett vanligt Kicks eller HM? En bra cleanser tex? Jag känner mig själv, jag kommer aldrig orka snoka rätt på produkter från obskyra märken, så istället kommer jag fortsätta med min foamcleanser och ibland tvål och vatten (förbjudet, jag vet). Jag vill bara gå in på Kicks, hitta, köpa och åka hem med det direkt. Help, anyone?

   Sofia 2015-10-02 08:26:43
   Svara
   • Svar på Sofias kommentar.

    Tro mig, inget av detta är obskyrt eller otillgängligt. Budget och medelpriser. Kan du tänka dig att köpa via nätet så underlättar det enormt även för din plånbok. Vad har du för mail? Kan fixa en lista med bra inköpsställen om du vill.

    Kim 2015-10-02 23:03:41
    Svara
   • Svar på Sofias kommentar.

    Hej Sofia och alla andra! Jag kan tipsa om en jättebra rengöring som finns att köpa på Apoteket (kicks, åhlens också kanske), den heter Best face forward daily foaming cleanser och märket heter ‘formula 10.0.6’. 150 ml tubflaska för 99 kr räcker hur länge som helst. Den är även väldigt dryg. Känns som att min kommer räcks typ 3 år trots att Jah tvättar ansiktet morgon och kväll. Innan dess kunde jag inte göra det pga torr hy men sen jag började med denna rengöring så blir det jättebra och Man blir verkligen jättefräsch i hyn efteråt. Har haft problem med hyn i flera år men sen Jag började med denna så har min hy blivit typ perfekt. I Love It. Det enda man ska tönka på är att den som sagt är väldigt dryg så man behöver bara ta lite lite rengöring och skumma upp den med lite vatten i händerna innan man rengör ansiktet med den. Den är lätt att överdosera annars. Om man googlar på märket och rengöringen så Kan Man hitta många recensioner på att folk lovordar denna rengöring, den har tydligen funnits i himla massa år och läste tex om en kvinna som använt den sen tonåren och nu var pensionär och hade fortfarande jättefin hy. Istället för ansiktskräm som inte alls funkar på mig så kan jag tipsa om Q sensitive oil från nordic skin Care finns på hälsokostaffär life. På riktigt världens bästa ansiktsolja, man får jättefin hy av den.

    Lotta 2015-10-02 10:03:46
    Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   ska köpa allt.

   sandrabeijer 2015-10-01 20:55:07
   Svara
 • Hej!
  Jag använder sheasmörolja i ansiktet. Har även varvat med både avokado- och mandelolja men tycker sheasmör är absolut bäst. Det är det enda som fungerar på min torra hy. Testa vetja.
  Puss!

  Matilda 2015-10-01 20:40:33
  Svara
 • Har liknande problem som du, fast värre tror jag haha! Suppertorr framförallt på vintern, men får trots det blanka partier, knottror och finnar lite här och var. Det här funkar rätt bra för mig (just nu i alla fall): 1) använder mandelolja för att ta bort smink, men inte som nattcreme, 2) sedan tvättar jag med en rengöringsmjölk och 3) på med ansiktscreme. Använder produkter från Nuxe, och ibland Weleda Skin Food på de mest akut torra partierna. Var sjukt taggad på mandeloljan förut men nu har jag börjat tycka att jag får knottror, typ ”instängda pormaskar” av den. Jaja, bästa trixet är ändå att tänka att det kunde vart värre 🙂

  Siri 2015-10-01 19:58:43
  Svara
 • Har också helt pajig hy i ansiktet och får jämt eksem och körde mandelolja förut med samma resultat som du beskriver: en hudterapeut förklarade det då med att det är för stora partiklar i mandeloljan för huden att ta upp ordentligt överallt, hence den bitvisa torrheten. Så jag bytte till att smörja med antingen Nuxe Reve de miel nattcreme (även på dagen) eller – bästbästa – Skin food av Weleda. Det funkar skitbra för mig som har världskänslig hy som annars rasar så fort vintern kommer.

  Ida 2015-10-01 19:21:45
  Svara
 • I’ve dreamt about the fifth element makeup dispenser thingies since I first saw the movie!! Haha, always mention it to everyone as a something someone should actually invent. Love reading this list, as I am so nosy about other people’s skin care and make up routines. regarding your skin, i know everyone has different skin and different ideas about how to take care of it, but i highly recommend reading paula’s choice–it’s a website run by a woman who rates cosmetics and skin care, including very expensive stuff. she sells her own products so of course she is biased, but i have followed her recommendations (some products that aren’t her brand, too) and have had really good results. if anything it’s interesting to hear about which products are actually proven to help skin and which aren’t. as someone with sensitive or dry skin for instance, fragrance can be really damaging! also i know many people prefer to use natural or organic skincare but i think this isn’t necessarily beneficial to skin–just because it’s found in nature doesn’t mean it’s good for your skin! so i would personally be careful with homemade/natural cosmetics. however, i’ve heard almond oil is very good for dry skin 🙂 at the end of the day onlly you can decide what’s working for you and your skin type, but it is a good resource!

  mai 2015-10-01 18:24:25
  Svara
 • jaa benefits watts up är superbra och enkel!! älskar den! ta lite på kindbenen bara (eller var du nu vill) sedan: pang bom smashing!!

  felicia 2015-10-01 18:13:42 http://tigerlilys.blogg.se
  Svara
 • Du MÅSTE gå in på skincity.se och göra deras hudtest. Förändrade på riktigt mitt liv! Jag blev rekommenderad hudvård från Paula’s choice för min fnasigt torra hud och har inte sett skymten av fnasigheten sen dess. Kunde inte ens ha foundation för jag var så torr och tyckte jag hade testat allt, men så gick det över på typ två dagar med deras produkter. Testa! Ps, man kan skriva en kommentar i testet om att man inte vill bli tipsad om dom dyraste märkena, finns mycket snordyrt på deras sida.

  Carro 2015-10-01 17:45:42
  Svara
 • Efter att ha läst boken Badskumt så är det bara en handfull gånger jag vågat sminkat mig sedan dess. Oerhört intressant om så mycket gifter vi får i oss, lite läskig läsning men nödvändigt för att tillsammans kämpa för ett bättre klimat 😀 Min kompis och jag har ytterst lite problem med hyn och jag tror det är just för att så sällan använder smink och krämer 🙂

  K 2015-10-01 17:27:24
  Svara
  • Svar på Ks kommentar.

   Haha lät som att jag var helt emot smink nu. Det var ang motivation att våga gå ut utan smink 🙂 funkade på mig direkt
   Highligttips: på näsryggen, hakan och ovanför kindbenen. Börja med tunt lager och pröva sig fram. Och kör ett mörkare under kindbenen, under hakan, tinningen och som ram runt ansiktet

   K 2015-10-01 19:10:24
   Svara
 • Ansiktsolja skulle det naturligtvis stå, inte ansiktslösa. 🙂

  Charlotte 2015-10-01 17:24:41
  Svara
 • Sandra, jag använder en så himla bra ansiktslösa som finns på life hälsokostaffär tror jag att den heter Ialfl, men kam ju finnas på andra hälsokostaffärer också. Den heter Q sensitives oil från natural Nordic Care och är bara såååå bra. Har nästan aldrig haft problem med torr hy sen jag började använda den. Och den passar alla hudtyper och funkat på röd och torr och irriterad hy, alltså jämt. Bästa köpet , lovar. Och det är EM stor flaska man får för ca 200 kr och min har räckt hur länge som helst säkert över ett år minst. Köp, säger bara det, köp. 🙂

  Chselotte 2015-10-01 17:22:53
  Svara
 • Åh, bad jag älskar dig skriver varje dag till dig! Min hobby!

  Ingela Lotta Saga Alma 2015-10-01 16:55:49
  Svara
 • är inte heller sminkproffs men kan tipsa om en bra nybörjar-highlighter! benefits ‘watts up’ är bra och väldigt enkel att använda, glittrar inte för mycket men gör sa att man far lite extra glow, och det vill man ju nu pa hösten!

  silja 2015-10-01 16:26:32
  Svara
 • Sorry to hear your skin is giving you anxiety. I know the feeling. Mine is really dry and prone to bumps and weird shiny patches too. Lush makes a really wonderful cleanser called Ultrabland that I use everyday and follow it up with Bioderma Crealine. My wedding is in 3 weeks, so I’ve been working extra hard at getting my skin to look nice and this has been working wonders for me. Good luck, and I hope you feel better soon!
  xoxo

  Kallie 2015-10-01 16:19:16 http://www.happyhoneylark.blogspot.com
  Svara
 • Tips från en übertorris/känslighudare till en annan: Estelle & Thild har en oparfyrmerad serie som heter BioCalm som är

  Linnea 2015-10-01 16:11:19
  Svara
 • har jätteoljig hy och HATAR highlighter eftersom det (oftast) gör en glansig i ansiktet. Skitsnygg på andra men jag ser bara flottig ut. Använder bara pudersmink (mineralpuder) och mattande men återfuktande lotion under, men ändå tar det bara ett par timmar innan jag är alldeles smetig. Varit så dom senaste 15 åren så förväntar mig inte att det kommer bli bättre.. Alltid varit avis på alla med torr hy, haha. ”Då kan man ju bara smörja en massa” tänker jag. Lättare att lägga till, än att ta bort liksom? Man vill alltid ha det man inte kan få..

  lisa 2015-10-01 16:04:42
  Svara
 • I have really dry skin aswell. Almond oil doesn’t work, advocado does but only with a mouisturizer underneath. I always stay away from foaming cleansers because it dries out skin because of the foaming ingredient. Secret winter weapon is avene recovery cream (rich version). Works like a charm : D

  anna 2015-10-01 15:44:43
  Svara
 • Det här med att ha dåligt osminkat-ansikte-självförtroende, för några år sedan skulle jag inte gå utanför dörren utan smink. Men nu, nu pallar jag inte sminka mig varje dag. Det är klart jag fortfarande kan uppskatta att sminka mig ibland, typ på helgerna, och jag tycker som alla andra att jag levlar lite på den där snygghetsskalan när jag slätat ut fejset och satt på mig mascara. Jag vet inte riktigt vad som hände men nu för tiden PALLAR jag verkligen inte att sminka mig varje dag. Jag tror det började med att jag hade sjukt dåliga rutiner. Jag var uppe sent på natten jämmt och försov mig därför varje dag till föreläsningar på morgonen så jag hann helt enkelt inte sminka mig och efter ett tag så var det mitt normaltillstånd. Det kan ha med tiden och åldern att göra men jag upplever ändå att jag tycker bättre om mitt utseende sen jag slutade sminka mig så ofta. Det är som att jag är snällare mot mig själv. Jag tror liksom det gör rätt mycket med en när man inte korrigerar sitt utseende varje dag. Och istället blir sminkningsgrejen något festligt jag gör, som att sätta på sig en klänning med det lilla extra, och inte något jag måste ha för att stå ut med mig själv.

  Sammanfattning då, jag rekommenderar verkligen att inte sminka sig så ofta för man vänjer sig vid sitt nya nakna ansikte ganska snart och lär sig tycka det är vackert också.

  Emma 2015-10-01 15:36:35
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Så sant! Håller med dig helt. Tror också man ser friskare ut i ansiktet när man inte har smink hela tiden, så var det för mig i alla fall. Första dagarna är jobbiga men sen känns allt faktiskt bara så himla bra! Du borde prova Sandra, typ när du är på semester eller något sådant så är du van (och kanske lite sommarfräsch) när du kommer hem 🙂

   Bella 2015-10-01 22:58:47
   Svara
   • Svar på Bellas kommentar.

    Och mitt tips är också att sluta helt med uttorkande ansiktsprodukter och sminkrengörare! Olika naturliga ekologiska oljor är allt huden behöver, då mår den toppen 🙂

    Bella 2015-10-01 23:02:51
    Svara
 • Bästa, bästa naturliga handgjorda hudvården för nästan ingen peng alls: http://herbalstore.se/ekologisk-och-naturlig-hudvard

  IA 2015-10-01 15:32:56
  Svara
 • Sandra! du är ju alltid så himla fin i håret. har du blekt eller färgat hemma någon gång, typ som yngre?

  Daniella i Edinburgh 2015-10-01 15:27:58 http://forbiddenforest.blogg.se
  Svara
 • Älskar att använda The balms Mary-lou manizer på kindbenen (ang highlighter alltså). Blir sjukt snyggt. Tips tips

  josefine 2015-10-01 15:20:13
  Svara
  • Svar på josefines kommentar.

   Skulle præcis tipse om denne! Bruger den på næseryggen, under øjenbrynene, i øjenkrogen samt lige under de nederste øjenvipper. Jeg har tidligere købt den i &otherstories, men det er længe siden de har haft den. Andre forhandlere modtages med kyshånd!

   Kristine 2015-10-01 19:27:08
   Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind