Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

rosa himlar och äppelkräm.


Här kommer den sista delen av era finaste sommarminnen. Tack för att jag fick läsa! <3


– Regarder le ciel rose!
Alla passagerare tittade förvirrat omkring sig, när busschauffören plötsligt pratade franska i högtalarna.
– Titta på den rosa himlen, upprepade hon, denna gång på svenska.
Jag tittade ut och såg en vacker rosa himmel sprida ut sig, över hela Västerbron.
– Och ser ni dem som går på bron? Ser ni vad som fattas? Jo, reflexer! Alla katter blir gråa på kvällen, som man säger, så gå och köp reflexer, sa busschauffören och fortsatte därefter att prata för sig själv på franska.


Jag gick på dejt för första gången någonsin i början av sommaren. Min dejt var så nervös att han knappt vågade titta på mig och spillde te över bordet. Sen dess har jag inte kunnat sluta tänka på honom och sommaren har varit en enda känslostorm med toppar och dalar. Nu har vi legat och allt känns så himla spännande.


Det finaste jag och min pojkvän gjorde i somras var att vi tog in två hemlösa katter i vårat hem och i våra liv. I början var de blyga och svåra att få kontakt med, vilket ledde till råångest över att vi kanske var sämst kattägare. Men vi gav dem tid och då gick det som tur över. När den ena jamar låter det som att han säger ”hello” och mitt hjärta blir överbelastat av kärlek varenda gång han gör det.


Det är i början på augusti på en ungersk festival och det har äntligen blivit svalare. Det är natt och vi dansar bland massa andra och jag pratar och dansar längst fram vid scenen med en så söt liten spinkig tjej. Jag på mina 165 cm känner mig stor och trygg bredvid henne. Tänk att man aldrig får vara den stora personen någon måste titta upp på, med killar. Jag gillar känslan, som är ny för mig. Skäms nu i efterhand men jag sa ”you´re cute like a teddybear” till henne, för det var så det var, ville bara krama henne. Hon ler så brett, är så hoppig och full av energi. Hon är säkert mycket yngre än jag men så himla himla söt och det spelar liksom ingen roll för vi har så skojsigt ihop. Jag frågar min kille om det är okej att jag kysser henne och han bara skrattar och säger, ”visst, om du vill det så”. Jag frågar henne om jag får kyssa henne och hon nickar allvarligt. Hon är så mjuk att kyssas med, vi dansar och skrattar och allt är så himla enkelt och festivaligt och roligt. Glada nätter är det bästa jag vet.


Vi har varit tillsammans hela kvällen. Dansat, shottat och hånglat. Vi har knappt känt varandra i två veckor men vi ställer oss där med varsin öl och pratar vant. En massa liv runt om men inget stör.
Han säger ”du pratar mycket med ögonen”.


Jag gick in med kvällsmackan, kaffet och tabletterna som vanligt till damen längst ner i korridoren. Cigarettlukten och mörkret mötte mig där hon satt i sin fåtölj och väntade.
”Kommer du redan? Vem är det”, sa hon bitskt.
När jag sa mitt namn mjuknade ansiktsmusklerna och hon log. Hon suckade och sa,
”det är så synd att vi ska träffas när jag är i det här tillståndet, du vet, ledsen och så. Jag tror att vi hade kunnat bli vänner du och jag”.
Jag småpratade om lunchen i ett försök att muntra upp henne, och vi enades om att makaronipuddingen med skurna korvbitar hade även fått den glupskaste av hundar att fnysa. Jag ville leda in henne på ett annat spår så jag frågade henne vad hennes favoriträtt var, om hon fick välja vad som helst. Eftersom hon var född och uppvuxen på västkusten trodde jag att hon skulle svara kräftor, hummer, torskrygg med smält smör eller dylikt. Istället log hon och svarade ”äppelkräm”.
Jag trodde inte att det var sant. Hjärtat slog och adrenalinet pumpade i kroppen. Jag ursäktade mig och gick ut ur rummet och in i personalrummet. Där värmde jag upp halva min matlåda för kvällen, hemlagad äppelkräm som jag hade testat att göra för första gången dagen innan. När jag kom in med skålen tappade hon hakan.
”Har du gjort den?” frågade hon med tårar i ögonen, ”Hur ska jag någonsin kunna tacka dig?” tillade hon och höll om mina händer, hårt.
Så glad hade jag aldrig sett denna djupt deprimerade kvinna förut, och så glad var jag inte på hela sommaren.

♡♡♡♡♡♡♡♡

 

Translation. Last part of my readers favorite summer memories.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • älskar domma inläggen! Du har så fina läsare och så jäkla bra idéer till inlägg. blir helt varm av att lösa allt detta kärleks strössel. Regarder le ciel rose!

  Anna 2015-10-11 18:31:44 http://annamariaa.blogg.se
  Svara
 • Åh herregud ÄPPELKRÄMEN

  julia 2015-10-10 17:55:44 http://mockajulia.blogspot.com
  Svara
 • alltså jag kanske bara är bakfylleskräpig men störtgrät åt den sista <3

  M 2015-10-10 13:29:30
  Svara
 • Den sista fick mig att börja gråta. Så fruktansvärt vackert! <3

  angelica edlund 2015-10-09 21:19:55
  Svara
 • Äppelkrämen… Det var fint d :’)

  Anna Ljungberg 2015-10-09 15:49:23
  Svara
 • jag bölar fan jämt.

  Hanna-Adele 2015-10-09 15:22:45
  Svara
 • Åh den sista fick mina ögon att tåras! Så himla himla fint hur något så litet kan göra så mycket för någon.

  Sofia 2015-10-09 13:00:02
  Svara
 • Men jösses! Sista! Så himla fint.

  Maria A 2015-10-09 06:59:35
  Svara
 • Alltså åh, den sista. Mitt hjärta gråter lite grann.

  johanna 2015-10-09 00:30:24 http://grlpwr.blogg.se
  Svara
 • Grät en skvätt åt sista. Himla tur alltsammans <3

  Chellan 2015-10-08 23:32:56
  Svara
 • å herregudars den sista. jag vet inte var jag ska ta vägen vad fint. Om den som skrev det ser detta så fick du mig precis att tro på medmänsklighet igen. tack <3

  tina 2015-10-08 22:28:52
  Svara
 • Behövde läsa detta ikväll, så fint. Som rosa moln som bryter sig igenom den mörka himlen.

  Svara
 • Den sista är bland det finaste någonsin.

  Aurora 2015-10-08 21:40:02
  Svara
 • Gråter av sista. Fina fina person med äppelkräm!

  Fröken Cocco Sohl 2015-10-08 21:25:35 http://coccosohl.wordpress.com
  Svara
 • Äppelkrämen fick mig att gråta <3<3<3

  mona andersson 2015-10-08 21:19:23
  Svara
 • Älskar dessa små historier, den sista var så fin!

  Rebecka 2015-10-08 21:13:53
  Svara
 • så så fint

  Hanna 2015-10-08 21:11:59 http://vinylbrus.blogspot.se/
  Svara
 • Sandra! Kan inte du lägga upp lite för och nackdelar med att vara egen och frilansa gentemot att vara fastanställd? Det finns ju såklart många som är självklara men jag står inom de kommande månaderna för valet om att följa mina drömmar och satsa hårt på mig själv och mitt företag eller att välja ett stabilt liv fullt av rutiner (är ej så himla pepp..). Jag kanske svarar på mina egna funderingar, men vore kul att höra vad du tycker om de båda livsstilarna! Tack! Du är så himla cool! /Ebba

  Ebba 2015-10-08 20:49:15
  Svara
 • Den sista är ju underbar, blev alldeles tårögd. All heder till äpplekrämsägaren!!

  Cissi 2015-10-08 20:29:11
  Svara
 • Den sista är så fin!

  Sandra Leone 2015-10-08 19:49:45 http://lingers.blogg.se
  Svara
 • alltså saaaandra har blivit så himla nykär i din blogg!!! har följt den länge, länge men inte särskilt mycket senaste året. men nu! är inne typ 10 ggr per dag (på riktigt!) och hoppas på ett nytt inlägg. du är så jävla fin och inspirerande. jag vet att skönhet och smink och kläder och inredning kan ses som något väldigt ytligt och slit och släng-igt, men jag tycker man kan se det som att ge sig själv en present. JAG är värd den här tiden. JAG är värd att känna mig fin, att lägga pengar på. det lär du mig <3

  Sophie 2015-10-08 19:41:24
  Svara
 • Den sista <3 så fint

  lisa 2015-10-08 18:38:09
  Svara
 • Aj vad ont sista gjorde. Samtidigt var det den finaste berättelsen tyckte jag. Hoppas damen mår bättre nu.

  Linnea 2015-10-08 18:28:29
  Svara
 • Den sista. Fick gåshud överallt och började gråta<3

  Anna 2015-10-08 18:19:35
  Svara
 • De två sista, hjärtat brast på olika ställen.

  Anneli 2015-10-08 18:15:31 http://anderssonkim.se
  Svara
 • Gråtvarning på den sista, tänk att något så litet kan betyda så mycket.

  Linnéa 2015-10-08 18:04:30 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind