Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

iphoneanteckningar.

Anteckningsfunktionen på iphonen är min mest använda app förutom Spotify och Whatsapp skulle jag tro. Jag skrev ju till exempel nästa hela min bok på mobilen och annars fungerar den himla bra till att skriva listor och tankar och mötesanteckningar och idéer och sånt grejs.
Här kommer ett litet urplock.

1

 

Först har vi då listorna såklart: 1. Saker jag skulle köpa hem från New York, kryddor och alvedon typ.
2. Har alltid en anteckning New York-restaurang&bartips när jag är där så jag kan skriva ner när folk tipsar eller om något ser najs ut på instagram.
3. En gång när jag skulle shoppa.
4. En julidag när jag behövde va chef.

3lek

 

Sen har vi såklart lekledarrollen! Att hålla koll på poängställningar och skriva ner lekar.

2full

 

Lite fylleanteckningar. Den första minns jag mycket tydligt. Jag gick över slussen påväg till en fest och lyssnade på Thomas Stenströms dänga och ba ”fy fan va vackert måste skriva ner vad han sjunger”. Den andra var när jag hamnade i jobbig diskussion med en snubbe om feminism. Använder ganska ofta anteckningsappen som en chatfunktion med mig själv. Men det är väl kanske inte lika konstigt som det låter tänker jag.

4ord

 

Bra ord jag läser eller folk säger som jag vill använda i andra sammanhang.

6rimligainsikter

 

Rimliga insikter.

7samtal

 

Hemliga samtal med personen bredvid en om man är ett större sällskap.

8

 

Schema till Ninas möhippa samt en lista på mat jag, Jenny och Sara beställde på en restaurang där musiken var så hög att servitören fick en nedskriven lista av oss istället.

9

 

Början/mitten/slut på noveller, krönikor, längre texter, påbörjad roman etc. Allra mest sådant här hittas bland mina anteckningar. Men mycket låter så sinnessjukt pretentiöst och lökigt och behöver inte någonsin möta världen.

hej

 

Avslutar med lite julklappsrim och ett av de finaste quotesen jag vet.

Bloggidé hänsynslöst stulen av midnattsgatan.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
29kommentarer
 • ÄLSKAR DETTA.

  Hanna 2016-01-13 17:30:43 http://www.stjarnklarts@blogg.se
  Svara
 • alltså hahah, åh. jag tycker så mycket om dig!

  Veronica 2015-11-17 22:43:16
  Svara
 • Åh. Vad deppig jag blev nu. Jag hade världens jävla samling med anteckningar på min iphone… den gick nyligen i tre bitar 🙁 inget finns kvar. Jag hade samlat listor med de finaste kentraderna som finns, Det finaste människor sagt till mig, det finaste jag kommit på själv och … fan : (

  C 2015-11-15 22:44:28
  Svara
 • Åh vad jag använder denna app flitigt!
  De flesta anteckningar har jag kladdat ner mitt i natten. Som denna klockan 03.32 26 oktober till exempel:
  ”Var får folk konst ifrån?
  Var får konst folk ifrån?
  Var får konst tolk ifrån?
  Inte här inte. ”

  Underlig en kan vara.

  Saga 2015-11-13 19:15:00 http://weheartit.com/sagaurora
  Svara
 • Samma här! Bästa appen!

  Men varför använder du inte emojis i anteckningarna!!? Så smart och snyggt.

  Och: testat dagboksappen Momento? Går att lösenordsskydda, skriva i kategorier, koppa till Insta, Fb m.m. Mkt bra tycker jag!

  /Agnes

  Agnes 2015-11-12 13:57:42 http://www.agneslarsson.se
  Svara
 • Kan inte hitta en guide över Göteborg. Tänker att nu när du varit en del där och mannen din härstammar därifrån hade det varit fint med dina favoritställen. Jag ska dit 25-27/12 och vill gärna ha bra tips på små mysiga butiker, fikaställen, barer och restauranger om du har koll.

  Kram

  Katarina 2015-11-11 22:36:26
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Hej där! Jag tar mig friheten att ge lite tips! Mat: Tacos & Tequila pga DRÖM! Också Barabicu och The Barn. Omnomnom. Kaffe: Da Matteo och Kafferosten på Linnégatan. Affär: Artilleriet. Göra: Röhsska muséet har en stående utställning (tror jag) med massa designklassiker från alla årtionden typ. Ballt! Klubb: Yaki-Da om en vill hänga på Avenyn. Nefertiti också bra ibland. Beror lite på vad som gillas 🙂 Annars barrunda på Andra Lång! Enjoy! :):)

   Charlotta 2015-11-11 23:56:41
   Svara
   • Svar på Charlottas kommentar.

    asså jag fattar absolut inte vad som driver en person att skriva en sån här kommentar. du måste väl ändå ha bättre saker att lägga din tid på än att spy galla över folk på internet helt oprovocerat?

    ellinor 2015-11-12 08:45:42
    Svara
    • Svar på ellinors kommentar.

     jag raderade kommentaren. det där är en psykisk störd person som kommenterat dagligen på min blogg i nästan fem års tid. jag brukar vara bra på att spärra hens ip-nr men hade inte hunnit denna gång. ursäkta för det.

     sandrabeijer 2015-11-12 08:54:32
     Svara
   • Svar på Charlottas kommentar.

    Så skev kommentar?

    Maria 2015-11-12 07:37:32
    Svara
 • hade också en lista på min telefon en gång med alla finast klingande ord jag visste, och syntax var på min lista med. puss

  Vicky 2015-11-11 20:39:26 http://vickys.se/
  Svara
 • Så gøy å få innsikt i notata dine! eg og er heilt avhengig av å skrive ned lister og liknande på telefonen.

  Synnøve 2015-11-11 14:14:53 http://itadakimat.com
  Svara
 • Jag använder en jättebra app som heter shopshop när det kommer till listor. Där kan man stryka det man packat/handlat, superbra och effektivt för någon som är tankspridd som jag 😛

  En annan sak jag noterade här nu, smile blir inte slime baklänges utan emils 😛 hehe

  Nathalie 2015-11-11 13:16:15 http://nouw.se/naatly
  Svara
 • Till alla som har android måste jag tipsa pm appen keep! Bäst för anteckningar och attgöralistor. Översiktlig snygg och många bra funktioner

  Malin 2015-11-11 13:02:17
  Svara
 • Haha, klockrent inlägg! Hög igenkänninghetsfaktor på det mesta… Dock trist att appen ibland rödmarkerar för den felstavade ord. Går det att få bort på nåt sätt, tro? I andra ordbehandlingsprogram är det ju bara att välja ”ignorera”. Vill gärna ha stavningskontrollen på Kik, sms etc kvar.

  Karin 2015-11-11 12:59:47
  Svara
 • Så himla roligt att få ta del av! Mina anteckningar består till 99% av gamla inköpslistor…

  Matilda 2015-11-11 10:22:47 http://www.matildigt.se
  Svara
 • Tack för att du delade med dig av det här, Sandra. Så fint!

  Patricia 2015-11-11 09:32:55
  Svara
 • Åh, jag chattar också med mig själv, eller skriver brev och anteckningar till mig själv på fyllan. Har även en lista på alla jag legat med, har listigt nog döpt den till ”Killnamn”, haha. Ingen kan rimligtvis fatta.

  Att du skriver om ordet ödesmättad är så roligt! På mitt förra jobb sa jag att musiken till någon reklamsnutt någon gjort var ödesmättad, chefen skrattade högt och sa att jo verkligen. Sen åkte vi iväg på mässa, visade upp den där filmen och när jag hör honom prata med olika folk under kvällen beskriver han vid tre tillfällen musiken som just ödesmättad. Det var så roligt att jag gav honom ett så perfekt ord som han inte ville sluta använda! 🙂

  Pam 2015-11-11 09:31:43
  Svara
 • Ja! Jag har också anteckningarna som en chatt med mig själv. Funkar så himla bra när jag är förbannad över saker eller ledsen. Skriver med mig själv för att reda ut känslorna och formulera hur jag känner.

  Anneli 2015-11-11 09:17:32 http://anderssonkim.se
  Svara
 • Vilket fint inlagg Sandra! Jatteroligt att fa lasa de olika finurliga sakerna du skriver <3 kram!

  Aggi 2015-11-11 09:16:24
  Svara
 • Smile baklänges blir ju omöjligt slime för båda börjar på s och slutar på e, däremot om man tar bort sista och första bokstaven så blir mil lim baklänges ja. Men smile baklänges blir elims. Däremot är de anagram!

  Therese 2015-11-11 09:05:06
  Svara
 • Vilken fantastiskt inlägg. Älskar att få tjuvkika in i andras hjärnor/liv på det här sättet!

  Sandra 2015-11-11 08:14:22 http://atilio.metromode.se
  Svara
 • Antecknigar <3!! Min oklaraste är den här http://bit.ly/1Po7tVd. Så HIMLA exalterad. Trodde det var en fyllegrej först, men hur full brukar man vara runt lunch liksom? Nåväl. Heja dig, kram!

  Linnea 2015-11-11 07:38:08
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind