Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

jag tror jag har träffat henne eller alltså jag vet inte men shit alltså shit det var så jävla jag vet inte jävlar alltså shit phew vänta lite jag ska berätta jag måste bara lugna mig lite men shit alltså shit!!!

Jonas Hassen Khemiri - Allt jag inte minns.

Här kommer ett rykande färskt boktips från mig till er. Jonas Hassen Khemiris Allt jag inte minns. En mycket sorglig kärleksroman som är augustnominerad nu i år faktiskt. Så himla bra var den.
Boken är skriven på ett sätt man först tycker är lite knixigt. Varannat stycke har nämligen olika berättarröster och de första sidorna kastas man in i detta på ett ganska bryskt sätt och därför vill jag bara säga: Misströsta ej! Ett kapitel in blir det bättre och man vänjer sig.

Jonas Hassen Khemiri - Allt jag inte minns.

Boken handlar om Samuel och berättas utifrån människor i hans närhet. Den centrala berättarrösten är framförallt hans bästa kompis Vandad. De lär känna varandra på en fest och sedan är det dom. Tyckte detta lilla stycke så fint summerar en kompis man ska hålla fast i.

Jonas Hassen Khemiri - Allt jag inte minns.

Samuel är en romantiker – ständigt sökande efter att bli golvad av kärleken, men lika besviket övertygad om att det aldrig kommer att ske. Men det gör det, en tredjedel in i boken träffar han Laide.

Jonas Hassen Khemiri - Allt jag inte minns.

Och vips så blir Laide en berättarröst. Nyårskyssar är <3

Jonas Hassen Khemiri - Allt jag inte minns.

Älskar Jonas språk så mycket, man vill liksom vara det. Jag läser en annan bok nu och tänker ibland att åh önskar Jonas skrivit denna också så man fick hänga mer bland hans bokstäver. Allt jag inte minns är en bok om himlastormande kärlek, vänskap över alla gränser, våld, politik, drömmar och den ständiga brinnande flyktingfrågan. Läs den, bara gört.

 

Translation. A Swedish book I just finished. Have a thing for Swedish writers at the moment, sorry for that non-swedish readers and book lovers : )

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Jag har sett hypen kring boken och förstod den först nu. Tror jag. Läsa den måste jag i alla fall. 🙂

  Bokohuset 2015-11-12 14:00:40 http://bokhuset.ax/
  Svara
 • Vad tycker du om listan som satts ihop med statistik över hur mycket bloggare ”Skriver om alkohol”? Har för mig att du låg på plats ett där. Själv känner jag mig kluven till vad den ska leda till, skuldbeläggande av bloggare eller ”samhällets uppvaknande”…?

  Hanna 2015-11-12 06:35:55
  Svara
 • Idag var det äntligen min tur att hämta den på bibblan. Har varit kö på allihopa sedan den släpptes!

  A 2015-11-11 21:48:45
  Svara
 • Hej Sandra! Jag tänkte ställa lite frågor och hoppas på att du kanske väljer att svara på dem. Det är såhär att jag just nu är 21 år gammal och läser till sjuksköterska. Jag börjar tvivla väldigt mycket på yrkesvalet samtidigt som jag inte riktigt vågar sluta. Egentligen vill jag nog arbeta med att skriva för det är det enda jag känner en riktig passion för. Jag valde dock att läsa till sjuksköterska för att jag vill ha arbetstrygghet, och det är tryggheten jag är rädd för att släppa. Jag tänkte att jag kunde jobba på en bok samtidigt som jag jobbade som sjuksköterska, men visst ska man vara kär i sitt jobb och inte bara tycka att det är okej? Jag undrar hur du lyckades med skrivandet? Vad var det för jobb du hade på kontor i New York t.ex och hur fick du det? Hur bli man publicerad och hur får man frilansjobb? Jag känner att jag vet så lite om skrivandet som ett yrke. Tacksam för svar, kram!

  Sanne 2015-11-11 20:53:47
  Svara
  • Svar på Sannes kommentar.

   hej! nu var det ju inte mig du frågade men jag tar mig friheten att svara ändå. du kan ju strunta i mig om du vill :)) . jag lyssnade på kristian luuk i värvet för ett tag sedan och då visade det sig att han har en examen från handelshögskolan och egentligen skulle bli seriös ekonom, men efter examen gav han sig själv ett år att testa att göra konstnärliga grejer och se hur det gick/kändes. tänker att du skulle kunna göra nåt liknande? typ ta studieuppehåll från sjuksköterskelinjen, gå en skrivarutbildning och bara skriva skriva skriva i ett år. sedan kanske du vet! puss lycka till, det finns inget bättre än att älska det man gör om dagarna.

   ellinor 2015-11-12 09:26:33
   Svara
 • Har du läst Montecore – en unik tiger av honom? Om inte så LÄS 🙂

  Amanda 2015-11-11 19:48:17
  Svara
 • Vill läsa den här boken nu, nu, nu!

  Sandra Leone 2015-11-11 19:46:11 http://lingers.blogg.se
  Svara
 • Fint boktips! Ska definitivt kollas upp!

  Tinis - en humorblogg (typ) 2015-11-11 17:02:44 http://www.tinis.me
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind