Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

fyra frukostar åtta mackor.

Vill ni veta vad jag ätit till frukost de senaste dagarna?
Inte?
Nähä, det får ni veta ändå.
Jag älskar knäckebröd så här kommer en knäckebrödsfest.

sunday.

I söndags innan jag gick på långpromenad festade jag till på en macka med mozzarella och basilika och en macka med kräftost. Skrev en ode till kräftosten för några år sedan när jag upptäckte den. Som vanligt ett löskokt ägg och te till det hela.

monday

På måndagen blev det en knäckebrödsvariant med hushållsost och en annan med avokado och citron. Plus resten av avokadon bredvid och ett kokt ägg och te (ej i bild) såklart. Knäckebrödet är förresten det där ljusa som heter ”frukost”. Det vinner knäckebrödtävlingen tycker jag.

breakfast.

På tisdagen blev det en variant med honung och havssalt (obs tips) och en med kaviar och ägg.

breakfast.
Och igår gick jag ifrån mitt vinnande koncept och ersatte en hård macka med en mjuk tunnbrödsmacka med ost. Den andra fick leverpastej som ni ser. Vid sidan den något märkliga frukten persimon som var på rea i min mataffär. Smakar som en blandning av mango, banan och päron.

Heja frukost!

 

Translation. What I have had for breakfast the last four days.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Tänkte fråga hur du kan äta löskokt ägg utan äggkopp men sen såg jag den där fina saken i guld/mässing på sista bilden och fick frågan besvarad. Har undrat tidigare nämligen. Haha, så nördigt att man fastnar på sådana små detaljer. Kanske ett fint tecken på att man följt dig länge, länge bara. Puss!

  Maria 2015-11-20 14:20:48
  Svara
 • Testa skivad persimon, skivor av mozzarella och toppa med olivolja och flingsalt på en surdegsmacka. Underbart!

  Nell 2015-11-19 19:48:41
  Svara
 • Okej, den däringa Persimon låter helt klart som en frukt i min smak! Aldrig sett förut!

  Chips&Choklad 2015-11-19 16:25:25 http://chipsochchokladbloggen.blogg.se
  Svara
 • Det här med frukost, skulle du inte kunna göra ett inlägg där vi läsare får ge förslag på olika typer av frukostar? Typ som med fem-ingredienser-inlägget. För jag hatar frukost och tycker det är svårt att hinna göra något gott men snabbt på morgonen. Skulle vara kul att veta vad andra äter till frukost för att få lite inspiration 🙂

  Felicia 2015-11-19 13:49:06
  Svara
 • Fin äggkopp/hållare! Var är den från? Kanske man skulle tagit vara på champagnekork-ståltråden och gjort en liknande 😛

  S 2015-11-19 12:14:37
  Svara
 • Har du sett vad som blev årets finaste engelska ord? Haha tänkte på dig direkt http://blog.oxforddictionaries.com/2015/11/word-of-the-year-2015-emoji

  Pam 2015-11-19 12:00:41
  Svara
 • Åh så härliga fotografi! Ska göra mig ett ägg knäcke och hushållsost knäcke. Glömmer ibland hur det ”enkla” kan va så gott! 🙂 <3

  Agnes 2015-11-19 10:48:06 http://agnesbox.devote.se
  Svara
 • Är inne i en knäckebrödsperiod nu känner jag så det här var ju nice med lite inspiration. Måste definitivt testa den med honung och havssalt i alla fall!

  Kaneli 2015-11-19 10:48:02 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • persimon smakar mango-tomat tycker jag. är inte så förtjust i att äta den som den är men gärni i matiga ”sallader”. min favvo är att göra en tabbouleh-inspirerad historia men med matvete, fetaost och persimon 🙂

  bba 2015-11-19 10:02:18
  Svara
 • Frukostknäcket är så gott att jag kan äta det som det är (vilket jag även gör på jobbet)

  Amanda 2015-11-19 09:35:38 http://momentswithme.blogg.se
  Svara
 • Hejsan!
  Jag har ett lite knäppt problem, men hoppas du/ ni kan hjälpa ändå.
  När jag gick i högstadiet var jag bästis med den absolut gladaste personen jag någonsin träffat. Hon var (och är) SÅ tacksam, lycklig, och som hon själv uttrycker det: blessed. Hon ser det goda i alla människor – ett leende av en främmande man på bussen är inte creepy, det är för att han är snäll och vill henne väl. Hennes motto är att vara snäll och trevlig mot ALLA, för det kommer man längst på.
  Och sen har vi mig. När jag var bästis med henne var jag precis likadan! Jag levde på att vara trevlig och le mot varenda en. Vi gled ifrån varandra och har inte setts på flera år, och jag har blivit en bitter människa. Ett leende från en främmande man på bussen är inte för att han har en bra dag eller vill vara snäll – han är en potentiell våldtäktsman. Jag ser inte det bra i människor längre, jag känner mig som en surtant. Men samtidigt så vet jag (håller på att utbilda mig till genusvetare) att världen inte fungerar så som min före detta bästis menar. Man kommer långt med ett leende, men världen är värre än så. Folk är inte snälla.
  Och jag undrar: vem har rätt? Ska jag fortsätta vara medveten om att det finns elaka människor, eller ska jag låtsas som att jag är ”truly blessed to be walking among all these wonderful people”? Vad kommer gå bäst för mig?
  Kram och puss!! /E

  Elin 2015-11-19 09:11:53
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström