Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

my year in music.

start

Spotify hjälper ju en att summera året i musikväg och det är så himla roligt att kolla på tycker jag! Både andras och ens egen. Nu tar vi en titt på mitt musikår hörrni.
Tydligen var den första låten jag spelade 2015 Aquas Barbie Girl.. Don’t judge me.

artist

Min mest spelade artist var lite förvånande Den Svenska Björnstammen. Var helt säker på att det skulle vara Joel Alme, men han hamnade på en femma. Fint att Belle & Sebastian som jag haft som hjärteartist sedan jag var femton hamnade som tvåa. B&S forevz.

song

Min mest spelade låt blev en sjuttiotalsdänga: The Coffee Cola Song av den Kamerunska musikern Francis Bebey.
Tvåa blev Leevi & The Leavings av det finlandsvenska bandet Vasas Flora och Fauna, trea blev den romantiska låten Stay av Sam Tsui. Trodde att Sommarnatt av Little Jinder eller Joel Almes Backa Tiden skulle komma etta men de var inte ens med på topp fem.

album

Topp mest lyssnade album! Etta kom Graham Nash fantastiska album Song for Beginners från 1971. Två kom Wings At The Speed of Sound från 1975, trea blev ett soulalbum från sextiotalet och fyra Svenska Björnstammens senaste.

genrer

Mest spelade genrer var kanske inte så förvånande. Förutom fyran ”Mellow Gold” som jag aldrig hört talas om.

vinter

Och så per säsong! Året började med massor av den fantastiska soulartisten Major Lance, lite Wings och Svenska Björnstammen.

spring

Våren fortsatte med 1987 som släppte sitt album då, Fleet Foxes och Judy Collins som gjorde ett album med Beatles-covers på sjuttiotalet som jag lyssnade mycket på under vårflanken.

summer

På sommaren blev det indiepop i form av B&S och Peggy Sue samt sextiotal med Peter, Paul and Mary.

fall

Och nu i höst lyssnade jag på Graham Nash, Cry Monster Cry och Svenska Björnstammen. Hade ingen aning om att jag var ett så inbitet Björnstammsfan.

minutes

Totalt lyssnade jag på musik i 70 tusen minuter, eller 48 dagar i sträck om man vill vara sån.

Klart slut, hoppas ni hittat lite härlig musik! Kolla in ditt eget musikår här.

Hur mitt 2014 såg ut i musik hittar du HÄR.

 

Translation. My year in music according to Spotify.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Tycker att du har så himla bra musiksmak och älskar verkligen din blogg! Igår såg jag en musikvideo som kändes som att det var en Sandra Beijer-krönika fast som en musikvideo typ. Sådär färgglad och dansig, men ändå sorglig typ. Tycker att det är så fint när man blandar känslor, så att hjärtat liksom inte riktigt vet vad det ska känna, förstår du? När man vill skratta och gråta samtidigt och allt känns hopplöst och hoppfyllt samtidigt. Haha, nu blev det flummigt. Här är videon iallafall, om du vill förstå vad jag menar eller vad man säger… 🙂 Tack för bästa bloggen! https://www.youtube.com/watch?v=IP9vzM_13XU

  Sandra 2015-12-17 09:59:27
  Svara
 • Här är mitt år: http://harborellen.blogspot.se/2015/12/musiken-2015-och-en-decemberlista.html Nästan bara Håkan och Maggio, men de är ju också bäst.

  Ellen 2015-12-16 10:15:24 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Jag fick sjukt nog också just den svenska björnstammen som en av mina mest lyssnade artister (vilket jag inte alls trodde) men efter att ha funderat lite misstänker jag att en av anledningarna är att de har relativt korta låtar så man hinner lyssna på fler under en kortare tid! Var bara en liten rolig iakttagelse son jag ville dela med mig av. Puss!

  Rebecka 2015-12-11 19:46:11
  Svara
 • Bara för mig som det inte fungerar? 🙁 Jag kommer bara till min första lyssnade låt, sen när jag scrollar vidare laddas det aldrig 🙁

  Emelie 2015-12-10 14:19:20
  Svara
 • Jag köpte din bok och tog med den till Kuba, men åh jag har aldrig haft en sån bra semesterbok! Du skriver så fint, har din egen stil och man kommer liksom så djupt in. Bästa av allt.. det plirrlar i magen! Så TACK! Ser fram emot dina nästa böcker (:
  pusskram
  Jen

  Jennifer 2015-12-10 02:17:26 https://www.instagram.com/dipstickslondon/
  Svara
 • pontus var min #3 på både artist och album!!

  Vicky 2015-12-09 18:16:44 http://vickys.se/
  Svara
 • Åh ville också prova att göra den här och se hur ”många” minuter jag lyssnat på (trodde som max typ 15 minuter på ett år) men hade tydligen lyssnat så lite att det inte ens fanns tillräckligt information för att göra en sammanställning… Har jag nämt att jag inte tycker om musik? eheh.

  Emelie 2015-12-09 15:40:03
  Svara
 • Jag kände inte ens igen den första spelade låten? Mina fem mest spelade är Susanne Sundför, Ida Redig, Future Islands, Major Lazer och Hozier. Stämmer bra förutom Ida Redig? Sedan hade jag lyssnat 117 tusen minuter, det kanske märks att jag lyssnar på musik när jag somnar och det spelar ännu på morgonen :)))

  Jenni 2015-12-09 12:38:09
  Svara
 • Åh vete tusan om jag vågar mig på att göra en sån resumé, tror det kommer dyka upp en hel del skämslåtar då 😀

  Fanny 2015-12-09 11:03:29 http://alltsomarditt.wordpress.com
  Svara
 • Blir så otroligt lycklig då jag ser att du lyssnar på Vasas flora och fauna! Jag kommer från Vasa i Finland och har aldrig känt mig så trygg som då ja lyssnar på dem, de sjunger ju på MITT språk, Vasadialekten <3 (finlandsvenska, inte svenska med finsk brytning). Samtidigt så sjunger de om platser och kvarter som jag ser dagligen. Som att åka till Solf i Leevi & The Leavings.

  Jag undrar ifall du nångång planerat att besöka Finland, till exempel i Vasa och i Helsingfors finns mycket finlandsvenskar som jag vet att skulle älska din bok, och åtminstone i min kompiskrets i Vasa finns det många som skulle älska att höra lite bokprat från dej. Du är underbar, puss!

  Sara 2015-12-09 10:19:02
  Svara
 • Hej! Så kul detta var, men tyckte kanske inte helt att det stämmer… Så mycket har jag väl inte lyssnar på Bitch Better Have My Money? hehe

  Jonna 2015-12-09 10:03:07
  Svara
 • Fint! Men jag tyckte inte heller att det stämde mot den uppfattningen jag hade. Hur funkar det egentligen, räknar de med när man spelar i mobilen och den är på offlineläge till exempel? Någon som vet? Det kanske bara är jag som har dålig koll på vad jag faktiskt lyssnar på :))

  myra 2015-12-09 09:26:15
  Svara
  • Svar på myras kommentar.

   Nä, jag fattar inte heller vad som räknas, lyssnar sjukt mkt på mobilen t ex? Dessutom fattar jag inte ens hur jag hittar sammanställningen…? Var går man in för att kolla det? Känner mig helt off verkligen.

   hanna 2015-12-09 10:04:56
   Svara
   • Svar på hannas kommentar.

    Det räknas om man lyssnar på både mobil och desktop. Har man lyssnat offline så synkas ens lyssningar nästa gång man går online igen har jag hört. Själva sammanställningen gör du på yearinmusic.spotify.com, logga bara in med ditt Spotify-konto där så får du fram all data.

    Julia 2015-12-09 10:50:08 http://prick.blogg.se
    Svara
    • Svar på Julias kommentar.

     Aha, så är det säkert. Tack för svar! Jag får väl bara inse att mina mest spelade artister ÄR guilty pleasures, haha. Tror att det är för att de låtar jag tycker är riktigt bra lyssnar jag på med full fokus.. medan tex min tentapluggslista består av lite mer förutsebar, poppig musik och går på repeat i bakgrunden 24/7 => top artist justin bieber. lol.

     myra 2015-12-09 21:17:18
     Svara
 • Älskar att sammanfatta musik-året såhär! Tycker dessutom spotify upgradat sin sammanfattning i år? himla bra i varje fall.

  Kaneli 2015-12-09 08:51:49 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman