Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

brevvännerna: vad hände sen.

Jag frågade ju för några veckor sedan om ni kunde berätta om människor ni träffat genom de brevvänsinlägg jag brukar ha några gånger om året. Fick in så många fina historier. Dör på er. Låt oss tillbringa denna snorkalla januarilördag med att läsa några av dem.


Sofia:

I september i år firade vår lilla bokklubb 1 år. Det var himla fint att tänka tillbaka till när vi träffades första gången på ett cafe i centrala Stockholm och trevande tog våra första steg till vad som nu är en stark och fin grupp som försöker ses 1 gång i månaden. Vi har under den här tiden faktiskt fått tillskott i form av en liten Edith som föddes i somras.
På ett år har vi läst ett antal bra och mindre bra böcker (flera som du tipsat om), vi har haft många diskussioner kring litteratur men allra mest har vi ätit gott, skrattat och pratat om livet.
Om någon sagt till mig för ett år sedan när jag svarade på Ida-Linns bokklubbsannons  att jag ett år senare skulle ha ett gäng supergoa och intelligent vänner att upptäcka livet med hade jag inte trott på det.
Här är en bild på oss:
IMG_7673Matilda:

Jag träffade Sandra i ett brevvänsinlägg och det var som om vi bestämde oss från första stund att vara superärliga mot varandra. Sandra är en sån där vän man på riktigt kan berätta allt för, hon är klok, påläst, smart och peppande. Vi delar med oss av såväl tunga som fantastiska saker, jag tror aldrig att jag haft en vän som jag kan berätta så mycket för utan att bli dömd. Vi träffas ibland men hörs av ofta. Det är så värdefullt att ha någon som man kan vräka ut hela sitt hjärta för. Jag är så glad att hon finns!


Elvira:

I somras sågs vi för första gången, min lilla bokcirkel i Göteborg. En handfull relativt lika och jämngamla studenter men med olika bokerfarenheter som ses en gång i månaden; fikar, diskuterar och filosoferar. Det känns väldigt speciellt att lära känna personer, bygga upp en vänskap, utifrån hur vi väljer att kommentera en roman. Hur fint är det inte att vi hittills enbart tagit oss an kvinnliga svenska författare? Och så kallar vi oss ”Beijers jägarinnor”!


Alexandra:

Det här är ju typ den bästa idé som kunde hände efter att mina vänner flydde Stockholm för studier efter en sommar 2013 och jag stod själv i min etta med en 160 cm bred säng men – ingen närhet utav kompisar som följde med hem efter en danskväll på ens favoritklubb. En klassisk sleepover skulle ske när jullovet närmade sig för de nyblivna studenterna.  Det var ju månader dit.

Ensam i en ensamhet som nästan blev så påtaglig att jag började tvivla på min självkänsla, för det här stämde ju inte överens med min socialakvot som behövs fyllas näst intill dagligen med socialt umgänge utav vänner.  Men strävan att inte nöja sig vann efter att jag läste det galnaste kommentaren om en gurl som kom från slätten och hade börjat plugga och söker vänner i en ny stad.

Så jag gick på kompisdate med Emma. Efter 4 timmars promenad runt hela Stockholm, ja här kommer det: är Emma en vän för livet.
Tror vi klickar mest kring ”bara vara och prata om varför saker är som de är”  eller äta frukost, eller att upptäcka en ny uteservering varje gång vår blir till sommar, få dela sin ångest kring varför vi analyserar sönder gårdagen när vi skulle krama killen hejdå. osv osv.

Har genom det här blivit så pepp på att träffa nya människor. Dela och berätta historier. Upptäcka andra perspektiv.  Det här var en början på en cirkel som startades i att jag nu ofta tar till modet att lära känna nya människor.

Nu har jag bott i London och Linköping sedan första gången 2013 som jag desperat rafsade ner några ord i ett mail och klickade skicka. Har genom ditt initiativ till att starta brevvänsinlägg flera nya vänner i Stockholm, London och här i Linköping. Ja Sandra – heja nya vänner, det är tamefasiken det bästa som finns.
Här är vi. – Världens finaste kompispar som precis spenderat sommarens varmaste dagar i Emmas föräldrars hus. Där fick jag sova i ditt flickrum och vi fick ju bara vara och prata om varför saker är som det är.
Emma and I


Mina:
Hösten 2013 hade jag nyss köpt en bussbiljett och flyttat till Oslo. Jag kände nästan ingen.
Då kom jag att tänka på dina brevvänsinlägg. Jag letade upp ett gammalt inlägg och hittade Åse bland kommentarerna. Hon kom från Tromsø i norra Norge och hade nyligen flyttat till huvudstaden. Hennes personlighet fanns komprimerad i de där raderna. Hon verkade rolig, rastlös, smart och ärlig.

Jag testade att mejla men fick inget svar på rätt länge, så jag tänkte att hon kanske ångrat sig. Men efter ett par månader kom det ett mejl. Hon hade bytt mejladress sedan hon skrev den där kommentaren på bloggen och nu hade hon loggat in på sin gamla av en händelse.

Jag åkte till hennes lägenhet, vi drack drinkar, hon rökte under sin fläkt som hon alltid gör och det fanns inte ens någon is att bryta. Vi dök rakt in i psykologbesök och kärleksbekymmer. Efter det hängde vi typ hela tiden. Jag brukar tänka att vi var heartbroken, fattiga och fulla tillsammans den där tiden. Hon fick mig att gapskratta så jag inte kunde stå upp. Hon hade alltid någon galen anekdot i bakfickan.

När jag blev av med mitt jobb hängde jag hela dagarna på hennes jobb i bokhandeln. Nu har jag flyttat tillbaka till Göteborg och hon till Tromsø. I somras flög jag och hälsade på henne, högre upp i världen än jag nånsin varit förut. Här är en bild på Åse som jag tog på hennes balkong när jag var där. Tack för en av mina bästa vänner!!!

IMG_0228

Sara:

Helt aningslöst en mörk och trist februaridag 2014 fick jag ett annonssvar från andra sidan Östersjön.
Och hon hade helt underbar musiksmak, fängslande skrivarstil – så kunde hon ju det där märkliga finska språket jag har i blodet men aldrig lärt mig.
Sen dess har vi skrivit om allt som tynger, allt som glädjer, lärt känna, lagt till på facebook.
Så en vacker dag bokar jag nog en biljett till den där himla färjan och hoppas på att det går lika bra att mötas öga mot öga som mejl mot mejl!


Jenny:

Tack vare att du postade ett brevvänner inlägg för cirkus snart 2 år sen så fick jag ett ny bästavän i mitt liv.

Jag tror jag gick igenom nästan alla ”kontaktannonser” för det inlägget och det var en som jag fastnade för lite extra. Nämligen Josefi. Hon tyckte ju om precis samma saker som mig: sötsaker, indiemusik, konserter och söta pojkar.

Jag skickade iväg ett första mail till henne den 26:e mars 2014… Och det var startskottet för vår vänskap.
87 mail långa som romaner hann det bli den våren, där vi outade allt för varandra. Allt från killproblem till tips på musik.
Sen en försommardag möttes vid upp när Fi var på tripp till Stockholm, och vi klickade precis lika bra i verkligheten.
Vi hörs dagligen (uppdaterat oss till att skriva i messenger appen istället). I somras var jag hos henne flera dagar och hälsade på. Bäst av allt är att jag ska få fira nyår med denna människa i år.
Så FI, tack för snart 2 år av vänskap. Du är så fantastiskt fin, bra, ärlig, rolig, stöttande och förstående.
Låt oss ta 2016 med storm!IMG_0060

 

 

 

Translation. People who met through my pen pal posts.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
 • Detta inlägget alltså! Så himla kul. Och så himla kul att en tjej i föreningen jag är med i under förra helgens styrelsemöte knackar mig på axeln och bara ”Josefi, läser du Sandra Beijers blogg!? Var det dig det stod om igår!?”

  Tack så himla, himla mycket för att du genom detta initiativet gav mig chansen att lära känna finaste Jenny för snart två år sedan! ♥

  Josefi 2016-01-16 23:36:30 http://brickroad.blogg.se
  Svara
 • Kul med alla bokcirklar! Bok-lovers unite liksom!
  Vi firar faktiskt tre år nu i mars i vår lilla bokklubb som jag och en annan Sandra startade efter att ha e-brevväxlat några gånger. Folk har kommit och gått liksom läslusten men väldigt trevligt har vi (och så fikar vi också grymt goda saker varje gång). Tack för initiativet Sandra!
  Kram

  Elvira 2016-01-14 16:45:45
  Svara
 • Hej!
  SÅ kul ide och jag svarade på en eller två annonser sist, men fick napp på den ena och skrev ett pappers brev, för jag ville så gärna ha en ”riktig pappers-Brev-vän”.. men fick aldrig något svar.. så himla trist.
  Så är det någon mer som gillar brev i postlådan som jag så hör gärna av er.
  Jag gillar mest från musik, dans, teater till natur, skog, hundar, motion och mat. Hej hopp!

  ewa 2016-01-11 14:39:24
  Svara
 • Men gulliga alla är! Så fint att folk hittat människor för livet :’)))

  Ellen 2016-01-10 15:12:33 http://harborellen.blogspot.com
  Svara
 • Hej från ännu en bokcirkel i Göteborg som firar ett år om en månad och också har fått ett tillskott i form av en liten bebbe! Tack och bock och fyfasen vad härligt det är att man kan skaffa nya kompisar fastän man är 19-30 år och att ålder inte spelar nån roll! Puss!

  Matilda 2016-01-10 15:08:56
  Svara
 • Å va fint! Så kul att läsa. Hade helt missat de inlägget och scrollade igenom och hittade tre potentiala vänner. Hoppas nu att jag inte var för sent ute.

  ida här och nu 2016-01-10 00:57:45 http://idaaharochnu.blogspot.com
  Svara
 • åh!! va fint :”’)

  Ella 2016-01-09 21:24:46
  Svara
 • så fint! <3

  marire 2016-01-09 21:07:06 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Hej hörni!
  Jag vill så gärna ha en brevvän. En mejl-vän eller ja, skriva brev kan vi också göra. Det har försökts få ihop något vid ett flertal tillfällen men ofta så rinner det ut i sanden, det känns dumt, skittråkigt rent ut sagt, jag vill ju gärna skriva med dig!

  Så vem är jag då?

  Jag bor i en medelstor stad i mellersta delen av landet. Här delar jag min vardag med min fina sambo och mitt lilla gullefjun Molgan. Arbetar gör jag också, när jag inte har ågren för att jag ännu inte gjort klart mitt examensarbete.
  Jag har studerat informationsdesign de senaste tre åren, hängt på barer, gillar att dricka vin och tjöta, frågesport, ryta emot och utmana min inre lilltjej som bara vill vara alla till lags, jag vill inte det längre.

  Jag drömmer om Indien. Drömmer om Volkswagenbussar, frihet, ständig sol och spenat dahler till perfektion.
  Jag bryr mig mycket och ofta, försöker klippa banden till de som gör mig illa och försöker andas in vardagen och följa rytmen i både dig och mig. Jag kanske låter flummig, kanske är det precis så. Skriv gärna. Kram

  caisalehto@outlook.com

  Caisa 2016-01-09 19:49:43
  Svara
 • åh blir alldeles varm inombords, så himla fint!

  anna 2016-01-09 19:24:43 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Ah! blir alldeles varm i kroppen. Fint att det är så många som har upplevt det jag har fått chansen att uppleva.

  Vänner är det bästa som finns!

  Alexandra 2016-01-09 18:39:59 http://wickedkidscantdie.blogg.se
  Svara
 • Apropå ingenting särskilt förutom att jag kom att tänka på dig och dina tjusiga coasters så måste jag helt enkelt, bara av ren magkänsla, tipsa dig om detta mobilskal. Kram!

  http://www.juliakostreva.com/collections/new/products/crystal-agate-iphone-5s-5-c-4s-4-case

  Rebecca 2016-01-09 17:18:03
  Svara
 • JA tack till ett nytt brevvänsinlägg! Jag bor i London, och har i och för sig gjort i några år, men just det senaste halvåret har jag kännt mig så ensam och haft en enorm hemlängtan, eller bara en längtan efter en bit Sverige, en person som förstår mina nyanser, som man inte behöver förklara Bolibompa, pyttipanna och A-fil för. Det vore guld värt med ett nytt inlägg, försöka få kontakt med någon fin människa som vill ses över en fika (hehe) eller ett glas vin. Snälla Sandra! Puss

  Nicole 2016-01-09 15:23:41
  Svara
  • Svar på Nicoles kommentar.

   Hej Nicole!

   Jag bor utanför London (ca 25-30 min med tåget) sedan i höstas och hade gärna träffat en annan go svensk att dricka ett glas vin eller ta en kaffe med! Mejla mig om du har lust: isabelleandersson1@outlook.com

   Isabelle 2016-01-09 18:24:20
   Svara
  • Svar på Nicoles kommentar.

   jag gjorde ett brevvänsinlägg för bara några veckor sedan, klicka på länken i inlägget! kram.

   sandrabeijer 2016-01-09 15:45:55
   Svara
 • Hej fina Sandra! Kan du inte göra ett nytt brevvänsinlägg nu när det är nytt år och många flyttar till nya platser osv?

  Tack för BÄSTA bloggen!

  Helena 2016-01-09 13:34:38
  Svara
 • Så himla fint. 🙂 Sandra, du kan verkligen känna att du bidrar med någonting viktigt här i världen. <3

  tidstjuven 2016-01-09 13:03:59 http://tidstjuven.com/
  Svara
 • fy sjutton så fint att läsa det här! åh, ja, nya människor och nya vänner är verkligen det finaste som finns <3 jag är med i ditt senaste inlägg och håller tummarna för att jag ska hitta någon ny att hänga med här i Helsingborg! än så länge har jag via ett av dina inlägg träffat Johanna. vi har hängt till och från sen i höstas och jag är så glad att jag har henne 🙂

  Svara
 • aldrig läst något finare <333 otroligt initiativ sandra!

  l 2016-01-09 11:22:13
  Svara
 • Dette er jo kjempefint! Håpar det kjem meir. 🙂

  Synnøve 2016-01-09 10:55:01 http://itadakimat.com
  Svara
 • nya vänner är cirka det finaste som finns och det här inlägget gjorde mig så så lycklig <3

  elina 2016-01-09 10:21:15 http://glitternirvana.tumblr.com
  Svara
 • Började gråta rätt över frukostmackan, av så fina historier om nya vänskaper. Den där känslan när man hittat en ny kompis som man klickar med direkt, den känslan är banne mig rätt lik nyförälskelse men bättre!

  Sara 2016-01-09 09:25:14
  Svara
 • Gud vad fint! Måste kännas bra i hjärtat Sandra : ) Roligt att få ett ansikte på några av dina läsare också.

  Anneli 2016-01-09 09:19:45 http://anderssonkim.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Man
Niklas Berglind