Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en bok om en katt.

grannkatten - takashi hiraide

Här kommer ett boktips lastat! Jag fick den här i julklapp av min mamma som hade sett den i bokaffären och tänkt att det var en typisk roman som jag skulle gilla.

grannkatten - takashi hiraide

Baksidetexten är verkligen exakt vad jag tycker om att läsa – en historia som låter sig ta tid, där inget stort och världsomvälvande händer men en särskild atmosfär skapas inuti en istället. Kanske inget för deckarfantasten, så ni kan sluta läsa nu.

grannkatten - takashi hiraide

Boken handlar alltså om en par i trettiofemårsåldern som aldrig varit särskilt mycket för varken barn eller husdjur. De trivs bäst precis som det är – i ett mindre hus med trädgård, att skriva om nätterna, äta middagar med andra kulturpersonligheter i Tokyo och leva ett lugnt liv. Låter ju himla härligt så jag kan förstå dem.

En dag lyckas dock grannkatten ta sig över till deras sida av trädgården och allt förändras. Denna lilla kattunge rör sig med grace och självförtroende som ingen annan dom tidigare träffat. Den tar sig in i deras hem, somnar i en fåtölj, vaknar, går, och låter sig aldrig bli klappad.

grannkatten - takashi hiraide

Helt plötsligt är de stunder när Chibi kommer de allra lyckligaste på dygnet och de steker makrillar att ha redo och bygger en liten sovplats av kartong till henne. De smyger efter henne i trädgården för att få vara en del av hennes kattliv, försöker förstå hur hon ser på livet i den trädgård de delar som är kattens hela värld.

grannkatten - takashi hiraide

Så väldigt mysig och fin bok som jag läste ut på ett kick. Min Tokyo-längtan blev nästan olidlig. En bok om sorg och längtan och en stillsam skildrig hur man kan bli kompisar med precis vad som helst: trollsländor, katter, cikador. Aldrig bönsyrsor dock.

Finns att köpa exempelvis här och här.

 

Translation. Just finished reading ”The Guest Cat” by Takashi Hiraide. A lovely book about a Japanese couple who befriend a little cat.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Iiih Gos!!!!

  linnea 2016-01-18 10:52:03
  Svara
 • Ah dina boktips är alltid så underbara!

  Kaneli 2016-01-18 09:50:10 http://spicegirl.ratata.fi
  Svara
 • verkar som en riktig gullig bok! vad fint att den mamma hittade en sådan bok som passade dig perfekt. också perfekt att du läste den nu innan japan, kram på dig <33

  annamariaa 2016-01-17 17:54:19 http://annamariaa.blogg.se
  Svara
 • Låter som en superfin bok! Måste dock veta om katten dör innan jag kan läsa den…

  H 2016-01-17 14:04:44
  Svara
 • Sandra! Hur sjutton kommer man över någon som man har ett kort men trasigt förflutet med när man träffar personen i fråga varje dag? Förstår ju att det här med att komma över någon inte sker över en natt (tyvärr) men nu växlar jag mellan att vara ledsen och uppgiven till förbannad irriterad och så kan det liksom inte fortsätta, jag måste få kunna fokusera på annat igen. Om du har något tips, snälla snälla dela med dig.

  Clara 2016-01-16 14:59:24
  Svara
 • Åh himmel, det låter verkligen som en bok, skriven just för mig! Tusen tack för tipset! ^^

  Edie 2016-01-16 14:38:28 http://thenordicprincess.blogspot.se
  Svara
 • Hej Sandra! Jag måste bara tipsa om en bok jag läser nu som heter En saga om tidens väsen. Om du inte redan läst den så bör du göra det snarast! Handlar om Nao, en tonårstjej som kommer från japan men bott största delen av livet i USA och som skriver dagbok om livet i Tokyo och i skolan som nyinflyttad udda ”amerikan”, och Ruth, en författare bosatt i Canada som hittar Nao’s dagbok uppfluten på en strand. Himla bra bok är det, vill egentligen bara läsa konstant tills den ör slut nu så jag får vet allt allt om Nao!!

  Emelie 2016-01-16 14:09:09
  Svara
 • Det verkar som en riktig mysig bok ^^

  Daniella 2016-01-16 11:44:22 http://daniellamaraui.webblogg.se
  Svara
 • Bok-tips på liten bok som man läser i ett nafs, men som stannar kvar i tankarna länge: Vi kom över havet av Julie Otsuka.
  Handlar om japaner som tar sig över stilla havet för att finna lyckan i USA innan första världskriget bryter ut. Otroligt bra skriven, och översättningen haltar inte heller.

  Jonna 2016-01-16 11:29:16
  Svara
 • Jag undrar om du aldrig lånar böcker på bibblan? Jag är ett STORT fan av bibliotek o köper/får iprincip aldrig böcker, men drömmer så klart samtidigt om att ha en bokhylla hemma som du. Köper du böcker även om du inte vet att du kommer gilla den o isåfall sparar du den i hyllan trots det, eller vad händer med dem? Vilka böcker förtjänar att få en plats i din bokhylla?

  A 2016-01-16 10:04:40
  Svara
 • åh, vad fin den låter! måste läsas i år. http://singmyspring.blogspot.com

  e 2016-01-16 09:32:31 http://singmyspring.blogspot.com
  Svara
 • Tack för tipset Sandra-katter är bäst. Jag vill tipsa dig om en sak: på Aftonbladet tv kan man följa en björn live ifrån idet, Sissi heter hon, och hon har precis inatt fått tre små nallebebisar <3 Och de syns inte jätteofta men de låter nästan hela tiden, och vet du att de låter precis som människobebisar, gnyr och skriker om vartannat, och det är såååå gulligt! Kan vara den bästa livesändningen någonsin.

  Malin 2016-01-16 09:16:33
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Fannie Redman