Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

hipsterkaffe, neonljus och korean bbq.

tokyo.

I lördags i Tokyo bestämde jag mig för att lära känna området där jag bor lite bättre. Jag bor precis vid Megurofloden och alla de här träden är körsbärsträd. Hoppas SÅ att de hinner blomma innan jag åker.

tokyo.

Hittade ett ställe som var kombinerad verkstad/kameraaffär och café. Extremt hipster alltså. Köpte en kaffe som de – utan att överdriva – höll på att fixa med i 20 min. Trodde jag skulle få spader av uttråkning ett tag.

tokyo.

Sedan åt jag lunch också. Hittade en app som läser av menyer (waygo heter den) så lyckades beställa en vegetarisk ramen med svamp och kål!

tokyo.

Tog en självutlösarbild på mig själv också, hej hej.

tokyo.

Sedan tog jag tunnelbanan till Akihabara och mötte upp min kompis Said. Vi skulle spana efter en ny kamera till mig! Vi hittade en så jag tror att jag kanske slår till på den i veckan.
(denna bild tog Said btw)

tokyo.

Akihabara är fullt med blinkande ljus och all things Tokyo.

tokyo.

När vi kände oss klara åkte vi till Koreatown och mötte upp Saids kompisar för middag. Hakklappar åkte på för det var nämligen dags för…

tokyo.

…Korean BBQ. Sjukt gott.

tokyo.

Efter mat, öl, någon japansk shot och lite sittdansande var det dags att gå vidare!
(Saids bild)

tokyo.

Vi åkte till Shimokitazawa som var ett sjukt fint område med bara låga hus och kringelkrokiga gator. Vi började vid denna bar.
(Saids bild)

tokyo.

Eller bar och bar. Det var liksom en spritaffär och så tog man det man ville ha, betalade i kassan och hängde runt i affären. Så knäppt och bra.

tokyo.

Avslutade kvällen på denna fina bar.

tokyo.

Där hade de vinylskivor från golv till tak där varenda en var naggad i kanterna.
Bra lördag.

 

Translation. A Saturday in Tokyo. During the day I walked around in the neighborhood I live in. After a lunch and a coffee I took the train to Akihabara to meet up with my friend Said. After some windowshopping we went to Koreatown for Korean BBQ and finished off the night with some barhopping in Shimokitazawa.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Måste bara rädda dig nu! Bilden där det står ”Akihabara är fullt med blinkande ljus och all things Tokyo.” under är från Shin-Okubo…
  Första tanken när jag såg bilden var ”åh, där har jag ju gått i skolan” 🙂

  Emelie 2016-03-15 17:01:21 http://tokyo-kitsune.blogspot.com
  Svara
 • i’ve been reading your blog since the beginning almost, and I so admired you when I was a teenager. You seemed like such an inspirational and amazing person, you taught me about feminism and about believing in yourself. But the latest years i think your blog has changed alot, it feels almost like a commercial and not your personal blog. How come you didn’t write anything on the 8. of march? instead you wrote, to be honest, a rather whiny post about how alone you felt in tokyo, oh and that you got your ticket as a gift. I am not saying not to enjoy life or do whatever you want, but as a person who claims shes a feminist – im curious about how you feel about flashing your fancy lifestyle and never try to talk about how priviliged you are, and what it means. im not saying you haven’t earned everything you have, I know you do – i know you are a hard worker. But that being said, i really find it hard to find your feminism anywhere on your blog anymore.

  signe 2016-03-15 09:35:24
  Svara
  • Svar på signes kommentar.

   You might not read this, signe, but I couldn’t help not replying to this…
   Everyone should have their say – but a comment like this makes me so frustrated…imagine if Sandra had a magazine, you would read it but not maybe think so much about the magazines advertisements, when they are not in form of blogposts. She has buildt it up herself to such a good quality level that she can live of the blog, and therefore of course, there will be some advertisments now and then to get an income. Really, I never feel Sandra advertises for somehting out of the blue – I feel she always chooses the products or the advertises with care. Which she has mentioned several times as well.

   And for the feminist part – Sandra is probably one of Swedens biggest rolemodels for young (and old!) people who want to make something of their lives – quit their jobs, move someplace you always wanted and so on. She has her own freaking company, is her own boss, started a clothing brand – you should already know all this but somehow, you critize her for not being the feminist ”you want” her to be. It’s so obvious for us who have read her blog long time, that she has worked hard to get there. So it is kind of offensive of you to say that she should write more about her ”priviliged, fancy lifestyle” as you say! you should know better have you read her blog ”since the beginning”… If you are tired of her way of blogging, why don’t you bring any ideas on what you would like to read – like what is it that you miss, and not just write a complain!

   And last but not least – in blogs, as you probably know, you get to follow a person in many aspects and adventures in his or her life, (you say you have read Niotillfem for a long time) and of course people change. It would be strange not to develop through the years, and if you don’t like the way she blogs, read another blog then.

   S 2016-03-15 10:46:15
   Svara
   • Svar på Ss kommentar.

    you are right, i can see how my comment is more hurtful than helpfull, and i really didn’t intend to be mean, but i can understand if that is exactly what i am.
    This is not a magazine, neither do I find any good things about it turning it that direction. When i first started reading this blog, sandra put alot of effort in writing great and beautiful text about heartbreak and everything else, but she almost stopped doing that. now it is just pictures of her days, and we only get to know her through her comment/questions posts.
    I realize she is a big rolemodel, and thats why i bring up her feminism. it’s getting tiresome to hear this ”you can do what you want, just jump right into it, quit your job, follow your dreams” that is inspiring, sure, but also, yes privileged. not everyone can do so, and whenever she makes this look easy, she neglects all people who were not born into such a priviliged situation. Her feminism is white and priviliged, and i just would appreciate if she was upfront about that, and wrote more about that

    Signe 2016-03-15 12:22:09
    Svara
 • Gud va jag saknar japan just nu! hoppas du har det bäst tänkte tipsa om denna bar –>Ben Fiddich. Ganska dyr men helt fantastisk dom gör sin egen campari on the counter, bästa jag smakat!

  Rebecka 2016-03-15 07:08:03
  Svara
 • Så mycket Tokyopepp! Vad jag längtar tillbaka dit.

  Anna María 2016-03-15 07:06:26 http://annamarialarsson.se/blogg
  Svara
 • Bara så du vet så innehöll din ”vegetariska” ramen sannolikt kyckling eller fläsk (möjligtvis båda) i buljongen

  Grodan 2016-03-15 00:05:47
  Svara
 • Hej Sandra!
  Har förstått att du är en flitig netflix användare. Hur gör du nu när man inte längre kan få tillgång till det amerikanska utbudet? Fortsätter du använda netflix eller har du något tips på någon annan sida man kan använda sig av?
  Kramar och tack för en fin blogg <33

  ali 2016-03-14 22:36:36
  Svara
 • Så jäkla spännande med liv i japan! Hur länge stannar du där, och vad gör du där förutom att hänga runt? Verkar ju helballt, kramkram

  Karin 2016-03-14 21:22:29 http://magnusdotter.blogspot.com
  Svara
 • Åh älskar Shimokitazawa =) Så himla mysigt och annorlunda från resten av Tokyo, älskar shoppingen där!

  Gjorde en miniguide för den stationen här: http://schitzo-cookie.blogspot.se/2013/08/tokyoresan-4-shimokitazawa.html

  Miriam 2016-03-14 19:29:56 https://www.youtube.com/user/schitzocookie
  Svara
 • Låter ju som en supermegaawesome app! Kan du inte återkomma om några dagar om du tycker att den fungerar bra? Ska själv åka till kina snart. Dock tyvärr väldigt osannolikt att buljongen var veg om det inte stod väldigt specifikt. Japan är ganska sämst på vegetariskt mest för att det är typ ett icke-existerande fenomen, så inte så konstigt. De förstår generellt sett verkligen inte konceptet, ens om de får de förklarat på japanska. Själv har jag fått frågan om jag äter vitlök efter att berättat att jag inte äter: kött, fisk, räka, bläckfisk, kyckling. Vart drar man koppling vitlök till det?

  Till alla er som vill åka till japan och är veg: Var beredda på att det är väldigt svårt att undvika köttbuljong i ramen(helt enkelt undvik tyvärr ramen), och fiskbuljong/fiskflingor/fisksås i väldigt mycket av resterande mat. Om det är viktigt att undvika i även buljong så går otroligt stor del av all mat bort, de stoppar det i typ allt, t.ex. vanligtvis så kokas inarisushifickor i fiskbuljong, det är fiskflingor i omeletten på sushi på många ställen .

  Tips är att använda happycows hemsida eller app för det finns några veg restauranger men de kan vara svåra att hitta till. Finns en restaurang på Tokyo station med god veg ramen, eller fanns 2013 iaf 😉 Något namn på T, eller Tantan? Lite lurig att hitta till men mkt gott var det då. Står tydligt utanför att det är veg 🙂

  Japan är sjukt kul land, men suger matmässigt om man är veg :'(

  linnea 2016-03-14 19:11:54
  Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Ja!! Det ramenstället på tokyo stationen är helt underbart! Åt där två gånger när jag var i tokyo, såå gott! Happycow.net och deras app räddade mig verkligen när jag var i japan, så himla bra när man behöver hitta vegrestauranger.

   A. 2016-03-15 17:32:08
   Svara
  • Svar på linneas kommentar.

   Hej Linnea! ^__^)
   Tror frågan om vitlök kom upp eftersom japansk buddhistisk mat (som går att hitta helt vegetarisk) ofta även utesluter vitlök. Så inte så konstigt att dra den slutsatsen som man kan tro…
   Men ja, överlag är det svårt att hitta helt vegetarisk mar i Japan- men det går. Blir mer och mer poppis.

   Tokyoyo 2016-03-14 20:39:55 http://tokyoyo.se
   Svara
   • Svar på Tokyoyos kommentar.

    Det är ju inte omöjligt 🙂 var sjukt random iaf, inne på en restaurang i ett köpcenter i Osaka. De frågade inte om shojin ryori dock och vi pratade ju japanska.

    Menade inte att vara negativ för i övrigt. Men tänker att det är bra att vara förberedd på, och om man kollar upp i förväg så underlättar det mycket 🙂

    linnea 2016-03-14 21:04:42
    Svara
 • Längtar.så.mycket.efter.tokyo. Underbart inlägg! <3

  Rebecka 2016-03-14 18:23:10
  Svara
 • Har aldrig varit sådär sugen på Tokyo som vissa tycks vara, men ju fler bloggposter jag läser ju mer vill jag boka en resa nu nu nu.

  Linnéa 2016-03-14 17:14:04 http://berglundlinnea.wordpress.com
  Svara
 • Men du är så modig Sandra? Hur känns det att vara så modig?

  Olivia 2016-03-14 17:06:29
  Svara
 • Wow! Din resa verkar bara bli bättre och bättre. Och jag blir bara mer och mer sugen på Tokyo. 🙂 Älskar Korean BBQ!

  För er andra som funderar på att resa solo kanske min guide kan vara till hjälp. Jag har nämligen skrivit en ”resa ensam till New York”-guide, främst riktad till tjejer. Enjoy! http://www.newyorkmybite.com/2016/01/att-resa-ensam-till-new-york-svar-pa-7.html

  Anna, New York – My Bite of the Big Apple 2016-03-14 17:05:28 http://www.newyorkmybite.com
  Svara
 • Jag är så impad av att du är iväg helt själv. Måste vara så spännande att få uppleva en stad & bara fokusera på vad man själv vill se/göra!

  Mathilda 2016-03-14 16:57:18 http://www.mathildaahlberg.se
  Svara
 • Men alltså wow!

  Daniella Caspian 2016-03-14 15:55:43 http://vapenbroder.blogg.se
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Pamela Bellafesta
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Man
Niklas Berglind
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström