Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

måndagspepp.

God morgon!
Idag drar jag och Flora iväg på vår tågresa. Ska bli mycket roligt att få visa er Barcelona, Toledo och Lissabon genom min kameralins. Men vi börjar veckan med lite måndagspepp.


Homeless Dog Found In Garbage Becomes The Lion He Deserves To Be
:’)

635793417772064263-394880290_tumblr_mhk13xA7mE1r4bgsbo1_500
Jag vet inte om ni hört men Gilmore Girls kommer snart tillbaka med en ny säsong på Netflix. GUD alltså.
Jag ser således om hela serien just nu och har snart sett klart säsong 3. Man är ju fortfarande lika kär i Jess kan jag ju säga.

12519567_498377270354120_1500634345_n
FN har en fin kampanj just nu under hashtaggen #myfeminism. De uppmanar till att visa ens egen bild av feminism och hur man kan bidra till att avskaffa diskriminering av kvinnor och flickor. Fin grej tycker jag. Spana in på sajten eller under hashtaggen eller bidra själva vetja. (bilden härifrån)

12993008_10153351215371856_833129462_n

Emelie anordnar tillsammans med Stockholms Tjejour ett sommarläger! Det är för tjejer mellan 13-18 och tanken är att nå tjejer som vill testa på nya aktiviteter och träffa nya kompisar. Det är för de som ska spendera sommaren i stan och/eller behöver komma bort från sin hemmiljö. Erfarenheten av att vara tjej står i centrum – och alla som definierar sig som tjejer är välkomna att söka. Aktiviter varvas med stöttande och stärkande samtal och workshops i en trygg miljö. Allt kommer vara helt gratis. Känner du dig träffad – sök.

bild
Så bra video, idé och utförande för att utrota manspreading.

gene
Avslutar denna veckas pepp med en rullskridskoåkande musikalsjungande Gene Kelly från 1955. Dör vad fint. 

 

 Translation. Some links to brighten up your Monday!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Ååååh är också helt dödskär i Jess. Det känns fan FYSISKT, helt galet att en kan bli så fäst vid en karaktär i en tv-serie… Som är ganska svinig emellanåt dessutom

  Isabella 2016-04-21 20:07:41
  Svara
 • Åh jag är sååå peppad på GG :)!!!

  Anna 2016-04-18 21:18:25
  Svara
 • hej Sandra. var på Marie Laveau i fredags när du spelade men vågade inte komma fram och hälsa.. iallafall så älskade jag din musik, så undrar om du kanske snälla skulle kunna göra en spellista med låtarna du spelade? skulle bli superglad

  Bella 2016-04-18 19:52:55
  Svara
 • åh såg om på hela GG förra året och liksom den är så bra!!!! insåg inte det när jag var yngre precis. Tyckte dock aldrig om jess, fett drömmig och fin men en idiot om och om igen </3

  maria 2016-04-18 18:19:44
  Svara
 • Kan man inte vara feminist om man inte är ”fat poisitive”? Jag är feminist av många anledningar men att låta kvinnor peppa varandra och uppmuntra övervikt är inte ett av skälen. Sjävklart är det okej att vara fet och många tycker att det är vackert men det är ett tillstånd som oftast är uppkommet av missbruk av animaliska produkter. För mig är väldigt provocerande då många av kvinnorna stoltserar med att de äter massor med glass och kakor och pizza i mängder utan en tanke på hur många djur som dött för att de ska kunna sända ut detta budskap. Väljer du att vara en fet vegan har du all min välsignelse oavsett om du dör tidigt eller lider av någon sjukdom. Det är varje människas val, precis som att röka, dricka alkohol hålla på med extremidrott eller vad man nu väljer att jämföra det med. Men i övrigt tycker jag att den livsstilen är oerhört provocerande. Jag ber om ursäkt i förväg om någon blev kränkt av denna kommentar men som jag värnar om kvinnor som värnar jag om djur (som är kännande varelser, både psykiskt och fysiskt, precis som vi).

  Sandra 2016-04-18 17:39:34
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Som en överviktig kvinna på gränsen till fet måste jag fråga: hur kan det vara okej att vara fet?! Man är inte hälsosam, man sliter på kroppen och man orkar inte göra lika mycket som om man vore en mer proportionerlig vikt. Sen kan man försöka säga vad man vill, men det är sant. Man kan vara gravt överviktig och ha en bra självkänsla men det betyder ju inte att det inte är bättre för en att gå ner i vikt.

   Vad fasiken är det som händer med världen?!

   L 2016-04-18 21:29:04
   Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   det finns ju smala icke-vegetarianer/veganer. förstår inte sambandet du drar med vikt = sämre människa mot miljön osv osv?
   förstår att du inte vill kränka någon med mening eller nåt sånt men känns lite som du vill rättfärdiga din ”””fatshamning””” (kanske överdrivet uttryck mot dig men ni fattar) genom att säga ”aa dom dödar ändå djuren/miljön” Hur mycket kött äter inte en body builder till exempel?

   maria 2016-04-18 18:17:09
   Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Att vara överviktig betyder inte automatiskt att du äter onyttigt. Att vara smal betyder inte automatiskt att du äter nyttigt. Att vara ”fat positive” innebär bland annat att inte sitta och göra sådana antaganden och skamma folk samt dra slutsatser om deras livstil baserat på deras kroppar.

   B 2016-04-18 17:46:26
   Svara
 • Gene Kelly är ju världens bästa!!!! Min första och största idol!

  {"author":"elin" 2016-04-18 14:16:41
  Svara
 • Hej Sandra!
  Tack för en himla välskriven och överlag superbra blogg!
  Jag har en fråga till ditt nästa frågeinlägg:
  Jag jobbar som frilansare och gissar att din arbetssituation i mångt om mycket liknar min. Jag tycker att det svåraste i världen är att ta betalt och undrar hur du tänker kring det hela?
  Hur prissätter du liksom din tid? Har du några tips på hur man arvodesförhandlar på ett smart sätt? Liksom tips, trix, argument, infallsvinklar och så? Hur får man ut det arvode man vill på ett sätt som gör att även uppdragsgivaren känner att den gjort en bra affär?
  Och hur bemöter du människor som kommer med förolämpande låga arvodesförslag?
  Är så himla nyfiken på hur du, och alla andra för den delen, gör i denna ekonomiska förhandlingsdjungel man (åtminstone jag) inte tänkte på var en så stor del när jag bestämde mig för att bli frilans.
  Kram!

  E 2016-04-18 13:16:54
  Svara
 • Hey Sandra,
  would you say that your blog is anti-racist, trans-inclusive and fat-positive? I’m not talking about your person, I am sure you are all of these things, but do you believe your blog reflects that? When I look trough your blog, what I see is a white, privileged, thin and heteronormative room. You only post pictures of white, skinny girls and white skinny/muscular guys. So i’m just asking, when you post a picture like the one above, do you believe that your blog en in generel represents this? I really don’t intend to be mean, i’m curious – because I think, in general, there is a problem with how people wants to be anti-racist, trans-inclusive, fat-positive etc. – but when it comes down to it, they are really not. Its not enough to say that you are not racist, its something you have to work with everyday not to be.

  Laura 2016-04-18 10:39:44
  Svara
 • Alltså hunden…. <345566789

  Fanny 2016-04-18 10:18:55 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Åh, jag älskar med det klippet! Fler finklädda gentlemän borde åka rullskridskor och sjunga på gatorna <3

  EDiE 2016-04-18 09:06:25 http://thenordicprincess.blogspot.se
  Svara
 • Hej Sandra, är så himla pepp på Gilmore Girls men hittar inte någonstans man kan se serien online. Har du något streaming-tips?
  Trevlig resa!

  Sam 2016-04-18 08:56:42
  Svara
 • Fint! Är det någon som har bra tips på vart man kan streama Gilmore Girls säsonger? 🙂

  Elin Joelsson 2016-04-18 08:54:06
  Svara
 • Kom och hälsa på vårt fina kollektiv av vänner och designers som startat hotellet/caféet/juicebaren/restaurangen/nattklubben Casa Bonay i Barcelona. Tror det skulle falla dig i smaken. Kramo!

  Emmy 2016-04-18 08:48:12 http://casabonay.com/
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Josefin Dahlberg
Mode
Petra Tungården
Home
Andrea Brodin
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Ida Warg
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind