Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

presidentens hatt.

antoine laurain - the president's hat

Läste ut den här finurliga boken förra veckan. Presidentens Hatt av Antoine Laurain. Jag plockade med mig den på flygplatsen påväg till Tokyo efter att jag läst baksidetexten och fastnat direkt. Man gillar när sånt händer.

antoine laurain - the president's hat

En kväll i Paris år 1986 bestämmer sig Daniel Mercier för att gå ut och unna sig en middag ensam. Han går till en flott restaurang, beställer in en skaldjursplatå och en dyr flaska vin. När han sitter och suger på sitt första ostron slår sig plötsligt Frankrikes president Francois Mitterrand ner vid bordet bredvid.

antoine laurain - the president's hat

Daniel rör sig inte ur fläcken och äter sin skaldjursplatå extreeemt långsamt så att han kan sitta och lyssna på hela presidentens middag. När till slut Mitterrand och hans sällskap reser sig upp och går upptäcker Daniel att presidenten har glömt kvar sin svarta hatt. Efter några funderingar fram och tillbaka bestämmer sig Daniel för att stjäla hatten. När han kommer ut från restaurangen upptäcker han att den sitter helt perfekt. Dessutom får hatten honom att känna sig bättre, större, intressantare – och på något vis som någon annan?

antoine laurain - the president's hat

Den här boken är som en liten saga för vuxna, skriven på ett sätt så att man nästan kan höra en berättarröst med fransk brytning i huvudet. Äventyret om hatten tar tvära vändningar och när den första skedde sa jag högt (alltså på riktigt out loud och inte i huvudet) OJ! för att jag blev så förvånad. Kan rekommendera denna korta, lättlästa och mycket franska lilla bok om en hatt på vift.

antoine laurain - the president's hat

Bonus! Alla dessa utförliga beskrivningar av saker huvudkaraktären äter: jag älskar dom. Mer skönlitterära böcker (och filmer) om mat önskar jag i mitt liv.

Finns här och här att köpa.

 

 

Translation. Just finished Antoine Laurains book ”The President’s Hat”, a book about a man in Paris in 1986 who by coincidence gets seated next to the president of France at a restaurant. When the president leaves he forget’s his hat and the man decides to steal it. At the moment he puts the hat on his head he starts to feel different. Read more here! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Den verkar ju helmysig!! 🙂

  Neapocalypse en alternativ hästblogg 2016-05-06 13:30:58 http://neapocalypse.se
  Svara
 • Åååå, älskar sagor för vuxna! Läste just den här pärlan:

  http://www.bokus.com/bok/9789113072197/honan-som-dromde-om-att-flyga/

  Väldigt kort och väldigt melankoliskt mysig! Rekommenderas verkligen!!

  Boktips 2016-05-03 20:14:53
  Svara
 • Hjälp, vilket ostronsug jag fick nu! Kommer läsa det lilla textutsnittet ca 14 gånger till och dregla..

  M 2016-04-27 11:00:54
  Svara
 • Hej Sandra!
  Jag vet att du har fått en miljon liknande frågor, men jag skulle ändå verkligen uppskatta lite input på just min situation. Jag har en killkompis som jag har spenderat extremt mycket tid med de senaste månaderna och han har blivit en av mina absolut närmaste vänner. Jag tycker väldigt mycket om honom som kompis men har också fått starka känslor för honom. Vi har legat med varandra på fyllan ett par gånger. Jag är ganska säker på att han inte besvarar mina känslor, men jag känner ändå att jag snart måste berätta hur jag känner för att liksom kunna gå vidare i vår vänskap, does that make sense? Det jag behöver hjälp med är hur jag ska berätta hur jag känner på bästa sätt utan att förstöra vår vänskap som jag verkligen värdesätter, och utan att vara för mycket ”jag gillar dig men jag fattar ju att du inte gillar mig”, dvs trycka ner mig själv. Hur ska man formulera sig? Ska jag lägga upp det som att det inte är en så big deal? Vill inte att något ska bli konstigt, men är rädd att jag kommer ångra mig om jag inte berättar att jag gillar honom. Puss och kram!

  Anna 2016-04-27 00:04:56
  Svara
 • Tack för boktipset!
  Men… nu har jag förgäves letat efter tips om och skildringar av själva TÅGRESORNA under er interrailtrip. För interrail handlar väl i första hand om tåg??

  Ebba 2016-04-26 22:14:43
  Svara
 • Skriver upp den på semesrer listan!! 🙂

  Gabriella 2016-04-26 15:37:36 http://Gabella.devote.se
  Svara
 • Tack för tipset Sandra! =D

  Patrik at BrassAndGold 2016-04-26 14:22:40 http://brassandgold.com
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind