Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

20 saker ni inte visste om mig.

christmas eve.

1. Jag prenumererade på Kalle Anka tills jag fyllde 28 år. När jag bodde i New York flyttade jag prenumerationen dit : ) Kan allt om Ankeborg. Min favorittecknare är Don Rosa om någon undrar. Han ritar alltid små gömda historier inuti historierna. Mina bästa karaktär är såklart Magica de Hex. Megababe.

2. Jag har läst hela Tusen och en natt.

3. Klarar överhuvudtaget inte av att se skräckfilmer eller psykologiska thrillers eller något läskigt alls. Kan inte sova och är även rädd dagtid flera dagar efteråt.

4. Drömmer mardrömmar i princip varje natt och det har nästan alltid varit så. Det kanske är en vanlig grej i och för sig? Vet inte riktigt. När jag hittade denna artikeln i Metro kanske jag fick ett svar på punkt 4 och 5 tänkte jag? I alla fall låter det härligare än andra teorier : )

5. Älskar kombinationen dillchips + bilar. Inte för att jag äter den jämt, men ändå, det får bli ett tips.

6. Jag är ganska dålig på kroppskontakt med människor jag inte är ihop med, det gäller både familj och vänner och bekanta. Fick jag bestämma skulle man inte kramas när man hälsade på folk. Skulle räcka med att vinka för mig, eller skaka hand. Det jobbigaste jag vet är när man typ sovit över någonstans, på någon kompis landställe eller så, och sedan ska alla krama varandra hejdå. Asså fy. Så många kramar på så kort tid. Om jag kan ställer jag mig några meter bort och vinkar och ropar HEJDÅ ALLA. Då brukar man slippa kramen.
Har aldrig varit typen som flätat folks hår och gett spontanmassage och sånt där. Tycker dock att det verkar vara mysigt att vara en sådan, men har det inte i mig. Händer att mina kompisar skämtar om hur dålig jag är när det handlar om kroppskontakt. Detta gör dock att jag är en ganska klängig flickvän för att någonstans måste ju all närhet ut. I princip klistrad på min kille när vi är själva hemma.

7. När jag varit liten, typ lågstadiet, oroade jag mig mycket över att jag skulle behöva ringa på ambulansen någon gång, för jag kunde inte lära mig hur många nollor det var i 90 000 (som då var nödnumret).

8. Jag lärde mig inte klockan helt förrän jag var 9 år. Tycker fortfarande att det är svårt med 13, 14, 15, 16 etc osv. Blandar ihop siffrorna på ett förvirrat sätt.

9. Är mörkrädd.

10. Jag biter på naglarna.

11. När jag är ledsen stänger jag in mig och är dåligt på att berätta för människor hur jag mår.

12. Min mamma jobbar ju med teve, och har i perioder jobbat mycket med Thorsten Flinck. En gång när jag gick i gymnasiet så låg någon dikt jag skrivit (man va ju poet som tonåring såklart) på hennes kontorsplats och Thorsten blev så imponerad på ett knäppt sätt att han ville ha skrivarsessioner med mig där vi skulle utveckla mitt språk. Dessa ”skrivarsessioner” blev av 1 gång: Thorsten hämtade upp mig utanför Östra Real och sedan satt vi med någon folkvise-text han skrivit ut och så skulle jag läsa upp den på olika sätt. Så otroligt märklig grej.

13. När jag gick på dagis var jag besatt av osten Blå Bertil. En gång när jag hade dansuppvisning på Skansens scen en sommar fick alla barnen i gruppen presenter i form av mjukisdjur och dylikt av sina föräldrar men jag önskade mig bara en Blå Bertil-ost. Fick en också!

14. Önskade mig även Bretonkex varje födelsedag. Det var viktigt med liksom ”ett eget” paket.

15. Jag är så jäkla dålig på historia. Asså riktigt dålig. Det är som om hjärnan helt kopplas bort så fort någon nämner en kung eller ett krig eller något gammalt datum. Det är ju ändå människor som dött och levt och känt, men jag känner ingenting för dom fastän jag försöker. Kan till och med höra min hjärna snarka när någon börjar prata om femtonhundratalet till exempel.

16. Och då ska vi inte prata om geografi! Herregud. Sjöar och hav, stater och huvudstäder, skjut mig. Fuskade mig genom geografin när man skulle lära sig allt detta (ritade kartor över låren…) och sedan dess har det aldrig riktigt fastnat. Jaja, såklart jag vet några grejer, men med största sannolikhet långt mindre än genomsnittet. Tänker flera gånger i månaden att jag borde sätta mig med en karta och öva in.

17. Jag har hånglat med Hästpojken en gång när jag var sjutton och han var sångare i Bad Cash Quartet. Var på deras konsert och sen kom han ner i publiken och raggade på mig och jag var ju starstruck pga stort Bad Cash fan. Innan han kysste mig frågade han hur gammal jag var. ”Jag e 17” sa jag och då sa han ”Ah okej låt gå”. Vi drack shots och gick till hans hotellobby och satt i en skinnfåtölj och hånglade. Sen ville han att vi skulle gå upp till hans rum men jag var oskuld, tackade för mig och tog en nattbuss hem.

18. Trekantsmackor är det äckligaste jag vet.

19. Stora framtänder på killar är det finaste tycker jag. Har bara blivit kär i killar som har tänder som sockerbitar. Vet inte varför, men tycker att ni borde uppmärksamma detta på personer – för när man väl börjar se det går det inte att missa pga så fin grej.

20. Jag har en bokidé till bok 3. Tror den kan bli ganska fin faktiskt! Hoppas i alla fall.

 

Translation. 20 things you didn’t knew about me. Please read in Google Translator.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
53kommentarer
 • Jag lörde mig klockan först när jag var 10, hade gett upp hoppet men så råkade jag lära mig den när vi började lösa engelska i skolan och man började med ”något så enkelt” som vad klockan är hehe.. Det var skönt!

  Kan idag vid en ålder av 31 fortfarande inte höger och vänster. Det går bra om jag får stirra några sekunder på mina händer (kan ej förklara hur det hjälper mig, finns ingen logik eller kännetecken) och sen pekar med vänsterhanden åt vänster om det nu är vänster jag försöker komma på.
  Är med andra ordet sämsta kartläsaren. Min sambo (och alla andra) tror mig inte och säger åt mig att börja använda klocka, tänka på vilken hand man hälsar med etc men då måste jag ju fortfarande titta?!
  Ser detta som ett milt handikapp, någon annan som känner igen sig?

  Clara 2016-06-11 04:15:02
  Svara
 • Jag blir SÅ svartsjuk över Martin Elisson-grejen. Liksom pulsen slog så jäkla snabbt när jag läste ”hånglat med Hästpojken”. Slutade andas i säkert tjugo sekunder, kunde inte förmå mig att läsa mer. Fick kämpa kämpa kämpa mig fram och sedan läste jag texten om och om igen, medan en del av mitt hjärta krossades. Vilket är så sjukt för att Martin är väl den enda jag INTE skulle ha velat hångla med i Bad Cash… Men på grund av att jag var ett mega mega superstort fangirl av Bad cash så liksom kommer den svartsjuka arga tonårspersonen ur mig. Haha, förlåt <3 Jag gillar dig ändå.

  Matilda 2016-06-10 19:26:49
  Svara
 • Hade EXAKT samma hangup med 90 000! Dock, en dag i mellanstadiet kom det en som jobbade på sos alarm och föreläste och hen sa att man kunde slå hur många nollor som helst och ändå bli kopplad rätt. Lättnaden när jag hörde det var ENORM.

  Karin Maria 2016-06-08 23:04:35
  Svara
 • Hej Sandra! Jag blir varm i hjärtat av att läsa sådana personliga saker (som det faktiskt är). Tycker du är rätt så modig!Undantaget kanske var dillchips och bilar men då blev jag ändå fett glad eftersom jag också älskade att kombinera dillchips med godis – missbrukade detta beteende ett par år och nu är det som att jag glömt bort hur gott det var haha. Tyckte också det var fint att veta det där om kroppskontakt, jag är likadan där. Vill så mycket hellre vinka adjö än å kramas (om det inte är min mamma) och till och med på mejl känns det för intimt när någon bekant avslutar med ordet kram, har kontrat med frasen ”vänlig vink” över mitt namn en gång. Skulle kunna göra det nu också!
  / Louise

  louise 2016-06-07 17:02:20 http://spelarminlind.blogg.se
  Svara
 • Dröminlägg!

  Malin 2016-06-07 08:26:58
  Svara
 • Nr 6: PRECIS likadan. Har t.o.m sprungit ifrån personer som försökt kramas hej/hejdå. Bor i London nu och mina kompisar tror att alla svenskar hatar närkontakt…

  Sofie 2016-06-07 07:03:14
  Svara
 • I hate watching scary movies as well. I get very scared and afraid of the dark.

  -Christine
  http://www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-06-06 17:08:12 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • Obsobsobs Hästpojken är ett band inte en person. Antar att du menar att du hånglade med Martin Elisson, vilket låter amazing 🙂

  Agnes 2016-06-06 14:23:43
  Svara
 • Oops, jag visste nästan samtliga av dessa saker om dig sedan förut (trogen läsare sedan starten). Du har ju berättat om dem ett flertal gånger tidigare i bloggen. Osäker på trekantsmackan dock. Är viss skillnad på de torra man hittar på Pressbyrån och några saftiga varianter som serverades på ett bröllop jag deltog på i helgen. Tycker jag då.

  Åh, kramar är det bästa jag vet. Retar mig något oerhört på att man vid min nuvarande arbetsplats (kansli-liknande miljö) inte ens tar i hand. I vårt stora kompisgäng är det knäsittning och pussar på mun som gäller för hela slanten. I min utopi skulle det vara socialt accepterat att knulla med samtliga av sina vänner närhelst en kände för det, hehe.

  Historie- och geografikunskapsbristen har vi emellertid gemensamt. Landskap kan väl vara det tråkigaste som finns. Har så uselt lokalsinne att varken kompass, karta eller GPS hjälper, hmm…

  Kul med idéer kring tredje boken.

  Karin 2016-06-06 11:59:02
  Svara
 • Jag gav min pojkvän Kalle Anka-prenumeration i julklapp och han är 28… Syftet är dock för att han ska lära sig svenska! 😉

  JENN FOREVER ABROAD 2016-06-06 09:41:30 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Känns ändå lite skönt än att nån mer än jag drömmer mardrömmar varje natt.

  Fanny 2016-06-06 09:19:12 http://fannyblingman.blogg.se
  Svara
 • Och jag är otroligt duktig på historia men så dålig på geografi och matte så det finns inte. Definitivt mina handikapp. Vet knappt vilka län vi har och vilka städer som ligger där haha.

  Lisa 2016-06-06 08:24:53
  Svara
 • Hej Sandra! Jag undrar om du har haft ett brevvänner-inlägg nu på våren? Jag är själv med i en bokklubb som har ursprung från ett sådant inlägg och tänkte rekommendera det för en bekant som ska flytta hit från Sydkorea. Det är ett så roligt sätt att träffa folk!

  Johanna 2016-06-06 08:00:29
  Svara
 • Precis samma med geografi och historia. Kan inte ta till mig det. Jag ser det som ett lätt handikapp…

  moa 2016-06-05 23:00:06
  Svara
 • http://online.seterra.net/sv
  Bästa länken om man gillar memory och vill lära sig geografi!! Nu är ju jag lite nördig, men insåg att jag bara kunde de stater i USA som låg i ytterkant, nu kan jag alla :-).

  Stina 2016-06-05 22:12:33 http://Norrgardenstradgardsdesign.se
  Svara
 • Känner också igen mig på närhetsgrejen. Skönt att se att man inte är ensam om det, har alltid känt mig konstig för att jag inte gillar det. Kan inte ens krama min familj utan att det känns konstigt men om jag har pojkvän så är jag också fastklistrad vid han 😀

  Sassa 2016-06-05 22:05:41
  Svara
 • Alltså 6an, för mig är det jääättesvårt att ha kroppskontakt med andra, känns så mäktigt elelr hur man ska säga. MEN om jag itne har det känner jag mig inte nära med ngn. Så när jag lär känna folk som inte vill kramas och så är det omöjligt att bli vänner. Synd, för jag känner många som jag kommer bra överens med men känner mig helt enkelt inte nära dom om vi aldrig rör varandra.

  Elin 2016-06-05 21:07:18
  Svara
 • hahaha fniss på första punkten. Din underbaring!! men det här med mardrömmar, drömmer det nästan varje natt med! Helt bisarrt sjuka saker också, tror jag kan vara psykopat :O :O

  ISA 2016-06-05 20:14:41 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • HAHA jag ritade hela europa på underarmen när jag hade geografiprov på gymnasiet

  sandra 2016-06-05 19:56:17
  Svara
 • Är prick likadan med kroppskontakten. Vill vara himla nära den jag är ihop med och även typ mamma. Min bästis går bra, men bara ibland. Tycker också det är SÅ jobbigt när någon blir för närgången för snabbt, jag måste liksom vara beredd och se de komma i så fall; annars är risken hög att jag instinktivt rycker undan.

  Hade också samma grej med 90 000 när jag var liten. Så pass att jag började säga nittiofyratusen (?). Jag visste liksom att det bara skulle vara en nia + nollor, så även om nittiofyratusen blir ett annat tal än 90 000 så fick jag ändå ihop det rätt för fyran betydde för mig ”nittiotusen med fyra nollor”. Haha.

  ebba 2016-06-05 19:10:57
  Svara
 • Jag är exakt likadan när det kommer till kroppskontakt, bara den lilla detaljen att jag inte har någon pojkvän att få närhet ifrån, vilket gör en frustrerad. Borde skaffa katt.

  S 2016-06-05 19:02:22
  Svara
 • Fint med ny bokidé! 🙂

  Mikaela 2016-06-05 18:33:25
  Svara
 • Jättefint inlägg! Kul att läsa. Jag har googlat och googlat men kan inte hitta slutresultatet av hur er vägg blev efter att ni målade den? Är så nyfiken och tänkte måla min dotters rum i nån liknande?

  Isabella 2016-06-05 17:26:30
  Svara
 • Thorsten Flinck-grejen! Roligaste jag hört! XD Underbart inlägg överhuvudtaget, för övrigt.

  rebecka 2016-06-05 16:40:14
  Svara
 • Naicigt inlägg! Gillar det personliga. Typ som med anteckningarna på mobilen. Känns som du berättar små hemlisar till oss hehe xxx

  A 2016-06-05 16:34:00
  Svara
 • Omg fick rysningar av punkt ett. Pappa beställde en Kalle Anka-prenumeration till mig när jag var typ 6 ? och sedan prenumererade jag fram till typ 11-12 år och älskade tidningen, verkligen. Don Rosa var också min favvo. Sedan började jag högstadiet och började skämmas såklart och tyckte att det var aspinsamt att jag prenumererade på en ”killtidning” så jag avbeställde och började prenumerera på tidningen Julia. :))))

  Alexandra 2016-06-05 16:01:49
  Svara
 • Eg har det på samme måte med historie og geografi! føler nesten det er ein eigen type dysleksi, men det er vel berre selektiv hukommelse. Anywho, fin liste! 🙂

  Itadakimat 2016-06-05 15:35:03 http://itadakimat.com
  Svara
 • Som så många andra känner jag också igen mig jättemycket i det där med kroppskontakt. Har vänner som skedar och jag har aldrig förstått det men om jag varit ihop med någon har jag velat vara fastklistrad hela tiden om det gick.

  Ni som masserar, pillar i håret etc med era vänner; är ni mer eller mindre klängiga med era pojkvänner?

  Eli 2016-06-05 15:05:58
  Svara
  • Svar på Elis kommentar.

   Jag har ofta fysisk kroppskontakt med mina vänner och är även mycket klängig med min in pojkvän! Är nära med allt och alla, behöver fysisk närhet i mitt liv.

   Michaela 2016-06-05 16:28:55
   Svara
 • Alltså nr 6 är såååå jag med! Jag sitter typ på min sambo i soffan men med andra är jag helt tvärtom. Sökte aldrig närhet av förskolepersonal mm. Trodde det var något knasigt med mig haha men finns visst fler såklart ;D Är bara märkligt att när det gäller ens partner så är man supermycket med närhet och med andra inte alls haha..

  tjej 2016-06-05 13:00:52
  Svara
 • omg.. hästpojken. hände samma sak för mig fast 2009 när jag var 18. och minns att jag tyckte att det kändes fel dagen efter eftersom han var så mycket äldre och jag tyckte han var en fyllegubbe typ haha.

  alex 2016-06-05 12:49:34
  Svara
  • Svar på alexs kommentar.

   Nostalgi! Året var 2002, tror jag, i en liten skånsk håla. Efter deras spelning (BCQ alltså) satt jag och mina tjejkompisar på deras hotellrum, snackade, rökte gräs. En tjejkompis stannade kvar, med trummisen, om jag inte minns fel. Jag hade crush på basisten, men han gick och la sig tror jag. Det blev lite hångel med gitarristen, men kändes inte helt hundra så jag och min återstående kompis smet iväg och körde hem, solen redan var uppe. Halvpinsamt och larvigt, men mellan oss tre tjejer ett litet minne för livet. Att något sånt skulle hända i vår lilla håla liksom. Oj vad jag känner mig gammal nu 😛

   EllieP 2016-06-05 15:19:29
   Svara
 • Oj accidental frågetecken. ! Skulle det vara. Älskar listor o hemlisar.

  Katarina 2016-06-05 12:07:18
  Svara
 • Vilket roligt inlägg?

  Katarina 2016-06-05 12:06:28
  Svara
 • Har också supersvårt med kroppskontakt – förutom då det gäller mina smågrisar typ haha? Dem gillar jag att krama och räfsa i håret ju.

  Och JAAAA på punkt 20!!!

  Elvira 2016-06-05 11:56:41 http://mylifestylebyelvira.blogspot.com
  Svara
 • gud HATAR verkligen trekantsmackor jag med! ryser bara jag tänker på dem.

  e 2016-06-05 11:37:05 http://singmyspring.blogspot.se/
  Svara
 • Vad fint inlägg Sandra!! Jag har också svårt att vara nära vänner fysiskt. Och är en klängig flickvän. Mina vänner vet ju om det och vi behöver aldrig krams hej och hejdå. Det känns alltid extra jobbigt när man ”måste” hälsa så. Har bott mycket i Portugal och där hälsar man ju med kindpussar och det är misär för mig.

  Agnes 2016-06-05 11:32:04
  Svara
  • Svar på Agness kommentar.

   å jag vet, jag bor i Spanien. I början reagerade jag alltid med att rygga tillbaka så fort nån kom och skulle kindpussas. blev sjukt pinsamt och dålig stämning. nu har jag lärt mig, men blir fortfarande obekväm.

   Elin 2016-06-05 17:25:09
   Svara
 • Å! Vad skönt att det är flera som inte gillar kroppskontakt. Jag har heller aldrig varit den som ger/vill ha spontanmassager osv. Usch. Men jag älskar ju att umgås. Ibland känns det dock som att bara för att man är en person som har svårt för kroppskontakt så uppfattas man som lite distanserad och svår att bli vän med på djupet. Det är tråkigt 🙁

  Hanna 2016-06-05 11:20:24
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Jag är inte så extrem att jag tycker ”usch” om kroppskontakt, kan tycka att det är trevligt att krama en kompis då och då och hade jag inte varit så dålig på att fläta så hade jag säkert kunnat göra det utan obehag om någon bad mig. Men fan vad feels på det där med att inte komma någon riktigt nära. Tror verkligen att det kan vara så, jag har haft svårt att få riktiga nära kompisar hela mitt liv (är 21 nu) medan killar aldrig varit ett problem. Söker VÄLDIGT mycket kroppskontakt från killar och har alltid gjort men skulle aldrig få för mig att hålla en kompis i handen och vet på riktigt inte hur jag ska bete mig när en tjejkompis typ sticker sin arm under min haha?? // Sjukt obekväm

   Julia 2016-06-05 17:13:19
   Svara
 • Jag var också SÄMST på geografi innan jag upptäckte detta beroendeframkallande http://online.seterra.net/sv Tips, tips!

  M 2016-06-05 10:58:41
  Svara
 • Åh, Don Rosa-serierna i Kalle Anka! <3 Kommer ihåg att jag blev så himla glad varje gång en tidning kom hem och det var en Don Rosa-story med. Man kunde läsa dem om och om igen och hitta något nytt varje gång.

  Sofie 2016-06-05 10:51:54 http://foodstories.se
  Svara
 • Jättefin lista. Tack för att du delade med oss <3

  Linnea 2016-06-05 10:31:31
  Svara
 • Jag är också helt förälskad i Don Rosas serier. Jag inbillar mig också att dessa är lite mer tilltalande för vuxna. Nu har du säkert läst varenda serie han har skrivit men jag vill ändå tipsa om seriesamlingen med Joakim Von Ankas fantastiska liv. Jag hade otroligt svårt för honom tills jag läste den och fick se hur han jobbade sig upp, hur han blev sviken, bedragen och hur han träffade sitt livs kärlek. På riktigt, historien med honom och Glittriga Gullan är den bästa kärlekshistorien jag läst. Så LÄSLÄSLÄS om du inte har gjort det 🙂

  Sandra 2016-06-05 10:14:06
  Svara
 • alltså det här var den bästa listan du någonsin gjort. och angående mardrömmar är vi två, varje natt sen 2010. och kroppskontakt är så himla tufft, det är verkligen jobbigt och kan göra mig mer arg än varm. undra om det har med vad man är van vid eller inte, men skulle aldrig fläta eller massera eller röra om det inte är en hälsnings-kram eller någon annan tar intiativet.

  Amanda 2016-06-05 10:13:48
  Svara
 • Tack för Metro artikeln. Är lugnare nu.///

  Esmeralda 2016-06-05 10:00:54 https://composingmagicalparagraphs.wordpress.com
  Svara
 • Hahaha, stor igenkänning på att hata att krama andra (till och med familj och nära vänner!) men att vara klistrad på pojkvännen där hemma!

  Emma 2016-06-05 09:40:52
  Svara
 • Wow då måste du ha huuuur många tidningar som helst?! 🙂 Så roligt grej att ha gjort endå menar det är ju helt fantastiskt!! <3
  Spännande med boken!! <3
  ja klockan tog tid att lära sig så krångligt!
  Har också svårt för läskiga grejer

  & minns fortfarande när några kompisar var väldigt elaka då det visste detta & endå tvingade mig att se på The Ring & sedan fixat så en kill kompis ringde & sa Seven days med läskig röst. Blev så rädd så började panik gråta & slängde iväg telefonen & trodde på riktigt att jag skulle dö.

  Elvira 2016-06-05 09:29:13
  Svara
 • Vad jag känner igen mig i att ha issues med kramar och närhet. Försöker alltid smita undan och blir stel som en pinne om det inte går. Har blivit ett stående skämt inom bekantskapskretsen som lärt sig att det inte är någon idé. Pojkvännen däremot, där är jag ett plåster 24/7. Konstigt det där.

  Stina 2016-06-05 09:24:59
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind