Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

sommarpraten 2016 jag ser framemot.

Snart börjar sommarpraten! Är mycket pepp på detta för de brukar vara så mysiga och/eller så blir man väldigt smart.
Förra året hade jag ju en idé om att jag skulle lyssna på samtliga sommarprat. Detta var lättare sagt än gjort och när sommaren väl var över hade jag lyckats lyssna på drygt 50% (28 stycken).
Vi får se om jag försöker på mig samma grej i år. Vad jag minns som så himla segt från förra året var att jag aldrig riktigt hann lyssna på musik – för det fanns alltid ett prat att hinna ikapp med.

Jag skrev recensioner om alla sommarvärdar jag hörde förra året. Alla avsnitt finns ju kvar i Sommar i P1’s poddapp så om du vill lyssna hittar du mina tankar här:
Del 1
Del 2
Del 3

I förra veckan blev det officiellt vilka årets sommarvärdar blir och i samband med det skrev jag ihop en liten artikel till Metro Creative vilka värdar jag är mest peppad på. Läs den här!

Tänkte i alla fall under sommaren tipsa er om dom jag lyssnat på och gillat.
Vilka sommarprat är ni peppade på?

 

 Translation. Sommar i P1 (Summer on P1) is one of the most popular shows on Swedish radio. The 88-minute-long programme is broadcast daily from Midsummer’s Day until the middle of August, always starting at 13.00 (a timeslot it has occupied since 1959), with repeats in the late evening and very early morning. Each edition is presented by a different host, who plays music of his or her own choosing and talks about a topic of personal relevance. The hosts range from celebrities to politicians, scientists, authors, athletes, and royalty. (<- This was by the way taken from Wikipedia). This is a blog post about which ones I will listen to this year.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Älskar sommarpraten och detta året är jag mest taggad på att höra på Johan Olsson då jag är älskar att kolla på längdskidåkning samt för att det är intressant att höra berättelser från VM- och OS-medaljörer hur de har kommit dit och särskilt från han då verkar så himla ödmjuk. Är också peppad på att höra Carolina Klüft och Kim Källström (märks det att jag är sportintresserad haha?). Tror även att Malo von Sivers, Alexander Bard och José Gonzales kan bli intressanta att lyssna på. Och såklart att Gunhild Stordalens avsnitt kommer bli ett väldigt känslosamt sommarprat. Men sedan är det såklart alltid några som överraskar som för mig är okända sommarpratare men som lyckas leverera bra sommarprat!!

  Förra året kom jag ihåg att jag gillade Batras, Therese Christianssons (kanske det bästa 2015!!), Sanna Lundell, Hedi Freid, Zara Larsson och Seinabo Sey!!

  Johanna 2016-06-18 18:32:10
  Svara
 • När ska du själv sommarprata?? 🙂 Hoppas varje år att du ska vara med!

  johanna 2016-06-18 14:32:03
  Svara
 • Edward Blom, min husgud!

  Karin 2016-06-17 23:51:12
  Svara
 • Anders kompass är nog den jag ser mest fem emot!

  Louise 2016-06-17 22:04:33
  Svara
 • Hej Sandra! Ett nytt inlägg med brevvänner tycker jag vore på sin plats 🙂 hoppas du kan ordna det! /Lina

  Lina 2016-06-17 22:00:26
  Svara
 • Åh. Ja. Längtar så efter sommarpraten! och dina inlägg, jag gillade ditt konceptet starkt förra året!

  Ser fram emot Tom Malmquist & Alexander Bard fast av erfarenhet är det ju oftast någon helt oväntad och okänd som berör starkast.

  Amanda 2016-06-17 21:36:51
  Svara
 • bianca och tiffany typ?!

  Vicky 2016-06-17 20:00:13 http://vickys.se/
  Svara
 • Mycket viktig fråga: Jag funderar på att åka till Lissabon i sommar, trots att jag jobbar men jag kan kanske jobba på distans. Men jag måste veta om det är lätt att få tag i wifi där och eftersom du och Flora är två working travelling ladies som varit där nyligen vill jag fråga er. Kan man vara i Lissabon om man behöver wifi åtta timmar om dagen? Hur gjorde ni när ni reste? Tack för hjälpen <3

  anna 2016-06-17 19:43:56
  Svara
 • Älskar verkligen att lyssna på sommarpraten, men har tyckt att det varit lättare att lyssna i efterhand. Ser dock fram emot systrarna Kronlöf, Malou von Sivers, Elisabeth Tarras-Wahlberg, Edward Blom, Carola, Bert Karlsson, Magnus Uggla, Alexander Bard, och Silvana Imam. Och egentligen fler, men de flesta jag ser fram emot är personer man ofta hör mycket om, men knappt vet något om än det lilla man hör och har fördomar om typ. Ska bli kul att se om fördomarna bekräftas eller om man får en ny syn på folk!

  Beatrice 2016-06-17 19:15:51 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Åh Sandra! Du måste lyssna på Anders Kompass också, en så väldigt sympatisk och stark person. Han lever sitt liv precis som en skulle vilja göra. Plus för väldigt behaglig radioröst!

  linnea 2016-06-17 16:46:50
  Svara
 • Flera stycken! Men som någon som studerar och planerar att jobba med mänskliga rättigheter är jag speciellt intresserad av Anders Kompass den 11 juli och Sara Mohammad 22 juli. Två supergrymma MR aktivister som inte lät sig tystats!

  Ander Kompass var en FN-diplomat som blev avstängd förra våren när han överlämnat en hemlig rapport om sexuella övergrepp på barn i Centralafrikanska republiken, som hade begåtts av FN-soldater.

  Sara Mohammad grundade föreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime som arbetar mot hedersrelaterat våld. Hon själv flydde sin familj vid 17 års ålder pga misshandel och dödshot när hon inte ville gifta sig.

  Madeleine 2016-06-17 16:45:01
  Svara
 • är mest pepp på hon som kämpat emot rasism i hela sitt liv och Krunegård pga han är viktigast i mitt liv

  emma 2016-06-17 16:30:41
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind