Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en onsdag med vinprovning och tjugo grader i luften.

wednesday

I onsdags efter min jobbdag promenerade jag in till stan och mötte upp Devi.

wednesday

Det var jacka-i-handen-väder!

IMG_1357

Vi gick gatan ner till den italienska restaurangen Papas.

wednesday

Där var vi nämligen bjudna på vinprovning! Den svenskägda vingården MonteRosola i Italien höll i alltihop och vi fick prova fyra olika viner i kombination med mat som passade vardera vin.

IMG_138

Vi var ett litet gäng vinentusiaster som fick smutta. Eller ehm. Jag gillar ju mer att dricka vin än att typ veta någonting överhuvudtaget om det. Men jag har det på min lista av grejer jag ska lära mig under mina trettionånting år! Att bli lite mer vinkunnig liksom.

IMG_1369

Till det första vinet fick vi mozzarella och charkisar. Jag satt bredvid Sofie som tog en classic ovanifrån-bild.

wednesday

Papas har samma fina golv som vi har i vårt nyrenoverade badrum.

IMG_1373

Devi är min vinprovningspartner in crime. Hon är så bra på att hamna i rätt mode och ställer frågor och sånt där. Jag är lite mer av en blyg viol vid dessa tillfällen.

IMG_1416

Till det sista vinet fick vi oxfilé men då var jag dödsmätt för rätten innan var en tryffel- och svamppasta som var så god att jag glömde att fotografera. I överlag var vinet väldigt gott men tyvärr har jag glömt det mesta de sa fastän jag verkligen försökte anstränga mig för att minnas. Varför är det så svårt att plugga? En sak som jag minns i alla fall (som inte har något med rödvin att göra) är att när man gör champagne så används en speciell metod som kallas ”champagnemetoden” som gör att skumpan blir kolsyrad av sig själv. Medan när man gör prosecco tillsätter man ofta kolsyran! Jag tänker att detta kanske är anledningen att jag gillar prosecco så mycket – att den är liksom extra kolsyrig. Jaja, det om det!

wednesday

Efter vinprovningen gick vi till Zink Grill där vi hade bokat bord med Magnus.

IMG_1443

Vi visste nämligen inte att vinprovningen skulle innehålla mat. Second dinner, second dinner!  hejade jag och Devi på varandra tills vi kom fram och insåg att vi inte skulle kunna få ner en bit till.

wednesday

Så det fick bli kaffe med tryffel istället.

wednesday

Mitt <3 tog en moule frites i varje fall. Jag tycker han är så lik Prins Erik, har jag sagt det förut kanske?

wednesday

Vi satt och pratade politik som man gör ibland och jag hade ny jeansjacka! Eller, det är exakt den som jag designade för JC för två år sen, men jag köpte den i nyskick av en bloggläsare för några dagar sedan för min egen var så urtvättad.

wednesday

När jag promenerade hem i skymningen var Stockholm så här vackert. Heja Stockholm!

 

Translation. My Wednesday! Wine tasting and italian food with Devi and then second  dinner at Zink Grill with Magnus.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Jag är inte det minsta intresserad av vin då jag tycker det smakar typ det värsta jag vet (om det inte är rosé som är kall och jätte jätte varmt ute) men i podd serien ” Allt du velat veta” har de ett avsnitt om vin som till och med jag tyckte var intressant! Allt du velat veta om vin med Jens Dolk heter det, kanske kan funka för att snappa upp lite mer?

  Och åh vad vackert Stockholm är såhär års, gör typ ont att jag aldrig är där mer…

  Mathilda 2016-06-20 11:44:52 http://mathildaahlberg.se
  Svara
 • I think Magnus looks more the prince from snow white:
  http://hypesrus.com/files/disney-princes-magazine-covers-07.jpg

  Leena 2016-06-20 10:55:26
  Svara
 • Tips tips! Lazy Oafs sommarkollektion känns som något du skulle uppskatta, here’s the link;D
  http://www.lazyoaf.com/summer-2016-womens

  A. 2016-06-19 21:29:21
  Svara
 • Tvättar du jeansjackor?

  Anna 2016-06-19 21:19:13
  Svara
 • åh sakna sommarväder nu. Och sakna vin!!

  ISA 2016-06-18 20:24:45 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • haha åh har inte tänkt på det men dom är ju så lika!!

  anna 2016-06-18 18:25:11 http://whiskeysour.blogg.se
  Svara
 • Nja, det stämmer inte riktigt. Andra (kolsyre) jäsningen med champagnemetoden sker på flaska, men prosecco görs enligt tankmetoden där kolsyrejäsningen helt sker i en stor tank innan det tappas på flaska. Vissa väldigt billiga bubbel kan framställas som läsk, dvs att kolsyra tillsätts. I regel brukar väl champagnemetoden anses ge något ”elegantare” bubblor så viss skillnad kan det vara men bubblorna i prosecco är alltså inte tillsatta.

  Matilda 2016-06-18 15:29:29
  Svara
 • Jag älskar prosecco, vi gjorde mimosas på Prosecco igår. YUM!

  Ljuva Julia 2016-06-18 14:17:28 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • Snälla snälla brevvänsinlägg snälla snälla söta Sandra!

  Josefin 2016-06-18 12:10:05
  Svara
 • Aaah, lyxen att bli bjudna på en sån vinprovning. Maten på Papas verkade ju amazing.

  Klara 2016-06-18 10:36:07 http://klaraamandas.blogg.se
  Svara
 • Håller med om det där med att han ser ut som prins Erik förresten!

  Alexandra 2016-06-18 10:11:27
  Svara
 • Åååh, Devis kjol är precis min stil! Vet du möjligtvis vart den är köpt?

  Alexandra 2016-06-18 10:10:37
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
Andrea Brodin
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind