Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

hur min höst ser ut.

sunday.
Beskriv din höst i tre ord.
Boksläpp, skriva, utflykter.

new york.
Och lite mer ingående:
Boken kommer ut den 19:e september. Jag är väldigt nervös inför det. Jag vill så gärna att det ska bli bra. Men om det inte blir det får man ju bara se framåt. Fler böcker ska skrivas! Först bokmässan i alla fall. Kommer vara där jättemånga dagar, onsdag till lördag och göra saker typ hela tiden? Så det är ju kul i alla fall. Återkommer med ett schema om ni vill lyssna på mig! Eller kramas.

Börjar med ett nytt skrivprojekt på måndag som fortfarande är lite hemligt. Fast kan nog berätta om det snart tror jag? Ska fråga dom. Inlämning är i december vilket känns bra för att då kan jag liksom hoppa in i ett nytt skrivprojekt och det är bra för mitt fladderhjärta inför Allt som blir kvar.

Annars vill jag att min höst ska innehålla mycket utflykter när jag är ledig. För jag har bestämt en grej som gör att jag måste vara fokuserad och pepp!
Uppdatering: Och nej, gud. Det är ingen hund (det hade jag skrivit rakt ut då ju! hur kan det va hemligt) och ni som gissade på barn, my gawd. Jag var ju precis i New York och drack allt vin. Plus vill inte ha några nu eller kanske sen heller, det vet ni ju. Det är ingenting särskilt för någon annan än mig själv.

sunday
Vad är det bästa/sämsta med hösten 2016?
Bästa: att min bok kommer ut såklart. Har jobbat med den så mycket.
Sämsta: att sommaren är slut.

photo: sara holmberg.
Hur höstmyser du?
Att lära mig laga riktigt jäkla god ramen är ett av mina höstmål! Ramenboken av Tove Nilsson ska lära mig allt.
(foto: sara holmberg)

photos by frankie marin
Hur ser din höstoutfit ut?
Min skepparjacka, kängor, mössa och stor halsduk att vira många varv.
(foto: frankie marin)

tokyo.
Vad har du på TO-DO listan just nu?
Just just nu: Att svara på mail, att redigera sista bilderna från New York, att uppdatera min föreläsnings-power point, att montera fram ett skelett för mitt nya skrivprojekt, att förbereda min bokreleasefest samt att göra lite intervjuer inför boksläppet. Roliga grejer alltså!

gothenburg.
Bästa musiken för regniga dagar?
Min lista med mina absoluta favoritlåtar genom tiderna.

Vilka serier rekommenderar du att följa?
Oj oj. Finns så många. Ett urval: Stranger Things, Gilmore Girls, Freaks and Geeks, Breaking Bad och Seinfeld.

new york.
Vad är den höstigaste maträtten?
Ramen för mig i alla fall den här hösten. Gillar inte grytor så mycket som annars folk alltid ska laga på hösten.

new york.
Var hänger du helst under helgen?
Med kompisar hemma hos dom. Eller på en fin restaurang med rödvin, pasta och min kille. Eller någonstans med många träd.

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Bokmässan i Göteborg och sedan åker jag med min familj i december till ett mycket varmt ställe i två veckor för att min mamma fyller 60 år.

christmas eve.
Hur förbereder du dig för vintern?
Är utomhus så mycket det bara går tills det slut inte går mer och då är jag ändå utomhus fast promenerar väldigt snabbt. Det smartaste sättet att stå ut med vintern är att försöka att ta vara på allt dagsljus man kan. Samt att äta dubbel dos D-vitamin fram till mars.

 

lista från hanapee.

 

Translation. A list about fall. Please read in google translator!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
53kommentarer
 • Jag tycker att det är sjukt skönt, lättande och uppfriskande att slippa bli bombarderad av inlägg om bebisar och alla (uppenbarligen miljarder) saker omkring dem i din blogg. Tack för att jag får fortsätta läsa om ett spännande liv med resor, vin, kultur och äventyr och se att det finns andra typer av liv. Fortsätt gärna ryta ifrån angående detta, det behövs i flödet.
  Mvh fellow 30+ som också är osäker på barn

  Cecilia 2016-09-11 08:45:58
  Svara
 • Vad mycket höstmys! Nu börjar jag faktiskt längta lite efter alla röda löv och stora tröjor! Tycker det bästa med hösten är att man inte känner press på att gå ut och ‘leva livet’ så fort solen är framme. Att leva livet är ju såklart kul, men ibland måste man stanna hemma, spara pengar och vara lite produktiv också ju! x

  Sofia (The Stockholm Review of Literature) 2016-09-10 00:10:51 http://thestockholmreview.org
  Svara
 • Kan det stämma att denna lista ursprungligen är från ratata.fi eller har ratata snott den från annat håll??? Coolt om ratata började. Annars ganska lame…

  Minna 2016-09-09 11:56:26
  Svara
 • Åh SANDRA!!! Jag blir så inspirerad och peppad av dig! Ser fram emot att läsa sin bok också. Tänker att den kommer vara fantastisk! ❤️

  Karoline 2016-09-09 08:07:02 http://www.karolinesvintage.se
  Svara
 • Tänk om du ska springa New York maraton? Tänk om det är det du bestämt?
  Iaf, ser fram emot att läsa din bok, tror visst att den är jättebra!

  Ella 2016-09-08 21:21:57
  Svara
 • Løpa New York Marathon! (wild card)

  frkml 2016-09-08 21:10:16
  Svara
 • Gissar på att du ska ta en vit höst!

  Rebecka 2016-09-08 19:46:04
  Svara
 • Jag skulle gissa på att du ska börja med morgonradio, men sen läste jag kommentarerna och då kanske skaffa hund känns mer troligt?

  Sandra P 2016-09-08 18:31:20
  Svara
 • Alltså stranger things, är den bara läskig? Vi såg första tio minutrarna och det var ett barn som jagades av ett monster/spöke/odefinierat i ett tomt hus. Vi har det jobbigt i livet just nu och behöver verkligen distraktion men jag fick bara världens klump i magen och stängde av. Blir det annorlunda sen? Typ Buffy när det begav sig var ju både monster och High school-drama = mitt arma hjärta pallar att titta.

  Ylva 2016-09-08 16:49:42
  Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   Jag måste säga att jag tycker ST faktiskt är väldigt läskig… Går man igenom något tufft och är lite känslig så vettefan om den är rätt serie alltså. Spara den ett tag kanske? Den är superbra MEN läskig… <3

   Leslie 2016-09-09 09:09:00
   Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   Det blir annorlunda sen! Så bra.

   J 2016-09-09 07:30:07
   Svara
 • Börja nått slags spännande nio till fem jobb 😉

  clara 2016-09-08 16:43:29
  Svara
 • Åh, en resa på g kanske? Hoppas, hoppas!

  Ebba 2016-09-08 15:00:10 http://www.the-beatties.com
  Svara
 • Men åh att flertalet direkt måste gå in på spåret ”barn”.
  Kan vi inte bara vara överens om att spekulationer om graviditet inte är okej? Det är FÖR personligt att fråga om ens livmoder är i bruk eller ej oavsett om det är en kollega, bloggare eller kändis.
  Ber alla som har gissat ”gravid” googla på Jennifer Aniston och det utalande hon gjorde om gravidspekulationer (eller läs Tess Montgomerys blogginlägg i ämnet.

  Själv gissar jag hund

  Tess 2016-09-08 13:45:49
  Svara
  • Svar på Tesss kommentar.

   Fast du. Om Sandra skriver att hon tagit ett stort beslut, inte kan gå på klubb, vill inte jinxa och att det är hemligt och någon man evt kan gissa sig till – varför skulle en inte få gissa på att hon tex beslutat sig att skaffa barn? Hur är det respektlöst? Det är saker som kan passa in på barn såväl som mycket annat, men att gissa att det handlar om barn tycker inte jag är något konstigt eller respektlöst öht i det här fallet. Respektlöst hade snarare varit tex att kommentera en bild med ”ååh är du gravid?” (som Laila Bagge typ råkade ut för), eller att fråga ”när tänker du skaffa barn” (som händer Jennifer Aniston alltför ofta).
   Nej, helt missriktad kritik tycker jag.

   Sandra 2016-09-08 17:46:03
   Svara
   • Svar på Sandras kommentar.

    Fast om en man skrivit att han ‘fattat ett stort beslut’ hade du väl antagligen inte gissat på barn?

    Och, folk verkar ha så extremt svårt att skilja på vad man _tänker_ för sig själv, inne i sitt huvud, och vad man säger/skriver/meddelar/frågar rakt ut till vederbörande. Det är alltså helt ok att ‘gissa’ (=tänka för sig själv) att någon är gravid, det är ca aldrig ok att lufta denna gissning innan personen ifråga själv väljer att vara offentlig med infon. Detta av så många anledningar att det liksom inte ska behöva listas.

    M 2016-09-09 13:23:03
    Svara
   • Svar på Sandras kommentar.

    Jag kan absolut förstå att folk som inte läser Sandras blogg regelbundet tror på barn, men har man följt henne längre än en månad så vet man att hon inte tänker på barn nu.

    L 2016-09-08 22:52:37
    Svara
   • Svar på Sandras kommentar.

    Nej, håller inte med om att det är missriktad kritik. Då ledtrådarna de facto inte var relaterade till graviditet (se Sandras tillägg ovan). Så igen, trist att så många måste dra den slutsatsen så fort en kvinna gör någon form av avsteg i normala rutiner eller skriver (säger) något kryptiskt (eller förlovar sig, gifter sig, hoppar över ett glas vin till maten….listan kan göras lång).

    Graviditet är privat och kan i många fall vara en känslig fråga (kan ej få barn, nyss fått missfall, vill ej ha barn. går igenom jättejobbig fertilitetsbehandling). Men, ändå ska nyfikenhet gå före integritet. Man förbehåller sig rätten att få spekulerar i något som i allra högsta är grad personligt.

    Tess 2016-09-08 18:18:27
    Svara
    • Svar på Tesss kommentar.

     Fast nyfikenheten föddes ju inte ur att hon bara skrev ”har något roligt att berätta” utan att hon gav luddiga ledtrådar som hade kunnat passa in även på det. Att hon sedan gör ett tillägg gör väl inte att ledtrådarna, utan tillägget, inte hade kunnat betyda det. Det var ingen spekulation som föddes ur något lösryckt. Det var ju inte själva kryptiken i sig som gav upphov till den gissningen. Annars håller jag med om att det är knäppt att det spekuleras om graviditet om en kvinna, som du säger, gör något avvikande.

     Sandra 2016-09-09 07:07:57
     Svara
  • Svar på Tesss kommentar.

   Ja, så sjukt att alla som antas ha en livmoder blir offer för dessa ytterst privata spekulationer så fort de uttalar sig om ‘något spännande framöver’ eller lagt på sig / inte lagt på sig / har mens / ätit extra chips / haft missfall / går på kortison / fött barn / har vida kläder / bara inte går runt och konstant håller in magen!

   Måste tipsa om Tramsfrans bevakning av Laila Bagges motfråga till den extremt tröttsamma och alltid malplacerade ‘är du gravid?’-spekulationen:

   http://blogg.ng.se/tramsfrans/2016/09/laila-bagge-forklarar-krig-mot-hant-extra

   ‘Blev du nöjd med penisförlängningen?’ it is.

   M 2016-09-08 15:37:53
   Svara
  • Svar på Tesss kommentar.

   För att undvika fel fokus på det jag skrev ovan, heter det såklart ”uttalande” – Inte helt lätt att ranta via iphone ståendes på ett pendeltåg 😉

   Tess igen 2016-09-08 14:10:14
   Svara
 • Just det! Du som ser så mycket serier, har du någonsin sett Pretty Little Liars? Sjukt bra serie som blir lite mer vuxen efter ett tag. + skitfina kläder

  Annika 2016-09-08 12:40:47
  Svara
 • Vit månad eller kanske körkorts-crash course?

  Lycka till med boken btw, tyckte ”Det handlar om dig” var så himla bra!

  Buckedtoothed girl 2016-09-08 12:36:38
  Svara
 • Sandra, vare sig boken blir hyllad som den bästa ungdomsboken detta år eller om det inte skrivs något vet du att du alltid har minst en person som kommer älska den. Jag tycker att Det handlar om dig är den bästa boken jag någonsin läst. Jag tror jag har läst den kanske 10 gånger. Jag längtar tills Allt som blir kvar kommer för jag kommer vårda den som mitt eget barn. Du är bäst. PoK<3

  Julia 2016-09-08 12:35:06
  Svara
 • Hej jag funderar på att köpa en MacBook 12 men är orolig för den inte klarar av Photoshop. Redigerar du dina fina bilder med din MacBook eller har du en annan dator för det? Jag har frågat i massa affärer och googlat men fått motstridiga budskap 🙁

  Matilda 2016-09-08 12:23:55
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   MacBook 12 borde absolut klara Photoshop men du kanske kan få lite problem om du vill göra jättetunga projekt med massor av lager eller 3D.
   Ett tips är att gå till Adobes hemsida för Photoshop och spana in listan med minimikrav och rekommendationer – sen matcha den mot datorns specs-lista för processor, ram och grafikkort. Lycka till!

   Elin Häggberg // Teknifik 2016-09-10 09:12:32 http://teknifik.se
   Svara
 • Tycker gissning på barn är ganska respektlös? Och oinsatt. Sandra har ju uttryckligen sagt att hon inte vill ha barn just nu, och kanske aldrig nånsin, och dessutom delat med sig om ångesten och pressen det innebär att kanske inte vilja ha barn alls ”trots” att man är kvinna i 30-årsåldern.

  Sophie 2016-09-08 12:22:37
  Svara
 • Gud så kul med boksläpp och bokmässan. En av mina drömmar är att få besöka bokmässan.

  Väntar med spänning på vad det är för hemlighet du ska avslöja.

  Kram

  Finurliga fröken 2016-09-08 11:58:58 http://finurligafrokens.blogspot.com
  Svara
 • Tillskott av D-vitamin kan absolut behövas under vinterhalvåret men uppmana inte till att ta dubbel dos Sandra! D-vitamin är ett fettlösligt vitamin som lagras i kroppen vid överskott och det är inte hälsosamt. 10 mikrogram är behovet för vuxna under 75 år enligt nordiska näringsrekommendationer. Håll er till det om ni tar tillskott, lite får ni sen via maten också. / dietist

  Amanda 2016-09-08 11:04:24
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Det har nyligen kommit forskning som visar att D-vitamindoserna man tidigare har rekommenderat är alldeles för låg dos för att faktiskt ge en positiv effekt! Så det är bara att köra på med dubbel dos, helt ofarligt, snarare sunt och nyttigt för oss nordbor. 🙂 Själv köper jag från märket PurePharma som har D-vitamin i kokosolja i hög dos. Sedan jag började med det mår jag mycket bättre på alla sätt och vis och är mer sällan sjuk.

   Leslie 2016-09-08 12:01:16
   Svara
   • Svar på Leslies kommentar.

    Glömde bort att jag skrev detta så nu kommer denna kommentar väldigt sent men någon kanske ser det ändå.

    Det stämmer att den dagliga rekommendationen för D-vitamin har höjts, som jag skrev är den nu 10 mikrogram för dem under 75 år (och 20 mikrogram för dem över) mot tidigare då det var 7,5 mikrogram. Det är dock väldigt mycket kosttillskott som innehåller betydligt högre doser än så och Sandra skriver ”ta dubbel dos”. Det går inte att lita på att en studie har visat något utan man bör följa de råd som ges efter att samtliga studier på området gåtts igenom. Så ser processen ut när de nordiska näringsrekommendationerna tas fram av de främst nutritionsexperterna i Norden.

    Kokosolja är förövrigt inte heller något som rekommenderas i hög dos, de påstådda hälsofördelarna har inte visats i forskning: http://nutritionsfakta.se/2016/09/05/kokosolja-en-koko-ide/

    Amanda 2016-09-09 14:26:08
    Svara
 • Ser så, så, så mycket fram emot boken!! Har förhandsbeställt den + Stanna av Flora, de anländer hos mig lagom till jag kommer hem från Spanien. Längtar så mycket!

  Ellen 2016-09-08 11:01:31 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Jag gissar på att du ska sluta dricka alkohol ett tag kanske? :))

  Felicia 2016-09-08 09:49:30
  Svara
 • Sluta röka kanske?

  Louise 2016-09-08 09:35:54
  Svara
 • Jag läste din första bok (hade till och med turen att få den signerad), och jag ser så fram emot den nya! Ska bli jättekul att läsa den. Kul lista för övrigt. Kanske lånar den till min blogg sen 🙂

  Rebecka 2016-09-08 09:20:40 http://www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
 • Bokprojektet gissar jag på att det är en novell till Novellix!

  Hemligheten: En hund!! :))) *peppad emojis*

  S 2016-09-08 09:05:09
  Svara
 • hundhundhund <333

  Madson 2016-09-08 08:37:34
  Svara
 • Min pojkvän håller tummarna på en corgi och jag på en tax!!!

  Julia 2016-09-08 08:22:24
  Svara
 • Åh ska du bli med hund <33333 hoppas. Grattis isåfall!!!

  Linn 2016-09-08 08:18:31
  Svara
 • Hund hund hund!!!! Hoppas det!

  Cissi 2016-09-08 07:59:22
  Svara
 • om du skaffar hund vill jag så hälsa på den!!

  M 2016-09-08 07:51:05
  Svara
 • så fint liste og fint innlegg! gjør meg mer pepp for min egen høst (:
  og det blir spennende å høre om både beslutninger og nytt bokprosjekt når du føler deg klar for det.
  god torsdag, nesten helg! <3

  marire 2016-09-08 07:14:37 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Jag gissar (och hoppas) på att ni äntligen ska skaffa en liten corgi-valp!

  Sara 2016-09-08 06:49:49
  Svara
 • Mysig lista!! Jag längtar sååååå till boken!! Om jag får gissa varför du inte kan leva nattliv så mycket är för jag tror du plötsligt äter för två. Vild gissning ?

  Amanda 2016-09-08 06:42:40
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Amanda: så extremt ohövligt, tröttsamt och socialt totalt missanpassat att anta och skriva detta – dessutom med det fånigaste uttrycket av alla: ‘äta för två’. Gissar att du är antingen 12 år eller 87.. (fast både barn och gamlingar brukar ha bättre hyfs, så tar tillbaka..)

   M 2016-09-08 15:43:07
   Svara
   • Svar på Ms kommentar.

    Hur hövlig var din kommentar då???

    Anna 2016-09-10 10:48:41
    Svara
   • Svar på Ms kommentar.

    Nej den här kommentaren tycker jag var taskig och dum. Om din avsikt var god och i syfte att försvara Sandra, tycker jag inte det är rätt att trycka ner någon annan för dennes gissning eller sätt att uttrycka sig. Särskilt när jag tror att personen inte menade något illa. Faktiskt!

    Emma 2016-09-08 17:26:40
    Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Första som slog mig också, men igår skrev hon att hon hade mens 🙂

   Sandra 2016-09-08 06:45:34
   Svara
   • Svar på Sandras kommentar.

    Tror absolut inte det har med barn att göra eftersom Sandra skrev om sina känslor kring det rätt nyligen…. börja göra morgonradio/tv eller skaffa valp känns mer troligt 🙂

    Agnes 2016-09-08 14:49:22
    Svara
   • Svar på Sandras kommentar.

    Och har uttryckligen skrivit att hon inte vill ha barn just nu..

    Cecilia 2016-09-08 08:31:16
    Svara
 • Mysig lista!

  Carro 2016-09-08 06:31:22
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind