Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

en rangordning av sociala medier.

hund

Såg att både Michaela Forni och Bloggkommentarerna gjort blogginlägg där de rangordnat de olika sociala medier-platserna på internetz. Det tyckte jag var en rolig grej så nu gör jag samma.
När jag började blogga hade inte ens Facebook kommit till Sverige, nu finns folk på så många platser att det är omöjligt att hålla koll på alla. Jag tycker det mest är fint. Det betyder att alla kan hitta sin favoritplats som passar dom bäst.
Så här tycker jag:

1. Blogg.
Bloggen kommer först mig, ganska givet. Bloggen är ju mitt jobb och den plats på internet som jag lägger enskilt mest tid på. Dessutom läser jag väldigt många bloggar, och gillar hur man lär känna folk allra bäst genom dem. Som bloggkommentatorerna skrev: bloggen är den kanal som känns mest komplett.

2. Facebook.
På andra plats för mig kommer Facebook. Facebook använder jag framförallt privat. Det är genom Facebook jag pratar med mina kompisar (förutom på whatsapp), det är där jag har koll på födelsedagsfester och events och dessutom hittar de mest intressanta artiklarna och debatterna för att mitt flöde är rätt politiskt. Plus gulliga hundvideos!

3. Podcasts.
Följer flera podcasts slaviskt och missar inga avsnitt. Typ den enda kanalen som faktiskt får mig att skratta högt också när jag tänker efter. Här blir jag både smartare, gladare och stundtals ganska berörd. Här är ett inlägg om podcasts jag följer.

4. Pinterest.
För inspiration, för avkoppling och för att samla ihop recept jag är sugen på att laga, kläder jag önskar mig och platser jag vill resa till. Till exempel. Följ min Pinterest här.

5. Instagram
För att följa mina vänner på deras upptåg, för att se vad kändisar har för sig och för att like:a bilder på gulliga corgis. Och för att lägga upp egna bilder såklart! Instagram funkar som ett fint komplement till bloggen där man kan se vad jag gör prick för stunden. Jag heter Sandrabeijer på Instagram.

6. Youtube
Följer knappt några youtubers pga tycker alla videos är så lååååånga. Har överhuvudtaget inte det tålamodet att sitta och lyssna tio minuter på någons dag. Men följer en del sminkbloggar och älskar att kolla filmtrailers.

7. Snapchat
Är rätt ny på Snapchat men tycker mediet är roligt och försöker ladda upp några grejer per dag. Heter Niotillfem här om ni vill följa. Själv följer jag framförallt kompisar här.

8. Twitter
Twitter kommer sist som det ser ut nu. Gillar ändå denna kanal i sin snabbhet, men sedan de förändrade flödet så att det inte längre är den senaste tweeten högst upp utan de mest delade och like:ade tycker jag det helt har förlorat sin idé. Går in ibland och uppdaterar stundtals själv (heter niotillfem), men känns som att det kanske kommer dö ut snart om de inte skärper sig.

 

Hur ser er lista ut? Och om ni fick bestämma, vilken kanal skulle ni vilja att jag la lite mer tid på och vad skulle ni vilja se att jag gjorde i den?

 

photo source.

 

Translation. A ranking of the different social media channels I use.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • 1. Instagram- lätt!
  2. Blogg
  3. Facebook

  Emma 2016-09-11 22:50:49
  Svara
 • 1. Instagram
  2. Youtube – Kollar sminkningar, gaming videos og allt annat jag tror kan vara kul
  3. Bloggar, Tycker inte det är så många bra bloggar kvar og har själv slutat, så är absolut inte viktigt för mig alls längre
  4. Twitch, Kollar en del live gaming
  5. Facebook

  Neo Mikaela 2016-09-11 22:16:11 https://www.instagram.com/neomikaela/
  Svara
 • känner mig rätt så säker på att du säkert redan känner till henne men annars borde du kolla in https://www.youtube.com/user/themilkclub/videos

  kim 2016-09-11 22:00:28
  Svara
 • Min lista är;

  1. Instagram
  2. Poddar
  3. Youtube
  4. Snapchat
  5. Pinterest
  6. Bloggar

  Ellen 2016-09-10 14:50:42
  Svara
 • Kul inlägg!! Det är så intressant att höra om hur olika personer använder och upplever sociala medier. Personligen ÄLSKAR jag fortfarande Twitter. Tycker det är svårslaget för just dialog och nätverkande! Plus omvärlds-koll. Väldigt få av de jag hänger med IRL finns på Twitter vilket gör det till en ännu mer speciell plats.

  Hade också jättesvårt för Youtubers pga långa videos tills jag började kolla på youtube på Tv:n med chromecast. Nu kan jag utan problem se längre filmer. Skrev nyligen ett inlägg om hur man kan ”komma igång” med youtube om någon här i kommentarerna är peppad: http://teknifik.se/2016/08/sa-har-borde-du-egentligen-kolla-pa-youtube/

  Elin Häggberg // Teknifik 2016-09-10 08:47:33 http://teknifik.se
  Svara
 • Fortsätt sätta fokus på bloggelibloggen and im happy!

  Emma 2016-09-09 21:15:36
  Svara
 • Känns som att jag är enda i världen som sätter pinterest först och inte gillar poddar hahaha 🙂 men lista: 1. Pinterest! 2. Youtube!! Alltså. Philip DeFranco Show varje dag för nyheter, Grace Helbig, Trisha Paytas, Shane Dawson, Zoella, Jaclyn Hill, Mashable’s Scamalot-serie, Last Week Tonight… Obs att allt på engelska är ca 7000 ggr roligare än svenska youtubers 🙂 🙂 3. Instagram 4. Facebook. Använder det dock mest för alla hälsogrupper jag är med i hehe + nyheter 5. Bloggar (går in på din först varje morgon) 6. Snap 7. Poddar (mer med Gustav tack!! Enda podden jag orkar lyssna på)

  Anna 2016-09-09 21:05:48
  Svara
 • Herregud hur orkar du o andra med allt detta ?Internet o bloggar ibland. Men tv o radio bättre tycker jag. Jag skulle bli så stressad av o följa för mycket. O tidningar o böcker är min favoritsyssla. Undrar hur det blir i framtiden. Ja blir nog ännu mer men inte för mej trevlig helg.

  Maria 2016-09-09 17:15:44
  Svara
 • Jag har inte riktigt förstått mig på YouTube, men börjar mer och mer komma in i det! Vet dock ej om jag någonsin skulle palla kolla på klipp som är +10 min regelbundet. Det skulle ju ta hundra år!

  Twitter älskar jag mest som nyhetssida, men tycker verkligen också att nya upplägget är kasst!

  Min topp 4 är:

  1. Blogg
  2. Instagram
  3. Facebook
  4. Pinterest

  Om jag får önska något så är det att du går över mer till instagram stories istället för snap! Det är så jobbigt att skifta mellan sina flöden tycker jag <3

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-09-09 17:14:11 https://vegokak.se/2016/09/04/vegansk-paella/
  Svara
 • Håller helt med ang. twitter!! Så störigt att sakeri nte komne ri rätt ordning heller. Om någon skriver flera tweets i rad om ett ämne tappar man tråden helt om man inte går inte på den personens profil.

  malin 2016-09-09 16:22:58
  Svara
 • Det var du som fick upp mina ögon för youtube! Knasigt ändå! Minns dina korta snuttar där du klädde på dig en fredag(?) och visade upp små grejer, åh äääälskart!!!

  Mimmi 2016-09-09 14:49:07
  Svara
 • Jag gillar youtube väldigt mycket och skulle tycka det var intressant att följa dig även där! Om så bara någon gång ibland, en dag i ditt liv i videoformat istället för med text och bild.

  Själv prioriterar jag Instagram väldigt högt upp, både för mig själv och för andra jag följer. Skulle nog säga att blogg + instagram utgör toppenskiktet på denna lista, tillsammans med youtube.

  Ellen 2016-09-09 13:27:49 http://lindbergellen.com
  Svara
 • Jag har aldrig förstått mig på youtube! Orrrrka sitta så länge framför en vlogg eller vad det nu kan vara. Däremot kan jag liksom läsa bloggar i timmar. Det enda youtubeklippet jag har sett klart (klipp och klipp det var nästan två timmar långt tror jag) var när Tova Helgesson ska städa sitt rum, haha, och det var ju kul.

  Karolina 2016-09-09 12:31:31
  Svara
 • Det hade varit jättekul om du började hålla på med youtube! 🙂

  Rebecka 2016-09-09 10:32:11 http://www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
 • Följer dig bara på bloggen! Och håller med om Youtube, följer inte några Youtubers – men händer att jag ser någon video om en bloggare lägger upp det i bloggen (och inte har filmer som huvudkanal liksom). Video är ju dock verkligen det hetaste just nu, men det är ju ytterligare ett moment som kräver massor med tid 😉

  Jenn - forever abroad 2016-09-09 09:22:17 http://jennifersandstrom.se
  Svara
 • Vilket inspirerande inlägg! Bloggen kommer först för mig också, och kanske poddarna på plats två. Poddarna har typ förbättrat hela mitt liv. Annars älskar jag facebook och instagram. På facebook följer jag mina vänner, är med i massa inspirerande grupper osv. På instagram följer jag inte jättemånga av mina bekanta utan där är jag mer fokuserad på ren inspiration och vill inte ha så mkt vardag. Så där följer jag massa inredningskonton + många konstnärer och illustratörer och sådant. Det blir så härligt att gå in där tack vare detta! fast tråkigt att de också har ändrat sina algoritmer så att flödet inte längre är kronologiskt. Jag lyssnar på massa podcasts, så om du vill ha fler tips gjorde jag en lista en gång, se länk nedan. Utöver alla i det inlägget så följer jag även Äkta Spåman, Under huden med Kakan Hermansson, Nord & Francke, Mellan raderna, Brännässlor (med Gustaf Norén och Göran Greider), Impulsgenombrottet. Ser även fram emot att följa Underbara claras sprillans nya podcast. Och så Bloggbusiness osv. Men bäst är nog Dilan och Moa, Lilla Drevet, Raseriet… Jaja här är länken med fler tips! <3 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal/2016/05/24/podcastlistan-du-inte-kan-leva-utan-2/

  Jessicas viktiga mål 2016-09-09 09:18:06 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
  Svara
 • Håller med om youtubers. När man väl är inne så är det väl kul, men palla vara inne…

  Cykelkatten 2016-09-09 08:54:28 http://cykelkatten.cc/
  Svara
 • Youtuuuuuube! Jag hade älskat att se dig vlogga. Typ ”ett foto i timmen” fast istället med filmsnuttar. Glad fredag! :*

  Emma 2016-09-09 08:26:39
  Svara
 • De senaste eller de ”bästa” menar jag så klart 🙂

  Sara 2016-09-09 07:45:49
  Svara
 • Håller med om Twitter, tål snart inte att läsa där mer när det är så! Känner samma med Instagram, men inte i riktigt samma utsträckning eftersom där är det sällan en serie man läser eller så. Tror min lista blir typ: blogg, instagram, snapchat, youtube, Facebook, pinterest, poddar, twitter som det ser ut just nu!

  Beatrice 2016-09-09 07:45:13 http://herbariumet.blogg.se
  Svara
 • Men på twitter kan en ju ställa in själv om en vill se de bästa tweetsen eller de ”bästa”, gå in på inställningar och ändra! 🙂

  Sara 2016-09-09 07:45:03
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind