Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

3 tv-serier som jag följer just nu.

Två av mina favoritsamtalsämnen är TV-serier och mat. Här kommer ett inlägg om det förstnämnda. Tre serier som jag följer just nu som ni också borde följa. Tycker jag i varje fall.

3

Easy är en ny Netflix-serie som hade premiär i dagarna. Kan vara det bästa jag någonsin sett på Netflix faktiskt.

1

I varje avsnitt får man följa olika kärlekshistorier och relationer och manuset är så välskrivet, skådespeleriet så bra. + jättemycket sex!

2

Massor av kändisar är med också, som Orlando Bloom, Malin Åkerman, Dave Franco, Jake Johnson och Kate Micucci. Med mera. Se den!

trop
En annan serie jag följer är Tro, Hopp och Kärlek säsong två. Finns på SVT Play.
Tro, Hopp och Kärlek är något så gulligt som en Bonde söker fru men med präster. Tycker om att alla är så försiktiga och lite fumliga på något vis. Älskar dejtingprogram i överlag.

madmen2

Den sista serien som jag bingekollar just nu är Mad Men. Vi ser om serien från början och den är precis lika awesome gång två. Feministisk, intelligent och välskriven. Dessutom: visst håller ni med om att seriens huvudroll hela tiden var Peggy? Älskar henne.

 

Translation. Three series I am watching right now: Easy on Netflix (amazing, please see this), a Swedish dating show with priests and I am also re-watching Mad Men again.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
 • takk for tips <3

  marire 2016-10-09 17:59:55 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • haj! jag sträckkollade på mad men förut och görälskade det, men när jag nådde säsong 2 så plockades det helt plötsligt (till min förfäran) ner ifrån netflix. min fråga är således var du ser denna magnifika serie?

  frida 2016-09-30 18:21:59
  Svara
 • började titta på easy innan och nu är jag fast, tack för tipset!!

  Emilia 2016-09-29 14:30:17 http://eewmiliaa.blogg.se
  Svara
 • Jag håller med om Mad Men, en av mina absoluta favoritserier och jag älskade också Peggy fram tills jag fick reda på att att skådespelaren Elizabeth Moss är aktiv Scientolog.
  Kan inte med henne efter det, jag känner djup aversion mot allt som har med Scientologikyrkan att göra och jag kan inte begripa hur man vill vara en del av den.

  Karin 2016-09-29 12:54:29
  Svara
 • Så himla bra tisp, började kolla på EASY och gillar verkligen den. Mad men och Peggy <3 <3 <3

  Agnes 2016-09-29 11:56:25 http://www.devote.se/agnesblixa
  Svara
 • men gud jag fick gåshud av att se peggy igen. saknar henne i mitt liv.

  patricia 2016-09-29 11:42:11
  Svara
 • Hadde vært veldig interessant å få høre hva du syns om den norske serien Skam som har blitt en sensasjon i både Norge og Danmark, fantastisk serie som gjør at man føler seg som 16 igjen (selv om man er dobbelt så gammel..) 2 sesonger ligger ute her http://skam.p3.no/episoder/

  Solvår 2016-09-29 10:47:58
  Svara
 • Tack för tips, sugen att kolla in Easy!
  Tipsar tillbaka om Peaky Blinders (Netflix) med helt OTROLIGT vackre Cillian Murphy.. Alltså den käklinjen och de blåaste blåa ögonen.. Kollar med min man, så svimmar i smyg varje kväll när vi klipper ett avsnitt 🙂

  op 2016-09-29 07:34:22
  Svara
 • Älskar Mad Men! Älskar Peggy! Hon var alltid min favorit, så himla grym!
  Ska kolla på Easy, den verkar intressant. Tack för tipsen!

  Silvia 2016-09-29 02:17:57 http://www.devote.se/silviagarcia
  Svara
 • Sandra jag har en fråga spm jag bara tror att du kan svara på. Hade varit så tacksam för ett svar!!

  Jag studerar ett 3 årigt program på universitetet som kommer leda till jobb på kontor typ ekonom eller konsult eller liknande (med en miljötouch!) dock så har jag en väldigt flickig stil typ Modcloth blandat med 60 tal och massa pastell+ peterpan kragar och katt-mönster och lite sailor. Jag är så rädd att bli dömd och att folk ska se mig som oerfaren och naiv för att min klädstil speglar det. Vad tror du om detta? Ska man piffa till sin stil med kavajer eller ska man bara köra på sin gamla stil men med en upppiffning. Hur kände du när du jobbade på kontor. Gjorde Du något särskilt för att fixa detta?

  Är på sista året nu och börjar känns av pressen. Hade varit bäst om ett eget inlägg med fina ”proffsiga” kläder a la Sandra!!

  Kram du är bäst!!

  Emma 2016-09-28 21:45:32
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Jag säger såhär: börja med nåt neutralt men power-aktigt, typ röda färger, blusar och kavaj. Sen kan man långsamt introducera sin egen stil när de redan har respekt för en. Så mycket svårare att bevisa att man är duktig om man ser för gullig ut. Helt orimligt, men så fungerar det tyvärr. Ta plats redan från början! Men försök att inte trampa på den informella ledarens tår (finns alltid en, som inte är chefen men som alla lyssnar på).

   Anna 2016-09-29 17:10:46
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Jobbar på kontor och även om det inte är dresscode så är det en viss arbetsuniform som gäller. Har ju alltid haft en annorlunda stil, jag går också som sandra i någon slags cheerleader uniform med a linje formade kjolar, kragar och tröjor ovanpå. Det plus en blandning av att jag är petite så har jag alltid blivit behandlad som ”lilla gulliga tjejen” trots att jag står som projektledare för flera stora projekt. Och tyvärr så blev jag inte tagen på allvar under alla år som jag medvetet protesterade och klädde mig precis som jag ville. Detta inte bara bland män, trots att jag jobbar i en mansdominerad branch (är civilingenjör med en phD i industriell biotech snart) men blev också behandlad som gullegull av kvinnor. Har under de senaste två åren ändrat lite på min stil och har byxor (kostymbyxor, tajta/lösa) istället för kjolar och behåller detaljer av min stil som jag verkligen gillar såsom kragar under tröjor och till exempel sneakers som bryter av det seriösa så att min personlighet får lysa igenom i detaljerna. Det har lett till en långsamt ändrad dynamik där jag har fått ta mer plats (det gjorde jag innan också pga min personlighet) men nu får jag också cred för det. Vill helst säga kör på din stil och do your thing och allt det men det har tagit fem år for mig att ändra mina kollegers uppfattning av mig som ”studenttjejen” till en karriärkvinna.

   thesadbox 2016-09-29 10:43:19 http://thesadbox.wordpress.com
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Är inte heller Sandra! Men, kunde inte låta bli att svara av ren nyfikenhet kring ämnet och se vad för olika svar som kommer upp s.a.s. men. Alltså.
   Jag tänker typ om du är värsta Queen och har meriterna och bara äger kontoret, kommer alla skita i vad du klär dig i förhoppningsvis. Det är ju typiskt att just kvinnor döms hårdare än män på de här punkterna. Jag menar Einstein verkar inte ha gått till frissan någonsin typ om man ser gamla bilder?? Tänker att hela det här-a ”mannen är ett geni” och ”kvinnan är sitt utseende” är så typiskt på något sätt. Om fler bröt mot normer och stod upp för sig själva och vad de egentligen ville, istället för ett kontor med massa begravningsklädda rädda kontorsnissar så hade världen varit en roligare, trevligare, friare, fredfullare ställe. Men, sen, är det inte alltid lätt att vara den (enligt normen/ hora vs. madonna) översminkade/undersminkade på en dejt eller så, när det väl kommer till kritan. Vi människor är ju ändå flockdjur som vill passa in och bli accepterade och älskade för dem som vi är. Så jag antar att mitt tips kan leda till att du bli någon slags utböling som inte får kontorsvänner m.m. Men, jag tror det är viktigt att göra avvägningen vad som man inte kan kompromissa på en stil/identitet, vad man vill/inte vill kompromissa på och om man vill förändras eller känner sig tryckt in av förväntningar i någon slags mall. Sedan finns det ju vissa normerade krav. Kommer man naken till sitt kontorsjobb eller vägrar bära sanitetshandskar i vårdyrke/städyrke/etc. så har man ju krossat någon slags anställningsbarhetsmall/kontrakt för representation av företaget. En mellanväg är ju annars att klä in sig/ställa in sig hos eventuella arbetskamrater och arbetsgivare och sedan eftersom man stannat ett tag och känt sig fastare på kontoret och mera som en av de regulars att börja leka lite mera med färg och form. Då har man ju inte börjat med något jättestatement om att man inte är där för att ”conform” typ och att man är någon slags kontorsrebell, men, man tar det i sin egen takt. Typ som förälskelser. Bara först känner efter lite och sedan pangpå alla ens kort i handen visade för att i slutändan är det ju vad man själv är trygg med och känslan av tryggheten och att känna att någon tar emot en i fallet som är det viktigaste i ens val…. Så beror väl på vilket kontor du är på och vilket du hittar och söker efter och vilket du vill vara på och vilka kollegor du vill ha. Jag hoppas att du hittar ett ställe som är fullt med ”like-minded people” och där du kan känna dig trygg att vara dig själv i samtal/identitet/egenart och där klimatet är tillåtande och inte hårt, och inkluderande och intersektionellt representerande så att ingen katttröja i världen kan få någon att misstänkliggöra din expertis *önskedrömmen*

   AJ 2016-09-29 04:09:53
   Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Jag är inte Sandra och har alltid jobbat i uniform så har tyvärr inget tips utan ville bara säga att min första reaktion var ”Åh usch vad tråkigt att känna att man måste gömma delar av sin personlighet, kan man inte bara göra som tv-karaktärerna (mina favoriter) Abby i NCIS, Garcia i Criminal Minds och Louisa Clark och vara sig själv på jobb också” men inser att det kanske är en önskedröm och att jag nog klätt mig väldigt neutralt (om jag haft ett jobb med privata kläder) för att typ visa att man inte är någon som kommer gå iväg med alla företagets pengar och köpa kattungar typ.. Hoppas Sandra eller nån annan har någon bra erfarenhet om det här.

   förresten, annars kanske det finns casual friday eller kan införas på ditt jobb om det är strikt klädkod? eller så kan du typ bära en del saker/print som du verkligen gillar ”gömda” typ underkläder, nån brosh osv. Tänker att happy socks blev så populära för att man kunde visa sin personlighet med de fast på ett mindre synligt sätt än en topp 🙂

   S 2016-09-29 01:26:04
   Svara
 • Sandra, jag har länge gillat din blogg, men sen några veckor tillbaka gör jag det ännu mer då den är bättre än nånsin! Den perfekta blandningen av välskrivet och spontant, generösa tips och mycket ärlighet. Heja heja heja!

  Elin 2016-09-28 20:47:26 http://www.maytember.se
  Svara
 • serier och mat, vad mer begär man av livet va!? 😉 tack för tips! behövs alltid!!

  ISA 2016-09-28 20:15:04 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • THE GET DOWN!! Alltså den bästa serien jag sett på år och dar! ***Tips*** Netflix

  Amy 2016-09-28 20:10:23
  Svara
 • Hej Sandra!
  Kom just på mig själv att sitta och undra över vad det var i den stora dyra fina lådan du fick i present när du fyllde år?! Du sa att du skulle visa vad som var i senare, vilket du kanske gjort, men vart?
  Mvh, en som lever sitt liv genom andras. Puss och kram

  Emma 2016-09-28 18:45:33
  Svara
 • Men alltså EASY?! Jag kollade första avsnittet och är så förvirrad! Menar de på riktigt att det var ett bra sex som förändrade hela deras relation där det där 10-sekunders-in-och-ut-sexet i slutet?! Eller är hon så finurlig där i slutet för hon fattat att det här kommer aldrig kunna bli bra igen? Jag förstår inte, på riktigt!

  Johanna 2016-09-28 18:25:46
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej!

   Det är så olika hur man tolkar just första avsnittet.
   Kollade med min kille och vi hade olika uppfattningar men jag själv tycker att jag ser att hon är extrem ledsen och är typ på gränsen till att gråta precis i sista sekunderna. Hennes näsborrar blir stora osv. Och så klipper de. Jag tror absolut att hon INTE är nöjd. Och att det är ingen lösning utan hon spelar lycklig för att mata hans ego. Kanske uppgiven överlag bara.

   Vai 2016-10-04 20:06:15
   Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Tack jag känner likadant som du. Löser ett dåligt, torrt ligg deras förhållande?!? I ett annat avsnitt säger den asfulla tjejen nej flera gånger, slingrar sig och ändå så har han sex med henne upptryckt mot en fönster. Så jävla illamående efter det. wft?!

   Lina 2016-10-03 11:34:03
   Svara
   • Svar på Linas kommentar.

    Det avsnittet var det starkaste jag sett av easy. Mådde så jäkla dåligt efter det. Och jag tycker absolut att nej är ett nej och det finns ingenting att diskutera men just den scenen och den handlingen tolkade jag som otrogenhet och inte som påtvingat sex. Mest för hur allting var precis innan det hände. Det var det som träffade mig starkast. Så jäkla äckligt. Fy. Hon var så så dålig mot sin kille. Kändes förjävligt.

    Vai 2016-10-04 20:09:52
    Svara
 • Jag älskar Mad men! Och Tro hopp och kärlek så fint. Ikväll blir det Bonde söker fru. Dejtingprogram är ju så kul. Och sen måste säga att jag längtar till nästa roman du skriver. Sträckläste båda. Så himla fantastiska. Du, Therese Bohman ,Richard yates, Murakami och Donna Tartt är mina favoritförfattare. Rekommenderar en serie som heter ”Love my way” den är australiensk, några år gammal. Jag vet titeln låter som en daytime såpa , men det är det ej!

  maria 2016-09-28 17:25:25
  Svara
 • Sandra! Ville som dela med mig av något fantastiskt stort som precis hänt. Han friade i helgen och jag sa ja. Är så lycklig och om man kunde gå tillbaka i tiden till den där ledsna tjejen med hjärtesorg och säga att det blir bra, du kommer över det, du kommer att bli ännu mer kär och lycklig med en annan person..så hade jag gjort det. Ville dela med mig pga internet systerskap, vi gick igenom det hemska tillsammans kändes det som (+ många andra samtidigt på den tiden). Så massa love och hjärtan och fina killar <3

  thesadbox 2016-09-28 17:18:49 http://thesadbox.wordpress.com
  Svara
 • Easy var så bra!

  TIPS
  Om nån är intresserad: jag säljer en likadan Penfield dunjacka som Sandra har https://www.blocket.se/gavleborg/Penfield_Blundstone_Rodebjer_69220028.htm?ca=11

  Lina 2016-09-28 16:49:20
  Svara
 • tittar också på mad men!!! dock för första gången. men gillar sjukt mkt. estetiken, undertryckta ångesten, hur de lyckats fånga tidsandan

  S 2016-09-28 16:43:53
  Svara
 • Peggy är garanterat seriens stjärna! Måste verkligen se om från start igen. Och Easy borde jag kika in, lät spännande!

  Ellen 2016-09-28 16:37:05 http://lindbergellen.com
  Svara
 • TACK! dina tips är alltid bäst<3

  amanda 2016-09-28 16:08:40
  Svara
 • peggy är bäst. easy är fantastisk.

  Rebecca 2016-09-28 16:03:40 http://spaceherosuits.webblogg.se
  Svara
 • Kollar också på Easy och Mad men just nu!!! Mktbra!

  Emelie 2016-09-28 15:48:45
  Svara
 • Älskar också Tro, hopp och kärlek och Mad Men! Måste spana in Easy!
  Har du sett Stranger things? Jag tänker att du däkert skulle supergilla den 80-tals romantiska nostalgin

  Jean 2016-09-28 15:28:32
  Svara
 • TACK för tips <3
  Här började jag efter att för första gången ha sett på Vänner (och avslutat alla säsongen) se på How I met your mother – men finner det lite frustrerande att man liksom bara väntar på något och känner lite att KOMMA TILL SAKEN, HUR TRÄFFADE DU HENNE? Är det bara jag? Obs bara sett typ 6 avsnitt.

  Började också med The Affair men den är lite märklig, ska nog ge den en chans i alla fall. Samt försöka fortsätta med House of Cards och ta upp Downton Abbey och Mr Selfridge igen efter ett uppehåll… 🙂 Tur att vintern snart är här, så man hinner med.

  Jenn - forever abroad 2016-09-28 15:23:12 http://jennifersandstrom.se
  Svara
  • Svar på Jenn - forever abroads kommentar.

   Så kände jag också första gången jag kollade på how i met your mother, och blev bara irriterad att man liksom inte får veta. Så gav upp efter 4-6 avsnitt, men det gick några år och så gav jag den en chans till o nu älskar jag den! Man ska bara försöka släppa tanken på vem mamman är, och istället bara följa karaktärerna och vad som händer i deras liv.

   Anna 2016-09-29 17:04:54
   Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Vanja Wikström
Man
Niklas Berglind