Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

hej från västindien ( +lite om nya gilmore girls)

st barth

Här kommer en liten hälsning från St Barth, ön där jag kommer tillbringa de tio nästföljande dagarna på.
Det är otroligt vackert här. Och flott. Kan vara den flottaste platsen jag varit på, med en infinitypool med utsikt över hav och klippor. Så sjukt att vi ska vara här så himla länge?
Värmen som slog emot mig när jag klev ur planet kom som en sådan chock. Hade glömt hur fuktig och het luft kändes. Hur bra det känns. Ska tillbringa min lördag med min nya bok och ställa om mailen till semesterinställning.

st barth
Solglasögonen är från Vasuma och bikinin i mörkgrönt från Cheap Monday/Weekday och herrskjortan från A Day’s March. om någon undrar.

Nu har jag sett klart alla avsnitt av Gilmore Girls btw så här kommer mina tankar och MAJOR spoilers, så sluta läsa genast om du inte vill veta.

Så. Fyra avsnitt, fem timmar. Jag kan så här efteråt tyvärr känna ganska så mycket snark? Absolut väldigt få saker händer, trots långa avsnitt. Alla karaktärer står och stampar på samma plats från ruta ett och fem timmar senare.
Rory har gått från mysig tonåring till störig vuxen (och Alexis Biedel har på något sjukt sätt blivit en ännu sämre skådis?) och Lorelai känns felplacerad i Stars Holllow helt plötsligt – så har jag aldrig känt förut?
Och musikalnumret där i mitten ska vi inte ens prata om, tog aldrig slut? Var helt apart? (Och skämskudde på steampunk-utekvällen med Logan)
Detta hade kunnat bli så bra ändå, men slutade istället i ett rätt taffligt manus och ingen kärlek alls tills karaktärerna (förutom lite flörtar tills oss med GG-koll). Men liksom framförallt: prick noll saker händer. Så konstigt. Den enda som jag faktiskt tyckte var intressant att följa och som utvecklades genom avsnitten var Emily. #teamemily
Blev dock *mindblown* av en kommentar postad av en Gutterflower i Underbaraclaras spoiler-inlägg som jag måste klistra in här:

Dock vart jag lite störd över hur mycket fokuset var på att få Rorys liv att återspegla Lorelais. Hon är dubbelt så gammal som Lorelai var när hon fick henne, Logan är hennes Christopher (den oansvariga playern som aldrig sätter henne främst) och Jess är förstås Rorys Luke. Den som hon borde vara med men ännu inte riktigt insett är mannen i hennes liv. Den som känner henne bäst, förstår henne och alltid står oförbehållet på hennes sida. (Har dock alltid älskat Jess och hoppats på honom så jag är kanske inte så värst objektiv…).  Sen står hon på noll karriärsmässigt och måste liksom börja om med en bebis på väg. Med hjälp av sin utbildning och bättre familjerelationer så har hon dock ändå förstås bättre förutsättningar än Lorelai, men cirkeln är ändå sluten på nåt sätt och börjar om.

Det var det om det.

Vi hörs imorgon igen!

 

Translation. Hello from St Barths and some thoughts of the new episodes of gilmore girls

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
33kommentarer
 • I loved the last season of Gilmore Girls. How they all seems to be in the same place as last time we saw them. Can relate. Life doesn´t always move fast. Sometimes it does´t move much at all. Time moves. We repeat the things we love, hate, must do, want to do etc. But three years or five years down the line, not much has changed really.

  To expect a character like Rory to change and evolve so much is not realistic. As adults the changes we go through are a lot more subtle. And in all fairness, she did change. The whole I am going to go out and write the world to pieces. Work for the big newspapers, GQ, Vanity Fair attitude, is replaced by a much more realistic view of her work situation. She looks at the world she always dreamed of being a part of, but she can´t quite make it there. She lets go of all that in this series, which is a massive thing. She accepts that her life may not best be lived in the big cities. She returns home. An absolute classic motif, but still a valid one because it happens to so many of us.

  We start off as teenagers ready to tackle the world, we travel, move abroad, become ”new people” and suddenly somewhere in our twenties or thirties we find our selves back where we started, not sure how we got there and not sure what to do. Yes, I relate to Rory´s situation 😀 She spends her twenties trying, but she doesn´t really make it. She makes rubbish decisions and she handles the consequences. They should absolutely have dropped the whole Paul thing, and the musical should have been one number, but other than that. LOVED IT. Cried. Still crying.

  Christine 2017-01-29 13:56:50
  Svara
 • SÅ enig om Gilmore Girls. yay team Emily, men altså… musikalgreiene i midten der spolte jeg rett og slett over til slutt. og den kommentaren fra Gutterflower er jo spot on.

  marire 2016-12-05 12:04:19 http://hoydepunkt.wordpress.com
  Svara
 • Måste påpeka att Alexis Biedel heter Alexis Bledel egentligen. Mmm ELLER HUR alltså alltid trott hon hett Biedel???? Typ alla jag känner också? Men googlar man så ba nä så har hon aldrig hetat. Kan ju vara att du skulle skriva Bledel men skrev fel också iofs 🙂

  Julia 2016-12-05 01:03:23
  Svara
 • So annoyed with the GG revival as well. Emily’s character was the only one that truly evolved and had soul in it. Lorelai and Rory was so displaced. It was horrible and hated all the musicals. Should have focused more on character development.
  I had really high hopes for this show but this revival ruined it.

  -Christine
  www.christinelovestotravel.com

  Christine 2016-12-04 17:02:52 http://www.christinelovestotravel.com
  Svara
 • En fin grej:
  Har varit deprimerad sjukt länge och ensamhet är det jag tycker är värst. Som nu, när jag sitter ensam hemma i grådaskigt väder, brukar det vara allra värst. Men jag hör min granne spela piano i lägenheten ovanför, och en hund yla i lägenheten bredvid, och folk som går på gatan nedanför – det som brukade få mig att känna mig mest ensam och utanför får mig nu att känna mig trygg. Det finns alltid människor omkring en, varesig man känner dem eller inte. Vi lever tillsammans i vårt lilla samhälle, i små boxar som hem, staplade på varandra. Det är nästan omöjligt att känna sig ensam då. Och nu började någon annan granne sjunga också. Fantastiskt.

  Amanda 2016-12-04 12:45:47
  Svara
 • Hej, Sandra! Känns som att alla ställer såna frågor som det här till just dig och jag känner mig liiite töntig som joinar in i ledet, så att säga, men behöver lite input från någon annan än mina vänner. Grejen är: jag har gått och blivit lite förälskad i en kille som jag arbetade med på ett projekt. Det är mitt projekt (vi är musiker), som jag skapat tillsammans med en annan, och han – min crush – är typ inhyrd i detta. Vi ska förmodligen spela mer efter jul, men innan dess kommer jag liksom inte riktigt träffa honom i något sammanhang. Har försökt gå på lite events som han kanske skulle kunna vara på, men har ej haft tur än. Jag känner honom inte så väl, men min instinkt känner typ ”aj aj aj det här verkar vara en sån sjukt fin snubbe” och när vi hade spelat tillsammans i typ en dag kom jag på mig själv i att tänka typ ”det är en sån du ska gifta dig med”. Jag vill liksom inte släppa det, men: jag vill heller inte att det ska gå snett, så att han inte ville spela med oss mer (han är grymt bra), eller att det blir jävligt konstig stämning sen. Den uppenbara grejen vore ju att typ fråga om han vill ta en öl, men jag kan känna att jag inte umgåtts med honom tillräckligt mycket i en avslappnad setting för att det känns naturligt/för att på riktigt veta om jag gillar honom, eller om det är något jag konstruerat. Dock känner jag ju att det känns fett läskigt och dumt att inte göra NÅGOT för att försöka påminna honom om min existens/typ kanske ge någon liten, subtil hint om att jag tycker han är spännande. Han skulle ju kunna hitta någon annan, tänker jag. Eller helt och hållet glömma att jag ju är en rätt charmig och snäll typ. Så: har du något tips? Någon tanke? Vad som helst! Jag är så jävla kass på dating, särskilt när jag känner att jag är fascinerad av personen på riktigt och inte bara typ ”utforskar”…

  J 2016-12-04 01:43:21
  Svara
 • Alltså missade jag en förklaring på brevet som Emily hävdade att Lorelai hade skrivit, när de var hos terapeuten?

  Monna 2016-12-04 01:04:31
  Svara
 • Fan Sandra jag hade nästan sex igår. För första gången. Med en ett år yngre kille. På en toa. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, ville bara dela med mig. Livet händer liksom (och samtidigt inte alls men jaa du fattar). Kram på dig

  C 2016-12-03 21:03:12
  Svara
 • Håller med! Så segt att titta på… det positiva var Kirk, Paris och såklart Emily(!) men det mesta andra var en besvikelse. Fast till skillnad från typ alla andra tyckte jag musikalen var helt ok, värre att karaktärerna stod och stampade på ett så deprimerande sätt utan att komma vidare i livet.

  Kändes lite som när man tittade på Sex and the city-filmerna som var så mycket sämre än serien. Kanske hade funkat bättre om de gjort GG som en vanlig säsong med kortare avsnitt?

  Agnes 2016-12-03 18:38:47
  Svara
 • God ferie! Ser fantastisk ut. Men. Har du hørt Dolly Partons ”Hard candy Christmas”? Tenker på deg for tiden når jeg hører den sangen. Den er fin!! Du fikser det her 🙂 Stor klem

  Kathrine 2016-12-03 17:59:32
  Svara
 • Utöver musikalen så tycker jag hela den där Wild-grejen var otrolig dålig och töntig. Kändes helt fel, och så töntigt att hon bara skulle gå upp på en liten kulle för att få någon slags uppenbarelse och sen åka hem? Blev besviken på det mesta tyvärr 🙁

  S 2016-12-03 17:34:37
  Svara
 • Jag håller med SÅ mycket. Och det där med killen Rory är ihop med som hon hela tiden glömmer bort och glömmer att göra slut med. Usch. Varför var det ens nödvändigt att ha med?!??!! Mådde lite dåligt när jag tittade på det, ÄLSKAAAR gilmore girls men detta blev bara deppigt och tragiskt.

  Kim 2016-12-03 17:29:46
  Svara
 • SPOILER SÅKLART:

  Jag är inte alls så besviken på GG eftersom jag inte förväntade mej så mycket, ville bara se lite mer av dessa karaktärer och världen dom lever i. Men visst var musikalen det ävligaste jag nånsin har sett, va fan. Blev så otroligt arg på all tid som slösades på den olustiga (och rätt så äckliga) musikalen, och till vilket ändamål ens? Trodde att Lorelai åtminstone skulle tröttna så på Stars Hollow etc att hon slutligen flyttar bort, men det blev ju inte av. Hela episoden var faktiskt bara kass. Men så har det väl egentligen alltid varit med episoder som skrivits av Daniel Palladino, när han ska vara humoristisk blir figurerna bara bitchiga och elaka, dom kvinnliga figurerna muterar oftast till platta, hysteriska karikaturer eller helt enkelt elaka idioter.
  Angående alla större utvecklingar som protagonisterna har varit med om är det väldigt synd att Amy Sherman-Palladino så envist insisterade på att avsluta allt som hon hade tänkt sej från början, utan att ta hänsyn till hur folk utvecklas osv. Men jag läste en intressant synpunkt på det hela som gör framför allt Rorys historia mindre deprimerande: Amy Sherman-Palladino har själv sagt att hon skulle ignorera 7e säsongen, alltså den efter hon hade lämnat produktionen. Tydligen har någon hon känner fått uppdraget att titta på den och berätta för henne, och hon var inte nöjd med speciellt en storyline för att den förstörde det slutet hon hade tänkt sej. Hur som helst: om man ser på de här mini-filmerna som Amys version av en alternativ 7:e eller 8:e säsong, alltså Rorys liv ungefär ett år efter att hon gått ut universitet, är det mycket enklare att smälta att hon inte har kommit nån vidare i sin karriär, att Luke och Lorelai fortfarande inte pratar med varandre och inte vet om dom ska ha barn eller gifta sej eller ej, osv. Tyckte jag iaf var ett bra perspektiv på det hela.

  linnea 2016-12-03 16:36:15
  Svara
 • Jag är bara på Sommar än så länge – men är det bara jag som stör ihjäl mig på hur SJUKT jävla otrogna både Rory och Logan är och att det inte verkar vara en grej alls?? Inget dåligt samvete, bara synd om dem själva som måste smussla och ha sig. Och så himla jobbigt att Paul ringer hela tiden… Rory ligger till och med med ytterligare en person, Wookien, och än en gång är det bara synd om henne själv som liksom ”sjönk så lågt”. Och Lorelai verkar inte heller ha en åsikt om det hela? Wtf? Är dubbelliv helt ok numera, har jag missat att otrohet är nya flugan?

  Annika 2016-12-03 14:42:27
  Svara
 • Helt underbar plats! Du lever ett glammigt och härligt liv.
  Tycker fortf att du är så lik Francois Sagan!!!!

  Lina 2016-12-03 14:26:21
  Svara
 • Hej! Lördagskaffet har precis börjat verka och därför känner jag att det är på sin plats för ett tack. Kanske obetydligt egentligen, men ändå. Precis när det kändes sådär hopplöst som det kan träffade jag en fin fin fin ny kille, han satte sig direkt på hjärtat och tillvaron blev ganska akut fluffig och sådär tramsigt bra. Då och då har du spatserat förbi när vi käkat frukost eller fikat på hans stammishak. Har inte tänkt så mycket mer på det än att du alltid ser ut som ett ljust fint typ sagoväsen och alltid är stiligt inspirerande klädd. Men så tog det slut, inte för att det var dåligt, utan för att andra saker är i vägen, på det stora hela bra kanske, vem vet om hundra år. Hjärtat kan ju gå sönder för det, mer än vad jag tänkte är rimligt. Så häromdagen funderade jag över fina stunder å så och kom å tänka på dig, som avledande manöver för att inte gräva gropen ännu djupare och sandslott ovanför huvudet kikade jag in här. TACK. För att du skriver så fint och för att det inte längre känns som att jag är ensam i jordens undergång och solförmörkelse. Fy fn vad jag behövde precis det du skrivit. <3

  Så, allt gott, fint, varmt och lyckligt till dig. Bums!

  Kim 2016-12-03 14:15:45
  Svara
 • Håller helt med om GG. Så förvirrad och besviken. De nya avsnitten kändes onödiga de gav liksom ingenting. Konstigt mest!

  Anna 2016-12-03 14:13:51
  Svara
 • Also, Sandra; bloggen och framförallt kommentarsfältet verkar har fått en ny design. Tror du det som fixar och trixar med den möjligen skulle kunna ändra så man kan svara på andras kommentarer igen i kommentarsfältet? Nu så postas kommentaren automatiskt högst upp istället för under den man svarar. Njut av Västindien!

  Madeleine 2016-12-03 13:41:18
  Svara
 • Håller med (Bysiri), slutet hade nog passat bättre i slutet av original serien som asp hade tänkt från början. Det hade iallafall gjort sense istället för som nu där de i princip rev ner all utveckling i säsong sju samt de senaste 10 åren som skulle ha passerat. Däremot hade det känts ännu värre på något sätt? Att sätta Rory i den situationen som 22-åring. Förstår ASPs grej med att allt ska ”Come full circle”, problemet är bara att det är dels tråkigt men också sviker karaktärerna såsom de byggts upp. Blä. Håller också med dig angående Logan. Han får onödigt mycket skit både i original serien och nu. En av mina favorit moments är den i säsong sju när han call out Rory på hennes bs om världen av rika, för hon tillhör den också.

  Anyway, kan hålla låda i evigheter men f nya avsnitten och Team Emily för alltid!

  Madeleine 2016-12-03 13:37:47
  Svara
 • Haha altså tror veldig få er med meg, men jeg ELSKET utekvelden med Logan og gjengen! Og Episoden med The life and death brigade er en favoritt fra den opprinnelige serien. men så er jeg jo en sucker for vakre settings i filmer og serier generelt. In omnia paratus hurra

  Vilde 2016-12-03 12:50:53
  Svara
 • Det var inte direkt dåligt när man kollade på det, men hade förväntat mig att bli mindblown av att se Rory i nutid och så har hon inte utvecklats alls, största besvikelsen. Och tycker idén om att sluta cirkeln med att Rory var gravid, att Logan var hennes Christopher bara var töntig.
  Det fanns några bra grejer, typ som hur dom sörjde Richard, men annars var det bara lite mellanmjölkigt, och när man tänker på det i efterhand, tråkigt! Varför göra nya avsnitt om dom inte tillför något? Och ja, musikalen, va?
  Men, alltså med det sagt, kollade ju på alla avsnitt och grät lite så, och Kelly Bishop och hennes karaktär gjordes ju iaf rättvisa<3

  K 2016-12-03 12:21:28
  Svara
 • Kände EXAKT samma sak när jag titta på GG. Blir nästan ledsen för älskade serien och längtade så mycket efter detta men kände bara….. nä de kunde lika gärna aldrig gjort en fortsättning för så lite gav den
  + kändes som dom snabba, kvicka och roliga dialogerna Inte var lika bra.. eller fanns inte alls?

  Maria 2016-12-03 12:08:27
  Svara
 • Jag kommer alltid tycka om den serien och det är min favorit och kan se den om igen med mellanrum…såklart 🙂 Det jag störde mig väldigt på nu är Paul. Vem fasiken är Paul liksom?! Den biten var bara konstig och hur det hela tiden skulle nämnas att hon ska göra slut. Att ha med den karaktären var bara onödig.

  Jeanette 2016-12-03 11:48:50 http://fruthomsen.vimedbarn.se/
  Svara
 • Jag blev så besviken på nya Gilmore, har läst att planen var att göra rory gravid efter universitetet men ASP var ju inte med och skrev sista säsongen. Tänker att det hade passat bättre på nåt sätt än att det händer nu. Tyckte också att allting kändes… off? Förstår att alla är ringrostiga efter att ha varit borta så länge och att det kanske är svårt att komma in i igen men hela grejen med gilmore är ju att det på något sätt vart trovärdigt att det faktiskt fanns en stad med så knäppa och underbara karaktärer nånstans i USA, det tyckte jag att försvann i de nya säsongerna och nu kände jag verkligen att det var en serie med skådespelare.

  Gillar dock att de hyllade skådespelaren för Richards karaktär (vars namn försvann helt nu) ordentligt i serien, han är verkligen inte glömd och vi uppskattade honom. Och Emilys utveckling är fin, älskar hur hon bara säger ”fuck it” till DAR och hela det livet.

  Håller dock inte med om att Logan är den oansvariga playboyn, det känns snarare tvärtom, han har tagit sig i kragen och sköter sitt jobb osv. Det verkar som om han bara väntar på att Rory ska säga åt honom att det ska vara de, han är alltid där när hon ringer med alla sina minikriser osv. Sen är det inte rätt att han är otrogen mot sin tjej. Och på tal om det – vad sjutton var grejen med Paul? Och nu märker jag att jag hittar ett ton nya saker att skriva om så ska sluta kapa ditt kommentarsfält nu hehe. Kram hoppas du har en helt fantastisk semester!

  BySiri - the life of a creative and depressed mind 2016-12-03 11:34:43 http://bysiri.se
  Svara
 • Angående Gilmore Girls, håller verkligen med om det du skriver! Alltså det där musikalnummer, helt värdelöst. Jag tycker också att de befann sig på så många platser i serien som man aldrig hört talas om förut, trist och passa inte i serien. Gilla dock första avsnittet bäst samt Paris Geller, minigrisen och Lukes tal i sista avsnittet.

  Hoppas du har det härligt i St Barths!

  Johanna 2016-12-03 11:18:49 http://blikvar.blogg.se
  Svara
 • http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/gilmore-girls-last-four-words-9338451?service=responsiv som Sandra skrev 🙂

  agnes 2016-12-03 11:01:55
  Svara
 • Försökte hitta den där artikeln för att jag ville också tillägga det. Redan gjort <3
  Västindien verkar magiskt, hoppas du får mysigaste semestern!!

  agnes 2016-12-03 11:01:19
  Svara
 • Västindien är underbart. Ska kryssa där i februari. Trevlig semester.

  Johan 2016-12-03 10:33:05 http://finest.se/soulful
  Svara
 • läs detta!! http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/gilmore-girls-last-four-words-9338451?service=responsive det är ju vad den där kommentaren handlar om, att cirkeln är sluten osv, men jag tyckte ändå att slutet kändes mkt bättre efter att jag läst det där för jag var extremt missnöjd innan. så himla mkt team emily jag med för övrigt, allt med henne var bäst

  sandra 2016-12-03 10:07:51
  Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Vanja Wikström
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind
Mode
Fanny Ekstrand