Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

mina godaste recept från 2016.

Onsdag är min bästa laga-mat-dag. Då har man hamnat i fas att det är vardag så man är oftast på bra humör och ganska pigg, men man vill ändå stanna hemma och göra något mysigt. Således mycket bra dag att laga mat på.
Tänkte därför att det kunde vara på sin plats med ett knippe favoriter av dom recept som jag lagade och bloggade om 2016!

matzo ball soup
Matzo ball soup.

food.
Kantarellröra med rostade rotfrukter och fänkålssallad.
(Minitips: finns frysta goda kantareller på Picard, om ni har det i er stad)

lunch.
Vattenmelonsallad med feta och selleri.

pasta
Saffranspasta med vitlöksfrästa jordärtskockor.

breakfast
Kokosvåfflor med koriander, mango och shimejisvamp.

bone marrow pasta
Märgbenspasta med pinjenötter och persilja.
food.
Gräddig pasta med kyckling, champinjoner och rosmarin.

lobster rolls
Lobster rolls.

Glad matlagning och kram från Helsingfors där jag är just nu!

 

Translation. My favorite recipes from 2016.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
  • Åh! Detta sparar jag till en trist dag som behöver piggas upp med något gott i magen.

    Ellen 2017-02-04 14:21:49 http://ellenlindberg.se
    Svara
  • JAG VILL ÄTA ALLT

    sara 2017-02-02 22:40:26 http://sar.as
    Svara
  • En fråga från en benmärsrookie: alltså är det själva ”gojset” innaför benen som är märgen, och som man liksom gröper ut? Är det som en kladdig massa då som man blandar ut i pastan eller har det liksom mer en ”köttig” konsistens så att man ska skära i det? Slänger man benen och fettet som är runt? Det låter gott (eller ja, kanske inte supertilltalande egentligen men jag älskar umami) men jag har verkligen aldrig hanterat benmärg så är lite skrämd för att ta mig an det!

    Hanna 2017-02-02 10:51:12
    Svara
  • Testade melonsalladen i somras och inte för att överdriva men det var den godaste salladen jag ätit… nånsin!

    Katja 2017-02-01 23:33:19
    Svara
  • Har lagat din pasta med kyckling, grädde och rosmarin mm. flera gånger och bjudit på och alla har älskar den och frågat efter receptet! Så himla god, tack för så bra recept.

    Rebecka 2017-02-01 22:10:52
    Svara
  • Åh så gott! Måste säga att jag älskar dina sammanställningsbloggar. Kan du inte göra ett med dina skor eller bh-ar eller klänningar typ? Är verkligen hooked på din klädstil? Kram!

    Johanna 2017-02-01 22:10:21 http://ensllsam.blogg.se
    Svara
  • Men okej allt det här såg ju farligt gott ut!

    Amanda 2017-02-01 21:19:11 http://amandafelicia.com
    Svara
  • Den där vattenmelonssalladen låter ju verkligen helt underbar! 😀

    emzi 2017-02-01 21:05:06 http://emmelemzi.com
    Svara
  • THANK U 4 THE KOLHYDRATER!
    Serr är sämst på att laga mat men älskar inlägg som dessa pga <3 pasta <3

    MD 2017-02-01 20:10:20
    Svara
  • Åh så många bra tips 🙂

    ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-02-01 19:34:05 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Vart hittar jag receptet på din ”ligga pasta”??????

    Linnea 2017-02-01 18:01:24
    Svara
    • Svar på Linneas kommentar.

      Är det knullpastan du letar efter kanske? 🙂 http://saintkildaroad.blogspot.se/2006/10/knullpasta.html

      Elina 2017-02-01 18:38:13
      Svara
  • Nu blev jag dödligt hungrig och sugen på kantareller! ^^

    emblas.se 2017-02-01 17:26:07 http://www.emblas.se
    Svara
  • Du är så grym på pasta Sandra! Dina kokosvåfflor låter så himla spännande också, vill verkligen testa dessa!

    Svara
  • Everything looks amazing especially the mushrooms and lobster! Yum!!!

    -Christine
    www.christinelovestotravel.com

    Christine 2017-02-01 16:26:43 http://www.christinelovestotravel.com
    Svara
  • HEJ! Vet att du kommer till Växjö i mars pga där bor jag och du kommer på min nittonde födelsedag (!!). Jag vet inte hur länge du tänker vara här men om du är här så att du hinner äta ute nån kväll så vill jag bara ge dig några restaurangtips haha. Schysst va:):):):)

    -Izakaya Moshi. Ligger vid Smålands museum här i stan och har helt seriöst nog Sveriges bästa asiatiska mat. Det är smårätter upplagda fint på magiskt vackert porslin osvosvosv. titta på nätet, det är amazeballs och tror att du hade gillat MEGA.
    -Kafé de luxe. Mitt andra hem, det känns som ett mysigt, lite trashy hem med god mat åt det småländska hållet. Det finns verkligen inget annat ställe som detta, allt är så genomtänkt och härligt. Kafé de luxe ligger i två pastellfärgade gamla trähus intill varandra och binds ihop med en underjordisk klubb och bar. Det ena huset kallas Vardagsrummet och det andra Finrummet och finrummet har fått White guide-priser flera år.
    -PM & Vänner Bistro. PM är typ ett litet community av bageri, café, bar, fine dining och bistro. Finrestaurangen har en stjärna i Guide Michelin och är svindyr så boka inte fel. Bistron är (håll i hatten för ordval!!!) chic, och har god mat:):):)

    Tycker att du ska kolla upp dessa och deras menyer på nätet, men tror personligen att du hade gillat Izakaya mest. Hör av dig om du behöver matsällskap eller så och bara ignorera kommentaren om du inte ska äta ute haha!

    KRAM!

    Hilma 2017-02-01 16:16:40
    Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Chrystelle Eriksberger
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sanne Alexandra
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Niklas Berglind
Man
Viktor Frisk
Man
Marcus Schuterman