Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

kastrullbröd.

bread

I söndags när jag började känna söndagsångesten pocka på så bestämde jag mig för att baka. Lagade även matlådor för veckan : ) Funkade bra! Jag gjorde ett så kallat kastrullbröd eller vad man ska säga. Det är sjukt enkelt och innehåller bara tre ingredienser.

Du behöver:
– Torrjäst
– Salt
– Mjöl

Sedan kan man även addera någon slags smaksättning, jag rev ner lite muskot och krossade valnötter.

Såhär gör du:

1.Blanda 7 deciliter mjöl i en bunke tillsammans med en halv tesked torrjäst. Plus massa salt.

2. Addera 3,5 dl vatten, plus din smaksättning om du har någon. Joxa ihop.

3. Låt allt jäsa i rumstemperatur under plast i 12 till 18 timmar (jag bara lät det stå under natten).

bread

3. Nu är det en ny dag! Sätt ugnen på 230 grader. Ta fram en gjutjärnskastrull. Min är från Cervera om någon undrar. När ugnen är redo, ställ in kastrullen där i en halvtimme.

bread

4. Lägg brödet på en bädd av mycket mjöl. Gör den något sånär rund. Den är superduperkladdig obs.

5. Ta försiktigt ur (den väldigt varma) kastrullen ur ugnen och lägg i degen när halvtimmen har gått.

6. Ställ tillbaka i den varma ugnen och låt stå där i en halvtimme. Öppna sedan och ta bort locket och låt stå i ytterligare en kvart.

bread

Sedan är brödet klart!

bread

Det ser så himla proffsigt ut? Själv åt jag det tillsammans med en tomatsoppa igår till middag. Gott gott.

 

Translation. A bread I made last Sunday. It turned out delicious! Here is a recipe in english.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
  • Grytebrød er digg!

    Luisa - La Mar 2017-03-02 12:57:58 http://la-mar.no
    Svara
  • SANDRA! det brödet har jag gjort så himla många gånger sedan du delade med dig av receptet senast (när du bodde i Nevvan tror jag..?) Det har även blivit tradisch på julbordet hos oss <3 TACK <3

    Nina 2017-02-28 20:56:36
    Svara
  • WOW! lite magiskt nästan hur en kladdig halvgrå deg kan bli sådär vacker?? måste pröva!!

    rita 2017-02-28 18:39:18
    Svara
  • Det här har jag gjort massamasssa ggr sen du bloggade om det för första gången. Glömmer dock alltid att spara inlägget med instruktionerna så googlar på ”niotillfem bröd” varje gång… Världens bästa vardagslyxbröd, tack för det! <3

    Jill 2017-02-28 16:43:13
    Svara
  • Är det någon som vet var den supersöta blå skålen med lök i kommer ifrån? Ha begär!! <3 så mysigt fönster btw!

    Betty 2017-02-28 15:33:14
    Svara
  • Sandra, har ett tips till dig: serien Please Like Me. Såg klart fjärde säsongen nyss och det är nog bland det bästa jag sett när det kommer till dramedier. Så knasigt och originellt och fint och stundom ledsamt. Tror du hade gillat.

    Lina 2017-02-28 13:27:02
    Svara
  • Jadu…denna söndagsångest…hahaha. Vilken trevlig blogg du har. Verkligen inspirerande. 🙂 Kram Lilitha Hex

    Lilitha Hex 2017-02-28 13:09:08 http://lilithahex.tarotguiderna.se/
    Svara
  • Ser, hör och läser om detta bröd överallt just nu. MUMS! En sån där kastrull skulle kanske vara en bra investering..

    Just idag har jag mest semlor på hjärnan dock… 😉 Och har bloggat om vad som egentligen skiljer de svenska och finska semlorna (spoiler: jag tycker de finska inte alls är lika goda och fina som de svenska…): http://jennifersandstrom.se/2017/02/28/vad-ar-skillnaden-pa-svenska-och-finska-semlor-fastlagsbullar/

    Jenn - forever abroad 2017-02-28 12:40:31 http://jennifersandstrom.se
    Svara
  • 😍

    <3 2017-02-28 12:29:23
    Svara
  • Detta bröd är så himla gott!! Så glad att du introducerade det i mitt liv ☺ har bakat det ca 1000 gånger men tröttnar aldrig. Går ju att variera i all oändlighet!

    Elle 2017-02-28 10:55:51
    Svara
  • Wow! Ska definitivt testa 🙂

    Hanna - Ackribi 2017-02-28 10:23:40 http://ackribi.blogspot.se
    Svara
  • Åh kan du inte berätta vad du lagade för matlåderätter? 🙂

    Jessicas viktiga mål 2017-02-28 10:05:08 http://blogg.amelia.se/jessicasviktigamal
    Svara
  • Tack! Måste testa! Älskar att baka men har karpaltunnelsyndrom så mina händer orkar inte riktigt med knådningen längre, detta recept utan sådant låter toppen!

    PS. Håller med om att bakning är bra mot ångest. Finns det något snällare än bröd, ett bröd som växer fram för att mätta och trösta? Livet utan bröd är död om du frågar mig.

    Jojjo 2017-02-28 10:02:02
    Svara
  • Åh låter jättegott 🙂

    Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2017-02-28 09:14:02 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Jag gjorde exakt det brödet igår! Mitt bästa bröd typ p.g.a. e så enkelt och en slipper få deg på händerna (vilket jag inte gillar så mkt).

    Emelie 2017-02-28 09:00:29 http://matomspunnet.blogg.se
    Svara
  • Åh, måste testa! men borde man öka på recepetet om man har den ovala varianten av gjutjärnsgryta tro? typ dubbla eller iaf x1,5. hur högt blev det?

    Frida 2017-02-28 08:26:35
    Svara
  • så bra tips! skal prøve. takk for oppskrift <3

    marire 2017-02-28 07:40:37 http://hoydepunkt.wordpress.com
    Svara
  • Åh har alltid velat prova, ser ut som värsta bageribrödet ju!

    Linnea 2017-02-28 07:19:35 http://berglundlinnea.wordpress.com
    Svara

senaste från Mode

Sandra Beijers webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sandra Beijer
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Träningsglädje
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Lifestyle
Sanne Alexandra
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Vanja Wikström
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Man
Niklas Berglind
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Chrystelle Eriksberger
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Makeup by Lina
Man
Marcus Schuterman
Man
Viktor Frisk